X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:19

wnidtv73dpzdszlc.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh dziewczyny wrócił do domu- od 8 nic nie jadl, widac, ze zmęczony juz nawet sie powstrzymalam i nic nie powiedziałam. I dobrze bo od razu małego wziął i wykapal- nawet nie jedząc obiadu. Teraz juz synuś śpi a ny obydwoje lapiemy oddech na kanapie. Zaraz jednak ide z ksiazka spac bo musze miec sily na jutro ;) dobrze, ze to piatek!

Co do naczyniaka- kurde zmartwilyscie mnie bo mi żaden z miliona lekarzy, którzy go badali nie powiedzial, ze ja mam isc na jakas kontrolę z tym naczyniakiem :/ juz mi normalnie głupio pytać sie o kolejne prooblemy zdrowotne młodego bo ta lekarka pomyśli, ze ja mu ba sile szukam chorób- jak nie skazy, nietolerancje, lzawiace oczy to teraz naczyniak ;) :/

Wlasnie nasz maly ma non stop łzy w oczach- żadnej ropk tylko mokre oczy- pewnie to nie jest standard co?

Bez kitu jak siebie czytam to bym sobie pomyślała, ze jakis hipochondryk pisze :D ale to nie ja- serio, serio;) przynajmniej przed dzieckiem nim nie bylam ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:19

4me lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me każda mama martwi się o swoje dziecko jak potrafi i czasem może na wyrost ale lepiej coś sprawdzić niż potem żałować że tego się nie zrobiło.
    Ja dziś też lekarce powiedziałam że aż mi głupio przychodzić bo zostaje odsyłana z kwitkiem i to samo mi powiedziała że to co mnie niepokoi zawsze trzeba sprawdzić.
    Także mała osłuchowo czysta ale kaszle brzydko i ma gardło czerwone. Robiliśmy wyniki i jutro idę odebrać.

Co do facetów. No cóż mój Rafał jak z domu wyjeżdżał o 6 tak wracał najwcześniej o 18 plus wyjazdy służbowe albo praca do późnych godzin w domu przy laptopie i wiecznie dzwoniacy telefon służbowy jakby żyć bez niego nie mogli. Czasami to już nie wiedziałam jak się nazywam bo mała od urodzenia jest mega absorbujaca a tu ciągle coś.
    Jednak od stycznia zmienił prace co mnie bardzo cieszy choć wraca też o 18 to nie ma laptopów ani telefonów służbowych a lepsze pieniądze. :-)

4me lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka ja to juz od 3,5 miesiąca podziwiam podwójnie wszystkie zony marynarzy, kierowców, pracujących za granica itp itd- naprawde wielki szacun! Mi się narazie zdarzyło tylko kilka takich dni a i tak pamiętam je do dzis ;)

Za tydzień kolejna wizyta z wynikami krwi bo slabe nam wychodza- wiec o oczka i tak spytam. Przeciez nie mogę tego zbagatelizować. Moze to te kanaliki. Ja cale życie mam z tym problem :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me u nas oczka łzawią i są do około czerwone od alergii. Czasem mała wygląda jakby płakała.

4me lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me znajdź w swojej okolicy dobrego naczyniowca umów się na wizytę np na nfz i przy okazji szczepien poproś pediatre o skierowanie do poradni chirurgii dziecięcej. Ja postawiłam mojego pediatre przed faktem że już mamy umówiona wizytę i bez problemu takie skierowanie dostałam. Nam w szpitalu lekarze mówili żeby koniecznie pójść na kontrolę i podali nam właśnie nazwisko tego specjalisty.

4me lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odciagnelam 300 ml mleka. Padł mój rekord, nawet nie wiem gdzie to się mieści bo biust mam całkiem mały.

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam do Was pytanie, część z Was pisała że podaje na noc do mleka miarkę lub kilka kaszki mannej, a ja nigdzie nie umiem znaleźć bezmlecznej i bezsmakowej i jak zwykle liczę na waszą pomoc, ktoś może mi coś polecić?
    będę wdzięczna

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    dziewczyny mam do Was pytanie, część z Was pisała że podaje na noc do mleka miarkę lub kilka kaszki mannej, a ja nigdzie nie umiem znaleźć bezmlecznej i bezsmakowej i jak zwykle liczę na waszą pomoc, ktoś może mi coś polecić?
    będę wdzięczna

Podobno kaszki holle sa ok, poszukaj. Albo kleik lub kukurydzians

kasig lubi tę wiadomość

• ela Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już mam inaczej, teraz po przerwie świątecznej śmiałam się do męża, że dobrze że już do pracy wraca bo mi rytm dnia zaburza.
    Mąż jest geografem i zawsze lubił podróżować, ale wiadomo z dzieciakami i że mną co na urlopie musi mieć warunki lepsze niż w domu nie wszystkie plany da się zrealizować, więc we wrześniu 2014 mówię chłopaki duże jedź gdzie chcesz wybrał Albanię. Byłam z siebie dumna,że ogarnęłam pracę, szkołę, przedszkole i szczęśliwa, że dzieci nie przeszkadzają w realizacji marzeń.

agatka196 lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • ela Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że dziewczyny dodają nie manną tylko mleczno ryżową, czy samą ryżową lub pszenną, ale bez smakowe to chyba tylko kleik. Widziałam, że pojawiły się bez cukrowe.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • ela Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pszenne to chyba dopiero po 6mc

5b09tv73mjpedncc.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, a jesteś pewna że to cukrzyca? Bo jak się zastanawiałam czy robić po 1 i 2h czy tylko po 2h (zapomniałam zapytać lekarza), to nie mogłam nigdzie znaleźć norm po 1h dla nieciężarnych. Chyba nawet sprawdzałam w zaleceniach PTD i tam też było tylko na czczo i po 2h, no i glikemia przygodna do 200.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Myślę, że dziewczyny dodają nie manną tylko mleczno ryżową, czy samą ryżową lub pszenną, ale bez smakowe to chyba tylko kleik. Widziałam, że pojawiły się bez cukrowe.

właśnie Ela, bezsmakowe to tylko kleik, ale on jest bezglutenu, a ja mam wprowadzać gluten, a ryżowa też odpada bo mam się wystrzegać na razie ze względu na to że może być zapierający na kupki, mam zacząć od mannej, ale kurde tej mannej bezmlecznej i bezsmakowej właśnie nigdzie nie znalazłam, ale lila dobrze mi poradziła i faktycznie właśnie wyczaiłam kaszkę manną holle bezmleczną i bezsmakową. Kocham to forum. Dzięki :)

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu daję kaszkę jaglaną z ryżem i kukurydzą Hipp. Jest bezmleczna i bez cukru.

in8vzdb.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Pier.... Pamiętacie wczoraj jak pisalam, ze mój na szczęście nie robi żadnych scen w nocy? No to mam za swoje! Bylismy wczoraj na szczepieniu. To co sie z nim działo w nocy i teraz to jest totalna tragedia. Wyje w niebogłosy. Nawet ramiona nie pomagają. Zatkalam mu narazie buzie cyckiem ale na dlugo to tego cycka nie starczy:/ a po przednim szczepieniu przespal calutkie dwie noce...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 08:07

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja terrorystka zasnęła o 20 o 20.30 postanowiła dojeść drugiego cyca, pozniej budziła sie o 22.30, o 00.30 pozniej nie spała gdzieś do 1.30, pozniej nie pamiętam co się działo, od 3 do 6.45 przespała przytulona do mnie. Kuzwa! Ja tak długo nie pociągnę :/ muszę jakiś system opracować. Normalnie przeszłabym chyba na mm ale to podejrzenie skazy wiąże nam ręce :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - współczuję. Moja po 2 szczepieniu też od wieczora zaczęła marudzić, ale pamiętam, że najpierw obejrzałam nóżkę po wkłuciu i była w tym miejscu troszkę spuchnięta i zaczerwieniona. Zgodnie z zaleceniem pediatry zrobiłam na 20 minut lekko ciepły okład z wody z sodą i to pomogło. Przestała płakać i jęczeć i spała spokojnie.

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam o przebojach z karmieniem piersią i patrzę na moje dziecko, które od ponad 2 tygodni przesypia noce, to myślę, że chyba wolałabym przy drugim dziecku też szybko przejść na mm ... Z drugiej strony kp jest wartościowe, ale na mm póki co moja mała rozwija się dobrze, a ja nie toczę ciągłej walki i sypiam w miarę normalnie ...
    Przykład z wczoraj - 20:30 zasnęła po kąpieli i karmieniu, o północy na śpiocha zjadła jeszcze nocną porcję, położyłam ją 0:30, pobudka 7:30, karmienie, przewijanie, trochę "pogadałyśmy" i teraz śpi od 20 minut ...

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 2835 2836 2837 2838 2839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ