X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiq ja teraz mam trojprzeplywowy z aventu ale kupiłam jak mnie dziewczyny uświadomiły na pierwszy raz dałam mi chyba nawet z 1 smoczka. Ale wtedy była miarka kaszki na 150ml teraz daje 1,5 miarki wiec to jest tylko lekko zageszczona

kasig lubi tę wiadomość

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Staraczka ja obstawiam pecherzyk zółciowy...a ból promieniuje do tyłu zeber?

marchewka uczula, wiec poobserwuj.
    mój mały ma alergie pokarmowa,własnie szukamy winowajcy ;/

Ogólnie czuje jakk by mi cos plywalo i jak boli prawa strona czasem jak by sie przemieszczalo na srodek brzucha .
    Pisalam koleżance o wymiotach i że leżę a ona ze dzisiaj tez kijowo bo z lewej pod zebrami ją nawala az jej slabo i ze w ciąży nawet tak nie miala ,rodzila pod koniec sierpnia .

Anulka głowa mi wczoraj pekala

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Misia albo mi się wydaje albo Cię tu już 100lat nie widziałam? ;) co tam u Was?
    Maly zajmuje mi cały dzień ;)
    Wchodzimy sobie na zajęcia z integracji sensorycznej , warsztaty...ogólnieddużo wchodzimy i spotykamy się z ludźmi i dziećmi ;)
    Antoni ma alergie ale nadal nie wiemy na co...był tak wysyłany ...swedzialo go wszystko aż wydrapal sobie włosy na czole...za uszami miał ropę z krwią i wyglądałojakby mmiałoberwane uszka ;/ dostalismy mmaści i przeszła na dietę eliminacyjna..od pon. świętach zaczęła jeść indyka, któregosama upieklam z rozmarynem i ziołami prowansalskim i suche pieczywo i chrupki...wprowadzilismy juz kurczaka od środy ziemniaki...w poniedziałeksspróbuje jajko...naradzie ładnie wygląda i się nie drapie ;)
    I chyba żeby mu wychodzą bo wczoraj jak go miałam na rekach to złapał mnie swoja "paszcza mała" za brodę i kręcił nią...smaruje mu dziosla ale chyba nie daje rady ...i dziś juz było 7 kulekdawno tyle nie rrobił...
    W rodzinie wszyscy mi mówią ze to nie możliwe ale przecież żebyw 4 mmiesiącu ba nawet w 3 sięzzdarzają ;)
    Od marca zamierzam wprowadzić mu stały pokarm, ale nie wiem jak to jeszcze zrobićw ssobotęza ttydzień IDE na warsztaty wprowadzenie do Blw może tak sprobujemy ;)
    Marzęo jedzeniu ;)ale przy alergii kKP najlepszewiec walcze...

• kasig Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia biedny Antoś, no i biedna Ty przy takiej diecie, mam nadzieję że szybko mu przejdzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore taxi zawioze mala do mamy i ip bo nie wytrzymam znowu bol jak diabli :/

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego. Daj znać później

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    no w sumie racja, ale wiesz myślę że wyjdzie podobnie, tacka ma 600gram, słoiczek dziś kupiłam 125gram za 2,49, z jabłek odkroisz gniazdka nasienne, skórkę, to też Ci sporo odejdzie, a jeszcze się trzeba narobić, więc to się chyba mało opłaca
    Wiadomo, nie wszystko sie oplaca, zwłaszcza na poczatku, jak dziecko zje 1/5 sloiczka. Ja planuje pozniej gotowac od razu wieksza ikosc i do sloikow pakowac, zbieram powoli male sloiki :)) ale nie wiadomo jak to bedzie, z moja kochana terrosystka wszystko sie zmienia jak w kalejdoskopie :)) wiec mozliwe, ze xzasu noe bedzie

relgio4pxlxziakh.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ tak z ciekawości pytam na te zajęcia chodzicie profilaktycznie, dla usprawnienia. Co się robi z takimi maluchami.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka jedz bo nie wiadomo co to może być, trzymam kciuki żeby było dobrze☺

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka piszesz ze byłas we wrocku z naczyniakiem u synka tylko ze ja gdzies prze oczyłam gdzie on go ma i co ten lekarz konkretie doradza

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kasiq..mam chwile zwątpienia ale dla małegowszystko...
    Na zzajęciach bawimy się turlamy na dużych pułkach śpiewany tanczymy opwiadamy wierszyki madujemy dotykamy różnych faktur...ostatnio bylo nawet muskanie piorkiem...moj bardzo to lubi jak sie okazalo :)i dzieci poznają inne dzieci...mój wpatruje się w dziewczynki ;) generalnie robimy to w domu ale tu są dzieci i chce by z nimi się zapoznał ;)dzieci maja czas dla siebie tzn tez się witają czy żegnaja. Przubija zolwika o tez zaczepiaja się ;)
    Staraczka czekały na wieści!

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka jak u Ciebie? A mnie kolejną noc głowa boli i druga noc z rzędu nieprzespana

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:19

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achhh... troszkę się nie odzywalam, ale święta u teściów, wiec same rozumiecie =)

My podajemy kleik kukurydziana bobovity - smoczek avent 2 - nie leci za szybko i mała musi troszkę popracować, żeby zjesc =)
    Ogólnie daje jedna miarę do mleka i na noc podaje 1.5 miarki - poki co dziecko zadowolone, brak jakichkolwiek zaparć czy innych tego typu dolegliwości =)

Wczoraj podałam małej na spróbowania dwie łyżeczki marcheweczki - boziu jak to moje dziecko się zajadalo, tak mlaskala i wodzila wzrokiem za łyżeczka, ze az wszyscy padalismy ze śmiechu =)
    Marchewka przyjęta z wieeeeeeelka przyjemnością =)

Staraczka widzę, że tak się u Ciebie dzieje... dobrze, że chociaż masz mamę 'pod ręką' i masz co zrobić w takiej sytuacji z małą... trzymaj się tak dzielnie i daj znać co powiedzą lekarze.

trix, Anitka201 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Kacper bardzo sie krzywil na marchewkę i pluł nią :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam , nie maja w weekend lekarza i usg , w poniedziałek musze do ogólnego isc i to są prawdopodobnie kamienie czyli woreczek zolciowy mam przeciwbolowe brac , ogolny ma zrobic usg i skierowanie do szpitala dac i mam wrocic , bede u mamy chwile bo lekarz zabronil zebym sama z córką byla w domu

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze jak to nie ma lekarza byłaś Na IP ta nasza służba zdrowia to jest straszna porażka

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka to dziwne że lekarza nie ma u nas ściągają z oddziałów chyba.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem usg mieli wyłączone czy jak, przyjął mnie chirurg .

Mama powiedziała ze jutro albo w poniedziałek zadzwoni po karetke bede gadac ze mi gorzej i boli wtedy w poniedziałek zrobia badania w szpitalu, bo ogólny to tez 2dni zanim przyjmie usg skierowanie da i zanin termin ustala tez troche minie

• 4me Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    no w sumie racja, ale wiesz myślę że wyjdzie podobnie, tacka ma 600gram, słoiczek dziś kupiłam 125gram za 2,49, z jabłek odkroisz gniazdka nasienne, skórkę, to też Ci sporo odejdzie, a jeszcze się trzeba narobić, więc to się chyba mało opłaca
    Taka a znając mnie to jeszcze pól tacki poszłoby do śmieci bo nie zdazylabym zrobić zanim sie zepsuje ;) ja niestety marnuje za dużo jedzenie zdecydowanie :/ to mogloby byc postanowienie na nowy rok moje ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2838 2839 2840 2841 2842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ