X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila1983 pisalysmy,że zapraszamy i kto chciał ten się tam przeniósł kto nie został tutaj. Niektóre jasno wyraziły się, że chcą być anonimowe.

paula2013, Lilla My lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam motylka i malpke lamanzy i pralam w 60 stopniach i jest ok ;)
    Ok dziewczyny skończony już temat FB...było minelo. Ja udzielania się jak mogę, a że ostatnio cały czas z małym poza domen to ciężko mi pisać. Czytam jednak bo czasem człowiek dowie się czegoś ciekawego no i już nie wsoomne o tym, że czasem uspokoić się bo nie tylko jego maluch ma taka umiejetnosc.
    Ale to nie koniec świata. Zresztą chodze u siebie do różnych grup z maluszjiem z integracji sensorycznej spotkania chustoszek teraz blw itp i są ta dzieci i rodzice na żywo. W sobotę jedną dziewczynka pochłonęła dłoń mego Antoniego ;) dzieci to slodziak, ale mój tak się w nią zaczepial lapal za ręce, że ona go capnela ;D

bento, Wonderland lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo matko Dzuls wspolczuje. Ja to sie strasznie boje tych chorób zoladkowych u dzieci ! A jak sie ma dwójkę to w ogóle niewiem jak sie to ogarnia :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ - jak chcesz należeć do naszej grupy na fb, to odezwij się do skabarki - wyśle Ci zaproszenie. To samo tyczy się reszty. Nigdy nie ukrywałyśmy się i każda z Was wiedziała, że może zostać zaproszona, wystarczy się odezwać.

paula2013, Misi@ lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:23

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila, co do szycia z minky, to przygotuj się na latające wszędzie małe niteczki, bo materiał strasznie się strzępi :( Ja jeszcze w.ciąży szyłam literki dla małego i cały dom był w tym cholerstwie

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj byłam u rodzinki i przeżyłam cyckowy horror :) Zepsuła mi się membrana w laktatorze, a w mieścinie żadnego smyka,żeby dokupić...w aptece też całe gówno było :( Ostatecznie wpadliśmy do Lbl na 5 minut przed zamknięciem sklepu, a ja odciągając się po 14h przerwy myślałam, że umrę...ból cycków nie do opisania

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy_etka współczuję..a powiedz w jaki sposób zużywa się membranka? Bo Ty też masz medele mini electric? Ja co jakiś czas ja wymieniam ale to raczej profilaktycznie. No i musze dokupić końcówkę w rozmiarze S bo wydaje mi się ze ta Mka obecnie jest za duża.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa I znalazłam zastosowanie do maści na sutki :-) używam jej do ust bo żadna pomadka ochronna nie dawała sobie z nimi rady :-)

easymum, Misi@, karolcia87, Carolline, snoopy_etka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Lila w momencie zakładania grupy na fb pisałam tu o tym. Pisałam również, że jeśli któraś ma chęć tam dołączyć, to żeby dała znać na prv to na pewno ją zaproszę. Przez 2 tygodnie byłam z Olą w szpitalu i najnormalniej na świecie mi umknęło, że czekałaś na dodanie. Trzeba było mi wiadomość wysłać, albo poprosić dziewczyny które masz w znajomych żeby dały mi znać. Gdyby jeszcze ktoś chciał i tam dołączyć, to nic nie stoi na przeszkodzie, tyle że ja nie wszystkich mam w znajomych, a że grupa jest tajna to i same się dodać nie możecie.
    Pozdrawiam :)

Sokojnie to nie byl atak na was, mam nadzieje ze tego tak noe odebralyscie. Byc moze przeoczylam te wpisy bo na tel rzadko kiedy moge sie cofac bo mi wiesza belly. Dobra to odezwe sie na fb, tam mi jest wygodniej :-)

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko cos dzis opetalo w nocy, zasnela jak zawsze ok 20 o 24 podudka no trudno nakarmilam a ona obudzona chetns do zabawy... I tak jakos zlecialo do 1.30udalo sie usnela a potem chyba co godzine pobudka na jedzenie... Dodam, ze normalnie spi od tej 20do 4-6 jest cyc i jeszcze do 8spi. Jestem zombie:( przy czym jeszcze e nocy nie zawsze chciala cyca wiec pare razy musialam sciagac

relgio4pxlxziakh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Łooo matko Dzuls wspolczuje. Ja to sie strasznie boje tych chorób zoladkowych u dzieci ! A jak sie ma dwójkę to w ogóle niewiem jak sie to ogarnia :D
    No trochę saigon. A wkurza mnie to podwójnie, bo od dziś miał być w przedszkolu jakiś tydzień tematyczny, jutro bal przebierańców, pod koniec tygodnia wycieczka do muzeum na warsztaty. Mam nadzieję, że przynajmniej na to muzeum się wykuruje. I wydaje mi się, że to jednak nie żołądkówka, tylko mocne przeziębienie, od wczoraj coś go mocniej trzyma, a biegunka to od leków, mimo że wpychałam w niego żarcie cały dzień, żeby nie brał na pusty żołądek :/

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Lila, co do szycia z minky, to przygotuj się na latające wszędzie małe niteczki, bo materiał strasznie się strzępi :( Ja jeszcze w.ciąży szyłam literki dla małego i cały dom był w tym cholerstwie

wiem wlasnie. I podobno ciezko przechodzi przez maszyne. Dzisiaj probowalam bo mialam probki i noe bylo najgorzej.

• easymum Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak podgrzewacie np. marchewkę? Cały słoiczek do ciepłej wody, bierzecie kilka łyżeczek do miseczki a resztę do lodówki?

gg64rl68s121551a.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i my kończymy 4 miesiące! <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3191ba9f9432.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/04ec96845c16.jpg

easymum, Anitka201, la_lenka, 4me, adzia, Kasiarzynka, Misi@, Wonderland, Dżuls, Angela22, Kucykowa, Gusiak, skabarka, Carolline, agatka196, karolcia87, snoopy_etka, Luna1, agniesja, monaaa85, chabasse, kasig, trix lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita - simply the best! Cudna!

julita lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Dziewczyny, jak podgrzewacie np. marchewkę? Cały słoiczek do ciepłej wody, bierzecie kilka łyżeczek do miseczki a resztę do lodówki?
    Ja część przekładam do miseczki i podgrzewam w kąpieli wodnej. Resztę wkładam do lodówki. Staram się podawać pół słoiczka chociaż mojemu raz zdarzyło się zjeść cały :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita ona jest cudna :-) te włosiska! :-)

• julita Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciemieniucha... w sobotę zauważyłam że pół głowy jest pokryte tym gó*** i nie wiem czy wcześniej nie zauważyłam przez te gęste włoski czy tak nagle to wyskoczyło? tak więc od wczoraj walczymy, używam oliwki na rozmiękczenie ale po pierwsze robią jej się dredy a po drugie grzebień strasznie się wplątuje w kudełki i ciągnie ją, kurcze mam nadzieje że codzienne wyczesywanie przyniesie szybkie efekty :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie Julita Twoja mala pobija wszystkich z tymi wloskami. Jest cudna!

julita lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2864 2865 2866 2867 2868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ