X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    ciemieniucha... w sobotę zauważyłam że pół głowy jest pokryte tym gó*** i nie wiem czy wcześniej nie zauważyłam przez te gęste włoski czy tak nagle to wyskoczyło? tak więc od wczoraj walczymy, używam oliwki na rozmiękczenie ale po pierwsze robią jej się dredy a po drugie grzebień strasznie się wplątuje w kudełki i ciągnie ją, kurcze mam nadzieje że codzienne wyczesywanie przyniesie szybkie efekty :)
    Z ziajki jest taki produkt do mycia główki na ciemieniuche. My go stosowalismy i szybko się jej pozbylismy

• julita Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka kupiłam w aptece coś na ciemieniuchę, zapłaciłam 3x tyle co za oliwkę a ostatecznie stwierdziłam że ten środek jest zwykłą oliwką tylko z dozownikiem :P

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Lila w momencie zakładania grupy na fb pisałam tu o tym. Pisałam również, że jeśli któraś ma chęć tam dołączyć, to żeby dała znać na prv to na pewno ją zaproszę. Przez 2 tygodnie byłam z Olą w szpitalu i najnormalniej na świecie mi umknęło, że czekałaś na dodanie. Trzeba było mi wiadomość wysłać, albo poprosić dziewczyny które masz w znajomych żeby dały mi znać. Gdyby jeszcze ktoś chciał i tam dołączyć, to nic nie stoi na przeszkodzie, tyle że ja nie wszystkich mam w znajomych, a że grupa jest tajna to i same się dodać nie możecie.
    Pozdrawiam :)
    To ją bym chciała na FB ;)

skabarka, adzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    To ją bym chciała na FB ;)
    Misi@ wyslalam Ci zaproszenie, i wyslij mi swoje namiary na fb. Napisze dziewczyna by Cie dodaly.

• Angela22 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki jak tam mija dzionek? czy wasze dzieci też tak ciągną żeby je pionizować a jak nie to lament? już nie wiem jak z nim walczyć :(

rrgu83a.png
  • Angela22 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też bym chciała na fb fakt nie zawsze mam czas bo poświęcam go dziecku ale ta grupa była najlepsza

rrgu83a.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, my też walczyliśmy z ciemieniuchą. Po olejkach i wyczesywaniu nie tylko nie było poprawy, ale było coraz gorzej... Już zaczynał mieć jedną, wielką, żółtą skorupę. Kupiłam krem na ciemieniuchę Mustela i na szczęście po tym przeszło. Jest drogi, ale może nie sklejałby tak włosków, bo nie jest tłusty.

julita lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezu julita jakie twoja mała ma włosy , normalnie wymiata heh :) tez bym chciała zeby moje laski tez juz miały troche włosów bo narazie to takie łysolki

ps , ja też bym chciała na fb dostac zaproszenie , ale nie bede sie z tad zwijać
    kiedy bede mieć czas to coś naskrobie i tu i tu :P

julita lubi tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co mają mate skip hop , czy wy kładziecie maluszki bezpośrednio na tą mate czypodkładacie jakis koc czy coś jeszcze bo mi sie wydaje ze ona jest strasznie twarda
    i kilka razy dziewczyny przekrecajac sie na brzuchol zaryły a to czołem o mate a to tyłem głowy , i płacz niemiłosierny

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, padłam :D :D :D Jakie pióra!!!! :D Tina Turner w Mad Maxie :D

A ja melduję, ze upolowałam w ciuchlandzie żyrafkę Zosię za 3 zł :D Teraz tylko wyszorować, wygotować z 5 razy i jak nowa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 16:12

easymum, julita, Anitka201, 4me, Angela22, Kasiarzynka, karolcia87, snoopy_etka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się wstrzymaj z gotowaniem, bo gdzieś czytałam, że podobno tego tworzywa nie wolno. Poszukaj, bo szkoda zepsuć.

U mnie dziś jakiś koszmar, płacz od rana. Do tego jakiś ból brzuszka, gazy, kupka ze sluzem. Nie wiem o co chodzi. Teraz padła spać, więc leżę obok i jednym palcem stukam posta, żeby się nie ruszyć za mocno.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze, akcja pt marchewka za nami. Strat w ludziach nie odnotowano, jedna poduszka do prania, resztki posiłku w oku i uchu. Poza tym pełen sukces :) Zjedzone 4 całe łyżeczki :)

Anitka201, 4me, Dżuls lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka, pediatra mi mówiła, że śluz w kupce jest zwykle objawem alergii. Mówiła to a'propos rozszerzania diety i obserwacji po dodaniu każdego kolejnego warzywka.

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że u nas nadal tylko kp.
    Może coś co jadłam na chrzcinach małej nie pasowało? Z nowych rzeczy zjadłam flaki i kukurydzę. Ale może to tylko reakcja na wczorajszy nadmiar bodźców. Będę obserwować.

Dżuls, co do zyrafki to jest tak "Uwaga: ze względu na to, że Sophie jest produktem z naturalnej gumy, nie wolno jej sterylizować. Zabawkę należy myć wodą i mydłem i po umyciu wycierać do sucha."
    http://zyrafa-sophie.pl/zyrafa-sophie/212-sophie-la-girafe-w-pudelku.html

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dżuls, co do zyrafki to jest tak "Uwaga: ze względu na to, że Sophie jest produktem z naturalnej gumy, nie wolno jej sterylizować. Zabawkę należy myć wodą i mydłem i po umyciu wycierać do sucha."
    http://zyrafa-sophie.pl/zyrafa-sophie/212-sophie-la-girafe-w-pudelku.html

Oooo dzięki, bo właśnie nastawiłam czajnik, żeby zalać ją i resztę zabawek wrzątkiem...

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls lumpy wymiatają :-) ja bym ją porządnie wyszorowala i lekko przelała wrzątkiem.
    Ja od początku roku ogarniam swój dom. Codziennie robię cos dodatkowego np dzisiaj wyszorowalam piekarnik. Ogólnie musze zrobić tygodniowy plan sprzątania domu tak aby sobota była na przyjemności a nie dniem mopa.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dzuls lumpy wymiatają :-) ja bym ją porządnie wyszorowala i lekko przelała wrzątkiem.
    Ja od początku roku ogarniam swój dom. Codziennie robię cos dodatkowego np dzisiaj wyszorowalam piekarnik. Ogólnie musze zrobić tygodniowy plan sprzątania domu tak aby sobota była na przyjemności a nie dniem mopa.
    Upolowałam jeszcze takiego wielkiego dyndającego pluszaka z mothercare, coś a la lamaze, też z zylionem wiszących pierdół, ale mniej kolorowe, i kilka prostych grzechotek i razem z żyrafką wydałam zawrotną kwotę 13 zł :)
    Na razie żyrafa przeszła mycie szczotą i ludwikiem, a potem mydłem. Pluszak idzie do prania, a reszta wyszorowana i zalana wrzątkiem.

Anitka201 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    dziewczyny co mają mate skip hop , czy wy kładziecie maluszki bezpośrednio na tą mate czypodkładacie jakis koc czy coś jeszcze bo mi sie wydaje ze ona jest strasznie twarda
    i kilka razy dziewczyny przekrecajac sie na brzuchol zaryły a to czołem o mate a to tyłem głowy , i płacz niemiłosierny
    Ja juz nic nie klade na te mate. Chyba taka jej zaleta, ze jest twarda, nie zapada sie i dzieki temu dzieciaczkom lepiej ćwiczyć :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym i Zośkę wsadziła do prania. Może w siatce żeby się nie podrapała o jakieś odstające rzeczy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze musze w końcu i u nas dorwać jakiegoś fajnego lumpka !!!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2865 2866 2867 2868 2869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ