X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:17

wnidtv73dpzdszlc.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam na necie co tydzień, miesiac takie artykuły jak rozwijają sie dzieci w danym okresie- nie wiem ile to warte- ale generalnie to ciągnięcie Glowy do góry na tym etapie jest tam opisywane jako normalna sprawa. Moj to juz przegina bo dzis nawet przy cycku to robił - taka przerwa w jedzeniu na gimnastykę ;)

Jesli chodzi o przewrót z pleckow na boczek to tez fika caly czas i Dzula wlasnie tak przez nóżki. Bierze je do gory- jakby w swiece- a pozniej na bok- mi sie to wydaje normalne ale żadną znawczynią nie jestem ;)

Wiecie co moj synek jest mega kochany i grzeczny nawet jak choruje- kocham go za te łaskawość dla nas jeszcze bardziej ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    wtf? :D Ale tych naszych wrześniówek z belly?

No wiesz takie straszne to my nie jesteśmy. :-)
    W każdym bądź razie z innych wrześniówek.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ale to nie z grupy z belly.
    To jest inna grupa wrzesniowki 2015 też tam jestem . No trochę dziwne zasady , nie każdy ma czas żeby dziennie siedzieć na fb.... :-/

Misi@ lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wiem co to za wrześniowki...bylam z nimi w ciazy, pozniej sie przeksztalcily i nawet bylo glosowanie na zmiane nazwy...ale chyba te nasze;p wiem zakręcona jestem...alevpowiem Wam, że dziwnie się poczulam...ale ok przecież to nie koniec świata...;)
    Mój mały najpierw wykręca głowę tak jak Ty dzuls to opisujesz. Mnie wydawało się to tak nienaturalne, że byłam u neurologa, KT powiedział, że jest ok i nie widzi niczego niepokonanego to początek do przewrotów. Antoni nie podnosi się, ale coraz częściej prostuje mi nogi co też jest oznaką zbyt drugiego noszenia...przez święta i nowy rok był cały czas na rękach...rodzina klocila się dosłownie kogo jest teraz kolej ;)
    Brzuszka nadal nie lubi ;/
    Wyciąga łapki i dotyka mojej twarzy..trzyma ją w ręku...zacząłlepiej bawic się na macie łapiąc te wszystkie zabawki ;)

• ela Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia podnosi nogi do góry,przeżuca na bok i już całe ciałko leży na boczku, a że śpimy razem to wtulamy się w siebie i mamy pełnię szczęścia.
    Obłowiłam się dziś w tesco w ciuszki dla małej, była wyprzedaż nawet mój mąż wybierał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 22:27

karolcia87 lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja królewna na chrzcie AOS0pXx.jpg
    tVeNhRc.jpg
    i pogaduszki z babcią na imprezce :P
    pZGJBBQ.jpg

easymum, Wonderland, 4me, Anitka201, Kasiarzynka, Misi@, Gusiak, karolcia87, Dżuls, snoopy_etka, julita, chabasse lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania umie już w obie strony przekręcać się na brzuch, ale w drugą stronę jeszcze nie,jedyne co to dłużej potrafi poleżeć na brzuchu bo na plecach dosłownie chwilę potarmosi zabawkę na macie i chyc na brzuch. Za to słabo trzyma zabawki ogólnie mało ją interesują, rękawy są ciekawsze i wygodniejsze do ssania.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • easymum Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja właśnie tak zaczynała przewroty na brzuch, najpierw obie nóżki do góry i na boczek, potem doszło przerzucenie całego ciałka i jeszcze później wyciągnięcie rączki spod ciałka. Teraz cały manewr robi jakby jednym zamachem, leży na pleckach, nagle hyc i już jest na brzuszku podparta na łokciach. Na razie bez problemu przez lewe ramię, przy prawym zacina się jeszcze z rączką pod brzuszkiem. W sumie na boczek zaczynała coś ponad miesiąc temu.

Dźwiganie główki z leżenia jest normalne, pediatra w piątek mi to potwierdziła. Moja przy tym strasznie się spina i mylałam, że coś jest nie tak, ale to jest ok.

Misia, moja też dotyka mojej twarzy jak się nad nią pochylam, głaszcze mnie a jak jestem bardzo blisko, to otwiera buziaka jak do całowania :) I patrzy przy tym tak rozkosznie:) Wymiękam i łzy mi się kręcą w oczach. Mam ochotę ją zjeść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 23:09

karolcia87 lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewcxyny

Nawet nie wiem czy zyje. Ta noga meza wciaz sie ciagnie za nami. Minelo juz 8 tyg. Madal ma orteze i chodzi o dwoch kuilach, takze pomoc znikoma z jego strony... Wroce do was ale pewnie jak on juz bedzie sprawniejszy. Bo ciagle cos.

Mala skonczyla 12 stycznia 4 miesiace a 14 stycznia wyszla jej jedyneczk dolna! Tak czulam ze to zeby, ale mala na dwa tyg przed tym zaczela robic po 5 kupek dziennie mniej lub bardziej obfitych. W miniona sobote zrobila ich 9! Byla! Przerazona ze jeszcze szpital nas czeka przez odwodnienie bo i aptetyt mniejszy..,zaliczylam wiec pediatre ktora stwierdzila ze zab wyjdzie ale gdzies za miesiac moze. Kupka wiec do badania. I jakie mojezaskoczonie jak karmie mala marchewka, stuknelam w dziaslo a tam stuk puk;)

Teraz czekam na druga jedynke bo tez ja widac wyraznie w dziaselku. Tym dwa tyg temu bawil sie z kolega ktorefo nazajutrz wysypala ospa. Czekam wiec ten tydz jeszcze, jak ich nie wysypie to zaszcxzepie druga dawka 5w1. A jeszcze w miniony piatek sasiadka z gory przyszla po czym sie pryzyznala ze ma angine i pd nowa ja gardlo boli:( oczywoscie schyulala sie nad lozeczkiem bo jak i aczej! Imbecyl no.
    takze czekam na rozwpj wydarzen chorpbowych w tym tyg. Oby nic nie zlapali.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też przewraca się na "krewetkę". Fizjoterapeuta mówi, że tak jest ok. Od jakiegos czasu też dźwiga główkę, ale to chyba normalne, w końcu powoli nasze maluchy zaczynaja trzymać głowę. Odnośnie teorii twojej rehabilitantki Dżuls, to młody nie posiada bujaczka i prawie wcale nie nosiliśmy go w pionie, a jednak też się podnosi.

Dziewczyny, macie może zawieszki Lamaze? Kupiłam młodemu motyla i chciałam go uprać, ale na opakowaniu wyczytałam, żeby nie zanurzać w wodzie. Nie chciałabym od razu zepsuć dziecku zabawki :p Prałyście? Żyją?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 01:52

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Mój też przewraca się na "krewetkę". Fizjoterapeuta mówi, że tak jest ok. Od jakiegos czasu też dźwiga główkę, ale to chyba normalne, w końcu powoli nasze maluchy zaczynaja trzymać głowę. Odnośnie teorii twojej rehabilitantki Dżuls, to młody nie posiada bujaczka i prawie wcale nie nosiliśmy go w pionie, a jednak też się podnosi.

Dziewczyny, macie może zawieszki Lamaze? Kupiłam młodemu motyla i chciałam go uprać, ale na opakowaniu wyczytałam, żeby nie zanurzać w wodzie. Nie chciałabym od razu zepsuć dziecku zabawki :p Prałyście? Żyją?

Hej, hej. Ja wszystkie pralam i zyja.

Misia no niestety na wrzesniowkach adminki postanowily ze tylko osoby udzielajace sie zostana. Ze istatnio duzo.osob soe otworzylo i co raz czesciej rozne posty z grup zamknietych wychodzily i one chca tego uniknac. No coz.
    Mi bardziej jest przykro, ze dziewczyny staf zalozyly swoja grupe na fb i wiedza o niej tylko wybrane osoby, kogo chcialy to zaprosily.

Maly spi a ja zamiast z nim to siedze na necie. Szukam fajnych materialow bo zaczelam przygodw z maszyna do szycia. Wczoraj uszylam pierwsze spodnie malemu. Krzywe jak cholera ale wlasne. Teraz planuje uszyc podusie i mufke z minky. A to dziadostwo podobno trudno sie szyje.
    Leon jakis tydzien temu nauczyl sie obraca na brzuch a dwa dni twmu dorzucil obracanie na plecy z brzucha. Teraz matka nie.moze zostawic dziecia na.lozku samego bo przemieszcza sie po calym. U was tez najlepsza zabawa jest rozmowa z rodzicami? U nas zabawek moze nie byc, wystarczu ze.matka robi z siebie wariatke :-)

easymum, Wonderland lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny ile łyżeczek dac marchewki na początku ?

Teraz niewiem też , chcialam dzisiaj dac troche soczku jabłkowego a jutro marchewki ale pewna nie jestem czy mogę tak . Podpowiedzcie coś doświadczone :)

Wszyscy zawsze zaczynali od marchewki, a ona cholerka strasznie zatwardza. Ja zaczelam.od dyni, potem dodalam ziemniaka, a teraz do nich troche marchewki. I jest git. Soczek mozesz podac ale pamietaj by go rozcienczyc z woda, soki maja kupe cukru w sobie. Zreszta ja poki co sok odpuszcza lm, ale moze dlatego ze jak munsienchce p8c to daje cycka. Przy mm jest inaczej 8 trzeba przepajac.
    Niestety belly mi sie wiesz i nie moge sie cofnac tyle stron i jestem nie w temacie. Jak Ty sie czujesz kobieto?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila wlasnie wczoraj rozrobilam sok i nie chciała pić dolalam wody tez nie , dzisiaj znowu spróbuje jak nie bedzie chciała to nie bede kupować , wzielam sprobowalam i jak mnie zaczelo boleć , wiem już ze odpadają jabłka na teraz chyba ze moja mama jej da.

W sobotę juz do domu do siebie przyszłam , miałam spiecie z siostrą która zrobiła sobie u rodziców hotel i przychodzi kiedy chce i sie panoszy , skoro mama pozwala niech sie uzera z nią , ja nie chciałam siedzieć tam i z nią kłócić bo w ciąży jest więc nie wypada , jak byłam w ciąży też uważała na słówka żeby sie nie żreć . W piątek w nocy przyjeżdża mój tata z mężem na weekend , tata juz powiedział że zrobi z nią porządek bo jak się kłóci ze swoim to przylazi do mamy :/
    Wolalam zaoszczędzić sobie nerwów no i im . Ogólnie jest już dobrze , w środę szwy ściągają i nie będę musiała aż tak uważać bo najgorzej jak małą przebieram i nogami kopie .
    Marchewkę chyba dzisiaj kupię i jej dam troszkę .
    Co do fb , nie martw sie tez nie zostałam zaproszona i nawet nad tym nie ubolewam bo wiem że za jakiś czas będą tam miały spiecie i któraś wróci się poskarzyc na belly , na pewno bedzie wesoło :D

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Starczka dla Twojej wiadomości jesteś jedyną której byśmy tam nie chciały gościć. :-D

A Misia nie należała do naszej grupy. Zresztą sama pisała że w tamtej grupie była już w ciąży a nasza powstała na koniec grudnia.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terrorystka znowu w nocy budziła się co godzinę. Masakra, tylko cyc ją usypiał ale jak widać tylko na chwilkę. Głowa mi pęka :/

Dzisiaj dam jej mm na noc, mam nadzieję, że pospi choc trochę dłużej.
    Co do rozszerzania diety, to teraz nie jest tak, ze nawet na mm lepiej rozszerzać dietę po 6 miesiącu?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racuchy na śniadanie? ołł jeee :-)
    Ale obiecuję poprawę :-) w czasie postu zero słodkiego :-)

bento, easymum lubią tę wiadomość

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka mi pediatra mówił ze od 4mca rozszerzać diete o warzywka i owoce

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam. Młoda budziła mi się kilka razy w nocy z jakimiś jękami, zupełnie jak nie ona.
    Mody, biedaczysko, w nocy dostał takiej sraczki, ze czyściliśmy o 3 w nocy łazienkę i kąpaliśmy go kolejny raz. Teraz już tylko temperatura, ale i tak jest uziemionby w domu.
    Młoda odkrywa leżenie na brzuchu i rzuca się w tej pozycji na grzechotki jak, za przeproszeniem, pies na kość do ogryzania.

8pdp47e.png
‹‹ 2863 2864 2865 2866 2867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ