X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację każdy ma swój smak- ale jak spróbowałam tej gorzkiej marchewki to nie miałam ochoty jej jeść, więc dziecku się nie dziwię :/ Może nam się taka pechowa seria trafiła.
    A co do warzyw ekologicznych- zamówiłam przez internet tutaj: http://paczkaodrolnika.pl/ :)

paula2013 lubi tę wiadomość

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie PUZZLE PIANKOWE polecacie?? Tylko nie za 200zl to lazienke bedziemy wykanczac i nie ma kasy duzo

relgio4pxlxziakh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ale jak to tak bez fotek? Nie liczy się! Chociaż jakieś naj pokaż :P
    Był taki plan, ale przez mój dziadowski telefon i kiepskie wieczorne światło nic nie było widać, więc nie chciałam zaśmiecać forum :D Moim naj na razie są zarąbiste kurtki dla syna i retro bodziaki z H&M, takie z koronkowym kołnierzykiem, plus 6 kompletów legginsów z koszulką z H&M (koszulka taka z dłuższym półokrągłym tyłem i podwijanymi rękawkami 3/4), bo najbardziej praktyczne, i spora ilość takich legginso-spodni w różnych kolorach, w tym miętowe :D <3 :) Plus granatowy ciepły bezrękawnik w różyczki dla młodej, taki na jakieś 2 latka :) Teściowa pojechała po bandzie, już podpytywała jakie sukienki dla młodej kupić, ale powiedziałam żeby sobie darowała, bo co ja z tymi kieckami zrobię, nie nosi się tego często, a jak będzie trzeba to od cholery jest tego w ciuchalndach.
    Na razie rozchorował mi się starszak, chyba wczorajsze sanki nam bokiem wyszły... :P

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do słoików to polecam zupę jarzynową Hippa, taka dobra, że to chyba jedyny słoik, oprócz tych owocowych, który bym sama zjadła :D
    U nas młoda dosłownie wsysa pół słoika, ale na razie nie chce dawać jej więcej, wolę żeby jednak do tego skończonego szóstego miesiąca głównym pokarmem był cyc, a na razie to oswajam ją z nowymi smakami i sprawdzam, czy coś nie uczula.

Luna1 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jeszcze daleko do podania pierwszych warzyw ale tak z ciekawości to dajecie dzieciaczkom posmakować tych pyszności raz dziennie czy przy każdym karmieniu po trochu?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:17

wnidtv73dpzdszlc.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1 wrote:
    Masz rację każdy ma swój smak- ale jak spróbowałam tej gorzkiej marchewki to nie miałam ochoty jej jeść, więc dziecku się nie dziwię :/ Może nam się taka pechowa seria trafiła.
    A co do warzyw ekologicznych- zamówiłam przez internet tutaj: http://paczkaodrolnika.pl/ :)

O to nawet nie wpadłam na to żeby przez neta zamówić. Wieczorem na lapku będę to zobaczę te stronke

Luna1 lubi tę wiadomość

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

A ja bede probowac blw :) juz zacieram rece bo wydaje mi sie to fajna zabawa ;p

U mnie nocki cały czas takie same tzn do 2 pobudki co 2-1,5 godziny a pozniej srednio co 40 minut...ok 7 mej sie budzi na dobre i zasypia ok 9 na 2 godziny.

ps
    wyrzucono mnie z fb wrzesniowek bo za mało sie udzielałam...przykre ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Dziewczyny a jakie PUZZLE PIANKOWE polecacie?? Tylko nie za 200zl to lazienke bedziemy wykanczac i nie ma kasy duzo
    ja mam zwykłe baby one i się sprawdzają...ładnie leży na brzuszku na nich, choć tez nieza długo ;p

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    u nas jeszcze daleko do podania pierwszych warzyw ale tak z ciekawości to dajecie dzieciaczkom posmakować tych pyszności raz dziennie czy przy każdym karmieniu po trochu?
    Raz dziennie, po powrocie ze spaceru jak jest trochę głodna. Pół słoika i potem cycamy do oporu.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po chrzcinach, mała super grzeczna, w kościele przespala w ramionach tatusia nawet polewanie wodą, obiad w knajpce też rewelacja, uśmiechy na prawo i lewo. Za to teraz jakiś armagedon, krzyk, pisk, zanoszenie. Leżę z nią ściśle przytulona do mojego brzucha, bo jak próbuję się ruszyć to histeria. Mój mały nerwus. :(

paula2013, snoopy_etka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieciaki też unoszą główkę i odcinek szyjny kręgosłupa podczas siedzenia w bujaczku albo np jak trzymacie je wpół leżąco na rękach? Nie wiem czy to nie za szybko :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Czy wasze dzieciaki też unoszą główkę i odcinek szyjny kręgosłupa podczas siedzenia w bujaczku albo np jak trzymacie je wpół leżąco na rękach? Nie wiem czy to nie za szybko :/
    Dosłownie tez miałam o to pytać. U nas to samo młody tak się ciągnie ze jest zgiety w pół (jakby siedział ). My w żaden sposób nie ciagniemy go do siadania.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    My po chrzcinach, mała super grzeczna, w kościele przespala w ramionach tatusia nawet polewanie wodą, obiad w knajpce też rewelacja, uśmiechy na prawo i lewo. Za to teraz jakiś armagedon, krzyk, pisk, zanoszenie. Leżę z nią ściśle przytulona do mojego brzucha, bo jak próbuję się ruszyć to histeria. Mój mały nerwus. :(
    Spokojnie, dzieci bardzo często tak reagują na nadmiar wrażeń z całego dnia, mózg to musi jakoś "przerobić".
    A moje dziecko nagle odkryło, że na brzuchu też jest fajnie. W tej pozycji jest w stanie wyciągnąć po coś rączkę, trochę sobie poprzekładać z rączki do rączki i jeszcze wpakować to sobie na koniec do buzi. A wcześniej, jak ją kładłam na brzuszku to tylko ręce na boki i w ryk. Każdy dzień przynosi coś nowego :)

Misi@ lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dosłownie tez miałam o to pytać. U nas to samo młody tak się ciągnie ze jest zgiety w pół (jakby siedział ). My w żaden sposób nie ciagniemy go do siadania.
    Moja rehabilitanta mówi, że to od częstego pionizowania dziecka, tzn, kładzenia go w bujaczku, albo noszenia na rękach - dziecko myśli, że umie usiąść, a nie umie. Nie wiem, mi się wydaje to trochę naciągana teoria.
    Jak Wasze dzieci się przekręcają na boki? Młoda ostatnio podkurcza nóżki do brzucha, zadziera główkę, zwija się w takiego jakby precla (krewetkę?) i prawie ląduje na boku... Nie wiem, czy to ma tak wyglądać, a już nie pamiętam, szczerze mówiąc, jak to syn robił. Chyba jednak zarzucał nóżkę. Kurde, już 1,5 miesiąca nie byliśmy u rehabilitantki, bo ciągle coś, tu święta, tu choroba, a młoda już dużo umie i mam do babki miliard pytań...

8pdp47e.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

Oj taaaak :/

Co do częstotliwości karmienia daniem ze słoiczka- karmimy 1x dziennie- przed mlekiem.

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Julita, ja daję raz dziennie na "obiad" warzywka i raz dziennie na "kolację" odrobinę kleiku.

Czy wasze dzieci też się czasem tak jakby wieszają na zabawkach, ciągną je stękając przy tym nieziemsko? Albo chwytają tetrę i usiłują ją rozciągnąć w rękach? Moja cała aż się napina przy tej niszczycielskiej działalności :/ . Tak ładnie się bawiła a teraz testuje co się rozciąga a co nie. Chyba. Bo może ma jakieś inne, zbrodnicze intencje.
    Wieszanie na zabawkach- to start do podnoszenia sie. Moj ciagnie logwke dzis co chwile. Jak tylko dorwie moj kawałek bluzy, rękę, cokolwiek to glowa w gore i probuje sie podnieść ;)

Kasiarzynka, Carolline lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Hej!

A ja bede probowac blw :) juz zacieram rece bo wydaje mi sie to fajna zabawa ;p

U mnie nocki cały czas takie same tzn do 2 pobudki co 2-1,5 godziny a pozniej srednio co 40 minut...ok 7 mej sie budzi na dobre i zasypia ok 9 na 2 godziny.

ps
    No padlam i juz nie wstane! Nasze dziewczyny z forum Cie wyrzucily?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    ps

wtf? :D Ale tych naszych wrześniówek z belly?

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls mój właśnie przekłada nóżke i wtedy przewraca się na brzuszek..chociaż ostatnio jest tak leniwy ze tylko przekłada nóżke. No i nie ukrywam mało noszę młodego ale jeśli już noszę to w pionie bo tylko takie noszenie akceptuje (młody oczywiście).
    Misia brak słów. Ciekawi mnie kto tym zarządza :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 19:55

‹‹ 2862 2863 2864 2865 2866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ