X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls a żebyś wiedziała że księciunio by się zmieścił, gdy przyjeżdża brat ze swoja 15-miesięczną córeczką to obie dziewczyny wkładamy do środka :D

Dżuls lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryka cuuudna!

a tak z brzydkich tematów- kupnych. To częśćdziewczyn się martwi, że są zielone. U nas zielone są od kilku miesięcy,do tego raz na 4-5 dni, ale nie bolał brzuch, przybierał i pediatra się nie przejęła 9a że mam zaufanie do niej to nie paniokowałam- a lubię panikować). I wiecie co? Od 2dni moje dziecko robi 2-3 dziennie, piękne książkowe.. Widocznie miał fazę na zielone i tle.. dojrzał brzuszek..
    Może i u Waszych dzieciaczków się to ureguluje?

tb734z17s9scq0zt.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, jak zwykle musialam godzine czytac, zeby nadrobic...U nas to tak:
    - temperaturke mierze zwyklym elektroniczntm w "dupciulce", w te na pidczerwien tez nie wierze. A i moja mala tez zlapala wirusa wlasnie jak bylismy w szpitalu na kontroli, wtedy mielismy pierwsza goraczke.
    - w gondoli to juz na duzy styk przez duze S, a mamy babyconfort windoo
    -dzis wizyta w Bialym, odebralam wczorajsze wyniki i okazuje sie, ze mala ma za malo zelaza:-( i wigole jest dzis mega marudna.
    Chabasse tule cieplutko, mnie od dwoch dni napiepsza glowa, dzien i noc, czuje sie jak wyjdz z tąd:-(

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupy rzadyga!!!

1usa8u69die0y60t.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam u Was z ciemieniuchą? Młoda ma taką lekko żółtą skórę pod włoskami, trochę takich jakby popękanych łusek i nie wiem czy coś z tym robić, czy nie. Starszak nie miał, więc pierwszy raz na oczy widzę :P

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mutsy. Najmniejsza gondola świata:D i wiedziałam, ze jest krotka jak kupowałam. Moj maly juz sięga od jednego konca do drugiego, nawet chyba ma podgiete nóżki w żabkę czyli notabene prawidłowo ;) i powiem Wam szczerze, ze to mi akurat nie przeszkadza bo młody jest tak ciekawy świata, ze on juz w spacerowce nie wylezy dluzej. Dzis byliśmy na spacerze w miescie i na kawie na dworzu to musiałam go ba kolanach trzymać bo chcial wszystko widzieć ;)
    Takze chyba w weekend wyciągam siedzisko od spacerowki i zobaczę jak tam z funkcja spania i ze spiworkiem. Mam nadzieje, ze sie sprawdzi ;)
    Mutsy nie kupiłabym drugi raz za to jak beznadziejnie sie sklada :/

Gorzej z fotelikiem. Mamy maxi cosy i niestety na mojego dlugasnego syna jest juz za maly. Mocno mu wystają nogi. Musimy wlasnie na dniach jechac po oglądać na zywo w sklepie co tam maja. Wiem , ze są chyba takie foteliku od 0 do 4 lat co rosną razem z dzieckiem ale kosztuja pewnie majątek :/ jak nie ma to mamy zonk bo w tym obecnym tojuz naprawde dlugo nie pojeździ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:55

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls,na ciemieniuche naloz oliwke przed kapiela i wyczesz grzebyszkiem, u nas pomaga.
    Kochane,czy na zaparcia pomogl Wam Duphalac? U nas od 6 dni brak kupy po marchewce...Zawsze bylo po 5 dziennie.Dzis lekarka kazala dac czopek glicerynowy,ale dalam najpierw syrop i cisza...

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez dość rzadkie kupy, i śluz w nich nawet jest, czasem ładna (o ile kupa moze być ładna) czasem nie :)

Gabrycha rusza szczęką jakby dropsa memłała, chyba ją dziąsła swędzą. A i pluć się nauczyła skubana xD

karolcia87, przyszła mama lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, nogi mogą wystawać z fotelika, głowa nie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala jak miala zaparcia tzn stekala a nie mogla kupki zrobic to pomagalam termometrem.Naszej kupki obecnie nawet sluzem nie mozna nazwac.

1usa8u69die0y60t.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Dzuls,na ciemieniuche naloz oliwke przed kapiela i wyczesz grzebyszkiem, u nas pomaga.
    Kochane,czy na zaparcia pomogl Wam Duphalac? U nas od 6 dni brak kupy po marchewce...Zawsze bylo po 5 dziennie.Dzis lekarka kazala dac czopek glicerynowy,ale dalam najpierw syrop i cisza...
    A strzela bąki? U mnie po pierwszej marchewce (czy dyni z marchewką) nie było trzy dni kupy, ale były bąki, czyli kupa byłą w sumie na wylocie, ale pewnie przez gęstość nie chciała wyjść, no bo pierwsza taka i pewnie młoda nie umiała sobie z niąporadzić. I tu - uwaga osoby o wrażliwych nerwach nie czytają - zlitowałam się i zamiast wsadzać jej do pupy różne rzeczy, to zdjęłam pieluchę i delikatnie (!!!!) rozciągnęłam (rozwarłam) Oko Saurona (if you know what I mean), tak że młoda puściła trzy bąki przepowiadające, po bąkach poszedł wężyk kupy, potem poszedł solidny wąż kupy, a potem poszły potoki luźniejszej kupy w kilku obfitych ratach, a ja tylko zmieniałam pieluchę pod spodem. Po zakończeniu całej operacji młoda byłą zadowolona, wysrana i z miękkim brzuszkiem. Tylko wszystko musi być na maksa delikatnie wykonane, jak już się troszkę naciągnie i widać, że dalej samo się rozwiera, to znaczy, że kupa chce wyjść i zbliża się ku światłu :D A jak nic nie idzie, to wiadomo, nic na siłę, pewnie trzeba popchnąć to jakimś syropkiem.

Carmen, kapturnica, Anitka201, karolcia87 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja mam mutsy. Najmniejsza gondola świata:D i wiedziałam, ze jest krotka jak kupowałam. Moj maly juz sięga od jednego konca do drugiego, nawet chyba ma podgiete nóżki w żabkę czyli notabene prawidłowo ;) i powiem Wam szczerze, ze to mi akurat nie przeszkadza bo młody jest tak ciekawy świata, ze on juz w spacerowce nie wylezy dluzej. Dzis byliśmy na spacerze w miescie i na kawie na dworzu to musiałam go ba kolanach trzymać bo chcial wszystko widzieć ;)
    Takze chyba w weekend wyciągam siedzisko od spacerowki i zobaczę jak tam z funkcja spania i ze spiworkiem. Mam nadzieje, ze sie sprawdzi ;)
    Mutsy nie kupiłabym drugi raz za to jak beznadziejnie sie sklada :/

Gorzej z fotelikiem. Mamy maxi cosy i niestety na mojego dlugasnego syna jest juz za maly. Mocno mu wystają nogi. Musimy wlasnie na dniach jechac po oglądać na zywo w sklepie co tam maja. Wiem , ze są chyba takie foteliku od 0 do 4 lat co rosną razem z dzieckiem ale kosztuja pewnie majątek :/ jak nie ma to mamy zonk bo w tym obecnym tojuz naprawde dlugo nie pojeździ.
    nogi wystają i będę wystawać z fotelika, tak ma byc, dopoki glowa nie wystaje nalezy jezdzic w nosidelku. takie dziecko jeszcze nie jest w stanie spedzic calej podrozy na siedzaco, wiec naprawde ze spokojem z tym fotelikiem:)

4me lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls - tez tak robiłam jak mała miała problem, kiedy była młodsza. Draznilam tez mokra chusteczką, zeby skupiła się na czynności :P Jak to nie działało, to 1/4 czopka i po chwili 4 pieluchy zawalone.

Kucykowa, jak czujesz ze Olcia się męczy, to spróbuj z tym czopkiem, dosłownie odrobinę go użyj, a za chwilę powinien wyjsć z kupą.

Lenka - zgadzam się. Głowa nie moze wystawać, nogi mogą. Tylko nie wiem jak to w praktyce z montażem wygląda

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno przy zbyt szybkiej zmianie fotelika na większy, podczas wypadku kręgosłup dziecka nie da rady. Moj bratanek w maxi cosi jeździł do ponad roku :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelików to w tym pierwszym jeździ się ponoć do pierwszego roku życia. My mniej więcej na takim właśnie etapie wymieniliśmy na większy, który nam starczył do 3-go roku życia.
    Na razie w naszym foteliku ta wstawka z boczkami (na główkę) jest już w najwyższej możliwej pozycji, a młoda nogami już dotyka oparcia. To jak będzie miała rok, to chyba będzie jeździła z kolanami pod brodą O_o Starszak też potwornie się męczył w tym małym foteliku, no ale co zrobić.

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy fotelik emmaljunga first class i kurde zastanawiam się, czy to on jest taki mały, a te wszystkie maxi cosi są większe, czy w sumie wszystkie są tak samo małe.

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A jak tam u Was z ciemieniuchą? Młoda ma taką lekko żółtą skórę pod włoskami, trochę takich jakby popękanych łusek i nie wiem czy coś z tym robić, czy nie. Starszak nie miał, więc pierwszy raz na oczy widzę :P

wiesz co, chyba trzeba zadziałać bo podobno sama nie zniknie, moja miała dużą ciemieniuchę, uporałam się z tym badziewiem w 3 dni. Polałam obficie zwykła oliwką, założyłam czapeczkę i po 30 minutach wyczesywałam grzebykiem i hop do wanienki :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls a to nie jest wkładka niemowlęca, która się wyciąga tak jak w maxi cosi?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe tak sobie pomyślałam że skoro wasze dzieci po marchewce robią kupę po 3-6 dniach to kiedy moja zrobi gdy jej podam, po 14 dniach? bo jej norma to jedna kupa co 7-8 dni :D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sra normalnie po marchewce :P

Magnolia3 lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 2964 2965 2966 2967 2968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ