X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ogólnie nigdzie z małą nie chodzę, głównie dlatego, że w moim pipidułku nie ma gdzie :P
    Miałam jechać do warszawy do luxmedowego endokrynologa, ale pitole. Pójdę prywatnie za kasę, bo tluc się z małą pociągiem w tej chwili mi się nie uśmiecha.

Dżuls lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls Ja słyszałam, że świńska grypa panuje teraz.

Dziewczyny zastanawiam się jak wprowadzić owoce. Czy normalnie w południe dać warzywa, a później na deser dla spróbowania owoc, czy tego dnia gdy podaje nowość(owoc) odpuścić sobie południowy "obiad"?

Czy wasze dzieci tez staja na czworaki? Mała od wczoraj tak robi, ale dosłownie na kilka sekund i opada z powrotem na mate.
    Wczoraj również po raz pierwszy udało się małej dociągnąć stopę do buźki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 11:00

Magnolia3 lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee no tak, świńska, nie ptasia. Jeden pies :P

bento, Magnolia3 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanko.. w jaki sposób mierzycie temperaturę swoim maluchom. Ja do tej pory używałam takiego zbliżeniowego do czoła lub ucha, ale to chyba jakaś lipa, bo swoją temp. zmierzyłam zwyklłym rtęciowym (czy tam alkoholowym) i pokazał mi 38,3 po czym zmierzyłam tym elektronicznym a tam 36, 4. Nosz.. kurde co jest. W takim razie mój młody może miał gorączkę a ja to przeoczyłam. Mam też taki z giętką końcówką dla dzieci do pupy. Zmierzyłam młodemu i ten pokazał 36,6 a przecież w pupie jest chyba trochę wyższa temperatura od właściwej. Już sama nie wiem. Może normalnym zmierzyć mu w pupie. Tylko czy on wytrzyma z czymś w tyłku tyle czasu, aby naciągnęło..?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 09:31

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • bento Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse Ja mierzę takim elektronicznym pod pachą, wydaje mi się że dobrze mierzy. Ważne jest żeby potrzymać go trochę dłużej niż tylko do sygnału dźwiękowego.

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pupce, taki z miękką końcówką. Zagaduje, śpiewam i problemu z wytrzymaniem nie ma. Elektronicznego nie mam nawet, bo właśnie nie wierzę w jego wiarygodność. Tylko trzeba pamiętać, że trzeba odjąć pół stopnia (5 kresek), bo w dupolku pokazuje wyższą.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento mój tak robi. Ogólnie od kilku dni zaczął podpierać się tylko na dłoniach i powoli się przemieszcza ( takie nieudolne pelzanie).

My też gotujemy w takim garnku parowym. Warzywa wychodzą dużo smaczniejsze niż gotowane w wodzie. No i o dziwo zaczęłam nam chętnie gotować na parze.

Wy tu piszecie o wychodzenia do knajpy, galerii itp a dla mnie szczytem marzeń jest wyjście na spacer. Chyba dzisiaj zdecyduje się na krótkie wyjście. Młodemu został juz tylko delikatny katarek.

bento, Magnolia3 lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też planuje dziś spacer, pogoda u mnie świetna więc trzeba korzystać. Tylko ciekawe jak długo moja panna pozwoli pochodzić. Teraz jest już ogólnie lepiej, ale z nią to różnie bywa. Jak nie śpi to muszę do niej cały czas przemawiać, wtedy wyleży. Trochę wyglądam jak debil jak idę po ulicy i monologi wygłaszam, ale skoro trzeba :P

Mnie dziś tylko brzuch boli i nie wiem dlaczego. Nic dziwnego nie jadłam a wzdęcia mam jak w ciąży.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka A jaki to jest z miękką końcówką nieelektroniczny?

sRUqp2.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dżuls Ja słyszałam, że świńska grypa panuje teraz.

Dziewczyny zastanawiam się jak wprowadzić owoce. Czy normalnie w południe dać warzywa, a później na deser dla spróbowania owoc, czy tego dnia gdy podaje nowość(owoc) odpuścić sobie południowy "obiad"?

Czy wasze dzieci tez staja na czworaki? Lilka od wczoraj tak robi, ale dosłownie na kilka sekund i opada z powrotem na mate.
    Wczoraj również po raz pierwszy udało się małej dociągnąć stopę do buźki :-)
    Ja radziłabym Ci podać owoce tak w porze przedpołudniowej, ja dawałam ok 11 zeby w razie czego nie miec nieprzespanej nocy, raz podałam młodemu pierwszy raz gruszki ok 18 i młody się całą noc kręcił i stękał. Teraz jak już ma sprawdzone smaki to dostaje ok 16

bento lubi tę wiadomość

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    la_lenka A jaki to jest z miękką końcówką nieelektroniczny?
    Ja normalnie elektroniczny. Sprawdziłam najpierw z innymi czy mierzy dobrze i u nas się sprawdza.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen Tylko czy tego dnia podawać też normalnie porcję "obiadową" czyli warzywo? czy już sobie darować jak podaje nowoś?

sRUqp2.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja daję normalnie, nowość (owoc ) wprowadzalam tak jak pisalam ok 11 a w porze obiadowej normalnie słoiczek tylko taki smak, ktory juz wczesniej jadl

bento lubi tę wiadomość

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz mnie coś trafi. u mnie właśnie zaczął padać śnieg.

• bento Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 To słabo... ja już nie mogę doczekać się wiosny... ale jak sprawdzałam prognozy długoterminowe to ta wiosna nie bardzo będzie chciała do nas przyjść.

sRUqp2.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mie też coś popruszyło rano, ale teraz słońce wali po oknach i 1 st na plusie

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że normalnie zakochałam się w szyciu :-) cała kasę przepuściła bym na materiały i dodatki :-)

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Powiem wam, że normalnie zakochałam się w szyciu :-) cała kasę przepuściła bym na materiały i dodatki :-)
    żądamy zdjęć!

MadziaRatMed, 4me lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka hehe... to że się zakochałam, nie znaczy jeszcze że umiem(i efekty sa godne podziwiania) :-) jak na razie mam na koncie: poduszkę kota sztuk 2, krzywy kocyk minky i zaczynam właśnie robić wykrój na poduchę sowę :-)

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecuję, że jak już uszyję coś czego nie chowam jak przychodzą goście to wstawię i tu :-)

Carmen, Anitka201, la_lenka, 4me lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
‹‹ 2962 2963 2964 2965 2966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ