X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ela Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie wyspała się, to jest mały w miarę wyregulowany śpioch. Budzi się ok 7.30, kolejne spanie o 10 do ok 13tej czasami pół godziny dłużej i potem ok 16.30 do 18tej. Nocne spanie to o 20tej kąpiel, wygłupy z chłopakami na naszym łóżku, cycuś i ok 21 spanie. Mała śpiz nami, więc kładę ją do łóżka i czytam coś na tablecie trzymam za rękę i Maria odlatuje. Mówię Wam trzecie jest łatwe w obróbce☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 20:42

Anitka201, Dżuls lubią tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • ela Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzej że mną teraz czuję się wyspana to zobaczymy o której usnę.
    Na czwartek umówiłam się do fryzjera zrobić odrosty i podciąć, jakieś dwie godziny to zajmie. Mąż mówi, że da radę i pewnie ma rację bo mała w tym czasie będzie spała jak nie w domu to w wózku na spacerze.

paulinkas lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Dziewczyny co to znaczy wózek całkowicie składający się (rezerwuję bilety w Ryanair) i zastanawiam się czy to musi być parasola. Chcę małej kupić camarelo eos i nie wiem czy bez dopłaty mogę go zabrać samolotem.
    To raczej o parasolkę chodzi. Całkowicie składany - czyli siedzisko też musiałoby się składać, to chyba tylko parasolki tak maja. W normalnych wózkach siedzisko się nie składa, a tylko sam stelaż.
    Tak to rozumiem, ale jest późno więc warto zapytac u źrodła :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A ja raczej współczuję, bo dziecko się wyspało :D
    Napisałam to ogólnie. Zazdroszczę bo mój praktycznie nie śpi w czasie dnia. W nocy ostatnio tez nie ma rewelacji.

• 4me Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Nie nie wyspała się, to jest mały w miarę wyregulowany śpioch. Budzi się ok 7.30, kolejne spanie o 10 do ok 13tej czasami pół godziny dłużej i potem ok 16.30 do 18tej. Nocne spanie to o 20tej kąpiel, wygłupy z chłopakami na naszym łóżku, cycuś i ok 21 spanie. Mała śpiz nami, więc kładę ją do łóżka i czytam coś na tablecie trzymam za rękę i Maria odlatuje. Mówię Wam trzecie jest łatwe w obróbce☺
    Łał!!!! Ja też chce takiego spioszka :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Popatrz na np. Babyzen Yoyo :P
    Gadżeciara!!! :D ;)

8pdp47e.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj trochę Was musiałam ponadrabiać..

Nam pediatra kazała wprowadzić kaszkę manną- najpierw 1/2 łyżeczki a teraz już jedną. I początkowo niechętnie, a dziś spałaszował aż mu się uszy trzęsły.

Warzywek początkowo dawaliśmy po kilka łyżeczek, teraz dochodzimy do całego słoiczka.Poza brokułem, którym pluje. Ja mam dużo swoich słoiczków zawekowanych w lecie, część mam sklepowych.
    Jutro się zasadzam na buraka :D

A moje dziecko dziś ogłosiło strajk głodowy- obudził się z drzemki o 15, jadł i potem został z tatą. Jak zaczął płakać dostał butlę i foch, nie chciał. potem padł, zregenerował się w 15 minut i potem bawił się dalej.
    Po kąpieli wypił 180mleka opróżnił dwie piersi.
    I byłnadal gotowy do zabawy.. a spacyfikowałam i śpi dzieć..

tata przeżył, a ja mam nowy kolor i fryzurę :D

oh..

dobrze, że Was mam :)
    przynajmniej ktoś mnie rozumie :)

4me, chabasse, Carolline lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Łał!!!! Ja też chce takiego spioszka :D
    Mój syn też tak spał, jakieś pierwsze 3 miesiące, czasem nawet musiałam go wybudzać na karmienie, zasypiał zawsze i wszędzie, np. na macie edukacyjnej podczas zabawy, po czym dosłownie z dnia na dzień mu się odwidziało i proporcje się odwróciły :D

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Gadżeciara!!! :D ;)
    Ja takiego nie mam, tylko filmik widziałam. Czadowy jest :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Popatrz na np. Babyzen Yoyo :P

ja zaczynam już na niego zbierać.. na wakacje będzie jak znalazł..

tb734z17s9scq0zt.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się nie sprawdziły te mało kółkowe i mało powierzchniowe spacerówki dlatego kupuję eosa, może trochę dlatego, że chłopcy spali w ogrodzie w wózku i chciałam aby mieli prawie jak w łóżku☺

5b09tv73mjpedncc.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka a jaką kaszkę manne podawałaś ? i czy z mlekiem modyfikowanym czy na swoim mleku. Kacperek rano wsunął kleik ryżowy a ponieważ nic złego się po nim nie działo to po kąpieli też dostał taki trochę oszukany z dwóch łyżek , żeby miał czas się do niego przyzwyczaić :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka sole brokula bo wiadomo on calego nie zje, a reszte my z mezem do obiadku. A osobno malemu nie gotuje. Tak samo robie z ziemniakami, czy np z marchewka. Wyciagam z zupy warzywka i miskuje, zeby rozrzedzic to dolewam tez zupe normalnie przyprawiona. Wiadomo nie jest to ogorkowa, czy pomidorowa, ale jakis rosol, warzywna takie lagodniejsze w smaku. Albo do ziemniaka daje sos z miesa tylko rozcienczam dodatkowo woda.

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny ale te babyzen yoyo malutki- na wysokość - ja dla lalek wygląda ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • przyszła mama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w temacie usuwania kont, kłótni na forum itd. to właśnie dlatego ja wolałam sobie tylko czytać i się nie udzielać żeby czasami nie zostać zlinczowanym przez innych. Teraz z tego co piszecie jest tutaj bardziej kameralnie i przynajmniej doczekam się odpowiedzi na swoje pytania a nie tak jak to było wówczas, kiedy na forum było tak tłoczno - rzadko kiedy mi ktoś odp...

Ale spokojnie było minęło :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • edysia5 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajnieeeee! Ja nie pamietam kiwdy moj maly spal jednorazowo w ciagu dnia godz. Maksymalnie 30 min a zdsarza sie i 20 min. I regularnie to sa 3 takie drzemki w ciagu dnia.

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze edysia ja by chyba takiemu maluszkowi nie solila potraw :/ przemyśl to jeszcze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:12

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten wózek nie ma podnóża i budka jakąś taką mała jak dla mnie do kitu albo dla starszego dziecka.
    Piszę sobie sama z sobą ale dzieci śpią, mąż ma wolne więc zainstalował jakąś grę i pewnie przyjdzie do łóżka nad ranem a ją już się wyspałam.

5b09tv73mjpedncc.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za to dosyć mojego kloca wozkowego mutsy:/ nie wiem czy mi sie trafil taki egzemplarz czy mam za malo sily ale ciągle walczę, żeby go złożyć :/ dzis walczyłam na parkingu z 5 min- gorąco mi sie tylko zrobiło i juz sie zastanawiałam jak mam teraz ten stelaż niezłożony przewieźć do domu ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    mmalutka a jaką kaszkę manne podawałaś ? i czy z mlekiem modyfikowanym czy na swoim mleku. Kacperek rano wsunął kleik ryżowy a ponieważ nic złego się po nim nie działo to po kąpieli też dostał taki trochę oszukany z dwóch łyżek , żeby miał czas się do niego przyzwyczaić :)

najzwyklejszą taką jaką miałam w kuchni. I robiłam ją po prostu na wodzie- gotowałam 4minuty i podałam łyżeczką :)

przyszła mama lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
‹‹ 2960 2961 2962 2963 2964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ