X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ela Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie wyspała się, to jest mały w miarę wyregulowany śpioch. Budzi się ok 7.30, kolejne spanie o 10 do ok 13tej czasami pół godziny dłużej i potem ok 16.30 do 18tej. Nocne spanie to o 20tej kąpiel, wygłupy z chłopakami na naszym łóżku, cycuś i ok 21 spanie. Mała śpiz nami, więc kładę ją do łóżka i czytam coś na tablecie trzymam za rękę i Maria odlatuje. Mówię Wam trzecie jest łatwe w obróbce☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 20:42

Anitka201, Dżuls lubią tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • ela Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzej że mną teraz czuję się wyspana to zobaczymy o której usnę.
    Na czwartek umówiłam się do fryzjera zrobić odrosty i podciąć, jakieś dwie godziny to zajmie. Mąż mówi, że da radę i pewnie ma rację bo mała w tym czasie będzie spała jak nie w domu to w wózku na spacerze.

paulinkas lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Dziewczyny co to znaczy wózek całkowicie składający się (rezerwuję bilety w Ryanair) i zastanawiam się czy to musi być parasola. Chcę małej kupić camarelo eos i nie wiem czy bez dopłaty mogę go zabrać samolotem.
    To raczej o parasolkę chodzi. Całkowicie składany - czyli siedzisko też musiałoby się składać, to chyba tylko parasolki tak maja. W normalnych wózkach siedzisko się nie składa, a tylko sam stelaż.
    Tak to rozumiem, ale jest późno więc warto zapytac u źrodła :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A ja raczej współczuję, bo dziecko się wyspało :D
    Napisałam to ogólnie. Zazdroszczę bo mój praktycznie nie śpi w czasie dnia. W nocy ostatnio tez nie ma rewelacji.

• 4me Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Nie nie wyspała się, to jest mały w miarę wyregulowany śpioch. Budzi się ok 7.30, kolejne spanie o 10 do ok 13tej czasami pół godziny dłużej i potem ok 16.30 do 18tej. Nocne spanie to o 20tej kąpiel, wygłupy z chłopakami na naszym łóżku, cycuś i ok 21 spanie. Mała śpiz nami, więc kładę ją do łóżka i czytam coś na tablecie trzymam za rękę i Maria odlatuje. Mówię Wam trzecie jest łatwe w obróbce☺
    Łał!!!! Ja też chce takiego spioszka :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Popatrz na np. Babyzen Yoyo :P
    Gadżeciara!!! :D ;)

8pdp47e.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj trochę Was musiałam ponadrabiać..

Nam pediatra kazała wprowadzić kaszkę manną- najpierw 1/2 łyżeczki a teraz już jedną. I początkowo niechętnie, a dziś spałaszował aż mu się uszy trzęsły.

Warzywek początkowo dawaliśmy po kilka łyżeczek, teraz dochodzimy do całego słoiczka.Poza brokułem, którym pluje. Ja mam dużo swoich słoiczków zawekowanych w lecie, część mam sklepowych.
    Jutro się zasadzam na buraka :D

A moje dziecko dziś ogłosiło strajk głodowy- obudził się z drzemki o 15, jadł i potem został z tatą. Jak zaczął płakać dostał butlę i foch, nie chciał. potem padł, zregenerował się w 15 minut i potem bawił się dalej.
    Po kąpieli wypił 180mleka opróżnił dwie piersi.
    I byłnadal gotowy do zabawy.. a spacyfikowałam i śpi dzieć..

tata przeżył, a ja mam nowy kolor i fryzurę :D

oh..

dobrze, że Was mam :)
    przynajmniej ktoś mnie rozumie :)

4me, chabasse, Carolline lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Łał!!!! Ja też chce takiego spioszka :D
    Mój syn też tak spał, jakieś pierwsze 3 miesiące, czasem nawet musiałam go wybudzać na karmienie, zasypiał zawsze i wszędzie, np. na macie edukacyjnej podczas zabawy, po czym dosłownie z dnia na dzień mu się odwidziało i proporcje się odwróciły :D

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Gadżeciara!!! :D ;)
    Ja takiego nie mam, tylko filmik widziałam. Czadowy jest :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Popatrz na np. Babyzen Yoyo :P

ja zaczynam już na niego zbierać.. na wakacje będzie jak znalazł..

tb734z17s9scq0zt.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się nie sprawdziły te mało kółkowe i mało powierzchniowe spacerówki dlatego kupuję eosa, może trochę dlatego, że chłopcy spali w ogrodzie w wózku i chciałam aby mieli prawie jak w łóżku☺

5b09tv73mjpedncc.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka a jaką kaszkę manne podawałaś ? i czy z mlekiem modyfikowanym czy na swoim mleku. Kacperek rano wsunął kleik ryżowy a ponieważ nic złego się po nim nie działo to po kąpieli też dostał taki trochę oszukany z dwóch łyżek , żeby miał czas się do niego przyzwyczaić :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka sole brokula bo wiadomo on calego nie zje, a reszte my z mezem do obiadku. A osobno malemu nie gotuje. Tak samo robie z ziemniakami, czy np z marchewka. Wyciagam z zupy warzywka i miskuje, zeby rozrzedzic to dolewam tez zupe normalnie przyprawiona. Wiadomo nie jest to ogorkowa, czy pomidorowa, ale jakis rosol, warzywna takie lagodniejsze w smaku. Albo do ziemniaka daje sos z miesa tylko rozcienczam dodatkowo woda.

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny ale te babyzen yoyo malutki- na wysokość - ja dla lalek wygląda ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • przyszła mama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w temacie usuwania kont, kłótni na forum itd. to właśnie dlatego ja wolałam sobie tylko czytać i się nie udzielać żeby czasami nie zostać zlinczowanym przez innych. Teraz z tego co piszecie jest tutaj bardziej kameralnie i przynajmniej doczekam się odpowiedzi na swoje pytania a nie tak jak to było wówczas, kiedy na forum było tak tłoczno - rzadko kiedy mi ktoś odp...

Ale spokojnie było minęło :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • edysia5 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajnieeeee! Ja nie pamietam kiwdy moj maly spal jednorazowo w ciagu dnia godz. Maksymalnie 30 min a zdsarza sie i 20 min. I regularnie to sa 3 takie drzemki w ciagu dnia.

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze edysia ja by chyba takiemu maluszkowi nie solila potraw :/ przemyśl to jeszcze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:12

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten wózek nie ma podnóża i budka jakąś taką mała jak dla mnie do kitu albo dla starszego dziecka.
    Piszę sobie sama z sobą ale dzieci śpią, mąż ma wolne więc zainstalował jakąś grę i pewnie przyjdzie do łóżka nad ranem a ją już się wyspałam.

5b09tv73mjpedncc.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za to dosyć mojego kloca wozkowego mutsy:/ nie wiem czy mi sie trafil taki egzemplarz czy mam za malo sily ale ciągle walczę, żeby go złożyć :/ dzis walczyłam na parkingu z 5 min- gorąco mi sie tylko zrobiło i juz sie zastanawiałam jak mam teraz ten stelaż niezłożony przewieźć do domu ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    mmalutka a jaką kaszkę manne podawałaś ? i czy z mlekiem modyfikowanym czy na swoim mleku. Kacperek rano wsunął kleik ryżowy a ponieważ nic złego się po nim nie działo to po kąpieli też dostał taki trochę oszukany z dwóch łyżek , żeby miał czas się do niego przyzwyczaić :)

najzwyklejszą taką jaką miałam w kuchni. I robiłam ją po prostu na wodzie- gotowałam 4minuty i podałam łyżeczką :)

przyszła mama lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
‹‹ 2960 2961 2962 2963 2964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ