Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie nie wyspała się, to jest mały w miarę wyregulowany śpioch. Budzi się ok 7.30, kolejne spanie o 10 do ok 13tej czasami pół godziny dłużej i potem ok 16.30 do 18tej. Nocne spanie to o 20tej kąpiel, wygłupy z chłopakami na naszym łóżku, cycuś i ok 21 spanie. Mała śpiz nami, więc kładę ją do łóżka i czytam coś na tablecie trzymam za rękę i Maria odlatuje. Mówię Wam trzecie jest łatwe w obróbce☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 20:42
Anitka201, Dżuls lubią tę wiadomość
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
Gorzej że mną teraz czuję się wyspana to zobaczymy o której usnę.
Na czwartek umówiłam się do fryzjera zrobić odrosty i podciąć, jakieś dwie godziny to zajmie. Mąż mówi, że da radę i pewnie ma rację bo mała w tym czasie będzie spała jak nie w domu to w wózku na spacerze.paulinkas lubi tę wiadomość
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
ela wrote:Dziewczyny co to znaczy wózek całkowicie składający się (rezerwuję bilety w Ryanair) i zastanawiam się czy to musi być parasola. Chcę małej kupić camarelo eos i nie wiem czy bez dopłaty mogę go zabrać samolotem.
Tak to rozumiem, ale jest późno więc warto zapytac u źrodła -
ela wrote:Nie nie wyspała się, to jest mały w miarę wyregulowany śpioch. Budzi się ok 7.30, kolejne spanie o 10 do ok 13tej czasami pół godziny dłużej i potem ok 16.30 do 18tej. Nocne spanie to o 20tej kąpiel, wygłupy z chłopakami na naszym łóżku, cycuś i ok 21 spanie. Mała śpiz nami, więc kładę ją do łóżka i czytam coś na tablecie trzymam za rękę i Maria odlatuje. Mówię Wam trzecie jest łatwe w obróbce☺
-
Oj trochę Was musiałam ponadrabiać..
Nam pediatra kazała wprowadzić kaszkę manną- najpierw 1/2 łyżeczki a teraz już jedną. I początkowo niechętnie, a dziś spałaszował aż mu się uszy trzęsły.
Warzywek początkowo dawaliśmy po kilka łyżeczek, teraz dochodzimy do całego słoiczka.Poza brokułem, którym pluje. Ja mam dużo swoich słoiczków zawekowanych w lecie, część mam sklepowych.
Jutro się zasadzam na buraka
A moje dziecko dziś ogłosiło strajk głodowy- obudził się z drzemki o 15, jadł i potem został z tatą. Jak zaczął płakać dostał butlę i foch, nie chciał. potem padł, zregenerował się w 15 minut i potem bawił się dalej.
Po kąpieli wypił 180mleka opróżnił dwie piersi.
I byłnadal gotowy do zabawy.. a spacyfikowałam i śpi dzieć..
tata przeżył, a ja mam nowy kolor i fryzurę
oh..
dobrze, że Was mam
przynajmniej ktoś mnie rozumie4me, chabasse, Carolline lubią tę wiadomość
-
4me wrote:Łał!!!! Ja też chce takiego spioszka
-
A mi się nie sprawdziły te mało kółkowe i mało powierzchniowe spacerówki dlatego kupuję eosa, może trochę dlatego, że chłopcy spali w ogrodzie w wózku i chciałam aby mieli prawie jak w łóżku☺
mmalutka a jaką kaszkę manne podawałaś ? i czy z mlekiem modyfikowanym czy na swoim mleku. Kacperek rano wsunął kleik ryżowy a ponieważ nic złego się po nim nie działo to po kąpieli też dostał taki trochę oszukany z dwóch łyżek , żeby miał czas się do niego przyzwyczaićMarzenia się spełniają
-
Anitka sole brokula bo wiadomo on calego nie zje, a reszte my z mezem do obiadku. A osobno malemu nie gotuje. Tak samo robie z ziemniakami, czy np z marchewka. Wyciagam z zupy warzywka i miskuje, zeby rozrzedzic to dolewam tez zupe normalnie przyprawiona. Wiadomo nie jest to ogorkowa, czy pomidorowa, ale jakis rosol, warzywna takie lagodniejsze w smaku. Albo do ziemniaka daje sos z miesa tylko rozcienczam dodatkowo woda.edysia5
-
a w temacie usuwania kont, kłótni na forum itd. to właśnie dlatego ja wolałam sobie tylko czytać i się nie udzielać żeby czasami nie zostać zlinczowanym przez innych. Teraz z tego co piszecie jest tutaj bardziej kameralnie i przynajmniej doczekam się odpowiedzi na swoje pytania a nie tak jak to było wówczas, kiedy na forum było tak tłoczno - rzadko kiedy mi ktoś odp...
Ale spokojnie było minęłoMarzenia się spełniają
-
Ale ten wózek nie ma podnóża i budka jakąś taką mała jak dla mnie do kitu albo dla starszego dziecka.
Piszę sobie sama z sobą ale dzieci śpią, mąż ma wolne więc zainstalował jakąś grę i pewnie przyjdzie do łóżka nad ranem a ją już się wyspałam.
Ja mam za to dosyć mojego kloca wozkowego mutsy:/ nie wiem czy mi sie trafil taki egzemplarz czy mam za malo sily ale ciągle walczę, żeby go złożyć
dzis walczyłam na parkingu z 5 min- gorąco mi sie tylko zrobiło i juz sie zastanawiałam jak mam teraz ten stelaż niezłożony przewieźć do domu
-
przyszła mama wrote:mmalutka a jaką kaszkę manne podawałaś ? i czy z mlekiem modyfikowanym czy na swoim mleku. Kacperek rano wsunął kleik ryżowy a ponieważ nic złego się po nim nie działo to po kąpieli też dostał taki trochę oszukany z dwóch łyżek , żeby miał czas się do niego przyzwyczaić
najzwyklejszą taką jaką miałam w kuchni. I robiłam ją po prostu na wodzie- gotowałam 4minuty i podałam łyżeczkąprzyszła mama lubi tę wiadomość