X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :) może nie do końca z rana ale wzięłam się trochę za porządki w domu :) młody śpi także mogę spokojnie działać, chociaż jakby się obudził to i tak dalibyśmy razem rade ze sprzątaniem:)
    U nas też pada śnieg...

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do panującej grypy, to w poniedziałek mamy stawić się w szpitalu dziecięcym na USG główki ale w tym szpitalu są przypadki świńskiegj grypy i ogólnie dużo dzieci z grypą typu B więc chyba przełożę to USG aby nie kusić losu, to chyba rozsądne nie? zwłaszcza że to USG to nic pilnego, profilaktyczne badanie

Magnolia3 lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita zgadzam się z Tobą w 100% też bym przełożyła

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zimno! Niby słońce a wiatr jest przeszywajacy. Mam nadzieje, że mała w wózku, śpiworku nie zmarznie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita przekladaj koniecznie. U nas na pomorzu w szpitalach dwa przypadki swinskiej grypy śmiertelne :/ co prawda u dorosłych ale co za różnica :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita ja bym na bank przełożyła. Bodajże Chabasse tak się właśnie załatwiła, że poszła z synkiem na kontrolę a traf chciał, że gabinet był w części dzieci chorych i mały coś złapał :/

A za mną łażą te ciuszki dla dzieci z tkaniny dresowej... nawet takie małe tuniczki dla młodej, jak zacznie chodzić :D

Mnie też wkurza pogoda, bo kupiliśmy niedawno tę działkę, a kurde nawet nie możemy podjechać, bo wygwizdowo, zwłaszcza tam, nad rzeką :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:00

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzizas jak zimno! Jest tak zimny wiatr, ze spacer to żadna przyjemność, ale musiałam wyjsć się przewietrzyć,bo uwaga! Gabrysia budziła się co godzinę! Noc była tak cholernie długa, ze myślałam, ze nie dotrwam do rana.
    Oby dzis było lepiej.

Jak wasze maluchy mieszczą się w gondoli? U nas juz miejsca na styk i Gabi, jak się zsunie, to jeździ z ugiętymi nożkami. Chcę jeszcze przepękac trochę w gondoli, bo w niej jest cieplej mam nadzieję, że damy radę :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

Jak wasze maluchy mieszczą się w gondoli? U nas juz miejsca na styk i Gabi, jak się zsunie, to jeździ z ugiętymi nożkami. Chcę jeszcze przepękac trochę w gondoli, bo w niej jest cieplej mam nadzieję, że damy radę :)
    Kolankiem już ją trochę upycham ;)
    Jak doszedł śpiworek i mała w kombinezonie to ledwo, ledwo. A moja Bartatina ma sporą gondolkę, bo około 80cm. Liczę, że do wielkanocy jakoś wytrzymamy.
    Zawsze jak upycham małej nóżki to mam przed oczami tekst Sigmy, że po co w sumie taka duża gondola :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    No u mnie też pomału tragedia z pakowaniem młodej do wózka, wyrasta mi z gondoli, a jeździmy emmaljungą, więc większej już nie będzie :/ Niech no zrobi się odrobinę cieplej, żeby można było chociaż powyjmować te pieprzone śpiworki i kocyki. O foteliku samochodowym to już nawet nie wspominam. Każda podróż to tragedia i ja się jej nie dziwię, bo ona w tym kombinezonie już się tam na serio nie mieści. Dobrze, że się dzieciaki urodziły w lecie, bo przynajmniej zaraz jak się zrobi ciepło to odejdą te kombinezony, na następną zimę można je już poprzesadzać do większych fotelików.

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Zawsze jak upycham małej nóżki to mam przed oczami tekst Sigmy, że po co w sumie taka duża gondola :P
    Kurde, a jak mówiłam, że duża gondola jest potrzebna, to ciągle słyszałam (nie mówię, że od Ciebie), że przecież "i tak zaraz przesiądziemy się do spacerówki, w gondoli pojeździ tylko chwilę". Ha. Ha. Ha. :D

Carolline lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilę..tiaaa ja to bym chciała jeszcze z miesiąc, ale jak wyjęłam śpiworek (taki gruby z owcą) i młoda jeździ w kurteczce, nóżki opatulamy kocykiem minky, przykrywam plandeką to skubana tak czasami fika, ze plandekę zrzuca haha. Muszę jej kocyk zawijać i wciskać pod dupkę, zeby nie skopała. Byle do wiosny :) Fotelik spoko, bo na główkę jest jeszcze sporo miejsca, jak zacznie wystawać to dopiero będziemy zmieniać. Wcześniej można więcej szkody zrobić większym fotelikiem :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie o baby swimmer. Zamowilam wczoraj ten wiekszy od 6kg a wazymy 6200 nie bedzie dla niego za duzy?

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy barlette Adamex (bardzo duza gondola) młody z tymi wszystkimi gadżetami mieści się na styk. Chociaz kto wie może juz się nie mieści bo dawno nie spacerowalismy.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Hej mam pytanie o baby swimmer. Zamowilam wczoraj ten wiekszy od 6kg a wazymy 6200 nie bedzie dla niego za duzy?
    Myślę, że ok. Wcale nie jest specjalnie duży.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w gondoli tez powoli zaczyna brakowac miejsca, ale jeszcze tragednii nie ma:) do wiosny jakoś przepękamy

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdyby tylko zrobiło się trochę cieplej, z mniejszym wiatrem to bym przełożyła małą w spacerowke na lezaco. Ale jest nieprzyjemnie, jednak w gondoli ma ciszej i cieplej. Może jakbym miała gruby śpiworek, ale mam taki tylko polarek+wierzchni materiał. Już się nie opłaca kupować nowego.
    Ale powiem wam że przy każdym spacerze o tym myślę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas gondola jest na styk ale zobaczcie czym się Anastazja po domu wozi B-)
    tato przywiózł znalezisko ze strychu u babci, wózek z Czech który był wózkiem mojego najstarszego brata co oznacza że bryka ma już 37 lat!!! a jest w stanie idealnym, dodam że tym wózkiem jeździł też mój drugi starszy brat no i ja a teraz Nastka ale na miasto chyba bym się nim nie wybrała bo ludzie by się patrzyli :D niezniszczalny wózek!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd4b38ce4cc3.jpg b

la_lenka, Kucykowa, karolcia87, 4me, bento, chabasse, agatka196, kapturnica, Anitka201, przyszła mama lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, fajowy jest. Jaki by był lans na mieście :P

julita, Dżuls lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Royal Baby w takim jeździ (tylko odpowiednio droższym granatowym)! :D

julita lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak patrzę, to chyba zmieściłabym w nim mojego czterolatka, i to na leżąco :D

8pdp47e.png
‹‹ 2963 2964 2965 2966 2967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ