X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki sliniak do karmienia sprawdza się wam najlepiej? Lada moment planuje coś małej dać, a właśnie sobie uświadomiłam, że nie mam żadnego sliniaka. Byle nie ikea, bo tam mam za daleko.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Jaki sliniak do karmienia sprawdza się wam najlepiej? Lada moment planuje coś małej dać, a właśnie sobie uświadomiłam, że nie mam żadnego sliniaka. Byle nie ikea, bo tam mam za daleko.

http://allegro.pl/sliniak-z-rekawami-fartuszek-do-zabaw-jedzenia-hit-i5700614966.html

jedynie taki bo inaczej wszystko upierdzielone

tb734z17s9scq0zt.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. a jesli bym chciala podac malemu marcheweczke nie ze sloiczka to Co jeszcze musze do takiej papki dodac. Bo sama marches ugotowana I zblendowana to chyba za gesta troche.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Dziewczyny.. a jesli bym chciala podac malemu marcheweczke nie ze sloiczka to Co jeszcze musze do takiej papki dodac. Bo sama marches ugotowana I zblendowana to chyba za gesta troche.

ja dodawałam po prostu wodę z gotowania.. i mały wcina :)

chabasse lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dodawałam wodę :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dzieciątko kończy dziś pół roku :) Ale to zleciało ! :)

Kucykowa, Magnolia3, chabasse, 4me, karolcia87 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Witam mamusie wrześniowych bobasków:)

Jestem kwietniówką 2015, a teraz wrześniówką 2016 :)

Poszukuję ciążowego stroju kąpielowego albo ciążowego tankini w rozmiarze 36-38. Jako, że rodziłyście w lecie, pomyślałam, że może dysponujecie takowymi i chcecie się pozbyć? :)

Liczę na Was, bo w internecie nie mogę znaleźć nic ciekawego! :)
    Ja szukalam kostiumu baaaardz dlugo :/ w końcu poszłam do gatty i tam maja takie tankini- majteczki i bluzeczka na ramiączkach. Kpstiunjest ekstra a bluzeczkę na brzuszku mozesz regulować troczkami- wiec rośnie razem z brzuchem. Na mnie byl ok nawet w 8 miesiącu ;)

haneczka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    La lenka ja polecam tez te silikonowe z kieszonka. Mamy taki z materiału na rękawy. Uzylam kilka razy ale teraz juz mi łatwiej silikonowy- od razu po jedzeniu czyszczę i jest ok. Taki z materiału niestety musisz non stop prac.
    Fakt, ze mój juz ładnie je i pod warunkiem, ze nie wsadzi raczki w lyzke to wychodzimy z obiadu raczej czysci ;) gorzej jak sie po czasie uleje :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    ja nie dawałam w kropelkach, bo miałam wrażenie, że nie działają albo i jest po nich gorzej.. może to głupie..
    ja podawałam kapsułki- zawartość wysypywałam na łyżeczkę, dodawałam trochę wody i tak dawałam..
    Dziekuje,dziekuje,dziekuje!!! Podalam Dicoflor w kapsulkachbi kupka byla dzis rano :))) I to jaka! Musialysmy sie myc w zlewie :D

mmalutka lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    La lenka ja polecam tez te silikonowe z kieszonka.
    A jakaś firma konkretna?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela kleiku ryzowego ona nie chce, a sinlac slodziutkii wcina i kupki sa ladne, bo tak to rzadyga.U ja Jej taka kitowe robie,.zeby leki w tym podac.Nie wiem sama, toz ten sinlac hypoalergiczny.Ale napewno poczytam te strone i cos dla Niej znajde.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dicoflor daje malej od urodzenia w kropelkach.

1usa8u69die0y60t.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A jakaś firma konkretna?
    Ja mam tommee teppe ale nie wiem czy baby ono tez takich nie ma i chyba sa tańsze.
    Ja kupowałam swoj w gemini- chyba majątku nie kosztował ;)

http://tommeetippee.pl/product/sliniak-zwijany-roll-n-go/

la_lenka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raaaany jak mój maly się cieszy jak sie podciagnie na moich rekach do siadu- smieje sie tak, ze wszystkie smutki przechodzą ❤

Kucykowa lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma z kim gadać to chyba ubierzemy cieple gacie i pójdziemy na spacer :) a mówiąc o wiośnie to ma nas w ... pupie :/ dzis u nas spadl śnieg - do wiosny to jeszcze daaaaleeeko i lepiej sobie jej nie wkręcać:D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po spacerku. Piekna pogoda. Jesli Nadal taka bedzie to pojdziemy jeszcze raz... :)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja mam tommee teppe ale nie wiem czy baby ono tez takich nie ma i chyba sa tańsze.
    Ja kupowałam swoj w gemini- chyba majątku nie kosztował ;)

http://tommeetippee.pl/product/sliniak-zwijany-roll-n-go/
    Ostatnio dodałam go do koszyka na gemini i zastanawiałam się czy jest ok :-) dzięki za informacje :-)

4me lubi tę wiadomość

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też chcę na spacer.. ale my do niedzieli mamy szlaban :(
    a patrząc, że jest coraz gorzej a nie lepiej to chyba i dłużej..

tb734z17s9scq0zt.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:

też będę gotować marchewkę ale na parze i jeśli będzie zbyt gęsta to dodam chyba trochę odciągniętego mleka

chabasse, Kucykowa lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

U nas piękne słoneczko, ale i bardzo zimno. Miałyśmy właśnie wyjść na spacer i mała mi usnęła... chyba poczekam aż się obudzi, zawsze kilka dodatkowych minut relaksu(z mopem w ręku) nie zaszkodzi :-)

Ja dziś podałam marchewkę z kaszką ryżową(w składzie jeszcze seler, ziemniak i sok z winogron), miałam dać jarzynową ze słoiczka, ale wyobraźcie sobie były w niej jakieś czarne mikro grudki???!! Słoik nowy, nie otwierany. Oczywiście wywaliłam, ale nie miałam odwagi odkręcać następnej jarzynowej...

sRUqp2.png
‹‹ 2995 2996 2997 2998 2999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ