X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

Ja dziś podałam marchewkę z kaszką ryżową(w składzie jeszcze seler, ziemniak i sok z winogron), miałam dać jarzynową ze słoiczka, ale wyobraźcie sobie były w niej jakieś czarne mikro grudki???!! Słoik nowy, nie otwierany. Oczywiście wywaliłam, ale nie miałam odwagi odkręcać następnej jarzynowej...
    Jakiej firmy? My przerabialiśmy zupki i kremy jarzynowe hipp i gerbera, i wszystkie gładziusieńskie, beż żadnych grudek, tym bardziej czarnych.

8pdp47e.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy śliniak silikonowy z baby ono o jesteśmy zadowoleni. Szybko sie czyści, jest dość elastyczny (nie mam porównania z innymi) młoda ma strasznie długie włosy to mam trochę problem z zapinaniem z tylu bo mi jej włosy się plączą. Zamawialam na gemini.
    Wczoraj próbowaliśmy z Lila pasternaku. Pierwszy raz nie skończyła przygotowanej porcji. Ewidentnie jej nie smakował. Dziś była dynia z ziemniaczkami i już było super :)
    Rozmawialyscie o kleiku. Ja robię na wieczorne karmienie moje mleko zageszczone kleikiem i podaje łyżeczką, efekt taki ze raz śpi dłużej tzn 5 godzin po zjedzeniu później pobudki co 3, a innym razem normalnie co 3 godziny, więc nie wiem jaką oto jest z tym kleikiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 19:09

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie zauważyłam różnicy w spaniu po kleiku. Młody śpi tak samo po nim jak po samym mleku a z kleikiem może ta różnica, że się zabrał na wadze. Nóżki i rączki mu się takie pulchniejsze zrobiły a raczej należy do szczuplutkich dzieci :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis podalam malej inna hypialergiczna kaszke, ALERAC z bebilonu.Jest pyszniutka.Mala zjada nie wiecej niz 10 lyzeczek na kolacje i zapuja cycem, ale ja prawdziwy kit jej robie.Na sniadanko i na obiadek zjada wiecej, ok.100 ml.Bo jak mleczka sciagnietego biore ok.60 ml to po dosypaniu kaszki robi sie 2 razy tyle.Jak dobrze pojdzie to w sobote dam Jej pierwsza marcheweczke. Dzis Ola zrobila mi psikusa, stuknela jak zwykle 2 pietnastki a trzecia drzemke po kaszce uciela sobie 2 godziny.Nue pamietam juz kiedy tak bylo.

1usa8u69die0y60t.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 1szego zabka !! <3

la_lenka, julita, 4me, edysia5, mmalutka, bellaVi, chabasse, karolcia87, Anitka201, Dżuls, MadziaRatMed, przyszła mama, Carmen, Magnolia3, Carolline, agniesja lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Moja bida jest coraz bardziej chora.. dzisiaj nie chce jeść, a przez kaszel nie może spać.. uratowała nas chusta.. poprasowaliśmy razem i mały zasnął.. i nawet dał się odłożyć.. bezsilność mnie dobija :(
    Szkoda, że bida, ale jakie słodkie słoneczko na fotce <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 20:55

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko ryczy! w kąpieli od trzech dni :/ dzis to aż spazmów dostal i 5 min sie uspokajal tak łykając powietrze.
    Nie wiem czym to jest spowodowane bo on od niemowlaka uwielbiał sie kapac i nawet nie zakwilił, nawet przy pierwszej w zyciu kąpieli :/
    Zaczęło sie dokladnie tego samego dnia co szczepienie. Czy to moze miec jakis związek?
    Musze jutro jego nóżkę obejrzeć :( szkoda mi go strasznie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:05

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stara sprawa ale pokazuje jak wlasnie mozna liczyć na eko produkty ;))) wydając przy okazji na nie kupę kasy...

http://bedemamusia.blogspot.com/2014/12/wycofane-kaszki-holle.html?m=1

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to miałam akcję, gin się pomylił i zamiast wypisać mi depoprowere 150mg/1ml ampułkę 1ml wypisał 150mg/1ml ampułkę 3,5ml czyli dawkę sporo wyższą a ją nie sprawdzając recepty wykupiłam i poszła na zastrzyk. Dopiero w domu sprawdziłam w indeksie bo cena była inną niż ostatnio. Dostałam nerwa bo ją to ja, ale co z małą czy mogę kp. Obdzwoniłam wszystkich znajomych lekarzy ginekologa, pediatrę i ogólnego na specjalizacji i mogę, choć mam trochę ograniczać bo mogą jej czasowo powiększyć się piersi, może mieć laktację a nawet plamić. Na szczęście to tylko czasowe.
    Jeśli chodzi o mnie to mogę być płaczliwa, ospała taką trochę represyjna.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny Ela Twoja mala moze miec laktacje i plamienia??? :O łoł jak to brzmi! Czy ja dobrze zrozumiałam?

P.S. Takie jesteście dzis rozmowne, ze normalnie idę juz spać ! Nie bedzie co czytać przy nocnym karmieniu :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tak, jeśli dawka hormonu którą przyjęłam przejdzie do mleka dlatego mam ograniczać trochę pierś, trochę przyśpieszyć dokarmianie. Ten zastrzyk jest antykoncepcyjnych i działa 3mc, ale dla małej najgorsze pierwsze dwa tygodnie.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me,uwazam,ze to od szczepienia. A jak w ciagu dnia sie zachowuje?
    Ela,o matko...To ja jednak zaloze spirale,bo rozwazalam tez zastrzyk.

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • ela Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sam zastrzyk nie jest zły (szczeg9lnie jak mi nie zależy już na płodności) ale niestety komputeryzacja doprowadziła do pomyłki w recepcie i takie konsekwencje. Na szczęście to może nas dotknąć nie musi no i mam nadzieję mała nie będzie z tego powodu cierpieć.

5b09tv73mjpedncc.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me jeśli chodzi o te kaszki to wydaje mi się, że wykryto te zanieczyszczenia bo oni są super sprawdzania to raz, a dwa że po takiej akcji pilnują się jeszcze lepiej.
    Ale może jestem naiwna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 23:13

4me lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Jeny Ela Twoja mala moze miec laktacje i plamienia??? :O łoł jak to brzmi! Czy ja dobrze zrozumiałam?
    Noo, tak bywa nawet po porodzie, zanim hormony się uwolnią z organizmu dzieciaka. A co dopiero taka dawka hormonów.
    Moja kilka razy krwawiła jak była malusia.

Ja mam dziś taki kociokwik (nie z małą, z innymi sprawami), że zaglądałam tak tylko jednym okiem. A przez najbliższe dni też nie będę, bo tata ma mnie odwiedzić. 4me, musisz se znaleźć inną lekturę na karmienie. (tak swoją drogą, ja w nocy to tylko pół oka uchylam, wystawiam cycka i drzemie. Jakbym zaczęła komórkę czytać to bym potem zasypiała do rana).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka moze dlatego mam problemy ze snem ;) ale ja musze usiąść i na kanapie nakarmić a wtedy patrzeniesie na ciemny pokój jest meeega nudne ;)

Ela szok- kurcze ja chyba bym nie byla taka wyrozumiala dla swojego giną. Chociaż tak bym,sobie ulzyla, ze za plecami bym go zwymyslala :D przerosil chociaż? Masz kolejnych 10 wizyt za darmo ? :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    4me,uwazam,ze to od szczepienia. A jak w ciagu dnia sie zachowuje?
    Ela,o matko...To ja jednak zaloze spirale,bo rozwazalam tez zastrzyk.
    W ciagu dnia wszystko jest ok. Tylko jak go do wody wkladamy to jakbyśmy go chcieli do wrzątku wsadzić :/ mam nadzieje, ze to minie bo rytual wieczornej kąpieli byla dla niego mila częścią dnia :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy przestałam karmić na siedząco. Mój od ponad tygodnia budzi się co pół godziny lub max co godzinę wiec miałabym nieprzespany tydzień. Ja mam nadzieje ze ten skok w końcu się skończy i wróci nam poprzedni rytm dnia (a przede wszystkim przespane noce).
    Plus skoku jest taki ze nauczyłam się karmić na leżąco I rozbujalam sobie laktacje. Z mniej optymistycznych wiadomości to bywają nocki kiedy młody śpi z nami..

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziś młoda przespała całą noc, ciurkiem od 22 do 6 rano O_o Wieczorem była ciepłą kąpiel, potem wysmarowałam ją maścią rozgrzewającą dla niemowląt, pod pajacyk założyłam jeszcze dodatkowo bodziak, żeby się wygrzała, zakręciłam kaloryfer, rozszczelniłam okna i hrabina się wyspała. A mi znów siadł kręgosłup... wczoraj dosłownie sczołgiwałam się z kanapy i nie mogłam ustać w wannie, więc zamiast prysznica wzięłam kąpiel, a potem nie mogłam sama z tej wanny wyjść. I to już trzeci czy czwarty raz od początku roku, tak mnie trzyma po 3-4 dni, mam jakiś ucisk w lędźwiach na nerwy i boli jak cholera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 08:36

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Mamy 1szego zabka !! <3
    Oooo, to zaraz będzie u nas :P

Kurcze, od kilku dni mam cyrk z usypianiem, tak jak zawsze po karmieniu odkładałam na boczku i po chwili odpływała, tak teraz ni hu hu nie chce się na boku położyć, na plecach robi świecę i bawi się nożkami, milion razy podnoszę ją i odkładam, w kincu po 30-40 min zasypia na brzuszku! Martwi mnie tylko, że śpiąc na tym brzuszku głowę trzyma w jedną stronę, mam wrażenie ze w drugą stronę nie potrafi, już zaczynam się denerwować że moze ma jakiś przykurcz mięśni, choc jak się bawi na brzuszku, to główka chodzi w obie strony.

Dzisiaj dzień zaczęliśmy przed 6, ale mi o pobudek co 2h jestem wyspana :P

Chyba zacznę się rozglądać za niekapkiem i tą siateczką na owocki :)

Ps w biedrze Alaantkowe BLW, wysłałam męża zeby szukał, bo u nas nie ma :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 2996 2997 2998 2999 3000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ