Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

Ja dziś podałam marchewkę z kaszką ryżową(w składzie jeszcze seler, ziemniak i sok z winogron), miałam dać jarzynową ze słoiczka, ale wyobraźcie sobie były w niej jakieś czarne mikro grudki???!! Słoik nowy, nie otwierany. Oczywiście wywaliłam, ale nie miałam odwagi odkręcać następnej jarzynowej...
    Jakiej firmy? My przerabialiśmy zupki i kremy jarzynowe hipp i gerbera, i wszystkie gładziusieńskie, beż żadnych grudek, tym bardziej czarnych.

8pdp47e.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy śliniak silikonowy z baby ono o jesteśmy zadowoleni. Szybko sie czyści, jest dość elastyczny (nie mam porównania z innymi) młoda ma strasznie długie włosy to mam trochę problem z zapinaniem z tylu bo mi jej włosy się plączą. Zamawialam na gemini.
    Wczoraj próbowaliśmy z Lila pasternaku. Pierwszy raz nie skończyła przygotowanej porcji. Ewidentnie jej nie smakował. Dziś była dynia z ziemniaczkami i już było super :)
    Rozmawialyscie o kleiku. Ja robię na wieczorne karmienie moje mleko zageszczone kleikiem i podaje łyżeczką, efekt taki ze raz śpi dłużej tzn 5 godzin po zjedzeniu później pobudki co 3, a innym razem normalnie co 3 godziny, więc nie wiem jaką oto jest z tym kleikiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 19:09

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie zauważyłam różnicy w spaniu po kleiku. Młody śpi tak samo po nim jak po samym mleku a z kleikiem może ta różnica, że się zabrał na wadze. Nóżki i rączki mu się takie pulchniejsze zrobiły a raczej należy do szczuplutkich dzieci :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis podalam malej inna hypialergiczna kaszke, ALERAC z bebilonu.Jest pyszniutka.Mala zjada nie wiecej niz 10 lyzeczek na kolacje i zapuja cycem, ale ja prawdziwy kit jej robie.Na sniadanko i na obiadek zjada wiecej, ok.100 ml.Bo jak mleczka sciagnietego biore ok.60 ml to po dosypaniu kaszki robi sie 2 razy tyle.Jak dobrze pojdzie to w sobote dam Jej pierwsza marcheweczke. Dzis Ola zrobila mi psikusa, stuknela jak zwykle 2 pietnastki a trzecia drzemke po kaszce uciela sobie 2 godziny.Nue pamietam juz kiedy tak bylo.

1usa8u69die0y60t.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 1szego zabka !! <3

la_lenka, julita, 4me, edysia5, mmalutka, bellaVi, chabasse, karolcia87, Anitka201, Dżuls, MadziaRatMed, przyszła mama, Carmen, Magnolia3, Carolline, agniesja lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Moja bida jest coraz bardziej chora.. dzisiaj nie chce jeść, a przez kaszel nie może spać.. uratowała nas chusta.. poprasowaliśmy razem i mały zasnął.. i nawet dał się odłożyć.. bezsilność mnie dobija :(
    Szkoda, że bida, ale jakie słodkie słoneczko na fotce <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 20:55

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko ryczy! w kąpieli od trzech dni :/ dzis to aż spazmów dostal i 5 min sie uspokajal tak łykając powietrze.
    Nie wiem czym to jest spowodowane bo on od niemowlaka uwielbiał sie kapac i nawet nie zakwilił, nawet przy pierwszej w zyciu kąpieli :/
    Zaczęło sie dokladnie tego samego dnia co szczepienie. Czy to moze miec jakis związek?
    Musze jutro jego nóżkę obejrzeć :( szkoda mi go strasznie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:05

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stara sprawa ale pokazuje jak wlasnie mozna liczyć na eko produkty ;))) wydając przy okazji na nie kupę kasy...

http://bedemamusia.blogspot.com/2014/12/wycofane-kaszki-holle.html?m=1

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to miałam akcję, gin się pomylił i zamiast wypisać mi depoprowere 150mg/1ml ampułkę 1ml wypisał 150mg/1ml ampułkę 3,5ml czyli dawkę sporo wyższą a ją nie sprawdzając recepty wykupiłam i poszła na zastrzyk. Dopiero w domu sprawdziłam w indeksie bo cena była inną niż ostatnio. Dostałam nerwa bo ją to ja, ale co z małą czy mogę kp. Obdzwoniłam wszystkich znajomych lekarzy ginekologa, pediatrę i ogólnego na specjalizacji i mogę, choć mam trochę ograniczać bo mogą jej czasowo powiększyć się piersi, może mieć laktację a nawet plamić. Na szczęście to tylko czasowe.
    Jeśli chodzi o mnie to mogę być płaczliwa, ospała taką trochę represyjna.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny Ela Twoja mala moze miec laktacje i plamienia??? :O łoł jak to brzmi! Czy ja dobrze zrozumiałam?

P.S. Takie jesteście dzis rozmowne, ze normalnie idę juz spać ! Nie bedzie co czytać przy nocnym karmieniu :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tak, jeśli dawka hormonu którą przyjęłam przejdzie do mleka dlatego mam ograniczać trochę pierś, trochę przyśpieszyć dokarmianie. Ten zastrzyk jest antykoncepcyjnych i działa 3mc, ale dla małej najgorsze pierwsze dwa tygodnie.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me,uwazam,ze to od szczepienia. A jak w ciagu dnia sie zachowuje?
    Ela,o matko...To ja jednak zaloze spirale,bo rozwazalam tez zastrzyk.

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • ela Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sam zastrzyk nie jest zły (szczeg9lnie jak mi nie zależy już na płodności) ale niestety komputeryzacja doprowadziła do pomyłki w recepcie i takie konsekwencje. Na szczęście to może nas dotknąć nie musi no i mam nadzieję mała nie będzie z tego powodu cierpieć.

5b09tv73mjpedncc.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me jeśli chodzi o te kaszki to wydaje mi się, że wykryto te zanieczyszczenia bo oni są super sprawdzania to raz, a dwa że po takiej akcji pilnują się jeszcze lepiej.
    Ale może jestem naiwna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 23:13

4me lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Jeny Ela Twoja mala moze miec laktacje i plamienia??? :O łoł jak to brzmi! Czy ja dobrze zrozumiałam?
    Noo, tak bywa nawet po porodzie, zanim hormony się uwolnią z organizmu dzieciaka. A co dopiero taka dawka hormonów.
    Moja kilka razy krwawiła jak była malusia.

Ja mam dziś taki kociokwik (nie z małą, z innymi sprawami), że zaglądałam tak tylko jednym okiem. A przez najbliższe dni też nie będę, bo tata ma mnie odwiedzić. 4me, musisz se znaleźć inną lekturę na karmienie. (tak swoją drogą, ja w nocy to tylko pół oka uchylam, wystawiam cycka i drzemie. Jakbym zaczęła komórkę czytać to bym potem zasypiała do rana).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka moze dlatego mam problemy ze snem ;) ale ja musze usiąść i na kanapie nakarmić a wtedy patrzeniesie na ciemny pokój jest meeega nudne ;)

Ela szok- kurcze ja chyba bym nie byla taka wyrozumiala dla swojego giną. Chociaż tak bym,sobie ulzyla, ze za plecami bym go zwymyslala :D przerosil chociaż? Masz kolejnych 10 wizyt za darmo ? :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    4me,uwazam,ze to od szczepienia. A jak w ciagu dnia sie zachowuje?
    Ela,o matko...To ja jednak zaloze spirale,bo rozwazalam tez zastrzyk.
    W ciagu dnia wszystko jest ok. Tylko jak go do wody wkladamy to jakbyśmy go chcieli do wrzątku wsadzić :/ mam nadzieje, ze to minie bo rytual wieczornej kąpieli byla dla niego mila częścią dnia :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy przestałam karmić na siedząco. Mój od ponad tygodnia budzi się co pół godziny lub max co godzinę wiec miałabym nieprzespany tydzień. Ja mam nadzieje ze ten skok w końcu się skończy i wróci nam poprzedni rytm dnia (a przede wszystkim przespane noce).
    Plus skoku jest taki ze nauczyłam się karmić na leżąco I rozbujalam sobie laktacje. Z mniej optymistycznych wiadomości to bywają nocki kiedy młody śpi z nami..

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziś młoda przespała całą noc, ciurkiem od 22 do 6 rano O_o Wieczorem była ciepłą kąpiel, potem wysmarowałam ją maścią rozgrzewającą dla niemowląt, pod pajacyk założyłam jeszcze dodatkowo bodziak, żeby się wygrzała, zakręciłam kaloryfer, rozszczelniłam okna i hrabina się wyspała. A mi znów siadł kręgosłup... wczoraj dosłownie sczołgiwałam się z kanapy i nie mogłam ustać w wannie, więc zamiast prysznica wzięłam kąpiel, a potem nie mogłam sama z tej wanny wyjść. I to już trzeci czy czwarty raz od początku roku, tak mnie trzyma po 3-4 dni, mam jakiś ucisk w lędźwiach na nerwy i boli jak cholera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 08:36

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Mamy 1szego zabka !! <3
    Oooo, to zaraz będzie u nas :P

Kurcze, od kilku dni mam cyrk z usypianiem, tak jak zawsze po karmieniu odkładałam na boczku i po chwili odpływała, tak teraz ni hu hu nie chce się na boku położyć, na plecach robi świecę i bawi się nożkami, milion razy podnoszę ją i odkładam, w kincu po 30-40 min zasypia na brzuszku! Martwi mnie tylko, że śpiąc na tym brzuszku głowę trzyma w jedną stronę, mam wrażenie ze w drugą stronę nie potrafi, już zaczynam się denerwować że moze ma jakiś przykurcz mięśni, choc jak się bawi na brzuszku, to główka chodzi w obie strony.

Dzisiaj dzień zaczęliśmy przed 6, ale mi o pobudek co 2h jestem wyspana :P

Chyba zacznę się rozglądać za niekapkiem i tą siateczką na owocki :)

Ps w biedrze Alaantkowe BLW, wysłałam męża zeby szukał, bo u nas nie ma :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 2996 2997 2998 2999 3000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ