X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny jeśli niekapek to z jakiej firmy? ? Bo ja się naczytalam negatywnych opinii o niekapku avent (z pingwinkiem) i teraz myślę który jest ok.

Moka89 co do siatek to polecam ten gryzak kidsme. Siatki po chwili są czarne a ten silikonowy tylko myje, czasami wyparzam i wygląda jak nowy. Widzę że młody lubi go mietolic jak go swędza/ bolą dziasla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 09:42

• moka89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Właśnie dziewczyny jeśli niekapek to z jakiej firmy? ? Bo ja się naczytalam negatywnych opinii o niekapku avent (z pingwinkiem) i teraz myślę który jest ok.

Moka89 co do siatek to polecam ten gryzak kidsme. Siatki po chwili są czarne a tu ten silikonowy tylko myje, czasami wyparzam i wygląda jak nowy. Widzę że młody lubi go mietolic jak go swędza/ bolą dziasla.

Oooo wyglada fajnie :) nie będzie problemu z myciem :) Temat niekapkow muszę dopiero zgłębić przy czasie, ale chyba najpierw taki z miękkim ustnikiem co?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak od 6 m-ca ustnik ma być miękki ale podobno niektóre są do kitu bo się z nich wylewa lub często się zapowietrzaja.
    Moka89 jesli sie zdecydujesz na kidsme to wybieraj końcówkę w rozmiarze L. Ja do swojego pakuje owoce lub warzywa w kawałkach. U nas gryzak się sprawdził bo młody nie toleruje owoców ze słoiczka, normalnie nim trzepie przy każdej łyżeczce.

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc w miarę ok.. tzn młody kaszle jak stary gruzlik (niestety z suchego kaszlu zeszlo nam niżej i juz jest mokry) ale spał. .nie tylko te ataki kaszlu wybudzaly a potem nasluchiwalam..
    Ale dzisiaj rano byl marudny i zmeczony i nie chciała zasnąć ta moja bida mała. . Teraz padł a ja z nim..

Ratunku..

tb734z17s9scq0zt.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam standardowo niekapek z Tomme teppe :) aa takie po 4 miesiącu- takie nowe, z pszczolka dla chłopców. Nie przecieka ale niestety nic wiecej nie powiem bo młody caly czas odmawia picia wody :/ czy toż niekapka, czy z butelki czy nawet z lyzeczki! A lyzeczki uwielbia, te z lekarswami ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me mój wodę przyjmowal jedynie ze strzykawki do podawania leków :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w temacie niekapków, widziałyście to http://www.dailymail.co.uk/news/article-3463188/Is-mold-hiding-baby-s-sippy-cup-Furious-father-reveals-grey-goop-hiding-leak-proof-cup-causing-alarm-parents-everywhere.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 12:54

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:

Moka89 co do siatek to polecam ten gryzak kidsme. Siatki po chwili są czarne a ten silikonowy tylko myje, czasami wyparzam i wygląda jak nowy. Widzę że młody lubi go mietolic jak go swędza/ bolą dziasla.
    A dlaczego avent jest nie dobry? My właśnie kupiliśmy pingwinka, ale opinii ni eczytałam szczerze mówiąc.

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • julita Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam ten z pingwinem z Aventu, co z nim nie tak?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie kupowałam niekapka, ale moja siostra ma tego pingwinka z Aventu i sobie chwali raczej.

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wyniki waszego reaserchu na temat niekapków to potem sama kupię :P

a moje dziecko od godziny śpi i nie kaszle.. patrzę z niepokojem czy oddycha, bo tak spokojnie nie spał od 3 dni..

tb734z17s9scq0zt.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me mój wodę przyjmowal jedynie ze strzykawki do podawania leków :-)
    A nauczył sie juz czy podajesz cos innego?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no na moim bylo napisane, ze trzeba to czyścić - w sumie wyciągnąć sie da ale czy otworzyc nie sprawdzalam. No nie wygląda to apetycznie ani zdrowo :/
    To jest dokladnie ten sam system co w moim TT.

Moze są jakies inne kupki, z których nie kapie? Tzn z innym systemem? Latwiejszym w higienie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 14:33

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy nuk i nic z niego nie kapie i maly caly czas kp i jak tylko dostal jakakolwiek butelke do buzi to darl sie w nieboglosy a nuka posmakowal i mietoli, co prawda pic nie potrafi ale przynajmniej nie ma oporow jak ma go w buzi

edysia5
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie chce niekapków uniknąć, mam Doidy i chce jeszcze kupić Lovi 360. I może bidon ze słomką, zobaczymy co małej przypasuje.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojje dziecko od dwoch dni namietnie wystawia jezyk, oblizuje sie, skreca go, pluje i ogolnie wydziwia nim :-) od tego obizywania dzis juz ma popekane usteczka. Smiesznie to wyglada i do tego przy tym wystawionym jezyku dodatkwo gada hahaha

edysia5
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, to jak z tym ketonalem? Można przy kp czy nie? Bo u mnie dziś skończy się na jakimś porządnym zastrzyku przeciwbólowym, albo ketonalu. Dopadło mnie w końcu moje zwyrodnienie kręgosłupa i uciska na nerwy, normalnie chodzę po ścianach. Jakie mm w razie czego, gdybym nie mogła przez jakiś czas karmić? Kurwa, nie wyrabiam już, jadę do szpitala po jakieś prochy.

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A nauczył sie juz czy podajesz cos innego?
    Niestety nie nauczył się. Nic slodzonego nie chce podawać wiec szykuje się na walkę :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Laski, to jak z tym ketonalem? Można przy kp czy nie? Bo u mnie dziś skończy się na jakimś porządnym zastrzyku przeciwbólowym, albo ketonalu. Dopadło mnie w końcu moje zwyrodnienie kręgosłupa i uciska na nerwy, normalnie chodzę po ścianach. Jakie mm w razie czego, gdybym nie mogła przez jakiś czas karmić? Kurwa, nie wyrabiam już, jadę do szpitala po jakieś prochy.
    Na mlecznym wsparciu i sekcie kp na Facebooku twierdzą że można.
    Zresztą często po cesarkach dają i karmienie normalnie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avent podobno przecieka. Ciężko mi coś na ten temat pisać bo nie miałam tego kubka tylko sugerowałam się opiniami z internetu. Ja właśnie myślałam nad firma nuk.

‹‹ 2997 2998 2999 3000 3001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ