X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko mnie macierzynstwo przerasta? Mam wrazenie,ze nikt mnie nie rozumie. Moi znajomi to raczej z tych bezdzietnych a nawet single wiec nic na ten temat nie wiedza.. jedynie moja bratowa, ale coreczka raczej z takich co plakala tylko z glodu. Wiec jak moj placze to juz nie moge sluchac, ze pewnie pieluszka mokra. Z mezem ostatnio tez nie najlepiej, klocimy sie o byle co. Kocham swoje dziecko,ale czasem to mi juz tak psycha siadam. No to sie wyzalilam..

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Dziewczyny, czy tylko ja jestem tak bardzo w d.. z rozszerzaniem diety?? Zaczęłam jakieś 1,5 miesiaca temu, a Mała zjada po pół słoiczka i to tylko warzywa... jeszcze nie było kaszek, kleików, obiadków... Jutro podam trochę więcej i zobaczę jak będzie jej szło jedzenie.

Dobra, poczytam co napisałyście od wczoraj bo jakoś czasu nie miałam na to.

sRUqp2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie, ja też miewam takie załamki i penie nie jesteśmy odosobnione. Wiesz, stres, ciągła troska czy wszystko ok, ciągłe niedospanie i mieszanka wybuchowa gotowa. Mój M też niestety nie za bardzo próbuje zrozumieć i niektóre jego teksty dołują jak nie wiem. Ale myślę, że to minie. Zaciskam zęby i próbuję nie wybuchać, chociaż łatwe to nie jest. Czasem mam ochotę wsiąść w samochód i zaszyć się gdzieś na kilka dni, tak żeby został sam z młodą i trochę poczuł jak to jest. Ale jak pomyślę, że mam zostawić niuńkę, to zmieniam zdanie i jakoś się dogadujemy :)
    Kassie, to naprawdę kiedyś minie, może zgodnie z teorią mojego ortopedy Twój młody po 6 miesiącu zapomni co to płacz i będzie spał i jadł jak aniołek :) Trzymaj się kochana :)

gg64rl68s121551a.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się naprawdę nie chce rozszerzać diety. Cycuś jest taki wygodny. Dziś w związku z moją przygodą sróbwałam dać małej kaszę, ale ona taką dziwną minę zrobiła co jej do pycha pcham, że mówię co cię będę męczyć i dałam pierś. Ogólnie tak tym jęzorem miętoli, że nie jestem przekonana że to już pora na jedzonko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:13

Carolline lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum zastanawiałam się co u Was słychać bo dawno Cie tutaj nie było.

Bento nie jesteś sama :-) my też od dawna rozszerzamy dietę i na razie młody zajada tylko warzywka i tylko pół słoiczka :-)

• easymum Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, trochę musiałam ograniczyć forum, bo się uzależniłam i obowiązki zaczęły na tym cierpieć. Teraz będę zaglądać i się udzielać raczej wieczorami a nie przez cały dzień :)

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.... siedze na Aliexpress zakochałam się w tych ciuchach i ich cenach- na polskich stronach podobne rzeczy dwa razy drozsze :D ciekawe jak z jakościa ale z drugiej strony i tak wszystko w Chinach i Indiach robione...

http://www.aliexpress.com/item/2015-New-summer-style-cotton-baby-boys-girls-clothes-short-sleeve-baby-romper-newborn-carters-clothes/32378694623.html?spm=2114.01010108.0.995.DCS4pV&tracelog=mytrace

http://www.aliexpress.com/item/2015-New-fashion-kids-Harem-Pants-Harem-Pants-for-children-kids-boy-Casual-Sports-Pants-baby/32586839369.html?spm=2114.01010108.0.1000.DCS4pV&tracelog=mytrace

http://www.aliexpress.com/item/2014-New-fall-wool-For-height60cm-90cm-Spring-casual-fashion-wild-baby-boy-camouflage-pants-baby/2033135786.html?spm=2114.01010108.0.997.DCS4pV&tracelog=mytrace

i wiele, wiele innych :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo to chyba były moje pierwsze i ostatnie zakupy w Ali :/ jeżeli to prawda co piszą tu .. :(

Bosszzzz jak już późno!!!! Idę spać w ekspresowym tempie...

http://www.alizakupy.pl/koniec-aliexpress-polska/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kilka razy zamawiałam z Ali, zawsze byłam zadowolona :) ale trzeba uważać bo można się naprawdę nieźle wkręcić hehe ja ostatnio muszę hamować mojego męża co by za dużo nie zamawiał. A z tym "końcem" to nie do końca tak. Ja nie potrafię Ci tego wyjaśnić, poza tym mogę coś podkręcić, więcej na ten temat jest na fanpejdzu aliexpres.

4me lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Oooo to chyba były moje pierwsze i ostatnie zakupy w Ali :/ jeżeli to prawda co piszą tu .. :(

Bosszzzz jak już późno!!!! Idę spać w ekspresowym tempie...

http://www.alizakupy.pl/koniec-aliexpress-polska/
    http://aliholik.pl/to-nie-koniec-aliexpress-w-polsce/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my tez juz 1,5 miesiaca rozrzeszamy diete i maly tez zjada ok pol sloiczka czasem ciut wiecej. A jemy warzywa owoce i od 2 dni miesko i rybki tez probowalismy.

edysia5
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz Was nadrobię, tymczasem wrzucam link, w którym jest artykuł o toksycznych produktach kosmetycznych, w tym tych dla dzieci:

http://tvn24bis.pl/ze-swiata,75/kosmetyki-znanych-marek-moga-byc-szkodliwe-dla-zdrowia,622834.html

na liście m.in. pieluszki pampers, chustki dodupne NIVEa, Pampers i takie tam.
    "Badanie wykazało, że np. produkowane przez L'Oreal, Niveę i Procter & Gamble nawilżane chusteczki dla niemowląt zawierają fenoksyetanol, który może być toksyczny dla krwi i wątroby."

Pełna lista tutaj: http://test-comparatif.quechoisir.org/ingredients-indesirables-167993/

Oczywiście raz na jakiś czas wychodzi lista takich produktów, których wszyscy używają, uznawanych za nie do końca spełniające normy, producenci tradycyjnie zapewniają że all ok, ale niesmak pozostaje :P

Kucykowa, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    Czy tylko mnie macierzynstwo przerasta? Mam wrazenie,ze nikt mnie nie rozumie. Moi znajomi to raczej z tych bezdzietnych a nawet single wiec nic na ten temat nie wiedza.. jedynie moja bratowa, ale coreczka raczej z takich co plakala tylko z glodu. Wiec jak moj placze to juz nie moge sluchac, ze pewnie pieluszka mokra. Z mezem ostatnio tez nie najlepiej, klocimy sie o byle co. Kocham swoje dziecko,ale czasem to mi juz tak psycha siadam. No to sie wyzalilam..
    Luz, ja pisałam jakiś czas temu o zamykaniu się w kiblu przed swoimi dziećmi, ew zamknięciu się w pokoju udając, że coś robię, zanim się bachory skapną, że matka gdzieś nawiałą.

Bento - my też jesteśmy na etapie połowy warzywnego słoika, a rozszerzanie (co prawda z przerwami, jak miałam chwile zwątpienia) rozpoczęliśmy jakiś miesiąc temu.

edysia5 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co warto kupić w Ikea, poza tymi fartuszko-śliniakami? Mój mąż spontanicznie pojechał kupić nam leżankę i myślę pomysł na co jeszcze mu podrzucić.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Co warto kupić w Ikea, poza tymi fartuszko-śliniakami? Mój mąż spontanicznie pojechał kupić nam leżankę i myślę pomysł na co jeszcze mu podrzucić.
    Ja mogę polecić taki zestaw kolorowych miseczek dla dzieci za 5 zł (talerzyki i kubeczki też). Używamy naszych od 4 lat i ciągle wyglądają bardzo dobrze, młody używa ich teraz do zabawy, malowania itd.
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30192960/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 11:36

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rozszerzamy dietę jakies 4 tygodnie i tez jemy polowe takiego 125g. Maly spokojnie by wciągnął wiecej ale wtedy nie pociągnął by juz mleka. A ja jak,ostatnio miałam kryzys z mlekiem to teraz nawal :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja mogę polecić taki zestaw kolorowych miseczek dla dzieci za 5 zł (talerzyki i kubeczki też). Używamy naszych od 4 lat i ciągle wyglądają bardzo dobrze, młody używa ich teraz do zabawy, malowania itd.
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30192960/
    Dzięki, ale to już mamy (zresztą całą zastawę - kupiona jeszcze dla mnie do szpitala) rzeczywiście świetne i na lata.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a do nas na weekend przyjechała teściowa z drugiego końca Polski, przywiozła całą torbę słoiczków z Hipp, no i super bo w końcu coś innego niż ubranka, które już same wychodzą z szuflad :P

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy chusteczki z rossmanna polecane na srokao. Te podobno nie są szkodliwe. Czasami słyszałam że skąpie dziecku i nie kupuje chusteczek pampers czy produktów innych znanych marek (dzieciecych) a argument ze zawierają szkodliwe substancje do niektórych nie dociera. W końcu w naszym społeczeństwie pokutuje ze pampers czy sudocrem są najlepsze.

edysia5 lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biało-różowe chusteczki z Rossmana rządzą!

Dostanymi pampersowymi wycierałam szafki, do pupki mojej się nie nadawały.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2999 3000 3001 3002 3003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ