X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko mnie macierzynstwo przerasta? Mam wrazenie,ze nikt mnie nie rozumie. Moi znajomi to raczej z tych bezdzietnych a nawet single wiec nic na ten temat nie wiedza.. jedynie moja bratowa, ale coreczka raczej z takich co plakala tylko z glodu. Wiec jak moj placze to juz nie moge sluchac, ze pewnie pieluszka mokra. Z mezem ostatnio tez nie najlepiej, klocimy sie o byle co. Kocham swoje dziecko,ale czasem to mi juz tak psycha siadam. No to sie wyzalilam..

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Dziewczyny, czy tylko ja jestem tak bardzo w d.. z rozszerzaniem diety?? Zaczęłam jakieś 1,5 miesiaca temu, a Mała zjada po pół słoiczka i to tylko warzywa... jeszcze nie było kaszek, kleików, obiadków... Jutro podam trochę więcej i zobaczę jak będzie jej szło jedzenie.

Dobra, poczytam co napisałyście od wczoraj bo jakoś czasu nie miałam na to.

sRUqp2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie, ja też miewam takie załamki i penie nie jesteśmy odosobnione. Wiesz, stres, ciągła troska czy wszystko ok, ciągłe niedospanie i mieszanka wybuchowa gotowa. Mój M też niestety nie za bardzo próbuje zrozumieć i niektóre jego teksty dołują jak nie wiem. Ale myślę, że to minie. Zaciskam zęby i próbuję nie wybuchać, chociaż łatwe to nie jest. Czasem mam ochotę wsiąść w samochód i zaszyć się gdzieś na kilka dni, tak żeby został sam z młodą i trochę poczuł jak to jest. Ale jak pomyślę, że mam zostawić niuńkę, to zmieniam zdanie i jakoś się dogadujemy :)
    Kassie, to naprawdę kiedyś minie, może zgodnie z teorią mojego ortopedy Twój młody po 6 miesiącu zapomni co to płacz i będzie spał i jadł jak aniołek :) Trzymaj się kochana :)

gg64rl68s121551a.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się naprawdę nie chce rozszerzać diety. Cycuś jest taki wygodny. Dziś w związku z moją przygodą sróbwałam dać małej kaszę, ale ona taką dziwną minę zrobiła co jej do pycha pcham, że mówię co cię będę męczyć i dałam pierś. Ogólnie tak tym jęzorem miętoli, że nie jestem przekonana że to już pora na jedzonko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:13

Carolline lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum zastanawiałam się co u Was słychać bo dawno Cie tutaj nie było.

Bento nie jesteś sama :-) my też od dawna rozszerzamy dietę i na razie młody zajada tylko warzywka i tylko pół słoiczka :-)

• easymum Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, trochę musiałam ograniczyć forum, bo się uzależniłam i obowiązki zaczęły na tym cierpieć. Teraz będę zaglądać i się udzielać raczej wieczorami a nie przez cały dzień :)

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.... siedze na Aliexpress zakochałam się w tych ciuchach i ich cenach- na polskich stronach podobne rzeczy dwa razy drozsze :D ciekawe jak z jakościa ale z drugiej strony i tak wszystko w Chinach i Indiach robione...

http://www.aliexpress.com/item/2015-New-summer-style-cotton-baby-boys-girls-clothes-short-sleeve-baby-romper-newborn-carters-clothes/32378694623.html?spm=2114.01010108.0.995.DCS4pV&tracelog=mytrace

http://www.aliexpress.com/item/2015-New-fashion-kids-Harem-Pants-Harem-Pants-for-children-kids-boy-Casual-Sports-Pants-baby/32586839369.html?spm=2114.01010108.0.1000.DCS4pV&tracelog=mytrace

http://www.aliexpress.com/item/2014-New-fall-wool-For-height60cm-90cm-Spring-casual-fashion-wild-baby-boy-camouflage-pants-baby/2033135786.html?spm=2114.01010108.0.997.DCS4pV&tracelog=mytrace

i wiele, wiele innych :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo to chyba były moje pierwsze i ostatnie zakupy w Ali :/ jeżeli to prawda co piszą tu .. :(

Bosszzzz jak już późno!!!! Idę spać w ekspresowym tempie...

http://www.alizakupy.pl/koniec-aliexpress-polska/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kilka razy zamawiałam z Ali, zawsze byłam zadowolona :) ale trzeba uważać bo można się naprawdę nieźle wkręcić hehe ja ostatnio muszę hamować mojego męża co by za dużo nie zamawiał. A z tym "końcem" to nie do końca tak. Ja nie potrafię Ci tego wyjaśnić, poza tym mogę coś podkręcić, więcej na ten temat jest na fanpejdzu aliexpres.

4me lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Oooo to chyba były moje pierwsze i ostatnie zakupy w Ali :/ jeżeli to prawda co piszą tu .. :(

Bosszzzz jak już późno!!!! Idę spać w ekspresowym tempie...

http://www.alizakupy.pl/koniec-aliexpress-polska/
    http://aliholik.pl/to-nie-koniec-aliexpress-w-polsce/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my tez juz 1,5 miesiaca rozrzeszamy diete i maly tez zjada ok pol sloiczka czasem ciut wiecej. A jemy warzywa owoce i od 2 dni miesko i rybki tez probowalismy.

edysia5
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz Was nadrobię, tymczasem wrzucam link, w którym jest artykuł o toksycznych produktach kosmetycznych, w tym tych dla dzieci:

http://tvn24bis.pl/ze-swiata,75/kosmetyki-znanych-marek-moga-byc-szkodliwe-dla-zdrowia,622834.html

na liście m.in. pieluszki pampers, chustki dodupne NIVEa, Pampers i takie tam.
    "Badanie wykazało, że np. produkowane przez L'Oreal, Niveę i Procter & Gamble nawilżane chusteczki dla niemowląt zawierają fenoksyetanol, który może być toksyczny dla krwi i wątroby."

Pełna lista tutaj: http://test-comparatif.quechoisir.org/ingredients-indesirables-167993/

Oczywiście raz na jakiś czas wychodzi lista takich produktów, których wszyscy używają, uznawanych za nie do końca spełniające normy, producenci tradycyjnie zapewniają że all ok, ale niesmak pozostaje :P

Kucykowa, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    Czy tylko mnie macierzynstwo przerasta? Mam wrazenie,ze nikt mnie nie rozumie. Moi znajomi to raczej z tych bezdzietnych a nawet single wiec nic na ten temat nie wiedza.. jedynie moja bratowa, ale coreczka raczej z takich co plakala tylko z glodu. Wiec jak moj placze to juz nie moge sluchac, ze pewnie pieluszka mokra. Z mezem ostatnio tez nie najlepiej, klocimy sie o byle co. Kocham swoje dziecko,ale czasem to mi juz tak psycha siadam. No to sie wyzalilam..
    Luz, ja pisałam jakiś czas temu o zamykaniu się w kiblu przed swoimi dziećmi, ew zamknięciu się w pokoju udając, że coś robię, zanim się bachory skapną, że matka gdzieś nawiałą.

Bento - my też jesteśmy na etapie połowy warzywnego słoika, a rozszerzanie (co prawda z przerwami, jak miałam chwile zwątpienia) rozpoczęliśmy jakiś miesiąc temu.

edysia5 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co warto kupić w Ikea, poza tymi fartuszko-śliniakami? Mój mąż spontanicznie pojechał kupić nam leżankę i myślę pomysł na co jeszcze mu podrzucić.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Co warto kupić w Ikea, poza tymi fartuszko-śliniakami? Mój mąż spontanicznie pojechał kupić nam leżankę i myślę pomysł na co jeszcze mu podrzucić.
    Ja mogę polecić taki zestaw kolorowych miseczek dla dzieci za 5 zł (talerzyki i kubeczki też). Używamy naszych od 4 lat i ciągle wyglądają bardzo dobrze, młody używa ich teraz do zabawy, malowania itd.
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30192960/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 11:36

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rozszerzamy dietę jakies 4 tygodnie i tez jemy polowe takiego 125g. Maly spokojnie by wciągnął wiecej ale wtedy nie pociągnął by juz mleka. A ja jak,ostatnio miałam kryzys z mlekiem to teraz nawal :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja mogę polecić taki zestaw kolorowych miseczek dla dzieci za 5 zł (talerzyki i kubeczki też). Używamy naszych od 4 lat i ciągle wyglądają bardzo dobrze, młody używa ich teraz do zabawy, malowania itd.
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30192960/
    Dzięki, ale to już mamy (zresztą całą zastawę - kupiona jeszcze dla mnie do szpitala) rzeczywiście świetne i na lata.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a do nas na weekend przyjechała teściowa z drugiego końca Polski, przywiozła całą torbę słoiczków z Hipp, no i super bo w końcu coś innego niż ubranka, które już same wychodzą z szuflad :P

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy chusteczki z rossmanna polecane na srokao. Te podobno nie są szkodliwe. Czasami słyszałam że skąpie dziecku i nie kupuje chusteczek pampers czy produktów innych znanych marek (dzieciecych) a argument ze zawierają szkodliwe substancje do niektórych nie dociera. W końcu w naszym społeczeństwie pokutuje ze pampers czy sudocrem są najlepsze.

edysia5 lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biało-różowe chusteczki z Rossmana rządzą!

Dostanymi pampersowymi wycierałam szafki, do pupki mojej się nie nadawały.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2999 3000 3001 3002 3003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ