Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
My dziś oglądaliśmy morze. Zmarzłam ale było fajnie. Mała ostatnio gożej śpi w dzień, ale taka kolej rzeczy dziecko mi rośnie to i snu w dzień tyle nie potrzebuje.
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
Ja se dziś zafundowałam badanie poziomu witaminy D. Zobaczymy jak teraz będzie, bo poprzednio by dramat.
Mąż wrócił z Ikea... Kupił zapasową pościel w rozmiarze 160x200 z poduszkami 70x80. Co z tego, że my wszystkie pościele (po kilka kompletów) mamy 150x200 i 50x60.
Za to poduszek jaką chciałam wybebeszyć do wypchania maskotki - nie kupił wcale. Tak samo nie kupił pokrowców na poduszki - mimo, że miał wyraźnie wpisane na listę - bo nie wiedział po co mi to.
No i teraz foch i ja jestem ta zła, bo się czepiam - przecież kupił.
Zastrzelcie mnie. -
Tak dla mnie zapach tych fiti z biedry i pampersowych nie do zniesienia! Januzywam chusteczek z biedry ale tych naturals czy jakos tak takie bialo zielone opakowajie. zapach maja slaby, a prawie zaden - co mi bardzo odpowiada i sa ok. A do twarzy to waciki zamoczone w zaparzonej herbatce rumiankowej.
Ja jeszcze mam przewijak ale szczerze mowiac juz sie kilka razy zbieralam zeby juz go schowac, bo tomkowi juz nogi wisza. I dupka na skraju jakby przez nieuwage zaczal bardziej fikac to moglby zjechac z niego. Dlatego sie zbieram zeby juz go schowacedysia5 -
la_lenka wrote:Ja se dziś zafundowałam badanie poziomu witaminy D. Zobaczymy jak teraz będzie, bo poprzednio by dramat.
Mąż wrócił z Ikea... Kupił zapasową pościel w rozmiarze 160x200 z poduszkami 70x80. Co z tego, że my wszystkie pościele (po kilka kompletów) mamy 150x200 i 50x60.
Za to poduszek jaką chciałam wybebeszyć do wypchania maskotki - nie kupił wcale. Tak samo nie kupił pokrowców na poduszki - mimo, że miał wyraźnie wpisane na listę - bo nie wiedział po co mi to.
No i teraz foch i ja jestem ta zła, bo się czepiam - przecież kupił.
Zastrzelcie mnie.
mój tylko każe mi wysłać mu listę, najchętniej na fb, żeby od razu miał podgląd jak to wygląda i wsio, zero pytań. Udusiłabym! -
la_lenka wrote:Ja już straciłam nadzieję że ta cholera mi da posiedzieć na ławce. Kiedyś tak myślałam, że będę siedzieć z książką, a dziecko będzie spało w wózku. A tu się okazało, że trzeba krążyć, bo inaczej ryk.
Chociaż tak mi się chłopak odwdzięcza za te nieprzespane noce...
-
Czy mogę tylko dodać, że to nie była niewiedza. Kupił taki rozmiar, bo nagle uznał, że będzie lepszy. W domu są 3 kołdry, 4 poduszki i 10 kompletów powłoczek w "pierwotnym" rozmiarze... Może nie najnowsze, ale nadal w dobrym stanie (no, może ze 2 komplety mogłyby iść na emeryturę).
Jak mu stwierdziłam, że kupił do dupy, to stwierdził, że wcale nie, bo teraz wymienimy to co mamy w domu na ten nowy format... Nie wiem dlaczego, taką ma wizję. Przez całe zakupy rozmawiał ze mną na facebooku, nawet słóweczkiem nie wspomniał, że planuje coś takiego kupić. Ja tego chłopa na serio czasem nie ogarniam.
Jedno na plus, że bardzo ładny wzór wybrał
Trochę się zreflektował i stwierdził, że pojedzie w tygodniu po to co teraz "zapomniał".Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 20:10
-
Hejka.. u nas też się coś pozmieniało od kilku dni. Młody prawie wcale nie sypia w dzień a jeszcze nie dawno padał po 2 godzinach aktywności i spał minimum godzinkę a przynajmniej raz dziennie była 2godzinna drzema. Ciekawe czy to jakieś chwilowe czy po prostu chłopak wyrasta już ze spania w dzień.
A co do podawania jabłuszka.. to w tych gryzakach daje się surowe..?? Bo gotowane to chyba się miazga robi..?? Ale z kolei surowe to chyba za twarde..? Jak to jest z tymi owocami.?? -
La_lenka, Ty się ciesz, że Twój pojechał do Ikei sam. U mnie nie ma opcji, muszę sama wszystko załatwić, albo ewentualnie razem. Ale gdybym chciała coś do spawania, albo do giętarki czy szlifierki - pojedzie nawet i 3 razy dziennie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 21:44
-
easymum wrote:La_lenka, Ty się ciesz, że Twój pojechał do Ikei sam. U mnie nie ma opcji, muszę sama wszystko załatwić, albo ewentualnie razem. Ale gdybym chciała coś do spawania, albo do giętarki czy szlifierki - pojedzie nawet i 3 razy dziennie
Tylko po prostu beze mnie.
-
chabasse wrote:Hejka.. u nas też się coś pozmieniało od kilku dni. Młody prawie wcale nie sypia w dzień a jeszcze nie dawno padał po 2 godzinach aktywności i spał minimum godzinkę a przynajmniej raz dziennie była 2godzinna drzema. Ciekawe czy to jakieś chwilowe czy po prostu chłopak wyrasta już ze spania w dzień.
A co do podawania jabłuszka.. to w tych gryzakach daje się surowe..?? Bo gotowane to chyba się miazga robi..?? Ale z kolei surowe to chyba za twarde..? Jak to jest z tymi owocami.??na szczęście po okolo tygodniu minelo
zwalam to na kolejny skok rozwojowy.
Wiecie co ja myślałam, ze nie kupie malemu tego gryzaka bo wszystko będzie uwalone ale... Łamie siechyba mu jednak kupie
Te kidsme silikonowe sa ok?
No i przylaczam sie do pytania wklada sie tam normalnie surowe jabłko w małym kawałku? Cos gdzies slyszalam, ze dzieci nie powinny surowych jablek??? Ale za cholerę nie kumam dlaczego ????
-
Dziewczyny ten gryzak jest silikonowy, ja dalam jablko surowe pokrojone w male kawalki i w tym gryzaku sa male dziury takze jak dziecko gryzie go bo tem silikon to taki fajny mieciutki to po prostu soczek z tego jabluszka sie wydostaje. Nie ma mozliwosci zeby sie zakrztusilo. A jak wrzucicie w niwgo miazge to przeleci w sensie ze dziecko jak possie albo scisnie dziaslami czy tez zebami
. To ta miazga wyleci. Ale wydaje mi sie ze w kawalkach surowe jest lepsze bo maluch moze cwiczyc odruch gryzienia
chabasse, 4me, Anitka201 lubią tę wiadomość
edysia5 -
Hejo, u nad nic masakra.Nibt ta temp.to tylko stan podgoraczkowy, ale placze mala jakby cos ja bolalo, sama nie wiem
Katar niby nieduzy ale spac Jej nie dal.I brzuszek chyba dokuczal bo o 3 kupke robila.Rece rozkladam.. Marudzi caly czas i oczka takie biedne.Czy mize tak byc przu zabkowaniu? -
Ja daje surowe jabłko właśnie w tym silikonowym gryzaku
4me mój najbardziej wysmaruje się bananem. Ja kupiłam gryzak żeby młody sam mógł próbować pokarmy. Na BLW się nie zdecyduje bo przeraza mnie bałagan z tym zwiazanyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 10:32
edysia5 lubi tę wiadomość