X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Dobry :)

Dziewczyny czy te zatwardzenia miną po jakimś czasie od wprowadzania innych pokarmów? Czy to się jakoś unormuje? Młoda wczoraj nie robiła kupencji od rana, na obiadek kilka łyżeczek zupki krem z hippa i na deserek połowa słoiczka jabłka (az się popłakała, że tak mało, tak je polubiła :)) no i do wieczora nic. Widać było, ze ją męczy i pomogłam jej kawałkiem czopka. W glowiesię nie mieści jak ona miałaby to sama ogarnąć :/ a nierobienie w tej sytuacji przez kilka dni jest dla mnie czymś niewyobrażalnym i przerażającym. Sorka za opis, ale serio przeraża mnie brak kupy przez cały dzień :/
    No u nas od 3 tyg jest kupa raz na 5-6 dni...To ponoc jakis czas tak jest. Niestety :(

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Wczoraj namówiłam M na przemeblowanie u młodej i musze powiedzieć, że to był strzał w dziesiątkę. Nie wiem czy tak macie, ze czasem coś się zmienia i ma się wrażenie, że tak było zawsze i trudno sobie przypomnieć jak było przed zmianą. No to ja tak moałam wczoraj. Siedziałam na fotelu wieczorem i się zachwycałam jak.mam teraz funkcjonalnie i jak łatwo utrzymać porządek.Aż dostałam kopa do dalszych zmian, ale nie wiem na jak długo mi starczy zapału.
    Ooo ja tak często mam. Jeśli chodzi o urządzanie mieszkania, to uwielbiam zmiany, byłam chora, jak czegoś nie poprzestawiałam czegoś w swoim pokoju przynajmniej dwa razy w roku, jak jeszcze mieszkałam u rodziców. Ja ogólnie jestem zdania, że zmiany w otaczającej nas przestrzeni wpływają dobrze na równowagę człowieka :D Na studiach każdą sesyjkę zaczynałam od wyszorowania chaty, dopiero mogłam się skupić. Mam tak po mamie, ona też jest chora, jak przynajmniej nie zarządzi jakiegoś odmalowywania pokoju raz w roku :d Tyle, że mój ojciec jak to pokorne ciele ślepo daje się wrobić w każdy jej pomysł, byleby dupy nie truła, a mój to się buntuje i nie daje się wrobić, a ja z moim kręgosłupem sama niewiele zdziałam :D

Tymczasem u nas młoda marudna, z gilem, nie wiem czy też przypadkiem przy okazji jakiś ząb nie idzie, rehabilitacja oczywiście na czas choroby poszła się czesać, przez co mam wrażenie, że moje dziecię się cofnęło w wynikach, bo nie chce ćwiczyć. Obroty były dwa, po jednym w każdym kierunku i na razie tyle :/ Lekko mnie to załamuje, bo moja koleżanka ostatnio pokazywała na fb filmik z 7,5 miesięcznym synkiem, który już raczkował...

Co do ćwiczeń, to mam plan wyrwać się na basen, a póki co dostałam skierowanie na rehabilitację na cito.

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyobrażam sobie, zeby to cowczoraj praktycznie zrobiła mi na przewijak, bo nie zdążyłam z pieluszką, miało jej zalegać przez tyle dni :/ kurcze, ciągle coś :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ale tu ucichło.. Ja teraz rzadziej zaglądam, bo mama przyjechała i to bynajmniej nie po to by pomóc tylko do szpitala musi iść, bo jej się siatkówka w oku odwarstwiła. I nawet gdyby chciała, (a na pewno by chciała) to nie bardzo może mi pomagać.
    A ta pogoda to mnie już tak dołuje, że zaraz i ja w deprechę popadnę. Jedynie młody mnie trzyma w jako takiej formie. Jest taki radosny jak już wyzdrowiał, wrócił do swojego dawnego pogodnego nastroju. Właściwie non stop sie cieszy.. tylko jak jest śpiący to niestety mocno marudny, no ale wiadomo..
    Tak czy siak chcę już wiosnyy.. światła.. powietrza..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to przez ostatnie dni tak bolały plecy, że nie byłam w stanie wysiedzieć przed kompem.

8pdp47e.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do syropku,Pani polecila Paracetamol Hasco. Cena 6.50zl :)

przyszła mama lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój żarłacz biały pochłonął dzisiaj swoje pierwsze miecho. Prawdziwy mężczyzna mi się trafił.
    W życiu takiej radości u młodego nie widziałam.

<3

tb734z17s9scq0zt.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa a jak u Was z brzuszkiem??

tb734z17s9scq0zt.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa dzięki za informacje :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello.U nas kolejna nie przespana noc, choc dzis nieco lzejsza.Malej chyba jednak ida ząbki, tak dziwnie mieli językiem po dolnych dziąselkach, ma przy tym katar, na szczescie nie duzy, ale brzydki.I jak do tej pory nie chciala smoka, tak dzis sie z nim przeprosila i nie wypuszcza Go na krok.Dzieki niemu tez 15 minutowa drzemka zamienila sie w ponad 2 godz.W koncu bez stresu pije kawe, nawet kuchnie ogarnelam.Smoczek chyba troche uciska na dziaselka i wplywa kojaco.Jal jej wypadnud to sie wybudza, ale jej wkladam i spi dalej.Boze jak cudownie. Kupilam dzis dentinox a co do syropku to ja wole czopki.Wydahe mu sie ze nie obciazaja brzuszka.Nam dr.polecila nurofen, bo dodatkowo dziala przeciwzapalnie, a podczas zabkowania powstaje w organizmue duzy stan zapalny.Wiec na dzis noc zaopatrzam sie w nurofen.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paracetamol tez jej dawalam, ale cos nie pomogl, owszem obnizyl temperature, ale bolalo ja dalej bo plakala cala noc.
    Moka, moja mala miala takie dziwne zaparcia przez muesiac czasu, pojecia nie mam czemu, jak miala ponad 2 mce.I codziennie pomagalam Jej termometrem, i dokladnue jak piszesz, wychodzily z Niej ogromne ilosci.Nie wyobrazam sobie zostawic Ja tak na kilka dni bez kupkowania. Potam nagle przeszlo i zaczela walic jak szalona, az za bardzo w druga strone, potem doszla wirusowka i zaczelo jej sie lac z dupki.I teraz dostaje enterol, dicoflor i creon zeby to wsxystko naprawic.I tak zle i tak niedobrze.

1usa8u69die0y60t.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda dostała dziś łososia z warzywkami, doprawionego resztką szpinaku z innego słoika, do tego masełko i trochę kaszy manny i wrąbała to aż jej się uszy trzęsły O_o A myślałam, że będę musiała wyrzucić, bo za dużo mi trochę wyszło :P
    U nas nadal brzydki glut, ropiejące oczka, lekko czerwony prawy policzek i mam wrażenie, że boli ją trochę w okolicach prawego uszka. I do tego jest strasznie markotna.

A, no i młoda pomału ogarnia picie z butelki. Przełożyłam jej do butelki TT rączki od niekapka TT, młoda sobie za to pięknie chwyta, wsadza butlę do buzi i pije :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 15:01

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    posiadaczki żyraf sophie, jak je dezynfekujące?
    właśnie doszła moja ale zastanawiam się co tu z nią zrobić, pod ciepłą bieżącą wodę bo chyba nie do wrzątku??

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    właśnie doszła moja ale zastanawiam się co tu z nią zrobić, pod ciepłą bieżącą wodę bo chyba nie do wrzątku??
    La_lenka kiedyś pisała, że nie wolno żyrafy sparzać, ani gotować, że względu na tę jej gumę.

8pdp47e.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls Pierwszy raz podałaś gluten?? A tą kaszkę to gotowałaś na wodzie?

sRUqp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Mój żarłacz biały pochłonął dzisiaj swoje pierwsze miecho. Prawdziwy mężczyzna mi się trafił.
    W życiu takiej radości u młodego nie widziałam.

<3
    A z czym jemu podawałas? Moj zaraz kończy 6 m-cy i tez chce podać mięsko :-).

Dzuls jednoczę się w bólu kręgosłupa. Cholera tak mnie boli :-/ do tego zaczęliśmy z młodym rehabilitację na nfz wiec musze wozić i nosić dziada w tym foteliku.

Któraś z Was pisala ze ma torbę skip hop. Jak ona się sprawuje? Korci mnie żeby ją kupić no ale trochę szkoda mi pieniędzy. No i kolejny bzdury dylemat która wybrać bo najchętniej wzięła bym wszystkie.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Normalnie woda z mydłem dziecięcym. Do wrzątku nie wolno, taka jest instrukcja na stronie producenta.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pogoda pod psem. Caly dzien siąpi deszcz wiec u mnie dziś kaloryczny obiad :-) w piekarniku dochodzi makaronowa zapiekanka z serem, kurczakiem i brokulami :-)

mmalutka lubi tę wiadomość

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka podałam sloiczkowe warzywka z indykiem kilka łyżeczek.

I mam torbe skip hop używaną z allegro i ja kocham :)

Anitka201 lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    U nas pogoda pod psem. Caly dzien siąpi deszcz wiec u mnie dziś kaloryczny obiad :-) w piekarniku dochodzi makaronowa zapiekanka z serem, kurczakiem i brokulami :-)

u mnie makaron z suszonymi pomidorami, szynką parmeńska i serem mascaprone.

czyste kalorie..

tb734z17s9scq0zt.png
‹‹ 3003 3004 3005 3006 3007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ