Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
my dzisiaj pierwszy raz podalismy młodemu kaszke manne nestle od 4go miesiąca( kupiłam ją jakiś czas temu jak młody miał 5 miesięcy ale nie miałam odwagi dać) Według instrukcji obsługi na początku trzeba podac jedną płaską łyżkę na 120 ml wody. Tak też zrobiliśmy, ale Kacper nie bardzo chciał to jeść. Dolałam więc jakieś 70 ml mojego mleka i z całości zjadł jakieś 90 - więc nie wiem czy to w ogóle liczyć czy nie jako podanie kaszki manny/ glutenu. Ta kaszka jest na wodę, ale myślałam, żeby jutro zrobił pół na pół 60ml wody, 60ml mojego mleka i łyżkę kaszki- może wtedy prędzej zje:) Trzeba próbować może coś z tego wyjdzieMarzenia się spełniają
-
La lenka, ja używam lidlowych pieluszek na zmianę z pampersami i czasami dada.. Lidlowe lubię, bo są jakby sztywniejsze i łatwiej sie podkłada pod pupę a i chłonnością nie zauważyłam, żeby były problemy. Fakt, że dłużej niż 4 godziny (w nocy)to mi się nie zdarza nie przewinąć.
-
przyszła mama wrote:my dzisiaj pierwszy raz podalismy młodemu kaszke manne nestle od 4go miesiąca( kupiłam ją jakiś czas temu jak młody miał 5 miesięcy ale nie miałam odwagi dać) Według instrukcji obsługi na początku trzeba podac jedną płaską łyżkę na 120 ml wody. Tak też zrobiliśmy, ale Kacper nie bardzo chciał to jeść. Dolałam więc jakieś 70 ml mojego mleka i z całości zjadł jakieś 90 - więc nie wiem czy to w ogóle liczyć czy nie jako podanie kaszki manny/ glutenu. Ta kaszka jest na wodę, ale myślałam, żeby jutro zrobił pół na pół 60ml wody, 60ml mojego mleka i łyżkę kaszki- może wtedy prędzej zje:) Trzeba próbować może coś z tego wyjdzie
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
Anitka201 wrote:Julita daj znać czy żyrafka została zaakceptowana
La lenka a Łucja nadal oczarowana Zośka?Anitka201 lubi tę wiadomość
-
bento wrote:Dżuls Pierwszy raz podałaś gluten?? A tą kaszkę to gotowałaś na wodzie?
Co do bólu kręgosłupa... dostałam skierowanie na rehabilitację na cito. A co to znaczy cito w moim mieście? LIPIEC
La_lenka - my używamy pieluch z lidla i biedry i obie dają radęNie przesiąkają. My na naszego klocka używamy już lidlowych 5-tek, są minimalnie za duże, ale za to wygodne.
-
To ja się pochwalę jak młoda załapała picie wody z butli
Oby równie chętnie piłą mleko, bo chciałabym ją przestawić na wieczorne usypianie przy butli, a nie cycku, dzięki czemu tatuś będzie mógł się wykazać :>
(tylko nie cytujcie proszę)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 08:56
la_lenka, Anitka201, karolcia87, 4me, Kassie, chabasse, edysia5, agatka196, Kucykowa, Magnolia3, bellaVi lubią tę wiadomość
-
Dzuls ja miałam ten sam zamysł kupując niekapka z uszkami, które da sie przełożyć na butelkę tez, ale niestety moj dalej pluje wodą na wszystkie strony
Ostatnio byłam u koleżanki i jej roczne dziecko samo pięknie jadlo i pilofajny to byl widok bo u nas w okolo raczej wszystkie dzieci troche pozniej ogarniają te umiejętność.
Sliczna córa!
-
Anitka ja mam tą http://www.bialymotylek.pl/torba-dla-mamy-duo-signature-triangles-skip-hop-p-2905.html i uważam, ze to najlepszy dzieciowy zakup
Uwielbiam ją, jak gdzieś wychodzimy, to wszystkie dzieciowe rzeczy lądują w torbie i są pod ręką
Pytanie dot. mycia zabawek - gryzaki wyłączyłam raz, a tak to od czasu do czasu myję w cieplej wodzie z dodatkiem płynu do naczyńŻyrafy nie można wyparzac. Jej jedyny minus, to to ze do tej gumy czepiają się paprochy lub mikro niteczki np z kocyka
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
Dzulsssss! Jak ja zazdroszcze!!! Moj dran maly mm nie ruszy co ja z nim cwicze to szok - normalnie odruch wymiotny albo takie trzesiawki doastaje ze niby takie niedobre ze sie wstrzasa. Ale moj maz mowi ze moje mleko nie jest takie slodkie jak to mm. Bo ja to nigdy swojego nie posmakowalam bo mnie z koleji obrzydza.
I przez trgo malego drania mam caly arsenal od wyboru do koloru roznych butelek, niekapkow - maz sie smieje ze sklep moge otworzyc.
A najlepsze ze dzis kupilam mu bobofruta i rozcienczylam z woda pol na pol, kwasny byl jak cholera i co?! Gadzina mala pila az sie trzesla! I malo tego obojetne mu bylo czy to butelka czy niekapek.
Tez wlasnie chcialam na noc go przestawic chociaz troche ze 2 karmienia butelka, bo on to sie na cycka budzi doslownie co 2h a i w dzien spi dwa razy po pol godz. Takze ja jestrem mega niewyspana i do tego jeszcze tarczyca mi szaleje. Ale pomalu trace nadzieje ze on sie da przekonac do mm. Moze jakies pomysly?edysia5