X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś też wypas, tata nawiózł wałówki - dziś były schabowe, kopytka i kiszone. :D

Dżuls lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, zaraz wyszoruje żyrafę i przekażę w ręce Anastazji ;)

Carolline lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś z was używa lidlowych pieluch. Ja wczoraj kupiłam i wydają mi się fajne, tylko strasznie cienkie. Jak z chłonnością, dają radę na noc?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzisiaj pierwszy raz podalismy młodemu kaszke manne nestle od 4go miesiąca( kupiłam ją jakiś czas temu jak młody miał 5 miesięcy ale nie miałam odwagi dać) Według instrukcji obsługi na początku trzeba podac jedną płaską łyżkę na 120 ml wody. Tak też zrobiliśmy, ale Kacper nie bardzo chciał to jeść. Dolałam więc jakieś 70 ml mojego mleka i z całości zjadł jakieś 90 - więc nie wiem czy to w ogóle liczyć czy nie jako podanie kaszki manny/ glutenu. Ta kaszka jest na wodę, ale myślałam, żeby jutro zrobił pół na pół 60ml wody, 60ml mojego mleka i łyżkę kaszki- może wtedy prędzej zje:) Trzeba próbować może coś z tego wyjdzie :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    u mnie makaron z suszonymi pomidorami, szynką parmeńska i serem mascaprone.

czyste kalorie..
    Ee tam karmimy wiec nam wolno :-)

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Kucykowa a jak u Was z brzuszkiem??
    Niestety znow rzadko...Niby brzuszek miekki,gazy ida,ale sa mega smierdzace. Podaje Dicoflor,robie masaze i ostatnio byla kupka w czwartek :(

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita daj znać czy żyrafka została zaakceptowana :-)
    La lenka a Łucja nadal oczarowana Zośka?

• chabasse Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka, ja używam lidlowych pieluszek na zmianę z pampersami i czasami dada.. Lidlowe lubię, bo są jakby sztywniejsze i łatwiej sie podkłada pod pupę a i chłonnością nie zauważyłam, żeby były problemy. Fakt, że dłużej niż 4 godziny (w nocy)to mi się nie zdarza nie przewinąć.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • ela Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    my dzisiaj pierwszy raz podalismy młodemu kaszke manne nestle od 4go miesiąca( kupiłam ją jakiś czas temu jak młody miał 5 miesięcy ale nie miałam odwagi dać) Według instrukcji obsługi na początku trzeba podac jedną płaską łyżkę na 120 ml wody. Tak też zrobiliśmy, ale Kacper nie bardzo chciał to jeść. Dolałam więc jakieś 70 ml mojego mleka i z całości zjadł jakieś 90 - więc nie wiem czy to w ogóle liczyć czy nie jako podanie kaszki manny/ glutenu. Ta kaszka jest na wodę, ale myślałam, żeby jutro zrobił pół na pół 60ml wody, 60ml mojego mleka i łyżkę kaszki- może wtedy prędzej zje:) Trzeba próbować może coś z tego wyjdzie :)
    Ta kaszka ma w składzie mleko modyfikowane no i teraz pytanie czy mały nie jest na nie uczulony bo jeßli go wyspie nie będziesz wiedziała czy to gluten czy mleko, łatwiej chyba ugotować zwykłą mannę błyskawiczná na wodzie i dodać dla smaku twojego mleka lub np jabłuszko, można też dodać do warzywek

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Julita daj znać czy żyrafka została zaakceptowana :-)
    La lenka a Łucja nadal oczarowana Zośka?
    Tak, żyrafa dołączyła do grona ulubionych zabawek. Gada do niej, miętoli w rączkach, gryzie, rzuca. Kupa kasy, ale było warto.

Anitka201 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dżuls Pierwszy raz podałaś gluten?? A tą kaszkę to gotowałaś na wodzie?
    Gluten podaję od dłuższego czasu, ok łyżeczki kaszy manny (suchej) gotuję na wodzie, a potem dodaję do podgrzanych warzywek.

Co do bólu kręgosłupa... dostałam skierowanie na rehabilitację na cito. A co to znaczy cito w moim mieście? LIPIEC :D

La_lenka - my używamy pieluch z lidla i biedry i obie dają radę :) Nie przesiąkają. My na naszego klocka używamy już lidlowych 5-tek, są minimalnie za duże, ale za to wygodne.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Lidla to nie wiem, wzięłam według wagi. Ale z Biedronki to 4+ musi być, same 4 wyciekały plecami.
    Powoli zaczynam się obawiać, że się nam rozmiarówka pieluch skończy ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się pochwalę jak młoda załapała picie wody z butli :) Oby równie chętnie piłą mleko, bo chciałabym ją przestawić na wieczorne usypianie przy butli, a nie cycku, dzięki czemu tatuś będzie mógł się wykazać :>

(tylko nie cytujcie proszę)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 08:56

la_lenka, Anitka201, karolcia87, 4me, Kassie, chabasse, edysia5, agatka196, Kucykowa, Magnolia3, bellaVi lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butla to mi się nie podoba (ja jestem z frontu anty butelkowego, zwłaszcza w tym wieku) ale córcia cudna <3

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls ja miałam ten sam zamysł kupując niekapka z uszkami, które da sie przełożyć na butelkę tez, ale niestety moj dalej pluje wodą na wszystkie strony ;)
    Ostatnio byłam u koleżanki i jej roczne dziecko samo pięknie jadlo i pilo :) fajny to byl widok bo u nas w okolo raczej wszystkie dzieci troche pozniej ogarniają te umiejętność.
    Sliczna córa! :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me mój ojciec ma takiego jobla na punkcie jedzenia nożem i widelcem ze ja w wieku max 2 lat już się biegle posługiwałam sztuccami :-) mam nawet takie zdjęcie: ja łysa siedzę przy stole i operuje nożem i widelcem :-)

edysia5, 4me lubią tę wiadomość

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla kupka! :)Bez wysilku poszlo na luzie :)

Dżuls, karolcia87 lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ja mam tą http://www.bialymotylek.pl/torba-dla-mamy-duo-signature-triangles-skip-hop-p-2905.html i uważam, ze to najlepszy dzieciowy zakup :) Uwielbiam ją, jak gdzieś wychodzimy, to wszystkie dzieciowe rzeczy lądują w torbie i są pod ręką :)

Pytanie dot. mycia zabawek - gryzaki wyłączyłam raz, a tak to od czasu do czasu myję w cieplej wodzie z dodatkiem płynu do naczyń ;) Żyrafy nie można wyparzac. Jej jedyny minus, to to ze do tej gumy czepiają się paprochy lub mikro niteczki np z kocyka :/

Anitka201 lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulsssss! Jak ja zazdroszcze!!! Moj dran maly mm nie ruszy co ja z nim cwicze to szok - normalnie odruch wymiotny albo takie trzesiawki doastaje ze niby takie niedobre ze sie wstrzasa. Ale moj maz mowi ze moje mleko nie jest takie slodkie jak to mm. Bo ja to nigdy swojego nie posmakowalam bo mnie z koleji obrzydza.
    I przez trgo malego drania mam caly arsenal od wyboru do koloru roznych butelek, niekapkow - maz sie smieje ze sklep moge otworzyc.
    A najlepsze ze dzis kupilam mu bobofruta i rozcienczylam z woda pol na pol, kwasny byl jak cholera i co?! Gadzina mala pila az sie trzesla! I malo tego obojetne mu bylo czy to butelka czy niekapek.
    Tez wlasnie chcialam na noc go przestawic chociaz troche ze 2 karmienia butelka, bo on to sie na cycka budzi doslownie co 2h a i w dzien spi dwa razy po pol godz. Takze ja jestrem mega niewyspana i do tego jeszcze tarczyca mi szaleje. Ale pomalu trace nadzieje ze on sie da przekonac do mm. Moze jakies pomysly?

edysia5
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka89 właśnie się zastanawiam pomiędzy ta co Ty masz, zwykła szara albo koniczyna marokanska (onyx) i kurcze nie wiem :-) chyba odloze zakup na przyszły miesiąc :-)

‹‹ 3004 3005 3006 3007 3008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ