X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ela Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me kiedyś czytałam, że dzieci nie powinny nosić okularów przeciwsłonecznych, ale może to chodziło o takie zwykłe plastikowe bez filtra - tego już nie wiem.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • ela Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czapka z daszkiem i taką osłonką na szyję u nas się sprawdzała, okulary kupiłam właśnie te zabawkowe na próbę i nie zostały zaakceptowane, więc odpuściłam drążenia tematu.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam chec na torbe, ale ja to lubie takie ala workowe i nic mi nie wpadlo w oko.A co do butelek to Ola TT nie chce wziac do buzki, wiec kupilam dr.Brown, bo to podobno najlepsze na swiecie butelki antykolkowe i wyobrazcie sobie ze maz dal jej dzis rumianek i zassala.Takze polecam. Padam na pysk, mala daje ognia.Mam nadzieje ze te zabki sxybko wyleza.

1usa8u69die0y60t.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela dzieki za info zglebie temat. Aczkolwiek wydaje mi się, ze oczka takich niemowlaków należy tym bardziej chronić.
    Mysle, ze moglo chodzić o takie bez prawdziwego filtra UV. Takie okulary przez to, ze maja ciemne szybki powodują rozszerzanie sie źrenicy, a ze nie maja filtra to narażają oczy na jeszcze wieksza szkoda niz podczas chodzenia bez okularów. I to w każdym przypadku u dorosłych tez.

Mam upatrzone takie co sie zakłada w kolo Glowy. Mam nadzieje, ze młody zakceptuje ;) przymierzalismy mu kiedys w sklepie, chwile siedział i nie ściągam wiec moze będzie dobrze. :)

Zglebie temat - dzieki !

Czapka obowiązkowo albo chustka na glowie awaryjnie jak nie bedzie chcial nosić czapki ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ooo, właśnie! Organizer! Ktoś już ma? Bo ja już kilka razy prawie kupiłam, ale mam wątpliwości. Czy tego się używa poza normalną torbą? Chciałabym mieć takie coś na szybie odłożenie komórki, chusteczek, pieluszki itp. - więc żeby to było wyżej i nie zamykane. Ale normalnie mam torbę na wózku, dam radę dodatkowo organizer?
    Hmm w sumie to chyba może byc ciężko z torbą ale to tylko na podstawie zdjęć wnoszę... Chyba, ze są jeszcze inne organizery...

http://m.scandinavianbaby.pl/product-pol-1419-Skip-Hop-Organizer-do-wozka-Chevron.html

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne są te czapki sięgające za kark z taką szmatką na szyję bo zabawa w piachu na siedząco i najbardziej do słońca wystawiony jest właśnie kark.

4me lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też tylko na zdjęciach oglądam. Ale też moja torba wisi nisko mYbLRo2m.jpg
    Tak kombinuje czy da radę nad. Tylko jak przełożę na spacerówkę to już w ogóle nie wiem jak będzie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me a gdzie zamawialas wózek? Bo zastanawiam się czy jeśli zamówię go na stronie internetowej to mam jakieś szanse na graphic grey. My chcemy zamówić pod koniec kwietnia lub na początku maja tak żeby wózek był z nami od czerwca. Myślisz ze to realne?

Moje dziecię wydaje odgłosy jak marcowy kot, do tego uniósł się na łokciach i kolanach i się chwieje . Żyć nie umierać szkoda ze zaczął się tak wcześnie budzić.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka ja na wiosne lato na pewno zamawiam ten organizer skip hop. Wydaje się być sztywny i stabilny. Raz mi wpadł w ręce organizer nieznanej firmy i szczerze mówiąc byla to taka wymietolona szmatka.

• edysia5 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka szacun za kawe z mlekiem cyckowym :-)
    Ja smaku nie znam jakos nie moge sie przekonac, ale moj maz i moja chrzesnica 9 latka wypila odciagnietego 150 ml - mowia ze te kupne jest slodsze niz moje.
    Pepe napisala ze enfamil - to jeszcze kupie i zobaxzymy czy cyckowemu chlopakowi podpasuje :-)

edysia5
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    Mam tylko pyt czY ta torba jest dosc sztywna czy taka szmata?
    Sztywna. Cały czas zachowuje swój kształt :)

edysia5 lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me a gdzie zamawialas wózek? Bo zastanawiam się czy jeśli zamówię go na stronie internetowej to mam jakieś szanse na graphic grey. My chcemy zamówić pod koniec kwietnia lub na początku maja tak żeby wózek był z nami od czerwca. Myślisz ze to realne?

Moje dziecię wydaje odgłosy jak marcowy kot, do tego uniósł się na łokciach i kolanach i się chwieje . Żyć nie umierać szkoda ze zaczął się tak wcześnie budzić.
    Anitka szczerze to jeszcze nie zamówiłam tylko dzwonilam do 4 sklepów pytać sie o dostępność i wszędzie mówili, ze beda w pierwszej połowie marca- tak bedzie dostawa do Polski od dystrybutora.
    Chciałam zamówić jak sie pojawia ale kurczę jak ich tak malo to rzeczywiście moze być kolejka do nich ;) chyba dzis wieczorem usiądę i zamówię ;)

Nie wiem czy Cibsie uda wpasować tak jak planujesz bo juz któryś raz słyszę, ze na te wózki sie czeka niestety wiec moze trza brać jak sa :/
    Ja dzwoniłam między innymi do mama ja i do bobowozki. I jeszcze do jakis innych dwóch co na ceneo mi wyskoczyło, ze je sprzedają.

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka wygląda na to, ze u Ciebie by sie zmieściło ale pytanie czy wszystko razem nie obciąży tak spacerówki,ze fiknie do tylu? Widziałam juz takie akcje ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Lalenka wygląda na to, ze u Ciebie by sie zmieściło ale pytanie czy wszystko razem nie obciąży tak spacerówki,ze fiknie do tylu? Widziałam juz takie akcje ;)
    Niee, ja tam nic ciężkiego nie noszę - w torbie jest kosmetyczka z 3 pieluszkami, małym sudokremem i małą paczką chusteczek nawilżanych, 2 tetrówki awaryjne, chusteczki i taka klejąca rolka zbierająca paprochy z ciuchów.
    Zawsze mam jeszcze normalną dużą torbę na bieżące klamoty, a jak mam zakupy to lecą pod wózek.

Plus mój wózek pomimo niezbyt atrakcyjnego wyglądu jest super stabilnym czołgiem, który wszystko znosi bez jęknięcia. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kupuj będziesz zadowolona. Oglądałam ten organizer na zywo i robił solidne wrażenie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy śliwki pomogły waszym maluchom? Od niedzieli wieczora nie było kupki, nie chcę jej podawać znowu czopka :/ Zastanawiam się czy jak wprowadzę jej dzis śliwkę, to coś pomoże

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie z doświadczenia po kilku produktach. Jakbyście miały jeszcze raz rozszerzać dietę to od czego byście tym razem zaczęły?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, Młodemu nic nie było po tej kaszce z Nestle, więc chyba to mm które się w niej zawiera mu nie szkodzi, aczkolwiek przyznaje, że wcześniej nie pomyślałam o tym, że ono mogłoby go uczulić.
    Dziś ryzykujemy drugi dzień. Już zjadł porcje swoją.

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A powiedzcie z doświadczenia po kilku produktach. Jakbyście miały jeszcze raz rozszerzać dietę to od czego byście tym razem zaczęły?

Ja polecam dynię.

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Ja polecam dynię.
    Też właśnie tak kombinuje. Tylko, że ja sama dyni nienawidzę, nie tknę nawet do spróbowania. Czy moje preferencje mogły zostać odziedziczone? Nie chciałabym jej zrazić od pierwszego posiłku.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3006 3007 3008 3009 3010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ