X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum ja sie jeszcze zastanawiam nad takim kostiumem kąpielowym co zakrywa cale cialko. Widzialam na dzieciakach takich malych ale jeszcze nie szukalam, gdzie to mozna kupic :/
    I widzialam w rosmannie krem spf50-juz maja w sprzedaży a te ich kosmetyki baby dream ogólnie są polecane.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jak płacze to mu wychodzi "mamma" . Czy mogę to uznać za pierwsze słowo? ;)

karolcia87, bento, easymum, edysia5, przyszła mama, 4me lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kremów z filtrem polecam ziaje. Mlody ma wrazliwa skórę a po tym nic nie bylo.
    A na kanarach ekuz wam nic nie da bo tam szpitale sa tylko prywatne więc trzeba mieć prywatne ubezpiecznie albo biura zapewniaja- u nas tak było :)

tb734z17s9scq0zt.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, dzięki za przypomnienie z lekami i za info z ledlem. Też myślałam, że tam będzie. Ja mam wykupione ubezpieczenie full opcja w biurze podróży, na Ekuz nie liczę, mam nadzieję, że żadne nie będzie potrzebne :) kiedyś zdarzyło mi się korzystać z usług lekarza, musiał przypłynąć z jednej wyspy na drugą, konsultacja 10 minut kosztowała 160 euro, do tego leki i taksówka do apteki, razem wyszło z 300 euro i wszystko mi oddali z ubezpieczenia, tylko na wszystko miałam kwity. A to była tylko angina, żadne złamanie, szpital, karetka. Więc wolę się zabezpieczyć.

Kostium mam taki retro, cały w paseczki, jeszcze trochę luźny, ale przez 1,5 m-ca młoda coś jeszcze z wagą i wzrostem dociągnie. Muszę dokupić bodziaki na krótki.

gg64rl68s121551a.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Moje dziecko jak płacze to mu wychodzi "mamma" . Czy mogę to uznać za pierwsze słowo? ;)
    U nas rak samo :-)

1usa8u69die0y60t.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny normalnie przeraziłam się... mała "zgrzyta" dziąsłami!? Co to może znaczyć??

sRUqp2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kolejna noc- ta to juz byla apogeum.Mam wszystkie dzieci chore.Maly oskrzela, gile do pasa, chrapie w nocy i standardowo leje w lozko.Malutka tez taaaaku katar, w nocy zero spania bo caly czas sie krztusila i plakala,,mimo ze katar wyciagalam.Oczka takie biedne, tak mi Jej szkoda.W dzien tez mega marudna.A najsarszy wstal o 1 w nocy z tak zawalona krtania ze oddychac nie mogl i plakal do rana, wiec inhalacje i takie i takie, leki na gardlo, i znow inhalacje i nawet antybiotyk mlodszego mu dalam.A On dzieciak nie spal z bolu do rana. Takiej nocy to jeszvze nie mialam. Dzis malej tez zrobilam inhalacje z nebudose i potem psiknelam nasivin i trche Jej lzej.Ale i takarudzi okrutnie.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    dziewczyny normalnie przeraziłam się... mała "zgrzyta" dziąsłami!? Co to może znaczyć??
    Prqnie ida zabki.

1usa8u69die0y60t.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia współczuję. Jedno chore dziecko to koszmar, a trójka? Nie wyobrażam sobie nawet. Trzymaj się i módl się, żeby mąż się nie rozchorował, bo Ty i tak musisz być twarda. Wracajcie szybko do zdrowia :)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me dzięki za info odnośnie wózka. Ja w takim razie na dniach go zamawiam. Tu masz sklep z dobrą cena http://www.wozkifoteliki.pl/wozki-spacerowe/1497-elodie-details-stockholm-stroller.html
    Dzwoniłam tam i w przyszłym tygodniu mają je wysyłać do klientów. No i faktycznie jest kolejka oczekujących ale podobno zamówili większą ilość.

4me lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia. ..masakra współczuję. Nawet nie wyobrażam sobie jak Ty się czujesz. Mnie wymeczylo jedno chore dziecko a co dopiero trójka.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mój od kilku dni powtarza baba :-)

• bento Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany magnolia, ale masz sajgon... trzymaj się i duuuużo zdrowia dla Was!

sRUqp2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co zrobić z dojrzałego awokado? Oprócz guacamole ... Jakaś inna pasta? Coś innego?

gg64rl68s121551a.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie dziewczyny.Do tego wszystkiego bylam sama w domu bo maz w pracy na noc.Ale dalam rade, nawet poszlam z malym do lekarza.
    Ale....mimo tej calwj choroby moja Pyzia wykonala dzis ABSOLUTNIE SAMODZIELNIE pierwszy OBROT NA BRZUSZEK, tak ni z gruchy ni z pietruchy.Alez radosc:-)
    Dziwne to wszystko.Bez najmniejsxego wysilku.A jej oczka mowily: E tam matka, co to takiego :-) :-) :')

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 18:16

karolcia87, bento, easymum lubią tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mój Kacperek chyba najbardziej rozgadany, bo mama baba gie gege hej nie i tata na takim jakby wydechu mówi :)

Magnolia3, 4me, easymum lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Dziewczyny, co zrobić z dojrzałego awokado? Oprócz guacamole ... Jakaś inna pasta? Coś innego?

ja robiłam paste z tego przepisu i była smaczna http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/wielkanoc/pasta_jajeczna_z_awokado/przepis.html

sRUqp2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    moja znajoma kiedyś zrobiła super mus czekoladowy, ale nie mam przepisu, wiem, że było avokado, kakao, i chyba banan dalej nie wiem :D może gdzieś w internecie będzie

relgio4pxlxziakh.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia - normalnie szpital masz w domu :/ zdrówka dla dzieciaków i siły dla Ciebie! Trzymaj się kochana :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, Magnolia, ale macie sajgon, współczuję :(

8pdp47e.png
‹‹ 3008 3009 3010 3011 3012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ