X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum ja sie jeszcze zastanawiam nad takim kostiumem kąpielowym co zakrywa cale cialko. Widzialam na dzieciakach takich malych ale jeszcze nie szukalam, gdzie to mozna kupic :/
    I widzialam w rosmannie krem spf50-juz maja w sprzedaży a te ich kosmetyki baby dream ogólnie są polecane.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jak płacze to mu wychodzi "mamma" . Czy mogę to uznać za pierwsze słowo? ;)

karolcia87, bento, easymum, edysia5, przyszła mama, 4me lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kremów z filtrem polecam ziaje. Mlody ma wrazliwa skórę a po tym nic nie bylo.
    A na kanarach ekuz wam nic nie da bo tam szpitale sa tylko prywatne więc trzeba mieć prywatne ubezpiecznie albo biura zapewniaja- u nas tak było :)

tb734z17s9scq0zt.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, dzięki za przypomnienie z lekami i za info z ledlem. Też myślałam, że tam będzie. Ja mam wykupione ubezpieczenie full opcja w biurze podróży, na Ekuz nie liczę, mam nadzieję, że żadne nie będzie potrzebne :) kiedyś zdarzyło mi się korzystać z usług lekarza, musiał przypłynąć z jednej wyspy na drugą, konsultacja 10 minut kosztowała 160 euro, do tego leki i taksówka do apteki, razem wyszło z 300 euro i wszystko mi oddali z ubezpieczenia, tylko na wszystko miałam kwity. A to była tylko angina, żadne złamanie, szpital, karetka. Więc wolę się zabezpieczyć.

Kostium mam taki retro, cały w paseczki, jeszcze trochę luźny, ale przez 1,5 m-ca młoda coś jeszcze z wagą i wzrostem dociągnie. Muszę dokupić bodziaki na krótki.

gg64rl68s121551a.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Moje dziecko jak płacze to mu wychodzi "mamma" . Czy mogę to uznać za pierwsze słowo? ;)
    U nas rak samo :-)

1usa8u69die0y60t.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny normalnie przeraziłam się... mała "zgrzyta" dziąsłami!? Co to może znaczyć??

sRUqp2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kolejna noc- ta to juz byla apogeum.Mam wszystkie dzieci chore.Maly oskrzela, gile do pasa, chrapie w nocy i standardowo leje w lozko.Malutka tez taaaaku katar, w nocy zero spania bo caly czas sie krztusila i plakala,,mimo ze katar wyciagalam.Oczka takie biedne, tak mi Jej szkoda.W dzien tez mega marudna.A najsarszy wstal o 1 w nocy z tak zawalona krtania ze oddychac nie mogl i plakal do rana, wiec inhalacje i takie i takie, leki na gardlo, i znow inhalacje i nawet antybiotyk mlodszego mu dalam.A On dzieciak nie spal z bolu do rana. Takiej nocy to jeszvze nie mialam. Dzis malej tez zrobilam inhalacje z nebudose i potem psiknelam nasivin i trche Jej lzej.Ale i takarudzi okrutnie.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    dziewczyny normalnie przeraziłam się... mała "zgrzyta" dziąsłami!? Co to może znaczyć??
    Prqnie ida zabki.

1usa8u69die0y60t.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia współczuję. Jedno chore dziecko to koszmar, a trójka? Nie wyobrażam sobie nawet. Trzymaj się i módl się, żeby mąż się nie rozchorował, bo Ty i tak musisz być twarda. Wracajcie szybko do zdrowia :)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me dzięki za info odnośnie wózka. Ja w takim razie na dniach go zamawiam. Tu masz sklep z dobrą cena http://www.wozkifoteliki.pl/wozki-spacerowe/1497-elodie-details-stockholm-stroller.html
    Dzwoniłam tam i w przyszłym tygodniu mają je wysyłać do klientów. No i faktycznie jest kolejka oczekujących ale podobno zamówili większą ilość.

4me lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia. ..masakra współczuję. Nawet nie wyobrażam sobie jak Ty się czujesz. Mnie wymeczylo jedno chore dziecko a co dopiero trójka.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mój od kilku dni powtarza baba :-)

• bento Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany magnolia, ale masz sajgon... trzymaj się i duuuużo zdrowia dla Was!

sRUqp2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co zrobić z dojrzałego awokado? Oprócz guacamole ... Jakaś inna pasta? Coś innego?

gg64rl68s121551a.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie dziewczyny.Do tego wszystkiego bylam sama w domu bo maz w pracy na noc.Ale dalam rade, nawet poszlam z malym do lekarza.
    Ale....mimo tej calwj choroby moja Pyzia wykonala dzis ABSOLUTNIE SAMODZIELNIE pierwszy OBROT NA BRZUSZEK, tak ni z gruchy ni z pietruchy.Alez radosc:-)
    Dziwne to wszystko.Bez najmniejsxego wysilku.A jej oczka mowily: E tam matka, co to takiego :-) :-) :')

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 18:16

karolcia87, bento, easymum lubią tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mój Kacperek chyba najbardziej rozgadany, bo mama baba gie gege hej nie i tata na takim jakby wydechu mówi :)

Magnolia3, 4me, easymum lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Dziewczyny, co zrobić z dojrzałego awokado? Oprócz guacamole ... Jakaś inna pasta? Coś innego?

ja robiłam paste z tego przepisu i była smaczna http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/wielkanoc/pasta_jajeczna_z_awokado/przepis.html

sRUqp2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    moja znajoma kiedyś zrobiła super mus czekoladowy, ale nie mam przepisu, wiem, że było avokado, kakao, i chyba banan dalej nie wiem :D może gdzieś w internecie będzie

relgio4pxlxziakh.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia - normalnie szpital masz w domu :/ zdrówka dla dzieciaków i siły dla Ciebie! Trzymaj się kochana :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, Magnolia, ale macie sajgon, współczuję :(

8pdp47e.png
‹‹ 3008 3009 3010 3011 3012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ