X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakby któraś była zainteresowana używaną spacerówką elodie :)
    http://allegro.pl/elodie-details-graphic-grace-folia-skip-hop-bdb-i6024780375.html

4me, Anitka201 lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa w temacie skoku moja jak w zegarku zaczęła od 22 tygodnia i mam nadzieję, że jak najszybciej on się skończy! nocki rozregulowane na maxa, 3-4 pobudki i o 5-6 już gotowa do działania z uśmiechem na twarzy. W ciągu dnia humorki jak typowa baba, śmiech, marudzenie, płacz i tak w kółko a o usypianiu już nie wspomnę, ryk jakby za karę spać szła. Gdzie to moje cudne dziecię spokojne?

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas noc nieco lzejsza.Malutkiej wciaz przeszkadza katar, ale jakby mniej.Juz tak nie plakala jak wczoraj, ale krecila sie mocno, wiec bujalam ją co nie raz.Na jedzenie obudzila sie o 2 i potem o 5.30 i juz musialam wyciagac gluty bo jesc nie mogla, wiec placz byl ogromny.U potem te spanie to juz takie jednym okiem i bujanie malej.Ale suma sumarum wstalam o 8.30 Wiadomo ze to nie to samo co ciagly sem ale zawsze cos.
    A moj moj malz jest nie do poznania, wczoraj sprrasowal tone prania i zrobil obiad.Jeny az mi glupio. Malej dalam wczoraj jablko polizac to myslalam ze cale polknie i wyobrazcie sobie ze smakuje jej KIELBASA.Wczoraj wyczaila jak suszy sie na grzejniku cienka i jej nie podarowala.

1usa8u69die0y60t.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    http://allegro.pl/elodie-details-graphic-grace-folia-skip-hop-bdb-i6024780375.html
    Ooo prosze :) ale ja juz zamowilam. Zresztą powiem Wam, ze jesli będzie następne dziecko to od razu pójdę w nowy wózek. Z używanymi zawsze cos :/ u mnie przeboje ze skladaniem- brrrr aż mi słabo jak o tym mysle :/

Magnolia3 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzien! Obudziłam sie cala polamana- dolaczam do kontuzjowanych - górny odcinek kręgosłupa:(
    Znów dzis u na wierca- kuuuuzwa ile można. Winda nie działa od trzech dni! Co znaczy, ze ze spaceru nici bo nie zniosę małego w wózku z 5 wysokiego pietra :/
    Na dodatek codziennie mamy jakis lekarzy i musze nosić ten fotelik z moim klopsem 9kg! Normalnie dzis wracając od lekarza i targając tyle pięter do góry ten ciężar z tym bolącym kregoslupem myślałam, ze padnę. Na pewno sobie nie pomogłam na kręgosłup:/
    Teraz wciagnelam w końcu śniadanie, usiadlam na chwile, żeby odsapnąć i zaczęli swoje wiercenia! Zaraz mi małego obudzą i sie zacznie wszystko na nowo aaaaaaa ja chce weekend!!

Lacze sie w bólu ze wszystkimi zmęczonymi dzis :) chorej trójki współczuję potrojnie- na pewno juz bym padla! Podziwiam!!!

Ale! Najwazniejsze i to chociaż baaardzo pozytywne młody nie ma relfluksu do nerek! Juuuupi zdrowiutki synek! To mi dodaje sil dzis :)

Anitka201, la_lenka, mmalutka, Magnolia3, bento, przyszła mama lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Ciekawe za ile pójdzie ten wózek. Kurcze juz bije się o niego 10 osób :-) ja tez juz wczoraj swój zamówiłam :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej dziecię ucielo sobie 2 godzinna drzemkę :-) żyć nie umierać :-)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka śliczny ten Twój synio :-)

mmalutka lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ciekawe za ile pójdzie ten wózek. Kurcze juz bije się o niego 10 osób :-) ja tez juz wczoraj swój zamówiłam :-)
    O nie to juz zupełnie nie dla mnie takie aukcje :) a n końcu bedzie cena 100 pln mniejsza niz nowiutki i czysciutki ze sklepu ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    O nie to juz zupełnie nie dla mnie takie aukcje :) a n końcu bedzie cena 100 pln mniejsza niz nowiutki i czysciutki ze sklepu ;)
    Dokładnie :-)

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Mmalutka śliczny ten Twój synio :-)

dziękujemy :) przystojniak po tatusiu..

4me, Anitka201 lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Zresztą powiem Wam, ze jesli będzie następne dziecko to od razu pójdę w nowy wózek. Z używanymi zawsze cos :/ u mnie przeboje ze skladaniem- brrrr aż mi słabo jak o tym mysle :/
    A ja wprost przeciwnie, to, że kupiłam używany wózek to była moja najlepsza decyzja. Mam świadomość, że nie jest designersko wow, ale za to prowadzi się jak marzenie, po wszelkich chaszczach przejedzie, amortyzacja na pasach bajka. A przez to, że jest używany nie obawiam się jak muszę go gdzieś zostawić - czy to na klatce, czy gdzieś u lekarza. Spacerówkę też mam używaną i jak na razie (po domu) też wygląda że będzie super.

Córa już dziś po - zgodnie z waszymi radami - dyni. Ładnie jadła, prawie pół słoiczka zagrzałam i zjadła wszystko, pewnie by jeszcze więcej wciągnęła, ale bez przesady jak na pierwszy raz.

A ja mam nową obsesję. Kupiłam herbatę wiśniową w Lidlu - ale jest pyszna. Ja wiem, że to sztuczne, aromatyzowane itp. ale zapach mnie powala, nie mogę się powstrzymać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymiękłam. Wyżyłam sie esemesowo na swoim nie mężu a teraz znowu wkładam 9kg do fotelika i dźwigam go z powrotem do auta. Tak nawalają,ze nie da sie zyc :/ obiad wyłączyłam, w domu syf. Wychodzę stad czym prędzej i jadę do mamy. I jeszcze po drodze kupie wieeeelkie ciastko!
    P.S. Zaczyna mnie bolec zab! Naprawde, kuzwa naprawde jeszcze to?!? :/
    P.S.2. Sorry wiem ze zrzędzę ale jak się tu wygadam to moze chociaż mamę oszczędzę a tak to jezcze ona rykoszetem dostanie :)
    Dobrze, ze chociaż moje dziecko usmiechniete leży ❤

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj u dentysty z dwoma złamanymi zębami :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo! W końcu! Pierwszy samodzielny obrót zaliczony.
    Trochę jej koślawo wyszło, ale co tam. Parę dni i będzie śmigać :D

4me, easymum, Dżuls, karolcia87, Magnolia3, przyszła mama, Carolline, Kucykowa lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja byłam wczoraj u dentysty z dwoma złamanymi zębami :/
    Współczuję:/ ja mam jakas dziwna historie z tym zębem i ciezko go leczyć. To ciągle ten sam od ciąży mi sie odzywa :/ a niby juz byl leczony, niby ok. Na zdjęciach kanaly czyste a boli i badz tu mądry :( lekarka mowi,ze moze to być zapalenie miazgi (?) ale tego moze byc pewna dopiero jak sie rozkręci na całego i trzeba czekać. Drugie wyjście to leczyć kanalowo ale wtedy bardzo prawdopobne wg niej ze będziemy leczyć zdrowego zęba i go zatruwać i gdyby to byl jej zab to by go nie ruszała :/ bo to równie dobrze moze byc bol od innego zęba :/ i badz tu mądry człowieku...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, moja jakaś rozdrażniona dzis, wydaje mi się, że ma dolne dziąselko opuchnięte, może coś tam kiełkuje, dentinox niebardzo działa :/ Nie wiem czy coś jej podać czy moze mi się tylko wydaje, że ząbek idzie.

właśnie wróciłyśmy ze spaceru, mała pochłonęła pol słoiczka dyni z ziemniakiem ( jakies to takie bez smaku) rozpłakała się, że mało i zapija cycem.

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka kawał przystojnego chłopa ci rośnie <3

Lalenka z dwoma złamanymi zębami? co się stało??

a my dzisiaj oficjalnie zakończyliśmy dwumiesięczną przygodę z rehabilitacją, pani stwierdziła że wygrzebaliśmy się z asymetrii :) za 4 tygodnie mamy tylko wpaść na kontrolę.

a gdy wróciliśmy do domu mała wzięła mnie z zaskoczenia i przewróciła się pierwszy raz z pleców na brzuszek i po chwili znowu, raz w prawą stronę raz w lewą :D jestem dumna!!

mmalutka, Dżuls, 4me, Magnolia3, chabasse, Anitka201, karolcia87, easymum, przyszła mama, Kasiarzynka, Carolline, Kucykowa lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie słabe zęby po prostu :(

Jeden ukruszyl się z miesiąc temu, a drugi kilka dni temu. Na szczęście to w miarę krótka robota, w jednym pod złamaniem była plamka próchnicy, drugi tylko wymagał odbudowania plomby. Na szczęście już zrobione, teraz za pół roku do kontroli, chyba że coś się będzie działo.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny, jeszcze 2 dni temu martwilysmy sie ze nasze pyski sie nie obracaja, a one fikaja jeden po drugim.Suuuuuuper.Gratulacje dla wszystkich bebikow i mam.
    My dzis wchlonelysmy pierwsza marchewe, chcialam dac jej dynie za wasza namowa, ale w sklepie byla tylko dynia z jablkiem, wiec ostatecznie zostalam przy marchewce.Opacholila pol sloika i podniosla krzyk ze malo.
    A swoja droga, przy trojce naprawde momentami mozna dostac pier....zwlaszcza przy temperamentnym 4 latku, ktory ma wszystko w dupie, prosby i grozby.
    Lalenka wspolczuje, strasznie boje sie dentysty.
    Kregoslup tez mi sie odzywa, takze przybijam piątkę.
    A jesli chodzi o zeby, ti tez mam 2 pi kanalowym i sie odzywaja.O co keman?

1usa8u69die0y60t.png
‹‹ 3010 3011 3012 3013 3014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ