X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, widzę że u was chorobowo jak nie dzieci to mamusie, trzymajcie się !!
    Pogoda się u nas popsuła, a już było tak fajnie, a tu nagle śnieg :/
    Dni mijają nam w miarę dobrze, tylko te pobudki rano - zdecydowanie mogły by być później.
    MadziaRatMed wydaje mi się ze jutro w dzień dobry TVN będą mówić o twojej diecie? Madzia i Julita zadowolone jesteście z wyników diety?

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiągnęłam już wagę z przed ciąży, czyli w 4 tygodnie straciłam 5kg bez większych wyrzeczeń, a teraz powolutku utrwalam wynik czyli zwiększam ilość kalorii :) zasady diety banalne a rezultaty robią wrażenie a najważniejsze że słodycze są dozwolone! chętnie obejrzę jutro program w DDTVN, ciekawe co powiedzą??

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomnijcie jeszcze raz jak się ta dieta nazywała bo chyba musze się ogarnąć bo czuje się jak wieloryb.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2xME ale w necie jest mało info odnośnie samych zasad diety dlatego zainwestowałam 40zł w książke i w środku wszystko fajnie wytłumaczone, przydatne tabele etc. :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanko, jeśli będę chciała podać banana rozgniecionego widelcem/zblendowanego to jaki on ma być? Normalny żółty czy juz taki mocno dojrzały z brązowymi plamami na skórce? Dla siebie kupuję zawsze takie twarde, bo nie lubię takiej miazgi no ale dla dziecka to chyba jeszcze za mało dojrzały co?

Gdzie jakies promocje na pampersy 3? Kończą nam się zapasy :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszzz chyba wchodzimy w jakiś skok. Znów problemy z usypianiem. Tata probuje go uśpić juz 20 min i caly czas placz, taki straszny przeraźliwy. Nakarmiony dopiero co, tulenie na rękach nie pomaga- juz nie wiem jak mu pomóc - biedaczek :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellaVi wrote:
    Hej, widzę że u was chorobowo jak nie dzieci to mamusie, trzymajcie się !!
    Pogoda się u nas popsuła, a już było tak fajnie, a tu nagle śnieg :/
    Dni mijają nam w miarę dobrze, tylko te pobudki rano - zdecydowanie mogły by być później.
    MadziaRatMed wydaje mi się ze jutro w dzień dobry TVN będą mówić o twojej diecie? Madzia i Julita zadowolone jesteście z wyników diety?
    ja mam 6kg za sobą ale jeszcze sporo przede mną, teraz znów cały tydzień był w rozjazdach to i dieta poszła w las, ogólnie powoli do przodu :) na pewno dieta bardzo skuteczna tylko z tą sytematycznością u mnie problem

relgio4pxlxziakh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniłam go i co młody odplynal w minutę. Ehhh chyba wchodzimy w jakos okres tylko mama! Oby nie na dlugo bo za kilka tygodni Panowie zostają sami na weekend :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Dziewczynki mam pytanko, jeśli będę chciała podać banana rozgniecionego widelcem/zblendowanego to jaki on ma być? Normalny żółty czy juz taki mocno dojrzały z brązowymi plamami na skórce? Dla siebie kupuję zawsze takie twarde, bo nie lubię takiej miazgi no ale dla dziecka to chyba jeszcze za mało dojrzały co?

Ja dawałam takiego żółtego i na początek połowę. Kacperek bardzo lubi banany. Teraz tre mu do takiej połowy banana biszkopta na tarce i tak mieszam widelcem razem. Młodego przysmak to jest.

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to łącze się w bólu z wszystkimi chorowitkami i z mamami mającymi problemy z zębami. Ból zębów- tragedia. Ja się w grudniu męczyłam. Od tamtej pory chodze i lecze zęby i końca na razie nie widać, ale, żeby nie nadszarpnąć za bardzo budżetu to chodzę na 2 wizyty w miesiącu. Teraz w lutym byłam wyjątkowo 3 razy

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

W Auchan 68 szt za niecałe 40 pln - wychodzi 59 gr za sztukę, dziś kupiłam

gg64rl68s121551a.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maż wyjechał znowu w trasę i wracam do żywych ;)

Niestety mi Tyśka nie chce jeść żadnych słoiczków ani własnej roboty obiadków. Ostatnio specjalnie robiłam na parze i blendowałam warzywka i nic. Ani papek, ani bardziej stałych - rozdrobnionych widelcem. Nie, i już.

Ponadto dziś dostałam skierowanie do neurologa dziecięcego w związku z tym że mała wciąż się jeszcze nie obraca i nie podnosi na samych dłoniach <jedynie na przedramionach>. A waży 6,8 kg więc miałam rację że zaczęła w końcu przybierać. I z związku z moimi nieciekawymi bardzo hormonami młoda ma skierowanie na morfologię i TSH.

Tak piszecie o rezultatach tej diety że aż kusi. Ale ja niestety nie lubię mieć bata nad sobą a z takim czymś kojarzy mi się każda dieta. Niestety jestem uzależniona od coca-coli :/.

wnidtv73dpzdszlc.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozna pic cole light, pije ja codziennie

relgio4pxlxziakh.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś byliśmy na usg bioderek i u nas wszystko ok :) koniec kontroli. Dzieć ma podobno potężne udziszcza i będzie kawał chłopa :D

Kasiarzynka- będzie dobrze. Mój się do piątku też nie obracał, a na rehabilitacji powtarzali nam, że widocznie mu się nie chce.. i nagle zaczął.. patrzy się ogólnie na rozwój. to na pewno nic złego. ale znam to paskudne uczucie, bo też się bałam o młodego.. <przytulam>

tb734z17s9scq0zt.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do diety to ja najbardziej nie lubie musieć myśleć o tym co zrobić żeby było idetetyczne i wykupiłam dietę od chodakowskiej.. codzienny jadłospis z wykonaniem i listą zakupów.. nawet do pracy mogłam sobie przygotować i brałam w plastikowych pojemniczkach.. schudłam 6kg przed ciążą i w sumie dalej wagę trzymam, a przepisy i nawyki zostały i teraz jak nabieram to wracam do starych przepisów (zapisanych na kompie).
    ale ja leniwa jestem..

tb734z17s9scq0zt.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka, moja się dziś przekręciła po raz pierwszy - a zobacz ile jest starsza. Ćwiczyć, kontrolować zawsze warto, ale bez spiny, ma jeszcze czas.

Magnolia3 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka, wiem. Dlatego bez spiny nie szukam na szybko prywatnie i poczekam spokojnie na NFZ-owskiego neurologa do tego kwietnia. Martwi mnie raczej to TSH - gdybym od razu się spięła w sobie i zbadała to wcześniej zbadaliby u małej i by było wiadomo czy wszystko ok. I boję się, że przez własną głupotę mogłam jej jakoś zaszkodzić.

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przekręca się dopiero od kilku dni, ale z dnia na dzień coraz częściej i sprawniej, do tego psioczyłam na ciągle dość niski podpór, mimo ćwiczeń, a dziś wystarczyło ją zostawić na dłużej bez żadnej zabawki w zasięgu ręki, i nie dość że ciągle miała wysoki podpór, to jeszcze zaczęła podkurczać nóżki pod pupę (czy sadzać pupę na nóżkach, jeszcze do końća nie wiem :P), chyba żeby się doczołgać po zabawkę, co w połączeniu z silnym podporem skutkowało tym, że młoda jeździła pół dnia na wstecznym odpychająć się rączkami :D

mmalutka, julita, Kasiarzynka, Magnolia3, przyszła mama, bento, easymum, karolcia87 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest podobnie. Z tym, że celem nie są zabawki, ale zsunięcie się z maty i lizanie kafelek- idealny przysmak..

Magnolia3, Carolline, przyszła mama, bento lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się tylko kręci na brzuszku jak wskazówki zegarka.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3011 3012 3013 3014 3015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ