X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Julita, a jak żyrafa? :P

według Anastazji atrakcyjniejszą zabawką jest listek papieru kuchennego, można go przynajmniej pomiętosić a finalnie porwać na kilka części ;)

Magnolia utwierdzisz mnie w przekonaniu że małe dzieci mały problem, duże dzieci duży problem ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    według Anastazji atrakcyjniejszą zabawką jest listek papieru kuchennego, można go przynajmniej pomiętosić a finalnie porwać na kilka części ;)
    Haha, no to się trafiła agentka. Zero szacunku dla maminego portfela ;)

Moja nadal żyrafkę kocha, takie z nią dyskusje uskutecznia, że boki zrywać :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Haha, no to się trafiła agentka. Zero szacunku dla maminego portfela ;)

Moja nadal żyrafkę kocha, takie z nią dyskusje uskutecznia, że boki zrywać :D

nawet myślałam aby żyrafę odesłać ale co tam, niech stoi i czeka na lepsze czasy może i ona zyska uznanie w oczach córki :D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 10:03

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka - wysłałam Ci wiadomość.

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest tu jeszcze ktoś oprócz mnie, kto nie dostał jeszcze okresu? :> Zastanawiam się, kiedy powinno mnie to zacząć martwić...

8pdp47e.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dostałam, ale się tabletkuje więc to tez pewnie temu.. ale jeszcze 2 opakowania i wymuszę na mojej gin spiralę :P

tb734z17s9scq0zt.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a po jakim czasie od rozpoczęcia rozszerzania diety traktować jedzenie jako jeden posiłek, kiedy dawać np cały słoiczek? Małej póki co wszystko smakuje i po kilku łyżeczkach jest płacz, że to koniec jedzenia :P

Co z tymi kaszkami? Zaczynać od bezmlecznych, kleiku ryżowego + owoce czy czekać az wprowadzimy gluten i dawać na drugie śniadanko zwykłą mannę?

Skomplikowane to wszystko :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Ela no niezla historia! Ciągle mnie przekonujesz, ze trojka to wyzwanie wielkie! ;)
    To chyba nie do mnie. Ją jakoś tak ciężko nie mam, pewne dlatego, że chłopcy starsi. Pawlik też włożył sobie klocki, ale do nosa, zaostrzył palec temperówką, walnął głową w szklany stół i rościoł łuk brwiowy, ale to przez sześć lat życia, więc nie jest źle. Ją sobie chwalę posiadanie trójki choć nie powiem, czasem mażę o ciszy, ale wtedy pakję małą w wózek i uciekam na spacer.[/QUOTE]
    Oczywiscie Magnolia - cos mi się rano miedzy cyckiem a kupa małego pomieszalo ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Czy jest tu jeszcze ktoś oprócz mnie, kto nie dostał jeszcze okresu? :> Zastanawiam się, kiedy powinno mnie to zacząć martwić...
    Ja! Ale mysle, ze anty które biorę bez przerw sie do tego przyczyniają. A ty bierzesz jakies antykoncepcyjne tabletki?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Szczesciary potrafią nie mieć kilkanaście miesięcy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Dziewczyny a po jakim czasie od rozpoczęcia rozszerzania diety traktować jedzenie jako jeden posiłek, kiedy dawać np cały słoiczek? Małej póki co wszystko smakuje i po kilku łyżeczkach jest płacz, że to koniec jedzenia :P

Co z tymi kaszkami? Zaczynać od bezmlecznych, kleiku ryżowego + owoce czy czekać az wprowadzimy gluten i dawać na drugie śniadanko zwykłą mannę?

Skomplikowane to wszystko :/
    Mnie sie wydaje, ze mozesz juz nawet po 3-4 tygodniach. Tylko wówczas jedno KP odchodzi wiec to powolna droga do zmniejszenia laktacji- jesli Ci zalezy to nie dawaj całych ;)to znaczy tak wyczytalam na stronach, hippa, bobovity itp. Ze po takim czasie juz mozna. Czasem nawet szybciej pisali.
    Co do kaszek- ja zacznę dopiero jak postanowię skończyć KP bo to juz w ogóle wszystko zachamuje. No i moj gruby nie jest ale ciezki tak i jakos nie chce go narazie tuczyć tymi kaszkami ;) zacznę pewnie po 6 miesiącu bo planie tylko tyle karmić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 11:02

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja! Ale mysle, ze anty które biorę bez przerw sie do tego przyczyniają. A ty bierzesz jakies antykoncepcyjne tabletki?
    Nie biorę, bo nie za bardzo mogę. Na razie od kilku miesięcy z przerwami boli mnie brzuch jak na okres, taki tępy ból, ale nie wiem czy to nie jest związane przypadkiem z kręgosłupem.

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me no moja z tych mniejszych wrześniowek, ale tez nie chcę jej tuczyć, więc temat kaszek pod znakiem zapytania :)
    Moja chce cyca dość często, więc ten jeden posiłek chyba nie wpłynie źle na laktację.

Ja tez nie mam okresu, bo cały czas łykam pigułki, choc zastanawiam się po co skoro ochoty na zbliżenia nie mam :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miesiączkę miałam 2 razy. Pierwszy raz 42 dni po połogu a drugi raz 43 dni po połogu a teraz jestem już jakoś ponad 50 dni po ostatnim razie i na razie nie mam. Wczoraj byłam u gina na kontroli pół roku po porodzie i niby powinien mi zrobić kontrolną cytologię, a on stwierdził, że jeśli była robiona w czasie ciąży to zrobimy za rok jak przyjdę na kontrole...Ale czego się tu na NFZ spodziewać - całą ciążę chodziłam prywatnie a wczoraj poszłam państwowo i tak zostałam przyjęta...

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja i nawet dzisiaj zastanawiałam się czy to normalne.

• julita Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:

dostałam w zeszły piątek! 455 dni bez @ :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłopaków karmiłam do roku, ale po 6mc wprowadziłam obiadki, kaszki i owoce,(oczywiście nie wszystko od razu) laktacja owszem była mniejsza, ale tak też miało być. Teraz daję małej porcję ok małego słoiczka (gotuję sama, więc nie wiem dokładnie) potem daję popić cycusia i tyle.
    Przy takim zmniejszaniu stopniowo piersi, laktacja sama mi ustała jak panowie w końcu zdecydowali, że nie chcą pić w nocy czy rano, lepszy już był kubek z piciem lub kaszka łyżeczką.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Nie biorę, bo nie za bardzo mogę. Na razie od kilku miesięcy z przerwami boli mnie brzuch jak na okres, taki tępy ból, ale nie wiem czy to nie jest związane przypadkiem z kręgosłupem.
    Też nie biorę anty i tez mam cykliczne bole brzucha jak na okres. Zawsze myślę że go dostane i po kilku dniach ból mija i okresu brak.

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja tez mam często bole brzucha jak na okres. I zwykłych anty tez nie powinnam ale te co przepisują przY KP maja jakis inny sklad i ginek powiedział, ze ujdą. Zaraz sie jednak kończą, ja powoli kończę KP i chyba czas pomyśleć o spirali... Tylko, ze sama juz nie wiem czy ja chce :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3013 3014 3015 3016 3017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ