X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam se właściwie na każdym froncie chwalę. ;)

I ogólnie im dłużej karmię, im dłużej o tym czytam, to się utwierdzam w pewności, że na pewno nie będę się spieszyć z odstawianiem.
    Jeszcze się trochę psychicznie buntuję przed "do samoodstawienia", ale kto wie co się z czasem wyklaruje. Zostawiam kwestię otwartą.
    Tylko mąż się załamie, bo jak Łucja będzie miała właśnie koło 2 lat, to bym chciała zajść w kolejną ciążę - więc on biedny byłby odstawiony od ulubionych zabawek na dobrych parę lat :P

karolcia87, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ślubny kupił mnie i młodemu bilet do Hiszpanii - lecimy do mojej przyjaciółki :) sam jedzie na delegację i żebyśmy się w domu sami nie nudzili.
    Fajny ten mój małż :D

Anitka201, 4me, moka89, Dżuls, karolcia87, Carolline, Kucykowa, Magnolia3, przyszła mama lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj podlamalam. Ogólnie chodzimy na rehabilitacje na nfz I jedna z prowadzących dzisiaj miała gorszy dzień bo ciągle słyszałam przytyki w moja stronę. Kurde ona twierdzi ze młody nie umie posługiwać się rękoma i dziecko w jego wieku powinno już raczkowac. Tylko ze on ewidentnie jej nie toleruje bo u niej jednej płacze połowę zajęć i nie chce z nią współpracować. Do tego on trzyma ładnie główkę na prostych rączkach i z tego co ja widzę to przymierza się do raczkowanią bo chwieje się na tych kolanach i dłoniach,pelzanie do tylu itp itd. Ona by chciała żebym z nim ćwiczyła 3 razy dziennie po 40-50 min..nosz kurwa..
    Czasami się zastanawiam czy dobrze zrobiłam zgłaszając się na rehabilitację.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me mój z kolei kilka dni temu odkrył ze ma genitalia. Mlody łapie się za siuraka i zaciesza :-)

Magnolia3, easymum lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka prosze Cie- w takim razie wszystkie nasze dzieci są niepełnosprawne bo zadne tu jeszcze nie raczkuje... Jakas baba z kompleksami, co mąż jej nie dal albo wręcz przeciwnie :D ;)

Miej ja w poopie :D

edysia5, Anitka201, kapturnica lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me mój z kolei kilka dni temu odkrył ze ma genitalia. Mlody łapie się za siuraka i zaciesza :-)
    Hahaha no niezle :D to pewnie mnie to tez czeka... Stopy sa odkryte, uszy tez, pora na jajka :D moze na Wielkanoc je znajdzie :D

Anitka201, Magnolia3, easymum lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Mój ślubny kupił mnie i młodemu bilet do Hiszpanii - lecimy do mojej przyjaciółki :) sam jedzie na delegację i żebyśmy się w domu sami nie nudzili.
    Łał to sie nazywa dobry prezent! Super!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej to jeszcze huhu brakuje do raczkowania. Jeszcze się nawet nie unosi na tyle żeby zgiąć kolanka, na razie tylko pozycja syrenki :P

Tu sobie zobaczcie kiedy są "kamienie milowe":
    http://pediatria.mp.pl/prawidlowyrozwoj/rozwojfizyczny/show.html?id=98430

Na raczkowanie jest czas do 12 miesięcy, więc niech się tamta rehabilitantka pędzi :P

Anitka201, Dżuls, easymum lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Anitka prosze Cie- w takim razie wszystkie nasze dzieci są niepełnosprawne bo zadne tu jeszcze nie raczkuje... Jakas baba z kompleksami, co mąż jej nie dal albo wręcz przeciwnie :D ;)

Miej ja w poopie :D
    Ja mam wrażenie ze ona nie ma dzieci i do każdego dziecka podchodzi jAK do dorosłego. Juz cisnelo mi się na usta ze dzieci w jego wieku nie raczkuja. Jutro na szczęście mamy inna prowadząca wiec będzie ok bo młody ja uwielbia :-)

• edysia5 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo ja! Moje dziecko wykapane, nakarmione jeszcze sie chcialo bawic to wybawilo, potem zniwu cycek i na spiocha do lozeczka :-). I co.... Przytulil sie ttlko do pieluszki odwrocil do mnie usmiech od ucha odo ucha oczy jak 5zl i gada!! Chwile postalam nad lozeczkiem i poszlam do salonu a on z 5 min gadal do karuzeli i poznej cisza poszlam a moj aniolek spi :-)
    Pierwszy raz mi sie zdarzylo ze on sam w lozeczku zasnal :-)

Anitka201, karolcia87, julita, Magnolia3, easymum, przyszła mama lubią tę wiadomość

edysia5
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co najlepsze..mój syn kokietuje uśmiechem rehabilitanta który jest gejem..no

edysia5, 4me, Dżuls, Wonderland, chabasse, Magnolia3, easymum lubią tę wiadomość

• edysia5 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me bo ty chcesz malego odstawiac od cycka jak bedzie mial pol roku? A powiedz mi czy on pije mm?
    Bo ja tez mojego tak w przeciagu 2 miesiecy chcialabym odstawic i jak na razie to ledwo opanowalismy niekapka z nuka, bo zadna inna butelka nie wchodzila w gre - takze swoja droga moge sklep z roznymi butelkami otworzyc -
    Ale nie moge go przekonac do mm, praktycznie na kazde ma odruch wymiotny, wydajwe mi sie ze jeszcse na bebilon jakvy najmniej.

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka hahahha wyczul go ze lubi chlopakow :-)

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    4me bo ty chcesz malego odstawiac od cycka jak bedzie mial pol roku? A powiedz mi czy on pije mm?
    Bo ja tez mojego tak w przeciagu 2 miesiecy chcialabym odstawic i jak na razie to ledwo opanowalismy niekapka z nuka, bo zadna inna butelka nie wchodzila w gre - takze swoja droga moge sklep z roznymi butelkami otworzyc -
    Ale nie moge go przekonac do mm, praktycznie na kazde ma odruch wymiotny, wydajwe mi sie ze jeszcse na bebilon jakvy najmniej.
    Tak my będziemy kończyć karmienie po 6 miesiącach ale my nie mamy problemu z MM ani z cyckiem. Moze sobie wymieniać do woli i mu się nie nudzi.
    Moze dlatego.ze porodzie zabrano mi go na kilkanaście godzin i juz tam poznal co to mm i butelka, pozniej musiałam niezle walczyć o KP. A jak byl juz starszy to czasem moj M wstawal w nocy by go za mnie nakarmić- jak ja juz wymiękałam - wiec generalnie przyzwyczaił sie.

edysia5 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na poczatku awaryjnie stosowalismy bebilon comfort i czasem zostawiał. Jak sie przestawiłam na hip bio combiotik to juz nigdy nie zostawia;)
    A co do odruchu wymiotnego to generalnie nie dziwie sie- ja mam jak tylko poczuje zapach, śmierdzi to jak nie wiem :/
    I nie wiem tez jak Ci pomóc niestety :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 20:21

edysia5 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki u nas hipp nie przeszedl :-)
    Nic nie poddaje sie bede probowac dalej. Teraz tylko rano daje mu cycka i potem owoc, bobofruta zmieszanego z woda albo herbatke, potem obiad i tez na popitke herbatka albo bobofrut i tym sposobobem udaje mi sie odciagnac ok 30-50 ml mleczka takze od jutra bede mu mieszac jedna porcje po poludniu z moim mleczkiem i moze pomalu zmniejszac proporcje :-)
    Ehh..kombinacje alpejskie ale nic trzeba walczyc

edysia5
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja się dzisiaj podlamalam. Ogólnie chodzimy na rehabilitacje na nfz I jedna z prowadzących dzisiaj miała gorszy dzień bo ciągle słyszałam przytyki w moja stronę. Kurde ona twierdzi ze młody nie umie posługiwać się rękoma i dziecko w jego wieku powinno już raczkowac. Tylko ze on ewidentnie jej nie toleruje bo u niej jednej płacze połowę zajęć i nie chce z nią współpracować. Do tego on trzyma ładnie główkę na prostych rączkach i z tego co ja widzę to przymierza się do raczkowanią bo chwieje się na tych kolanach i dłoniach,pelzanie do tylu itp itd. Ona by chciała żebym z nim ćwiczyła 3 razy dziennie po 40-50 min..nosz kurwa..
    Czasami się zastanawiam czy dobrze zrobiłam zgłaszając się na rehabilitację.
    Co to za tępa dzida O_o Żadne dziecko w wieku naszych maluchów nie wytrzyma 50 min ćwiczeń!!!! I to 3 razy dziennie!! Mi babka wylicza jakoś ten czas wg wieku, wychodzi mniej więcej po minucie na każde ćwiczenie, a mamy ich nie więcej, niż 5-6. Czyli wychodzi te max po 6 minut 3-4 razy dziennie. Byłam u neurolog i rehabilitantki i obie zgodnie twierdzą, że dziecko z wysokim podporem ma czas do 6go miesiąca, nikt nie mówił jeszcze nic o raczkowaniu O_o O tym bujaniu się na czworaka większość z nas może na tym etapie tylko pomarzyć. Kopnij w dupę tę babę.

La_lenka - jesteś kopalnią przydatnych linków! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 20:32

Anitka201, kapturnica lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Ty lepiej sprawdź co to za delegacja :D :D :D (żartuję i zazdraszczam biletów :D )

4me lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka tak to jest, że my możemy mieć plan swój, a dziecię swój. Chłopcy prawie w tym samym czasie zrezygnowali z piersi i mogłam sobie chcieć.
    Butli też nie urzywaliśmy, a mm tylko do kaszy (ale o tym już pisałam)na gęsto łyżeczką. Chłopaki pili przez słomkę mleko krowie, może trochę mniej mleka niż podawały tabele, ale jedli jogurty, więc długo mm nie urzywaliśmy. Kaszę podawałam im bo w innej wersji sztucznego nie przyjmowali, mojego nie chcieli, a bałam się podawać od razu mleka od krowy, ale na szczęście po krowie nic się nie działo, więc kaszki szybko odstawiliśmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 20:55

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:

La_lenka - jesteś kopalnią przydatnych linków! :)
    Taa, zaraz mi ktoś powie, że po prostu nie mam życia ;)
    Ale jakby co, to tego linka wrzucili na fejsowej sekcie kp, to nie ja go wyszukałam :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3015 3016 3017 3018 3019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ