X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam se właściwie na każdym froncie chwalę. ;)

I ogólnie im dłużej karmię, im dłużej o tym czytam, to się utwierdzam w pewności, że na pewno nie będę się spieszyć z odstawianiem.
    Jeszcze się trochę psychicznie buntuję przed "do samoodstawienia", ale kto wie co się z czasem wyklaruje. Zostawiam kwestię otwartą.
    Tylko mąż się załamie, bo jak Łucja będzie miała właśnie koło 2 lat, to bym chciała zajść w kolejną ciążę - więc on biedny byłby odstawiony od ulubionych zabawek na dobrych parę lat :P

karolcia87, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ślubny kupił mnie i młodemu bilet do Hiszpanii - lecimy do mojej przyjaciółki :) sam jedzie na delegację i żebyśmy się w domu sami nie nudzili.
    Fajny ten mój małż :D

Anitka201, 4me, moka89, Dżuls, karolcia87, Carolline, Kucykowa, Magnolia3, przyszła mama lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj podlamalam. Ogólnie chodzimy na rehabilitacje na nfz I jedna z prowadzących dzisiaj miała gorszy dzień bo ciągle słyszałam przytyki w moja stronę. Kurde ona twierdzi ze młody nie umie posługiwać się rękoma i dziecko w jego wieku powinno już raczkowac. Tylko ze on ewidentnie jej nie toleruje bo u niej jednej płacze połowę zajęć i nie chce z nią współpracować. Do tego on trzyma ładnie główkę na prostych rączkach i z tego co ja widzę to przymierza się do raczkowanią bo chwieje się na tych kolanach i dłoniach,pelzanie do tylu itp itd. Ona by chciała żebym z nim ćwiczyła 3 razy dziennie po 40-50 min..nosz kurwa..
    Czasami się zastanawiam czy dobrze zrobiłam zgłaszając się na rehabilitację.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me mój z kolei kilka dni temu odkrył ze ma genitalia. Mlody łapie się za siuraka i zaciesza :-)

Magnolia3, easymum lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka prosze Cie- w takim razie wszystkie nasze dzieci są niepełnosprawne bo zadne tu jeszcze nie raczkuje... Jakas baba z kompleksami, co mąż jej nie dal albo wręcz przeciwnie :D ;)

Miej ja w poopie :D

edysia5, Anitka201, kapturnica lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me mój z kolei kilka dni temu odkrył ze ma genitalia. Mlody łapie się za siuraka i zaciesza :-)
    Hahaha no niezle :D to pewnie mnie to tez czeka... Stopy sa odkryte, uszy tez, pora na jajka :D moze na Wielkanoc je znajdzie :D

Anitka201, Magnolia3, easymum lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Mój ślubny kupił mnie i młodemu bilet do Hiszpanii - lecimy do mojej przyjaciółki :) sam jedzie na delegację i żebyśmy się w domu sami nie nudzili.
    Łał to sie nazywa dobry prezent! Super!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej to jeszcze huhu brakuje do raczkowania. Jeszcze się nawet nie unosi na tyle żeby zgiąć kolanka, na razie tylko pozycja syrenki :P

Tu sobie zobaczcie kiedy są "kamienie milowe":
    http://pediatria.mp.pl/prawidlowyrozwoj/rozwojfizyczny/show.html?id=98430

Na raczkowanie jest czas do 12 miesięcy, więc niech się tamta rehabilitantka pędzi :P

Anitka201, Dżuls, easymum lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Anitka prosze Cie- w takim razie wszystkie nasze dzieci są niepełnosprawne bo zadne tu jeszcze nie raczkuje... Jakas baba z kompleksami, co mąż jej nie dal albo wręcz przeciwnie :D ;)

Miej ja w poopie :D
    Ja mam wrażenie ze ona nie ma dzieci i do każdego dziecka podchodzi jAK do dorosłego. Juz cisnelo mi się na usta ze dzieci w jego wieku nie raczkuja. Jutro na szczęście mamy inna prowadząca wiec będzie ok bo młody ja uwielbia :-)

• edysia5 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo ja! Moje dziecko wykapane, nakarmione jeszcze sie chcialo bawic to wybawilo, potem zniwu cycek i na spiocha do lozeczka :-). I co.... Przytulil sie ttlko do pieluszki odwrocil do mnie usmiech od ucha odo ucha oczy jak 5zl i gada!! Chwile postalam nad lozeczkiem i poszlam do salonu a on z 5 min gadal do karuzeli i poznej cisza poszlam a moj aniolek spi :-)
    Pierwszy raz mi sie zdarzylo ze on sam w lozeczku zasnal :-)

Anitka201, karolcia87, julita, Magnolia3, easymum, przyszła mama lubią tę wiadomość

edysia5
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co najlepsze..mój syn kokietuje uśmiechem rehabilitanta który jest gejem..no

edysia5, 4me, Dżuls, Wonderland, chabasse, Magnolia3, easymum lubią tę wiadomość

• edysia5 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me bo ty chcesz malego odstawiac od cycka jak bedzie mial pol roku? A powiedz mi czy on pije mm?
    Bo ja tez mojego tak w przeciagu 2 miesiecy chcialabym odstawic i jak na razie to ledwo opanowalismy niekapka z nuka, bo zadna inna butelka nie wchodzila w gre - takze swoja droga moge sklep z roznymi butelkami otworzyc -
    Ale nie moge go przekonac do mm, praktycznie na kazde ma odruch wymiotny, wydajwe mi sie ze jeszcse na bebilon jakvy najmniej.

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka hahahha wyczul go ze lubi chlopakow :-)

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    4me bo ty chcesz malego odstawiac od cycka jak bedzie mial pol roku? A powiedz mi czy on pije mm?
    Bo ja tez mojego tak w przeciagu 2 miesiecy chcialabym odstawic i jak na razie to ledwo opanowalismy niekapka z nuka, bo zadna inna butelka nie wchodzila w gre - takze swoja droga moge sklep z roznymi butelkami otworzyc -
    Ale nie moge go przekonac do mm, praktycznie na kazde ma odruch wymiotny, wydajwe mi sie ze jeszcse na bebilon jakvy najmniej.
    Tak my będziemy kończyć karmienie po 6 miesiącach ale my nie mamy problemu z MM ani z cyckiem. Moze sobie wymieniać do woli i mu się nie nudzi.
    Moze dlatego.ze porodzie zabrano mi go na kilkanaście godzin i juz tam poznal co to mm i butelka, pozniej musiałam niezle walczyć o KP. A jak byl juz starszy to czasem moj M wstawal w nocy by go za mnie nakarmić- jak ja juz wymiękałam - wiec generalnie przyzwyczaił sie.

edysia5 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na poczatku awaryjnie stosowalismy bebilon comfort i czasem zostawiał. Jak sie przestawiłam na hip bio combiotik to juz nigdy nie zostawia;)
    A co do odruchu wymiotnego to generalnie nie dziwie sie- ja mam jak tylko poczuje zapach, śmierdzi to jak nie wiem :/
    I nie wiem tez jak Ci pomóc niestety :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 20:21

edysia5 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki u nas hipp nie przeszedl :-)
    Nic nie poddaje sie bede probowac dalej. Teraz tylko rano daje mu cycka i potem owoc, bobofruta zmieszanego z woda albo herbatke, potem obiad i tez na popitke herbatka albo bobofrut i tym sposobobem udaje mi sie odciagnac ok 30-50 ml mleczka takze od jutra bede mu mieszac jedna porcje po poludniu z moim mleczkiem i moze pomalu zmniejszac proporcje :-)
    Ehh..kombinacje alpejskie ale nic trzeba walczyc

edysia5
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja się dzisiaj podlamalam. Ogólnie chodzimy na rehabilitacje na nfz I jedna z prowadzących dzisiaj miała gorszy dzień bo ciągle słyszałam przytyki w moja stronę. Kurde ona twierdzi ze młody nie umie posługiwać się rękoma i dziecko w jego wieku powinno już raczkowac. Tylko ze on ewidentnie jej nie toleruje bo u niej jednej płacze połowę zajęć i nie chce z nią współpracować. Do tego on trzyma ładnie główkę na prostych rączkach i z tego co ja widzę to przymierza się do raczkowanią bo chwieje się na tych kolanach i dłoniach,pelzanie do tylu itp itd. Ona by chciała żebym z nim ćwiczyła 3 razy dziennie po 40-50 min..nosz kurwa..
    Czasami się zastanawiam czy dobrze zrobiłam zgłaszając się na rehabilitację.
    Co to za tępa dzida O_o Żadne dziecko w wieku naszych maluchów nie wytrzyma 50 min ćwiczeń!!!! I to 3 razy dziennie!! Mi babka wylicza jakoś ten czas wg wieku, wychodzi mniej więcej po minucie na każde ćwiczenie, a mamy ich nie więcej, niż 5-6. Czyli wychodzi te max po 6 minut 3-4 razy dziennie. Byłam u neurolog i rehabilitantki i obie zgodnie twierdzą, że dziecko z wysokim podporem ma czas do 6go miesiąca, nikt nie mówił jeszcze nic o raczkowaniu O_o O tym bujaniu się na czworaka większość z nas może na tym etapie tylko pomarzyć. Kopnij w dupę tę babę.

La_lenka - jesteś kopalnią przydatnych linków! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 20:32

Anitka201, kapturnica lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Ty lepiej sprawdź co to za delegacja :D :D :D (żartuję i zazdraszczam biletów :D )

4me lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka tak to jest, że my możemy mieć plan swój, a dziecię swój. Chłopcy prawie w tym samym czasie zrezygnowali z piersi i mogłam sobie chcieć.
    Butli też nie urzywaliśmy, a mm tylko do kaszy (ale o tym już pisałam)na gęsto łyżeczką. Chłopaki pili przez słomkę mleko krowie, może trochę mniej mleka niż podawały tabele, ale jedli jogurty, więc długo mm nie urzywaliśmy. Kaszę podawałam im bo w innej wersji sztucznego nie przyjmowali, mojego nie chcieli, a bałam się podawać od razu mleka od krowy, ale na szczęście po krowie nic się nie działo, więc kaszki szybko odstawiliśmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 20:55

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:

La_lenka - jesteś kopalnią przydatnych linków! :)
    Taa, zaraz mi ktoś powie, że po prostu nie mam życia ;)
    Ale jakby co, to tego linka wrzucili na fejsowej sekcie kp, to nie ja go wyszukałam :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3015 3016 3017 3018 3019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ