Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny pytanie z seri poważnych;) moj maly id kiku dni trze ucho. Myślałam, ze to na zmęczenie bo zawsze to robił w godzinach swoich drzemek i jak go usypialam. Dzis jednak zaczął to robic tez miedzy drzemkami. Nie wiem czy mu się cos tam nie przyplatalo
mojej pediatry nie ma a do innego sie dostać bez gorączki to cuda! Możecie znacie jakis lek honeopatyczny lub cos co mozna podać profilaktycznie ?
-
Ha to ja okres dostalam po 2 miesiacach po cesaarce, potem 3 razy co dwa tygodnie! No myslalam ze sie zalamie! I od tamtej pory nicccc...juz nawet trst ciazowy sobie tobilam hrehhe bo sie nie zabezpieczam
Ale z brakien miesiaczki przy kp to spokojnie moja bratowa jedna i druga to cos ok roku nie mialy i dzieciaczki kp.edysia5 -
4me moja mała też ostatnio tarła uszko, myślałam że to zapalenie ucha, mama kazała nacisnąć na ten dzyndzel o którym mówi mmalutka (taka chrząstka w miejscu połączenia ucha z głową, niektórzy mają tam kolczyk) i jak nie ma na to reakcji, to raczej nie to. Moja mama mówiła też, że przy zapaleniu ucha dziecko na takie nagłe ataki płaczu jak to ucho akurat zakłuje, a moja mama jest doświadczona w temacie, bo ja do momentu wycięcia migdałków w drugiej klasie podstawówki miałam zapalenia uszu kilka razy do roku.
A młoda faktycznie w zeszłym tygodniu ciągle łapała się za ucho, albo pocierała i wyglądało to podejrzanie, ale nic się z tego nie wykluło.
Co do okresu, to pytam, bo pamiętam że po poprzedniej ciąży okres przyszedł w sumie dość szybko, bo po ok 4 miesiącach, a tu już mija szósty i cisza.... A z drugiej strony... nic, tylko się cieszyć4me lubi tę wiadomość
-
Ja tez nie mam i cudownie mi z tym....przy synkach dokad karmilam to okresu nie mialam.
Noc do du....Ale nie wplywa to na rozwoj malej, he he.Przedwczoraj ledwie sie obrocila na brzusio a dzis juz fika dookola zegara.Walczy jak moze, nozkami tez pracuje.Cudnie.Zaskoczyla mnie na prawde.
A i balam sie oczywiscie zaparcia po marchewie, a Ona koncertowo zesrala sie przepraszam po szyje. -
Moja też miała taki etap fascynacji uchem, zwłaszcza lewym. Też ją macalam, ale nie reagowała płaczem więc uznałam, że ok.
Dziś pierwsze picie z kubka doidy. Zainteresowanie było, nie powiem. Ale nie wiem czy coś dotarło do brzuszka czy wszystko na bodziaku. -
4me, mi pediatra mówiła że potrafią do niej trafić nawet dzieci z naderwanym (!) uchem tak sobie nim szarpią. Więc też myślę, że to poznawanie własnego ciała.
La_lenka, musiałam sobie wygooglować ten kubek doidy. Z tego co kojarzę to karmisz piersią. Zamierzasz "pominąć" butelkę? Ja mam parę niekapków i się waham co lepsze.4me lubi tę wiadomość
-
julita wrote:Lenka czyli mleko będziesz podawać z kubka jak już skończysz KP?
Wonderland lubi tę wiadomość