X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos boli jak na okres wlasnie przyszły :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie z seri poważnych;) moj maly id kiku dni trze ucho. Myślałam, ze to na zmęczenie bo zawsze to robił w godzinach swoich drzemek i jak go usypialam. Dzis jednak zaczął to robic tez miedzy drzemkami. Nie wiem czy mu się cos tam nie przyplatalo :/ mojej pediatry nie ma a do innego sie dostać bez gorączki to cuda! Możecie znacie jakis lek honeopatyczny lub cos co mozna podać profilaktycznie ?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha to ja okres dostalam po 2 miesiacach po cesaarce, potem 3 razy co dwa tygodnie! No myslalam ze sie zalamie! I od tamtej pory nicccc...juz nawet trst ciazowy sobie tobilam hrehhe bo sie nie zabezpieczam :-)
    Ale z brakien miesiaczki przy kp to spokojnie moja bratowa jedna i druga to cos ok roku nie mialy i dzieciaczki kp. :-)

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me a jest przy tym marudny lub placze? Bo moze tylko po prostu zapoznaje sie ze swoimi odstajacymi fragmentami glowy hehe

4me lubi tę wiadomość

edysia5
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me uciśnij przy skrawku ucha- na ten drzyndzel, który jest z przodu uszka.. jak będzie płakał czy marudził to znaczy, że go uszko boli..

4me lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me moja mala tez pociera i ciagnie za uszy mysle ze to okres poznawania co to takiego jak dziecko placze i Nest rozpalone to moze to wskazywac na zapalenie ucha ale jak dziecko nic niejest to nach spokojna

4me lubi tę wiadomość

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jeszcze nie dostałam i przewspaniale mi z tym :)

Carolline lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me moja mała też ostatnio tarła uszko, myślałam że to zapalenie ucha, mama kazała nacisnąć na ten dzyndzel o którym mówi mmalutka (taka chrząstka w miejscu połączenia ucha z głową, niektórzy mają tam kolczyk) i jak nie ma na to reakcji, to raczej nie to. Moja mama mówiła też, że przy zapaleniu ucha dziecko na takie nagłe ataki płaczu jak to ucho akurat zakłuje, a moja mama jest doświadczona w temacie, bo ja do momentu wycięcia migdałków w drugiej klasie podstawówki miałam zapalenia uszu kilka razy do roku.
    A młoda faktycznie w zeszłym tygodniu ciągle łapała się za ucho, albo pocierała i wyglądało to podejrzanie, ale nic się z tego nie wykluło.
    Co do okresu, to pytam, bo pamiętam że po poprzedniej ciąży okres przyszedł w sumie dość szybko, bo po ok 4 miesiącach, a tu już mija szósty i cisza.... A z drugiej strony... nic, tylko się cieszyć :D

4me lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam i cudownie mi z tym....przy synkach dokad karmilam to okresu nie mialam.
    Noc do du....Ale nie wplywa to na rozwoj malej, he he.Przedwczoraj ledwie sie obrocila na brzusio a dzis juz fika dookola zegara.Walczy jak moze, nozkami tez pracuje.Cudnie.Zaskoczyla mnie na prawde.
    A i balam sie oczywiscie zaparcia po marchewie, a Ona koncertowo zesrala sie przepraszam po szyje.

1usa8u69die0y60t.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za rady! Sprawdziłam tajemnicze miejsce i nie płacze. Nie jest marudny, nie ma gorączki wiec pewnie odkryl po prostu, ze ma to ucho ;) dzieki!

edysia5, mmalutka, Magnolia3 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też miała taki etap fascynacji uchem, zwłaszcza lewym. Też ją macalam, ale nie reagowała płaczem więc uznałam, że ok.

Dziś pierwsze picie z kubka doidy. Zainteresowanie było, nie powiem. Ale nie wiem czy coś dotarło do brzuszka czy wszystko na bodziaku. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, mi pediatra mówiła że potrafią do niej trafić nawet dzieci z naderwanym (!) uchem tak sobie nim szarpią. Więc też myślę, że to poznawanie własnego ciała.

La_lenka, musiałam sobie wygooglować ten kubek doidy. Z tego co kojarzę to karmisz piersią. Zamierzasz "pominąć" butelkę? Ja mam parę niekapków i się waham co lepsze.

4me lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o proszę! i moja ciąga się za uszy i też myślałam, że ją boli ale szybko zorientowałam się że to tak z nudów/ciekawości.

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez ostatnio odkryl ucho, ale poki co bardziej interesujace sa skarpetki na stopkach :-D
    Moje dziecko dzisiaj pierwszy raz obrocilo sie samo z brzuszka na plecy <3 normalnie jestem tama dumna z synka <3

julita, przyszła mama lubią tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Marysia dziś pluła dynią jak tylko umiała, ale banana wciągnęła z największą radością

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zamierzam pominac butlę i jeśli się da to też niekapki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 17:56

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka czyli mleko będziesz podawać z kubka jak już skończysz KP?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dobrze, ze jest to forum ;) a co do pisków- bo pisalyscie- to mój tez marcuje! Zapomniał co to agugu i piszczy jak kotka ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Lenka czyli mleko będziesz podawać z kubka jak już skończysz KP?
    Jak skończę kp to już nie będę podawać mleka. Znaczy tylko tak normalnie, jak sama piję. Ale ja planuję karmić do 1,5-2 lat minimum. Na pewno nie mam planów wprowadzania mm - nie widzę sensu skoro w cyckach mam darmową wersję :P

Wonderland lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka z tą darmową wersją to na pewno na plus bo mój portfel odczuwa każde zakupy z gemini i te ilości hurtowe mleka ;) .

wnidtv73dpzdszlc.png
‹‹ 3014 3015 3016 3017 3018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ