X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos boli jak na okres wlasnie przyszły :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie z seri poważnych;) moj maly id kiku dni trze ucho. Myślałam, ze to na zmęczenie bo zawsze to robił w godzinach swoich drzemek i jak go usypialam. Dzis jednak zaczął to robic tez miedzy drzemkami. Nie wiem czy mu się cos tam nie przyplatalo :/ mojej pediatry nie ma a do innego sie dostać bez gorączki to cuda! Możecie znacie jakis lek honeopatyczny lub cos co mozna podać profilaktycznie ?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha to ja okres dostalam po 2 miesiacach po cesaarce, potem 3 razy co dwa tygodnie! No myslalam ze sie zalamie! I od tamtej pory nicccc...juz nawet trst ciazowy sobie tobilam hrehhe bo sie nie zabezpieczam :-)
    Ale z brakien miesiaczki przy kp to spokojnie moja bratowa jedna i druga to cos ok roku nie mialy i dzieciaczki kp. :-)

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me a jest przy tym marudny lub placze? Bo moze tylko po prostu zapoznaje sie ze swoimi odstajacymi fragmentami glowy hehe

4me lubi tę wiadomość

edysia5
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me uciśnij przy skrawku ucha- na ten drzyndzel, który jest z przodu uszka.. jak będzie płakał czy marudził to znaczy, że go uszko boli..

4me lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me moja mala tez pociera i ciagnie za uszy mysle ze to okres poznawania co to takiego jak dziecko placze i Nest rozpalone to moze to wskazywac na zapalenie ucha ale jak dziecko nic niejest to nach spokojna

4me lubi tę wiadomość

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jeszcze nie dostałam i przewspaniale mi z tym :)

Carolline lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me moja mała też ostatnio tarła uszko, myślałam że to zapalenie ucha, mama kazała nacisnąć na ten dzyndzel o którym mówi mmalutka (taka chrząstka w miejscu połączenia ucha z głową, niektórzy mają tam kolczyk) i jak nie ma na to reakcji, to raczej nie to. Moja mama mówiła też, że przy zapaleniu ucha dziecko na takie nagłe ataki płaczu jak to ucho akurat zakłuje, a moja mama jest doświadczona w temacie, bo ja do momentu wycięcia migdałków w drugiej klasie podstawówki miałam zapalenia uszu kilka razy do roku.
    A młoda faktycznie w zeszłym tygodniu ciągle łapała się za ucho, albo pocierała i wyglądało to podejrzanie, ale nic się z tego nie wykluło.
    Co do okresu, to pytam, bo pamiętam że po poprzedniej ciąży okres przyszedł w sumie dość szybko, bo po ok 4 miesiącach, a tu już mija szósty i cisza.... A z drugiej strony... nic, tylko się cieszyć :D

4me lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam i cudownie mi z tym....przy synkach dokad karmilam to okresu nie mialam.
    Noc do du....Ale nie wplywa to na rozwoj malej, he he.Przedwczoraj ledwie sie obrocila na brzusio a dzis juz fika dookola zegara.Walczy jak moze, nozkami tez pracuje.Cudnie.Zaskoczyla mnie na prawde.
    A i balam sie oczywiscie zaparcia po marchewie, a Ona koncertowo zesrala sie przepraszam po szyje.

1usa8u69die0y60t.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za rady! Sprawdziłam tajemnicze miejsce i nie płacze. Nie jest marudny, nie ma gorączki wiec pewnie odkryl po prostu, ze ma to ucho ;) dzieki!

edysia5, mmalutka, Magnolia3 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też miała taki etap fascynacji uchem, zwłaszcza lewym. Też ją macalam, ale nie reagowała płaczem więc uznałam, że ok.

Dziś pierwsze picie z kubka doidy. Zainteresowanie było, nie powiem. Ale nie wiem czy coś dotarło do brzuszka czy wszystko na bodziaku. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, mi pediatra mówiła że potrafią do niej trafić nawet dzieci z naderwanym (!) uchem tak sobie nim szarpią. Więc też myślę, że to poznawanie własnego ciała.

La_lenka, musiałam sobie wygooglować ten kubek doidy. Z tego co kojarzę to karmisz piersią. Zamierzasz "pominąć" butelkę? Ja mam parę niekapków i się waham co lepsze.

4me lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o proszę! i moja ciąga się za uszy i też myślałam, że ją boli ale szybko zorientowałam się że to tak z nudów/ciekawości.

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez ostatnio odkryl ucho, ale poki co bardziej interesujace sa skarpetki na stopkach :-D
    Moje dziecko dzisiaj pierwszy raz obrocilo sie samo z brzuszka na plecy <3 normalnie jestem tama dumna z synka <3

julita, przyszła mama lubią tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Marysia dziś pluła dynią jak tylko umiała, ale banana wciągnęła z największą radością

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zamierzam pominac butlę i jeśli się da to też niekapki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 17:56

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka czyli mleko będziesz podawać z kubka jak już skończysz KP?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dobrze, ze jest to forum ;) a co do pisków- bo pisalyscie- to mój tez marcuje! Zapomniał co to agugu i piszczy jak kotka ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Lenka czyli mleko będziesz podawać z kubka jak już skończysz KP?
    Jak skończę kp to już nie będę podawać mleka. Znaczy tylko tak normalnie, jak sama piję. Ale ja planuję karmić do 1,5-2 lat minimum. Na pewno nie mam planów wprowadzania mm - nie widzę sensu skoro w cyckach mam darmową wersję :P

Wonderland lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka z tą darmową wersją to na pewno na plus bo mój portfel odczuwa każde zakupy z gemini i te ilości hurtowe mleka ;) .

wnidtv73dpzdszlc.png
‹‹ 3014 3015 3016 3017 3018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ