X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me dzięki za info odnośnie wózka. Ja w takim razie na dniach go zamawiam. Tu masz sklep z dobrą cena http://www.wozkifoteliki.pl/wozki-spacerowe/1497-elodie-details-stockholm-stroller.html
    Dzwoniłam tam i w przyszłym tygodniu mają je wysyłać do klientów. No i faktycznie jest kolejka oczekujących ale podobno zamówili większą ilość.
    Oooo dzieki rzeczywiście taniej niz, gdzie indziej :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ja kupiłam w końcu, bo się zbieram, zbieram i ich nie będzie. Mam nadzieje, ze nie będzie jakiś jaj, ze kasa przelana a wózków już nie ma i trzeba będzie czekać kolejny miesiąc czy dwa :/ czekam teraz z niecierpliwością ;)
    Wzięłam jeszcze osłonę przeciwdeszczową i wkładkę bo musisz wiedzieć, ze ten wózek ma dość miękkie, takie uginające się siedzisko. Są spacerówki z takimi bardzo twardymi (jak deska) ten tak nie ma... Trochę nie wiem co o tym myśleć ale nigdzie w opiniach nie spotkałam się z opisem, że to jest jakas jego wada... Wzięłam tę wkładkę- może to trochę usztywni, małemu będzie wygodnie, no i jak się ufajda czyms to wkładkę łatwo wyprać a wózek już gorzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 20:39

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak stwierdzilam.Takiego hardcoru jeszcze nie bylo.Dobrze ze Krystian jest juz duzy i poradzilismy sobie w domu, do 2 lat jego zycia regularnie ladowalismy w szpitalu bo mial zawalina krtan i sie dusil.Dziekuje Bogu ze nie jest gorzej.Mam nadzieje ze to wszystko po prostu przejdzie.Ze skoncza sie te piepszone wirusy u naszych bączkow. Mnie paralizuja choroby u tak maluskich dzieci.Tyle przesxlam z Krystianem wlasnie, ze ax boje sie myslami wracac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 20:42

1usa8u69die0y60t.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia trzymaj się dzielnie! I tak jak piszesz ważne,ze nie szpital. Bedzie dobrze- to minie ;) jeszcze trochę :)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś byłyśmy na trzecim szczepieniu. Małgosia mierzy 70cm i waży 8,2kg ☺ Była dziś bardzo dzielna. Pani doktoe wysłuchała jakieś szmery skurczowe nad sercem i dała skierowanie do kardiologa..nie wiem czy już się martwić...? Może któraś z mamuś była już z dzieciaczkiem u kardiologa w podobnej sprawie? Jak wygląda wizyta u kardio?

1usacwa1uvvludfr.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia ja ci mowie kobieto MASZ TE MOC!!! A poza tym to zdrowka dla was i gratulacje z obrotu :-)

edysia5
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa85 wrote:
    A my dziś byłyśmy na trzecim szczepieniu. Małgosia mierzy 70cm i waży 8,2kg ☺ Była dziś bardzo dzielna. Pani doktoe wysłuchała jakieś szmery skurczowe nad sercem i dała skierowanie do kardiologa..nie wiem czy już się martwić...? Może któraś z mamuś była już z dzieciaczkiem u kardiologa w podobnej sprawie? Jak wygląda wizyta u kardio?
    U Gabrysi też były wyłapane jakies szmery nad serduszkiem, jak miala chyba dwa miesiące. Byliśmy u kardiologa na echo serca i wszystko jest w jak najlepszym porządku. Dużo dzieciaczków tak ma, także nie martw się na zapas.

Wizyta: trzeba było rozebrać malucha i położyć na kozetce, pani doktor podpięła jakies elektrody i robiła usg serduszka. Sprawdzała wszystkie przepływy i budowę serca :)

monaaa85 lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa85 wrote:
    Pani doktoe wysłuchała jakieś szmery skurczowe nad sercem i dała skierowanie do kardiologa..nie wiem czy już się martwić...? Może któraś z mamuś była już z dzieciaczkiem u kardiologa w podobnej sprawie? Jak wygląda wizyta u kardio?

U mojego syna też były szmery, wyszło w czasie zwykłego badania, chyba na bilansie 2 latka. Byliśmy u kardiologa na usg i wszystko ok. Ponoć bardzo często takie szmery występują u małych dzieci, ale już nie pamiętam dlaczego.

sRUqp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Dziewczyny, co zrobić z dojrzałego awokado? Oprócz guacamole ... Jakaś inna pasta? Coś innego?
    Ja dosłownie codziennie używam zamiast masła :-) i juz mi ślina cieknie na samą myśl o avokado ;-)

easymum lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja też właśnie zamówiłam :-) małż krzyczy żeby zamawiać wiec nie dyskutuje :-)

• ela Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryśka mi się zepsuła,śpi od paru dni dwa razy po półgodzinny w dzień i budzi się z takim płaczem jak by chciała spać dalej, ale coś przeszkadzało. Dałam jej dziś nurofen, ale nic nie zmienił, brzuszek to chyba nie jest bo kupy robi ok. Zobaczymy jutro może to chwilowe.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela a może to kolejny skok? Bo mój przy tym skoku praktycznie nie spał. Jak juz zasnął to po chwili budził się z wrzaskiem tak jakby miał koszmary.

• 4me Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me ja też właśnie zamówiłam :-) małż krzyczy żeby zamawiać wiec nie dyskutuje :-)
    Hehe co z nami nie tak? Moj mi to mówi od miesiąca - to nie my ich powinniśmy namawiać ?! ;)

Anitka201, Magnolia3 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    moja znajoma kiedyś zrobiła super mus czekoladowy, ale nie mam przepisu, wiem, że było avokado, kakao, i chyba banan dalej nie wiem :D może gdzieś w internecie będzie
    Można jeszcze czymś dosłodzić np. miodem i to wszystko razem zblendować, taki mus jest naprawdę dobry :)

easymum lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ela a może to kolejny skok? Bo mój przy tym skoku praktycznie nie spał. Jak juz zasnął to po chwili budził się z wrzaskiem tak jakby miał koszmary.
    Właśnie o tym czytam. Mańka do tej pory nie reagowała na skoki, ale teraz kończy 25tydz, więc może to i skok. Trochę nas ferie rozregulowały, chłopcy i mąż byli w domu, więc dzień wyglądał inaczej.
    Idę spać, nie wiadomo co noc przyniesie.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela mój jest właśnie w trakcie 26 tygodnia i ewidentnie skok odpuszcza. Daj znać jak nocka. Młody przez 1,5 tyg budził się w nocy nawet co pół godziny wiec chodziliśmy jak zombiaki. Dzisiaj nastąpił jakiś przełom bo obudził się tylko o 2.30 i teraz o 5.30.

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. U nas ze spanie w dzień też problem. Dodtakowo dziś o 4 nad ranem dziecko się obudziło i powital mnie radosnym uśmiechem i machaniem szkitkami. O 5.15 dopiero dziada spacyfikowalam zabierając do naszego łóżka. . Padam..

tb734z17s9scq0zt.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ela mój jest właśnie w trakcie 26 tygodnia i ewidentnie skok odpuszcza. Daj znać jak nocka. Młody przez 1,5 tyg budził się w nocy nawet co pół godziny wiec chodziliśmy jak zombiaki. Dzisiaj nastąpił jakiś przełom bo obudził się tylko o 2.30 i teraz o 5.30.
    U nas właśnie nocki się poprawiły, mała budzi się dwa razy na szybkie jedzenie i śpi dalej.
    No nic dziś pobudka z uśmiechem na twarzy o 6.30 (ale i tak musiałam wstać), na razie humorek super, zobaczymy co dzień przyniesie. Rozwiozłam chłopaków do szkoły teraz mam czas na spokojne śniadanko z Maryśką.
    Muszę chyba wypić kawę bo głowa mi pęka i mam jakieś mroczki przed oczyma.

5b09tv73mjpedncc.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój dzieć ma już pół roku..

<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 22:14

bento, la_lenka, Kassie, Kucykowa, Magnolia3, karolcia87, 4me, Anitka201, chabasse, ela, easymum, Dżuls, julita, edysia5, Wonderland, przyszła mama, agatka196, Carolline, agniesja lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Tak tak, jak malz kaze to tsza brac :-)

Anitka201, edysia5 lubią tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
‹‹ 3009 3010 3011 3012 3013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ