X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem na etapie wyboru torby skip hop i tez najbardziej sklaniam sie do onyx. A i rozliczylam pit i pierwszy raz w zyciu dzieki mojemu dziecku bede miala zwrot z podatku - cale 446 zl :-)
    Takze nie zaluje kasy na torbe :-)

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tylko pyt czY ta torba jest dosc sztywna czy taka szmata?

edysia5
  • julita Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Julita daj znać czy żyrafka została zaakceptowana :-)
    La lenka a Łucja nadal oczarowana Zośka?

żyrafa zlana ciepłym moczem, zero zainteresowania ale dam jej jeszcze szanse bo dzisiaj jedyne co interesuje moje dziecko jest noszenie na rękach ;) natomiast pies omało sie nie obsr** gdy usłyszał piszczącą zabawkę

Anitka201, Carolline lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edysia - ja dałam młodej butelkę do zabawy, coś na zasadzie gryzaka, nie wpychałam jej od razu do buzi. Młoda sama ją sobie wsadziła do japy jak wyczaiłą gdzie guma, tak jak każda inną zabawkę, kluczem były chyba te uchwyty, bo jak wcześniej usiłowałam dać jej herbatkę lipową gdy się rozchorowała, to ni cholery, dopiero uchwyty pomogły, bo trochę się tym najpierw pobawiła.

edysia5 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahaha no chyba umere ze smiechu JULITA dobre, pies najlepszy.

Najwyzej pies bedzie mial droga zabawke. Nic straconego :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 20:45

edysia5
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    żyrafa zlana ciepłym moczem, zero zainteresowania ale dam jej jeszcze szanse bo dzisiaj jedyne co interesuje moje dziecko jest noszenie na rękach ;) natomiast pies omało sie nie obsr** gdy usłyszał piszczącą zabawkę
    Aaaahahaha tak właśnie planowałam zutylizować ciuchlandową żyrafkę młodej, ale nie mam psa, a moje koty z kolei zbyt dumne żeby bawić się jakimś kawałkiem gumy, wolą szczury z ikei :D

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Moka89 właśnie się zastanawiam pomiędzy ta co Ty masz, zwykła szara albo koniczyna marokanska (onyx) i kurcze nie wiem :-) chyba odloze zakup na przyszły miesiąc :-)
    Dziewczyny mi tez chodzi ta torba po glowie bardzo :) moka wlasnie ta co Ty masz i Anitka ta szara :D jeszcze sue kiedys zastanawiałam nad ta szaro biala w zygzaki ale juz mi sie ten wzór lekko opatrzyl bo młody ma troche rzeczy do pokoju w taki deseń.
    Pomimo tego, ze kolorowe mi sie podobają najbardziej to ja chyba- jesli w ogóle - pójdę w szara bo musi mi pasować pozniej do spacerowki elodie details graphic grace ;) ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita padłam :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    Mam tylko pyt czY ta torba jest dosc sztywna czy taka szmata?
    Sztywna :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls ja tez malemu daje w niekapku nuk bo ten jesscze na poczatku najszybciej zalapal i on tez ma uchwyty. Tak samo jak ty do lapki albo na brzuszek isie bawi :-) ale dzis ten soczek to pieknie pil bo ja juz mialam zalamke ze on zwyczajnie nie potrafi.
    Tylko teraz jak go przekonac do mm? A moze wiecie ktore w smaku jest najmniej slodkie albo podobne do cyckowego? Juz mialam bebiko i hipp combiotik i odruchy wymiotne takie same. A jak na spiocha sprobowalam to od razu pobudka i ryk!

edysia5
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie cyckowe jest bardzo słodkie :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Według mnie cyckowe jest bardzo słodkie :P
    Też próbowałam i potwierdzam :P

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja się zastanawiam czy będę te torbę dopinala do wózka. Bo skip hop ma 5akie fajne małe organizery do wózka (np na napój, przekąski, klucze) i taki by mi pasował przy spacerówce. Ale ogólnie tez myślę nad bardziej stonowana kolorystyka :-)

• PePePe Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Sztywna :)

Znow pozwole sobie sie odezwac,bo po prostu cos w temacie wiem. Widze, ze od dluzszego czasu rozwazacie czy torba skip hop jest warta ceny i uwagi.
    Ja mam torbe skip hop duo blue- jest boska

• PePePe Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    Dzuls ja tez malemu daje w niekapku nuk bo ten jesscze na poczatku najszybciej zalapal i on tez ma uchwyty. Tak samo jak ty do lapki albo na brzuszek isie bawi :-) ale dzis ten soczek to pieknie pil bo ja juz mialam zalamke ze on zwyczajnie nie potrafi.
    Tylko teraz jak go przekonac do mm? A moze wiecie ktore w smaku jest najmniej slodkie albo podobne do cyckowego? Juz mialam bebiko i hipp combiotik i odruchy wymiotne takie same. A jak na spiocha sprobowalam to od razu pobudka i ryk!

Enfamil

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Też próbowałam i potwierdzam :P
    Ja kiedyś nawet kawę piłam :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja kiedyś nawet kawę piłam :P
    Whaaat? Piłaś kawę ze swoim mlekiem ?!? Łoł za dużo dla mnie :D

Ja tez mam baaaardzo słodkie mleko ale sprobowalam kropelkę ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś tak wyszło w czasach beznabiałowych :P Ale nie była za dobra, nie powtórzyłam tego.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me ja się zastanawiam czy będę te torbę dopinala do wózka. Bo skip hop ma 5akie fajne małe organizery do wózka (np na napój, przekąski, klucze) i taki by mi pasował przy spacerówce. Ale ogólnie tez myślę nad bardziej stonowana kolorystyka :-)
    Hmm no ja wlasnie nie wiem. W sumie teraz mamy plecak i nie dopinam ale wożę w koszyku na dole a spacerowka pewnie ma mniejszy koszyk ale tez i pewnie jest mniej stabilna- moze jak dopne torbe to fiknie? Wiec moze rzeczywiście nie ma co patrzeć na wózek... :/ nie wiem zobaczę- na wiosnę ja kupie. Najpierw spacerówka - czekam na dostawę do Polski bo nigdzie ich nie ma.

Pozniej może torba ;) musze to przemyśleć bo my musimy kupic jeszcze pare gadżetów przed wakacjami a to idze zbankrutować... My dużo czasu z młodym będziemy spędzać na plaży a wiec sloncu sila rzeczy no i Np trza mu kupoc dobre okulary przeciwsłoneczne. Kolejna stówka w plecy :/ a tez są niezle gadzedziarskie niektóre ale oczywiście wszystko kosztuje.
    Organizery znam, widzialam, nawet sie wahalam czy do wózka wrzucić ale się powstrzymałam ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, właśnie! Organizer! Ktoś już ma? Bo ja już kilka razy prawie kupiłam, ale mam wątpliwości. Czy tego się używa poza normalną torbą? Chciałabym mieć takie coś na szybie odłożenie komórki, chusteczek, pieluszki itp. - więc żeby to było wyżej i nie zamykane. Ale normalnie mam torbę na wózku, dam radę dodatkowo organizer?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3005 3006 3007 3008 3009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ