X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my staramy się ich wcale nie używać, chyba że awaryjnie na dworze, albo jak jest gęstsza sprawa do przetarcia, a już o przecieraniu tym np buzi zupełnie nie ma mowy. Chusteczki pampersa są tak mokre, że prawie kapią :P A do codziennego przecierania pupki kupiłam takie duże waciki kosmetyczne, moczę w ciepłej wodzie i wsio.

8pdp47e.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamy czy karmiąc piersią można zjeść tatara? Mięsko ze sklepu.

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja się zastanawiałam od czego moja kruszyna dostała wysypki a od 3 tygodni używałam chusteczek pampersa bo na promocję się połasiłam, głupia ja! dobrze,że już się skończyły ale szkoda że artykułu nie było wcześniej..
    Co do tatara to mi się wydaje, że chyba nie bardzo.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella wczoraj jadłam sushi z surowym tuńczykiem, to chyba prawie jak tatar :)

Dżuls u nas też rządzą duże waciki i letnia woda

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam plan minimum chusteczek, ale lenistwo wygrało. Nie przewijam na przewijaku (zresztą już nawet przewijaka nie mam i nni chce mi się latać z kubkiem po całym domu. Ale te rossmannowe dobrze na małą działają, bez podrażnień, skład ok, więc nni przeżywam. Choć buzię przecieram raczej awaryjnie, wolę zwykłą chusteczka czy pieluszka.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ywielbuam tatara, ake teraz bym nie zjadla.
    My rozszezanie diety mamy od tygodnia, ale tylko kaszka, hypoaleegiczna ostatnio z bebilonu po ktorej mala " tak mysle ze po niej" cala noc dawala ognia.Chyba brzusio ja bolal, puszczala baki glosne.Krecila siw bez przerwy, wstawalam do niej z 50 razy bez kitu.3 razy jadla.Zwykle maks 2 razy.A tu co 2 godziny
    Masakra jakas, alw kupa rano byla super.Wogolw mleczko jakos osteo jej sie cofnelo i furczalo Jej w nosku, myslalam ze to katar i ze bedzie chora i dlatego nie moze spac.Ale potem przeszlo, chyba opadlo i polknela po prostu.Juz mialam dusze na ramieniu.

1usa8u69die0y60t.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na początku też używaliśmy wody i wacików , ale teraz idziemy na łatwiznę i pupę wycieramy chsteczkami fitti z biedronki, sroka też o nich pisała, Buzię nadal przecieram wacikami

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładna dziś pogoda, słońce śliczne. Tylko zimno. Zrobimy z córą kółko przez las i do domu.
    Ciekawe co ten mój mąż sam z siebie kupi, aż się boję :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen wrote:
    My na początku też używaliśmy wody i wacików , ale teraz idziemy na łatwiznę i pupę wycieramy chsteczkami fitti z biedronki, sroka też o nich pisała, Buzię nadal przecieram wacikami
    Też czyta że ok, ale dla mnie zapach nie do zniesienia. Plus mała miała jakby przesuszona skórę na pupce, u nna jednak rossmannowe wygrywają.

Carmen lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nas też dopadł katarek, tylko, że młodemu nie wylatuje z noska tylko siedzi tam gdzieś głęboko i biedy nie może oddychać a przy okazji połyka wszystko...

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chłopaki mają wychodne, a my obie siedzimy w domu, bo młoda chora, a ja połamana. i żal mi dupę ściska, bo oczywiście prawo Murphy'ego mówi, że jak ma mnie coś trafić i uziemić w domu, to tylko gdy za oknem piękna pogoda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 14:26

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, nie martw się, to tylko tak wygląda ładnie, mi już dupa przemarzła do kości, zły dzień na cienkie, wiskozowe spodnie. I tak w lesie to nie wieje, bo na prostej ulicy to jeszcze wiatr przenikliwy dochodził.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dżuls, nie martw się, to tylko tak wygląda ładnie, mi już dupa przemarzła do kości, zły dzień na cienkie, wiskozowe spodnie. I tak w lesie to nie wieje, bo na prostej ulicy to jeszcze wiatr przenikliwy dochodził.
    Dzięki, ale ja bym chciała kiedyś jeszcze gębę do słońca wystawić, bo już mnie bierze deprecha :P

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze miesiąc - dwa i będzie słońce, takie prawdziwe. Też już się doczekać nie mogę

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce słońce. Bede siedziec na lawce z kubkiem dobrej kawy i lapac energie :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellaVi wrote:
    Drogie mamy czy karmiąc piersią można zjeść tatara? Mięsko ze sklepu.

w temacie TATARA, ja jadłam już kilka razy i żyjemy ;)

http://antoonovka.pl/2015/10/surowizna-czyli-jak-ugryzc-tatara-karmiac-piersia/

tb734z17s9scq0zt.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już straciłam nadzieję że ta cholera mi da posiedzieć na ławce. Kiedyś tak myślałam, że będę siedzieć z książką, a dziecko będzie spało w wózku. A tu się okazało, że trzeba krążyć, bo inaczej ryk. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja już straciłam nadzieję że ta cholera mi da posiedzieć na ławce. Kiedyś tak myślałam, że będę siedzieć z książką, a dziecko będzie spało w wózku. A tu się okazało, że trzeba krążyć, bo inaczej ryk. :P
    A ja od kiedy jestem uziemiona, to większość czasu spędzam na podłodze, obok młodej, bo muszę na twardym, w związku z czym jestem zwolniona z prac domowych i mam wreszcie czas, żeby poczytać książkę bez ciągłego zawracania dupy. Matko, jaki relaks, już zapomniałam jak to jest sam na sam z książką, bo jak do tej pory dawałam radę tylko w kiblu cokolwiek poczytać, odkąd jest z nami młoda.
    Co do słońca, to zaczęłam siebie i męża faszerować witaminą D, żeby jakoś sobie pomóc :P Mam jednak jakieś opory z pójściem z moją deprechą do psychiatry, jak kazał gin, na razie witaminki, heh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 15:38

8pdp47e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie odnośnie kleiku która podaje do mm dajecie ile miarek na początek oraz czy pierwszy raz rano dawalyscie czy od razu na noc i robicie tak jak na opakowaniu jest napisane?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A my staramy się ich wcale nie używać, chyba że awaryjnie na dworze, albo jak jest gęstsza sprawa do przetarcia, a już o przecieraniu tym np buzi zupełnie nie ma mowy. Chusteczki pampersa są tak mokre, że prawie kapią :P A do codziennego przecierania pupki kupiłam takie duże waciki kosmetyczne, moczę w ciepłej wodzie i wsio.
    Tak szczerze to my też w domu używamy duże waciki z wodą :-) ja kupuję w lidlu takie duże owalne płatki kosmetyczne wychodzą dużo taniej niż rossmannowe płatki dla dzieci. Bo tego trochę idzie :-)

‹‹ 3000 3001 3002 3003 3004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ