X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Ooj.. to nie dobrze. Wychodzi na to, że nawet nie chodząc do przychodni można nabawić się chorobska. Zdrówka życzę i cierpliwosci Dzuls
    Wczoraj byliśmy w przychodni, ale z samego rana, nie było jeszcze żadnych dzieci. starszak pewnie coś przywlókł z przedszkola. a tak się cieszyłam, że młoda nic do tej pory nie złapała i omijają ją te wszystkie inhalacje sterydami, antybiotyki itd. Nosz kurna. Ale ogólnie nie ma temperatury, oprócz tego, że nie chce leżeć na podłodze bo pewnie przytyka ją trochę, to ogólnie humorek też ok. Siedzi w bujaku i non stop gada.

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    10 łyżeczek od herbaty czy 10 łyżeczek takich dzieciowych?
    To one sie czymś różnią? U nas dzieciowe są takie same jak od herbaty;) ale ja daje zwykla metalowa,od herbaty. Mam dziecioqe tommee teppe i sa jakos tak wyprofilowane do dupy, ze maly lepiej je ze zwyklej.
    Na początku dawalam 4 lyzeczki teraz doszliśmy juz do 10- tak zwiększałam stopniowo.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mam prośbę do dziewczyn, które kupiły ostatnio żyrafę sophie. Mogłybyście polecić jakiegoś sprzedawcę na allegro? Będę wdzięczna :)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellaVi wrote:
    U nas dziś młoda marudna ale w granicach normy. Wykąpana, najedzona ale spać nie chciała ... po 3 seriach projektora pozytywki chyba zasnęła bo już nie słyszę jej gadania ;P Śpi ubrana w pajacyk, pod bardzo cieniutką kołderką.
    A mam takie nie dzieciowe pytanie, posiadaczki zmywarek, jakich tabletek do mycia używacie ? kończą mi się zapasy i nie wiem co kupić ...
    Dreft :) Super domywa :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    U nas chyba skok i problemy brzuszkowe. Ola poszla spac o 1.30...Padla u mnie na rekach. A ile jekow i stekow to makabra. Cale szczescie pospala do 10. Dzis mamy gosci.
    Poza tym od soboty znow brak kupki :( Nie dzialaja sliwki suszone i czopek. Co poczac??czy to z dnia na dzien sie zmuenia przy samym kp,ze z 4 kup dziennie jest 1 na 5-7 dni??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 17:38

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Hejka,

Poza tym od soboty znow brak kupki :( Nie dzialaja sliwki suszone i czopek. Co poczac??czy to z dnia na dzien sie zmuenia przy samym kp,ze z 4 kup dziennie jest 1 na 5-7 dni??

u nas była 1 na czasie i 8 dni.. średnio co 4-5. I nagle mu się odmieniło i robi 2-3 dziennie.. chyba nie ma na to reguły.. a boli ją? bo u nas było to tyle dni a bezproblemowo zupełnie..
    fajnie działał też dicoflor jak były gorsze brzuszkowe dni..

tb734z17s9scq0zt.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    u nas była 1 na czasie i 8 dni.. średnio co 4-5. I nagle mu się odmieniło i robi 2-3 dziennie.. chyba nie ma na to reguły.. a boli ją? bo u nas było to tyle dni a bezproblemowo zupełnie..
    fajnie działał też dicoflor jak były gorsze brzuszkowe dni..
    Podalam dzis Dicoflor,Kochana. A ile kropelek dawalas??
    No niby sie troszke czasem prezy,ale brzuszek miekki i gazy ida.

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie dawałam w kropelkach, bo miałam wrażenie, że nie działają albo i jest po nich gorzej.. może to głupie..
    ja podawałam kapsułki- zawartość wysypywałam na łyżeczkę, dodawałam trochę wody i tak dawałam..

tb734z17s9scq0zt.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurde ja mam kropelki...Poczekam do jutra i zobaczymy czy zadzialaja. Jak nie to kupie kapsulki.Dziekuje ;)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to ma wpływ.. ja generlanie żadnych z tych kroplowych probiotyków nie lubiłam.. ani dicofloru ani tego czegoś na f.. dopóki nie było objawów brzuszkowych nic nie robiłam.. w sumie z 2 razy podałam czopek ale to już było widać, że się męczy.

ale ja też mam podejście, że jak dziecko leży i nie woła to nie należy ruszać..

tb734z17s9scq0zt.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    To one sie czymś różnią? U nas dzieciowe są takie same jak od herbaty;) ale ja daje zwykla metalowa,od herbaty. Mam dziecioqe tommee teppe i sa jakos tak wyprofilowane do dupy, ze maly lepiej je ze zwyklej.
    Na początku dawalam 4 lyzeczki teraz doszliśmy juz do 10- tak zwiększałam stopniowo.
    No my mamy taką http://archiwum.allegro.pl/oferta/munchkin-multikolorowa-lyzeczka-do-karmienia-3m-i5598784861.html i są płytsze od zwykłej łyżeczki :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka - chciałam tak nieśmiało zapytać o jakieś wieści o tym wcześniaczku u Was w rodzinie...?

8pdp47e.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryśkę też uczulił ziemiak najprawdopodobniej, narazie z niego zrezygnowałam spróbuje za tydzień jeszcze raz.
    Jeśli chodzi o karmienie mm to ja podawała chłopakom tylko jako baza do kaszki, a kaszę dawałam jako posiłek mleczny. Do pracy wróciłam jak Michu miał 8mc, więc czymś trzeba było zastąpić pierś w czasie mojej niebecności. Przed pracą dawałam pierś potem babcia dawała ok 9tej kaszkę (czasami jajecznicę) potem deserek, obiadek i jak wróciłam o 15tej cycuś ok 19tej znów kaszka. Przed snem cycuś. Piersią karmiłam do roku, potem sami zrezygnowali obaj podobnie czasowo, moje dzieci nie znają butli, więc kaszkę robiłam na pół gęsto i podawałam łyżeczką. Mm samego nie chcieli pić, więc po pierwszym roku zaczęłam podawać mleko krowie plus kaszki jak wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 18:31

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • ela Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i chłopców nie udało się utuczyć kaszami, a teraz by im się przydało☺, ale mam w rodzinie roczne dziecko utuczone jak świnka, jednak jej karmienie wygląda inaczej bo cztery razy mleko mm zagęszczone słodką kaszą z butli plus raz kasza na gęsto no i obiadek plus deserek i coś ze stołu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 18:38

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Anitka - chciałam tak nieśmiało zapytać o jakieś wieści o tym wcześniaczku u Was w rodzinie...?
    Mała jest silna i nawet odłączyli ja od respiratora. Miała duży spadek masy ciała po porodzie ( duzo wiecej niz 10%) a urodziła się ważąca 850 g. Na razie jej stan jest stabilny.

karolcia87 lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Mała jest silna i nawet odłączyli ja od respiratora. Miała duży spadek masy ciała po porodzie ( duzo wiecej niz 10%) a urodziła się ważąca 850 g. Na razie jej stan jest stabilny.
    Ok, oby wszystko dalej szło ku dobremu, trzymam kciuki.

Anitka201 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    A i chłopców nie udało się utuczyć kaszami, a teraz by im się przydało☺, ale mam w rodzinie roczne dziecko utuczone jak świnka, jednak jej karmienie wygląda inaczej bo cztery razy mleko mm zagęszczone słodką kaszą z butli plus raz kasza na gęsto no i obiadek plus deserek i coś ze stołu.
    O_o ja tych kasz na słodko w ogóle nie rozumiem, po cholerę to się daje dziecku. Drogie to, tuczące, kupa cukru, chemii, i zwyczajnie taniej wychodzi zrobić nawet zwykłą kaszę mannę z jakimś owocem, już nie mówiąc o tym, że zdrowiej. "Deserku" też nie praktykowałam. No ale wiadomo, że każdy robi jak uważa, ale jakoś sporo osób ślepo brnie w produkty z półki "dla dzieci", mając pod nosem lepsze rzeczy i zamiast dać dziecku coś normalnego, to kupuje tę chemię. Widziałam też jogurty "dla niemowląt" i tam też tona cukru. Mi kiedyś teściowa nakupowała jakiś herbatników dla dziecka (miało może z pół roku) i zastanawiałam się po jakiego grzyba mam go dopychać jeszcze jakimiś herbatnikami.

bento, Magnolia3 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, stron wątku nam ubywa czy mi się zdaje?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja.. dzieć wykonuje dziś przewroty na boki :D
    ku wielkiej radości rodziców i ogromnej frustracji wyżejwymienionego,bo chciałby dalej, ale jeszcze nie ogarnia..

Dżuls, przyszła mama, Magnolia3 lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja popieram podejście Dzuls. Niestety jak mój syn był mały popełniłam sporo błędów żywieniowych... często właśnie dlatego że produkty, które podawałam były z półek dla dzieci i dlatego właśnie je wybierałam. Jednak dość szybko się ogarnęłam i odkryłam ;-) , że wszystkie produkty mają ETYKIETY, które od tego czasu uważnie czytam :-)

Anitka201, Magnolia3 lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
‹‹ 2993 2994 2995 2996 2997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ