X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls dzieki za linka. Super wpis- prosty i jasny. Wiadomo co kupowac.
    Dziewczyny a ja mam pytanie o kleik ryżowy. Ostatnio robiłam zapasy sloiczkow i wzielam kleik- patrzę bez cukru- zlapalam i poszłam ale... Tak naprawde po co to ? Kiedy to się zaczyna dawać i w jakim celu????? Help!!!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie czytam o tym kleiku i przychodzi mi na myśl tylko jedno zadtosowanie- zapchanie dziecka na noc? I to na mleku modyfikowanym z tego co czytam na opakowaniu. Czy ktos używam,jakos inaczej w ciagu dnia?
    Kurcze mnie na noc odpada bo po pierwse cycki mi eksplodują, po drugie stracę pokarm jak takie jedno cale karmienie zastąpię kleikiem :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dzuls dzieki za linka. Super wpis- prosty i jasny. Wiadomo co kupowac.
    Dziewczyny a ja mam pytanie o kleik ryżowy. Ostatnio robiłam zapasy sloiczkow i wzielam kleik- patrzę bez cukru- zlapalam i poszłam ale... Tak naprawde po co to ? Kiedy to się zaczyna dawać i w jakim celu????? Help!!!
    Zagęszczasz tym np mleko przed snem i jest szansa, że Twoje dziecko jak tym się zapcha to dłużej pośpi. Przy starszaku działało, z młodą jeszcze nie próbowałam. Właściwie cokolwiek możesz tym zagęścić, ale ja stosowałam tylko do wieczornego mleczka.

8pdp47e.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja raz dodałam młodemu na noc kleik i strasznie go zatwardził.Męczył się z kupką i kleik poszedł w odstawkę.

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • bento Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam, że te wszystkie mieszanki kaszkowe to słaby wybór. Planuję gotować zwykłą mannę i dodawać do posiłku.

sRUqp2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 180 mleka dwie miarki kleiku i moje dziecko tak samo się budzi, idzie w odstawkę.

My do weekendu ruszamy z owocami, więc kaszki jeszcze przed nami. Przeczytałam o nadal nie wiem co wybrać :/ w ogole niby ten gluten wprowadza się normalnie tak jak każde jedzenie, ale szczerze mówiąc jakoś mnie to przeraża póki co. Nie wiem jak zacząć. Moze najlepiej ugotować w małej ilości wody i dodać do obiadku?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka, ja wczoraj pierwszy raz dodałam gluten. Ugotowałam kasze manna i pol lyzeczki dodalam do obiadku

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i co do tych zabawek, to bardzie chodziło mi o coś, gdzie jak mała podusi jakies guziczki to coś jej zagra itp. Przejdę się w sobotę do zabawkowego jak będę u rodziców, bo Gabi będzie miała imienki, to coś jej wybiorę :) ten tort jest świetny, ale to dla starszego dziecka :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen wrote:
    moka, ja wczoraj pierwszy raz dodałam gluten. Ugotowałam kasze manna i pol lyzeczki dodalam do obiadku
    Taką zwykła? Np z firmy kupiec?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, dokładnie tą z kupca

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki :-) ..troszkę sobie odpuściłam podczytywanie..a tu tyyyyle nowych mamuś :-)
    Mam pytanko czy któraś z Was myśli już o kolejnym dzieciaczku? W sumie po cc ciąża przez 2 lata przeciwwskazana...ale przez ginka zakazana jedynie przez pół roku :-) Gosia za chwilę kończy 5 miesięcy...a że o nią było dosyć ciężko walczyć..to zastanawiam się czy już "za chwilę" nie zacząć starań o rodzeństwo dla naszej córci..

1usacwa1uvvludfr.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie temat kaszek smakowych planuje totalnie olać, syn nigdy nie dostał żadnej smakowej, najpierw była manna, potem jaglana i płatki owsiane, a potem do obiadu zamiast ziemniaków wszystkie inne możliwe kasze i do tej pory mu usmakują, nie dostał też ani razu mleka modyfikowanego (wieczorne kaszki były na kozim), ale na wszelki wypadek przekopałam się przez asortyment w kerfie, żeby jak coś, to nie dać się zaskoczyć :P

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie czyli tylko zapychacz na noc ;) przy moim nocnym zarloku moze warto spróbować ale to jeszcze nie teraz. Dam mu jeszcze z miesiac- jak nie podziala na lepszy sen to odstawia :) no chyba, ze juz nie będziemy na KP to chyba taka zdrowa kaszka na noc to dobry pomysł?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Taką zwykła? Np z firmy kupiec?
    Polecam mannę Polskie Młyny (sprzedawana w takich pomarańczowych papierowych torbach kilogramowych jak mąka), jest fajna, bo nie klei się w takiego białego gluta, tylko jest jakby grubiej ziarnista i ma trochę takich ciemniejszych syfków od mielenia, nie jest taka do końca oczyszczona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 12:10

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie z kaszkami się nie spieszę. Na razie pójdą warzywa, potem owoce, potem mięso. Kaszki raczej dopiero jak zacznę ze śniadaniami będą miały regularnie rację bytu. Moja jest duża, ciężka, raczej nie trzeba jej dodatkowo podtuczać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja ogólnie z kaszkami się nie spieszę. Na razie pójdą warzywa, potem owoce, potem mięso. Kaszki raczej dopiero jak zacznę ze śniadaniami będą miały regularnie rację bytu. Moja jest duża, ciężka, raczej nie trzeba jej dodatkowo podtuczać.
    U mnie podobnie, stąd też to mleko kozie, bo mm jednak trochę podtucza dzieci a moje są wielkie i bez tego. Co do kasz, to ja dodaję tylko odrobinę do warzywek, potem pewnie będę dodawać do mleka przed snem, ale to jeszcze trochę, jak zauważę, że się nie najada, bo teraz budzi się o swoich stałych porach i już tak się "wyregulowała".

8pdp47e.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, podawała już któraś z Was mięsko?

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaa ja mysle o kolejnym dziecku i tez jestem po cc. Moj ginek powiedzial ze rok to taki bezpieczy okres przerwy jezeli chodzi o zajscie. Ale po blizszej pogadsance jak tylko wyreguluje tarczyce to w okolicqch czareca, lipca bierzemy sie z mezem za robote :-) tym bardziej ze o malego tez staralismy sie 4 lata.
    I d
    No i mam nadszieje ze do tego czasu maly juz nie bedzie na cycku, to jeet glowny powod staran o jego odstawienie od piersi, chociaz nie powiem szkoda mi troxhe tego kp

edysia5
  • bento Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mokka My mamy takie grająco- świecące zabawki
    http://www.smyk.com/smily-play-zole-macius-zabawka-interaktywna,p1096925914,zabawki-gry-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/maskotka-interaktywna-kotek-miauczek,p1116808010,zabawki-gry-dla-dzieci-p i jeszcze jedną grającą i świecącą grzechotkę, ale nie mogę jej wyszukać...
    Kotkiem jest zachwycona i potrafi sama sobie włączać muzyczkę, macha rączką i uderza w niego :-)

sRUqp2.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen ja wczoraj mialam zupe warzywna na indyku i dalam odrobine malemu z warzywami i rosolkiem wcinal i kupa tez byla normalna.

Carmen lubi tę wiadomość

edysia5
‹‹ 2991 2992 2993 2994 2995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ