Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzuls dzieki za linka. Super wpis- prosty i jasny. Wiadomo co kupowac.
Dziewczyny a ja mam pytanie o kleik ryżowy. Ostatnio robiłam zapasy sloiczkow i wzielam kleik- patrzę bez cukru- zlapalam i poszłam ale... Tak naprawde po co to ? Kiedy to się zaczyna dawać i w jakim celu????? Help!!!
-
Tak sobie czytam o tym kleiku i przychodzi mi na myśl tylko jedno zadtosowanie- zapchanie dziecka na noc? I to na mleku modyfikowanym z tego co czytam na opakowaniu. Czy ktos używam,jakos inaczej w ciagu dnia?
Kurcze mnie na noc odpada bo po pierwse cycki mi eksplodują, po drugie stracę pokarm jak takie jedno cale karmienie zastąpię kleikiem
-
4me wrote:Dzuls dzieki za linka. Super wpis- prosty i jasny. Wiadomo co kupowac.
Dziewczyny a ja mam pytanie o kleik ryżowy. Ostatnio robiłam zapasy sloiczkow i wzielam kleik- patrzę bez cukru- zlapalam i poszłam ale... Tak naprawde po co to ? Kiedy to się zaczyna dawać i w jakim celu????? Help!!! -
Na 180 mleka dwie miarki kleiku i moje dziecko tak samo się budzi, idzie w odstawkę.
My do weekendu ruszamy z owocami, więc kaszki jeszcze przed nami. Przeczytałam o nadal nie wiem co wybraćw ogole niby ten gluten wprowadza się normalnie tak jak każde jedzenie, ale szczerze mówiąc jakoś mnie to przeraża póki co. Nie wiem jak zacząć. Moze najlepiej ugotować w małej ilości wody i dodać do obiadku?
-
A i co do tych zabawek, to bardzie chodziło mi o coś, gdzie jak mała podusi jakies guziczki to coś jej zagra itp. Przejdę się w sobotę do zabawkowego jak będę u rodziców, bo Gabi będzie miała imienki, to coś jej wybiorę
ten tort jest świetny, ale to dla starszego dziecka
-
Cześć Mamuśki
..troszkę sobie odpuściłam podczytywanie..a tu tyyyyle nowych mamuś
Mam pytanko czy któraś z Was myśli już o kolejnym dzieciaczku? W sumie po cc ciąża przez 2 lata przeciwwskazana...ale przez ginka zakazana jedynie przez pół rokuGosia za chwilę kończy 5 miesięcy...a że o nią było dosyć ciężko walczyć..to zastanawiam się czy już "za chwilę" nie zacząć starań o rodzeństwo dla naszej córci..
-
Ja ogólnie temat kaszek smakowych planuje totalnie olać, syn nigdy nie dostał żadnej smakowej, najpierw była manna, potem jaglana i płatki owsiane, a potem do obiadu zamiast ziemniaków wszystkie inne możliwe kasze i do tej pory mu usmakują, nie dostał też ani razu mleka modyfikowanego (wieczorne kaszki były na kozim), ale na wszelki wypadek przekopałam się przez asortyment w kerfie, żeby jak coś, to nie dać się zaskoczyć
-
No wlasnie czyli tylko zapychacz na noc
przy moim nocnym zarloku moze warto spróbować ale to jeszcze nie teraz. Dam mu jeszcze z miesiac- jak nie podziala na lepszy sen to odstawia
no chyba, ze juz nie będziemy na KP to chyba taka zdrowa kaszka na noc to dobry pomysł?
-
moka89 wrote:Taką zwykła? Np z firmy kupiec?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 12:10
-
la_lenka wrote:Ja ogólnie z kaszkami się nie spieszę. Na razie pójdą warzywa, potem owoce, potem mięso. Kaszki raczej dopiero jak zacznę ze śniadaniami będą miały regularnie rację bytu. Moja jest duża, ciężka, raczej nie trzeba jej dodatkowo podtuczać.
-
Monaaa ja mysle o kolejnym dziecku i tez jestem po cc. Moj ginek powiedzial ze rok to taki bezpieczy okres przerwy jezeli chodzi o zajscie. Ale po blizszej pogadsance jak tylko wyreguluje tarczyce to w okolicqch czareca, lipca bierzemy sie z mezem za robote
tym bardziej ze o malego tez staralismy sie 4 lata.
I d
No i mam nadszieje ze do tego czasu maly juz nie bedzie na cycku, to jeet glowny powod staran o jego odstawienie od piersi, chociaz nie powiem szkoda mi troxhe tego kpedysia5 -
mokka My mamy takie grająco- świecące zabawki
http://www.smyk.com/smily-play-zole-macius-zabawka-interaktywna,p1096925914,zabawki-gry-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/maskotka-interaktywna-kotek-miauczek,p1116808010,zabawki-gry-dla-dzieci-p i jeszcze jedną grającą i świecącą grzechotkę, ale nie mogę jej wyszukać...
Kotkiem jest zachwycona i potrafi sama sobie włączać muzyczkę, macha rączką i uderza w niego