X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją zawsze przebierana. Wieczorem jest rytuał mycia (albo kąpieli), kremowanie, piżamka (pajac - w dzień nie chodzi w pajacach wcale) i dopiero spanie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w dzien to roznie, czasem leginsy, czasem spodenki dresiki wlasnie z szerokim pasem a czasem rajstopki.Zawsze body na krotki rekaw i cienka bluzeczka:-)

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez kompanko itd.Mala nienawidzi sie ubierac, zawsze jest krzyk i placz.Czasem golutką muszę w kocyk i do cycka od razu bo nie ma sily.Codziennie nowa pizamka tzn czysta.W nocy mala jak spala pod kocykuem to mialam wrazenie ze moze jej chlodno, ale pod kolderka jest cieplutka.

1usa8u69die0y60t.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też przebieramy. Wieczorem zawsze kąpiel, a po kremik i świeży pajacyk. U mnie młoda w dzień śmiga w bodziaku z długim+ półśpioszki lub bodziak z krótkim rękawkiem+bluzeczka+rajtki lub spodenki i skarpety.

Magnolia3 u nas też z ubieraniem na bakier. najgorsze są bluzki i bodziaki zakładane przez głowę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 22:17

sRUqp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zawsze przebieramy. Mamy rytuał - kapanie, kremowanie, wloski, witaminki i piżamka-ale jak nie ulal to dwie noce z rzędu ta sama ;) rano od razu przebieram w dresiki :)
    Zdarzyło sie moze raz czy dwa za noworodka ;) ze gdzies byliśmy wróciliśmy w nocy i nie przebiralisy. Teraz jak wracamy to młody i tak sie zawsze wybudzi wiec przebieramy go w wygodniejszego śpiocha :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy żyrafę od świat ta co la Lenka i nadal jest popularna. Na noc po kąpieli mała jest przebierana w pajac ze stopkami i spi pod kołderka puchowa 65x 80 cm.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic dziś wieczorem nie zrobiłam, jak mała zasnęła to tylko mężowi obiad i klaplam bezmyślnie przed komputerem - pranie czeka, ciuchy do schowania, balagan narasta. A w sumie dzisiejszy dzień był spoko, mała grzeczna, nie wiem co mnie tak dziś zużyło :/ Ale strasznie nie lubię takich momentów. Oby jutro było lepiej.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    i mnie kusi ta cała żyrafa, w czym tkwi jej sekret?

pytanie do kogoś kto ma żyrafę od dłuższego czasu: czy dziecko po pewnym czasie nadal jest zainteresowane zabawką tak jak na początku, czy jednak jest znudzenie materiałem?
    Ja chyba tez zamówię gryzak. Mój na początku dostał pluszowa Zośke i mimo płowych kolorów polubił ja od pierwszego spojrzenia :-) ma nawet takie zdjęcie :-) młody do tej pory bardzo ja lubi bo łatwo ją chwycić za szyję. Wydaje mi się ze gryzak jest lepszy bo ta pluszowa non stop piore.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 06:05

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was ma ten drewniany gryzak?? Jesli tak to jak on się spisuje?

My do zmywarki używamy tabletki fairy platinum. Testowaliśmy juz wiele marek i te wg nas były najlepsze.

Na noc zakładamy pajace. Codziennie świeże, a rano przebieram młodego w spodnie dresowe i body z długim. Czasami zakładam body na ramiaczku i do tego jakąś bluzeczke z długim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 07:46

• 4me Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    A czy któraś z Was ma ten drewniany gryzak?? Jesli tak to jak on się spisuje?

My do zmywarki używamy tabletki fairy platinum. Testowaliśmy juz wiele marek i te wg nas były najlepsze.

Na noc zakładamy pajace. Codziennie świeże, a rano przebieram młodego w spodnie dresowe i body z długim. Czasami zakładam body na ramiaczku i do tego jakąś bluzeczke z długim.
    drewniany lulalove? Ja mam ale powiem szczerze, ze nie dalam jeszcze młodemu do gryzienia bo jakos nie przemawia do mnie aby tymi dziaselkami gryzl drewno :/ poza tym jest dość ciężki i jak on macha tak tymi rękami to boje sie, ze zrobi sobie krzywdę ;)
    Stoi jako auto i ozdoba na szafce ;)

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Co do ubioru to my w dzien chodzimy w bodziaku na dlugi rekaw i sarpetkach, a w nocy młody śpi w cienkim pajacyku pod kolderka, i też zakładamy co wieczór po kąpaniu świeży:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 08:47

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jakiego ja wczoraj miałam lenia.. Nic nie zrobiłam, NIC!
    My w dzień też e bodziaku na długi rękaw, dresiki i skarpetki do czasu aż 15 raz nie ściągnie wtedy śmiga już bez. Wieczorem zawsze przebieram na pajaca i śpi z nami pod kołdrą.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio wasze dzieciaki chodzą w samych bodziakach? Bez spodenek? Moja po chwili miałaby zimne nóżki :P
    Gabi w dzien ma body na długi rękaw, spodenki/leginsy i sparpetki lub body na krotki, bluzeczka i spodenki, na noc codziennie świeży pajacyk i spi pod kołderką, swoją albo moją :)

Co z tymi grającymi zabawkami? Macie coś godnego polecenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:43

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał naprawde tak na samych bodach i nie sa przeziebione? My na dzien to body krotki rekaw i cienka bluzka i na dupke rajstopy. Janz koleji skarpet nie lubie bo moj dzikus taki ruchliwy ze za chwile ma gole stopki. I pomimo ze mamy ogrzewanie podlogowei w domu ok 22,23 stopini jak bardzo sloneczny dzien to nawet 24 to tomek wiekszosdc czasu spedza na podlodze i jak ma golw stopki to doslownie za chwile caly zimny jest, a jak ma rajstopy to moze je ciagac i ciagac :-) .

Tabsy do zmywarki te ktore sa w promocji ale najczesciej finish

edysia5
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me dzięki za opinie. Ciągle się zastanawiam nad Zośka albo właśnie tym drewnianym gryzakiem :-) ale skoro on jest ciężki to chyba sobie go odpuszczę bo mój mały tez z tych bardzo ruchliwych i pewnie by sobie tym w głowę przywalil :-)

4me lubi tę wiadomość

• Carmen Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w domu przeważnie temperatura wynosi ok 24 stopni i mimo to, jak zakładam Marcelowi jakiś grubszy pajacyk do spania to budzi sie spocony, a na gołe nóżki praktycznie od początku śmiga i już się przyzwyczaił, jemu jest też tak wygodnie:)

edysia5 lubi tę wiadomość

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • bento Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5
    U nas też jak gołe stopy to za minutkę robią się lodowate całe nogi. W domu mamy do 22c, najczęściej 21, no chyba że jest duże słońce to nagrzeje się i do 24. Moja córcia całe dnie spędza na macie rozłożonej na podłodze i grubym kocu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 11:04

edysia5 lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Co z tymi grającymi zabawkami? Macie coś godnego polecenia?

Moka nie wiem czy akurat o takie zabawki ci chodzi ale z kategorii grający-świecących mam dwie poniższe:

kostka Chicco, świeci na wiele kolorów i ma 4 rzutniki z różnymi kształtami,może też służyć do usypiania :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab2a2c62824f.jpg

krab TinnyLove, często przyczepiać do wózka, młoda bardzo lubi!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f9c24f3589e.jpg

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy takie coś (używane od mojej koleżanki), ale nie powiem żeby było jakieś wielkie wow, ona chyba jeszcze jednak za mała
    http://www.smyk.com/smily-play-slodki-tort-urodzinowy,p1062722932,zabawki-gry-dla-dzieci-p

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

najpierw, anim zapomnę:

https://matkawariatka.pl/rozszerzanie-diety-niemowlaka-zdrowa-kaszka/

fajny artykuł porównujący skłądy kaszek dla niemowląt (trochę pogrzebałam w necie na ten temat, bo ostatnio przeanalizowałam składy kaszek, nawet tych dość drogich i zawierają nawet olej palmowy :/ )

U nas nos dość spokojna, odciągaliśmy gluta tylko raz i nawet dało się pospać.

4me, Carmen, bento, chabasse, Magnolia3 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
‹‹ 2990 2991 2992 2993 2994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ