X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją zawsze przebierana. Wieczorem jest rytuał mycia (albo kąpieli), kremowanie, piżamka (pajac - w dzień nie chodzi w pajacach wcale) i dopiero spanie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w dzien to roznie, czasem leginsy, czasem spodenki dresiki wlasnie z szerokim pasem a czasem rajstopki.Zawsze body na krotki rekaw i cienka bluzeczka:-)

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez kompanko itd.Mala nienawidzi sie ubierac, zawsze jest krzyk i placz.Czasem golutką muszę w kocyk i do cycka od razu bo nie ma sily.Codziennie nowa pizamka tzn czysta.W nocy mala jak spala pod kocykuem to mialam wrazenie ze moze jej chlodno, ale pod kolderka jest cieplutka.

1usa8u69die0y60t.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też przebieramy. Wieczorem zawsze kąpiel, a po kremik i świeży pajacyk. U mnie młoda w dzień śmiga w bodziaku z długim+ półśpioszki lub bodziak z krótkim rękawkiem+bluzeczka+rajtki lub spodenki i skarpety.

Magnolia3 u nas też z ubieraniem na bakier. najgorsze są bluzki i bodziaki zakładane przez głowę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 22:17

sRUqp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zawsze przebieramy. Mamy rytuał - kapanie, kremowanie, wloski, witaminki i piżamka-ale jak nie ulal to dwie noce z rzędu ta sama ;) rano od razu przebieram w dresiki :)
    Zdarzyło sie moze raz czy dwa za noworodka ;) ze gdzies byliśmy wróciliśmy w nocy i nie przebiralisy. Teraz jak wracamy to młody i tak sie zawsze wybudzi wiec przebieramy go w wygodniejszego śpiocha :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy żyrafę od świat ta co la Lenka i nadal jest popularna. Na noc po kąpieli mała jest przebierana w pajac ze stopkami i spi pod kołderka puchowa 65x 80 cm.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic dziś wieczorem nie zrobiłam, jak mała zasnęła to tylko mężowi obiad i klaplam bezmyślnie przed komputerem - pranie czeka, ciuchy do schowania, balagan narasta. A w sumie dzisiejszy dzień był spoko, mała grzeczna, nie wiem co mnie tak dziś zużyło :/ Ale strasznie nie lubię takich momentów. Oby jutro było lepiej.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    i mnie kusi ta cała żyrafa, w czym tkwi jej sekret?

pytanie do kogoś kto ma żyrafę od dłuższego czasu: czy dziecko po pewnym czasie nadal jest zainteresowane zabawką tak jak na początku, czy jednak jest znudzenie materiałem?
    Ja chyba tez zamówię gryzak. Mój na początku dostał pluszowa Zośke i mimo płowych kolorów polubił ja od pierwszego spojrzenia :-) ma nawet takie zdjęcie :-) młody do tej pory bardzo ja lubi bo łatwo ją chwycić za szyję. Wydaje mi się ze gryzak jest lepszy bo ta pluszowa non stop piore.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 06:05

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was ma ten drewniany gryzak?? Jesli tak to jak on się spisuje?

My do zmywarki używamy tabletki fairy platinum. Testowaliśmy juz wiele marek i te wg nas były najlepsze.

Na noc zakładamy pajace. Codziennie świeże, a rano przebieram młodego w spodnie dresowe i body z długim. Czasami zakładam body na ramiaczku i do tego jakąś bluzeczke z długim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 07:46

• 4me Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    A czy któraś z Was ma ten drewniany gryzak?? Jesli tak to jak on się spisuje?

My do zmywarki używamy tabletki fairy platinum. Testowaliśmy juz wiele marek i te wg nas były najlepsze.

Na noc zakładamy pajace. Codziennie świeże, a rano przebieram młodego w spodnie dresowe i body z długim. Czasami zakładam body na ramiaczku i do tego jakąś bluzeczke z długim.
    drewniany lulalove? Ja mam ale powiem szczerze, ze nie dalam jeszcze młodemu do gryzienia bo jakos nie przemawia do mnie aby tymi dziaselkami gryzl drewno :/ poza tym jest dość ciężki i jak on macha tak tymi rękami to boje sie, ze zrobi sobie krzywdę ;)
    Stoi jako auto i ozdoba na szafce ;)

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Co do ubioru to my w dzien chodzimy w bodziaku na dlugi rekaw i sarpetkach, a w nocy młody śpi w cienkim pajacyku pod kolderka, i też zakładamy co wieczór po kąpaniu świeży:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 08:47

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jakiego ja wczoraj miałam lenia.. Nic nie zrobiłam, NIC!
    My w dzień też e bodziaku na długi rękaw, dresiki i skarpetki do czasu aż 15 raz nie ściągnie wtedy śmiga już bez. Wieczorem zawsze przebieram na pajaca i śpi z nami pod kołdrą.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio wasze dzieciaki chodzą w samych bodziakach? Bez spodenek? Moja po chwili miałaby zimne nóżki :P
    Gabi w dzien ma body na długi rękaw, spodenki/leginsy i sparpetki lub body na krotki, bluzeczka i spodenki, na noc codziennie świeży pajacyk i spi pod kołderką, swoją albo moją :)

Co z tymi grającymi zabawkami? Macie coś godnego polecenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:43

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał naprawde tak na samych bodach i nie sa przeziebione? My na dzien to body krotki rekaw i cienka bluzka i na dupke rajstopy. Janz koleji skarpet nie lubie bo moj dzikus taki ruchliwy ze za chwile ma gole stopki. I pomimo ze mamy ogrzewanie podlogowei w domu ok 22,23 stopini jak bardzo sloneczny dzien to nawet 24 to tomek wiekszosdc czasu spedza na podlodze i jak ma golw stopki to doslownie za chwile caly zimny jest, a jak ma rajstopy to moze je ciagac i ciagac :-) .

Tabsy do zmywarki te ktore sa w promocji ale najczesciej finish

edysia5
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me dzięki za opinie. Ciągle się zastanawiam nad Zośka albo właśnie tym drewnianym gryzakiem :-) ale skoro on jest ciężki to chyba sobie go odpuszczę bo mój mały tez z tych bardzo ruchliwych i pewnie by sobie tym w głowę przywalil :-)

4me lubi tę wiadomość

• Carmen Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w domu przeważnie temperatura wynosi ok 24 stopni i mimo to, jak zakładam Marcelowi jakiś grubszy pajacyk do spania to budzi sie spocony, a na gołe nóżki praktycznie od początku śmiga i już się przyzwyczaił, jemu jest też tak wygodnie:)

edysia5 lubi tę wiadomość

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • bento Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5
    U nas też jak gołe stopy to za minutkę robią się lodowate całe nogi. W domu mamy do 22c, najczęściej 21, no chyba że jest duże słońce to nagrzeje się i do 24. Moja córcia całe dnie spędza na macie rozłożonej na podłodze i grubym kocu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 11:04

edysia5 lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Co z tymi grającymi zabawkami? Macie coś godnego polecenia?

Moka nie wiem czy akurat o takie zabawki ci chodzi ale z kategorii grający-świecących mam dwie poniższe:

kostka Chicco, świeci na wiele kolorów i ma 4 rzutniki z różnymi kształtami,może też służyć do usypiania :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab2a2c62824f.jpg

krab TinnyLove, często przyczepiać do wózka, młoda bardzo lubi!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f9c24f3589e.jpg

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy takie coś (używane od mojej koleżanki), ale nie powiem żeby było jakieś wielkie wow, ona chyba jeszcze jednak za mała
    http://www.smyk.com/smily-play-slodki-tort-urodzinowy,p1062722932,zabawki-gry-dla-dzieci-p

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

najpierw, anim zapomnę:

https://matkawariatka.pl/rozszerzanie-diety-niemowlaka-zdrowa-kaszka/

fajny artykuł porównujący skłądy kaszek dla niemowląt (trochę pogrzebałam w necie na ten temat, bo ostatnio przeanalizowałam składy kaszek, nawet tych dość drogich i zawierają nawet olej palmowy :/ )

U nas nos dość spokojna, odciągaliśmy gluta tylko raz i nawet dało się pospać.

4me, Carmen, bento, chabasse, Magnolia3 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
‹‹ 2990 2991 2992 2993 2994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ