Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas tez kompanko itd.Mala nienawidzi sie ubierac, zawsze jest krzyk i placz.Czasem golutką muszę w kocyk i do cycka od razu bo nie ma sily.Codziennie nowa pizamka tzn czysta.W nocy mala jak spala pod kocykuem to mialam wrazenie ze moze jej chlodno, ale pod kolderka jest cieplutka.
-
My też przebieramy. Wieczorem zawsze kąpiel, a po kremik i świeży pajacyk. U mnie młoda w dzień śmiga w bodziaku z długim+ półśpioszki lub bodziak z krótkim rękawkiem+bluzeczka+rajtki lub spodenki i skarpety.
Magnolia3 u nas też z ubieraniem na bakier. najgorsze są bluzki i bodziaki zakładane przez głowę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 22:17
-
My zawsze przebieramy. Mamy rytuał - kapanie, kremowanie, wloski, witaminki i piżamka-ale jak nie ulal to dwie noce z rzędu ta sama
rano od razu przebieram w dresiki
Zdarzyło sie moze raz czy dwa za noworodkaze gdzies byliśmy wróciliśmy w nocy i nie przebiralisy. Teraz jak wracamy to młody i tak sie zawsze wybudzi wiec przebieramy go w wygodniejszego śpiocha
-
Nic dziś wieczorem nie zrobiłam, jak mała zasnęła to tylko mężowi obiad i klaplam bezmyślnie przed komputerem - pranie czeka, ciuchy do schowania, balagan narasta. A w sumie dzisiejszy dzień był spoko, mała grzeczna, nie wiem co mnie tak dziś zużyło
Ale strasznie nie lubię takich momentów. Oby jutro było lepiej.
-
julita wrote:i mnie kusi ta cała żyrafa, w czym tkwi jej sekret?
pytanie do kogoś kto ma żyrafę od dłuższego czasu: czy dziecko po pewnym czasie nadal jest zainteresowane zabawką tak jak na początku, czy jednak jest znudzenie materiałem?ma nawet takie zdjęcie
młody do tej pory bardzo ja lubi bo łatwo ją chwycić za szyję. Wydaje mi się ze gryzak jest lepszy bo ta pluszowa non stop piore.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 06:05
-
A czy któraś z Was ma ten drewniany gryzak?? Jesli tak to jak on się spisuje?
My do zmywarki używamy tabletki fairy platinum. Testowaliśmy juz wiele marek i te wg nas były najlepsze.
Na noc zakładamy pajace. Codziennie świeże, a rano przebieram młodego w spodnie dresowe i body z długim. Czasami zakładam body na ramiaczku i do tego jakąś bluzeczke z długim.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 07:46
-
Anitka201 wrote:A czy któraś z Was ma ten drewniany gryzak?? Jesli tak to jak on się spisuje?
My do zmywarki używamy tabletki fairy platinum. Testowaliśmy juz wiele marek i te wg nas były najlepsze.
Na noc zakładamy pajace. Codziennie świeże, a rano przebieram młodego w spodnie dresowe i body z długim. Czasami zakładam body na ramiaczku i do tego jakąś bluzeczke z długim.poza tym jest dość ciężki i jak on macha tak tymi rękami to boje sie, ze zrobi sobie krzywdę
Stoi jako auto i ozdoba na szafceAnitka201 lubi tę wiadomość
-
Hej. Co do ubioru to my w dzien chodzimy w bodziaku na dlugi rekaw i sarpetkach, a w nocy młody śpi w cienkim pajacyku pod kolderka, i też zakładamy co wieczór po kąpaniu świeży:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 08:47
-
Jejku jakiego ja wczoraj miałam lenia.. Nic nie zrobiłam, NIC!
My w dzień też e bodziaku na długi rękaw, dresiki i skarpetki do czasu aż 15 raz nie ściągnie wtedy śmiga już bez. Wieczorem zawsze przebieram na pajaca i śpi z nami pod kołdrą. -
Serio wasze dzieciaki chodzą w samych bodziakach? Bez spodenek? Moja po chwili miałaby zimne nóżki
Gabi w dzien ma body na długi rękaw, spodenki/leginsy i sparpetki lub body na krotki, bluzeczka i spodenki, na noc codziennie świeży pajacyk i spi pod kołderką, swoją albo moją
Co z tymi grającymi zabawkami? Macie coś godnego polecenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:43
-
Łał naprawde tak na samych bodach i nie sa przeziebione? My na dzien to body krotki rekaw i cienka bluzka i na dupke rajstopy. Janz koleji skarpet nie lubie bo moj dzikus taki ruchliwy ze za chwile ma gole stopki. I pomimo ze mamy ogrzewanie podlogowei w domu ok 22,23 stopini jak bardzo sloneczny dzien to nawet 24 to tomek wiekszosdc czasu spedza na podlodze i jak ma golw stopki to doslownie za chwile caly zimny jest, a jak ma rajstopy to moze je ciagac i ciagac
.
Tabsy do zmywarki te ktore sa w promocji ale najczesciej finishedysia5 -
4me dzięki za opinie. Ciągle się zastanawiam nad Zośka albo właśnie tym drewnianym gryzakiem
ale skoro on jest ciężki to chyba sobie go odpuszczę bo mój mały tez z tych bardzo ruchliwych i pewnie by sobie tym w głowę przywalil
4me lubi tę wiadomość
-
U nas w domu przeważnie temperatura wynosi ok 24 stopni i mimo to, jak zakładam Marcelowi jakiś grubszy pajacyk do spania to budzi sie spocony, a na gołe nóżki praktycznie od początku śmiga i już się przyzwyczaił, jemu jest też tak wygodnie:)
edysia5 lubi tę wiadomość
-
edysia5
U nas też jak gołe stopy to za minutkę robią się lodowate całe nogi. W domu mamy do 22c, najczęściej 21, no chyba że jest duże słońce to nagrzeje się i do 24. Moja córcia całe dnie spędza na macie rozłożonej na podłodze i grubym kocu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 11:04
edysia5 lubi tę wiadomość
-
moka89 wrote:Co z tymi grającymi zabawkami? Macie coś godnego polecenia?
Moka nie wiem czy akurat o takie zabawki ci chodzi ale z kategorii grający-świecących mam dwie poniższe:
kostka Chicco, świeci na wiele kolorów i ma 4 rzutniki z różnymi kształtami,może też służyć do usypiania
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab2a2c62824f.jpg
krab TinnyLove, często przyczepiać do wózka, młoda bardzo lubi!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f9c24f3589e.jpg
-
Hejka,
najpierw, anim zapomnę:
https://matkawariatka.pl/rozszerzanie-diety-niemowlaka-zdrowa-kaszka/
fajny artykuł porównujący skłądy kaszek dla niemowląt (trochę pogrzebałam w necie na ten temat, bo ostatnio przeanalizowałam składy kaszek, nawet tych dość drogich i zawierają nawet olej palmowy)
U nas nos dość spokojna, odciągaliśmy gluta tylko raz i nawet dało się pospać.4me, Carmen, bento, chabasse, Magnolia3 lubią tę wiadomość