Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy pobudki średnio co 2h, wyłączając dzisiejszą noc, bo cieżko mi nazwać to co się działo. Zawsze jak chcę wcześniej położyć się spać, to Gabi budzi się za poł godziny po tym jak naciągnę na siebie kołdrę :/ Ostatnio w ogole mam problem z usypianiem, najczęściej po jedzeniu, odbijała, kładłam na boczek i zasypiała. Teraz muszę ją głaskać, trzymać za rączkę, klepać po pupie... Masakra :/

Nasze uczulenie nadal nie znika. Nie je nic oprócz mleka, daję jej nawet fenistil w kropelkach ale dupa, rumień nadal jest :/

Carmen lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie to u nas jest bez płaczu. Pogada, pomarudzi, postęka, poleży, ale nie płacze. Z tym, że ja mam lekki sen od zawsze i ja się budzę przy każdym byle pomruku, więc on się nie zdąży nakręcić. Dziś dwa razy jak wstałam bo myślałam,że nie śpi to się okazało, że mruczał przez sen tylko a śpi martwym bykiem.. Mój mąż go nigdy nie słyszy. Rano się tylko pyta jak nam noc minęła..

tb734z17s9scq0zt.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    W ogóle jak to się nie zmieni to ja popadnę w jakas depresję i nawet wiosna mi nie pomoże:(
    Musze chyba sobie zrobic szlaban na pisanie bo mam ochotę tylko narzekać :/
    Ja tez, do tego my z małżem zawsze staliśmy za sobą murem, a wczorajsza sytuacja wtrąciła mnie na tyle z równowagi ze zarządziłam (tak wiem wredna ja) ze jedziemy od jego rodziców. Miałam ta przewagę ze jak zwykle przez to ze karmię nic nie piłam i to ja ciągle jestem kierowca.
    Zastanawiam się kiedy odstawie młodego od piersi. Przez to nocne karmienie pewnie dopiero za kilka miesięcy bo mam morze mleka.

Zmieniając temat
    4me w święta wyjechaliśmy elodie :) powiem ci ze super się go prowadzi :-) młody zadowolony bo może pooglądać świat (mimo że ustawilismy go w pozycji pół leżącej). U mnie średniej jakości chodniki a i tak wózek się spisał, no i jest mega lekki ;-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    No u nas też początkowo był bunt, nosiłam na rękach, w końcu się poddawałam i dawałam cyca.. przez kilka nocy się zaparłam i nie ruszałam go.. dostawał wodę, smoczek, szumcia i tak leżał. W końcu zasypiał. Z 2-3 nocy walczył, a ostatnio jest coraz lepiej. Dziś raz słyszałam, że się obudził, pogadał i po chwili zasnął. Nawet wody nie dawałam.. Ale każde dziecko jest inne..
    Mój to jakiś nocny furiat. Pomaga tylko wyjęcie z łóżeczka bo zaczyna tak wyć ze wymiekam. Ale będę próbować. Może w końcu zaskoczy ze noc jest od spania.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa u nas stał się cud bo młody zaczal pić wodę z butelki. Zeby nie bylo niekapka nadal nie toleruje :-)

mmalutka lubi tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym pobudki bez płaczu. U nas mega płacz, czasem wręcz histeria :/ Chciałabym ją odstawić od piersi, ale jak ją będę usypiać wieczorem.? No i jak ogarnę ją w nocy, skoro wodą oszukać się nie da? :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Chciałabym pobudki bez płaczu. U nas mega płacz, czasem wręcz histeria :/ Chciałabym ją odstawić od piersi, ale jak ją będę usypiać wieczorem.? No i jak ogarnę ją w nocy, skoro wodą oszukać się nie da? :/
    U mnie te same rozterki.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki: macie jakieś materace do łóżka warte polecenia? Im twardsze, tym lepsze.

anulka20 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Z innej beczki: macie jakieś materace do łóżka warte polecenia? Im twardsze, tym lepsze.
    Ja właśnie kupiłam i jest taka twarda decha, że mi plecy wysiadaja.
    Ale jak naprawdę chcesz twarde to mogę sprawdzić co to.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja właśnie kupiłam i jest taka twarda decha, że mi plecy wysiadaja.
    Ale jak naprawdę chcesz twarde to mogę sprawdzić co to.
    No ja muszę właśnie na takiej desce spać.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    No ja muszę właśnie na takiej desce spać.
    No to ja mam Natur Biogreen firmy Materasso. Twardość H3. Jest prawdziwe paskudnie twardy. Mąż w końcu zadowolony, ale ja sypiam na bokach i cierpię, biodra mi dretwieja i jestem tak zesztywniala, że ledwo się przekrecam.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała odsypia święta, już 3h śpi. Niestety, co kilka minut poplakuje, więc latam w tą i nazad uspokajać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja tez, do tego my z małżem zawsze staliśmy za sobą murem, a wczorajsza sytuacja wtrąciła mnie na tyle z równowagi ze zarządziłam (tak wiem wredna ja) ze jedziemy od jego rodziców. Miałam ta przewagę ze jak zwykle przez to ze karmię nic nie piłam i to ja ciągle jestem kierowca.
    Zastanawiam się kiedy odstawie młodego od piersi. Przez to nocne karmienie pewnie dopiero za kilka miesięcy bo mam morze mleka.

Zmieniając temat
    4me w święta wyjechaliśmy elodie :) powiem ci ze super się go prowadzi :-) młody zadowolony bo może pooglądać świat (mimo że ustawilismy go w pozycji pół leżącej). U mnie średniej jakości chodniki a i tak wózek się spisał, no i jest mega lekki ;-)

Anitka ja juz nawet noc nie mówię o naszych stosunkach- klocimy sie przez to masakrycznie nigdy tak nie bylo :/
    U mnie największy problem jest taki, ze maly zachowuje sietak głównie ze mną. Jak go tata lula nie jest bajkowo ale jest w miarę ok wiec moja facet niby mnie rozumie ale nie rozumie, bo nigdy tego nie przeżył. W ogóle w weekendy jest w miarę ok, w tygodniu hardcore.
    My jesteśmy po kolejnej psycho dramie- najpierw młody plakal godzinę a pozniej ja. Wyglądam strasznie - blada, caly czerwone, oczy podkrążone...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 14:00

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, gdzie sie podzialo moje złote dziecko z pierwszych 5 miesięcy zycia :( teraz wiem, ze te nocne karmienia to byl pikus przy tym wszystkim co mamy obecnie.

Easymum miała racje- pamiętam Twoje słowa- jak przez pierwsze pol roku anilok to w drugim półroczu da rodzicom popalić i na odwrót :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu uważam, że teraz jest duuuużo lepiej. Choć i początkowo dramatu nie było, raczej przejściowe trudniejsze momenty - i w sumie nadal jest podobnie. Mam nadzieję, że nic się już nie pogorszy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    No to ja mam Natur Biogreen firmy Materasso. Twardość H3. Jest prawdziwe paskudnie twardy. Mąż w końcu zadowolony, ale ja sypiam na bokach i cierpię, biodra mi dretwieja i jestem tak zesztywniala, że ledwo się przekrecam.
    Dzięki La_lenka! Ja to najchętniej spałabym na podłodze, albo na desce, więc docelowo szukam właśnie H3. Tylko cholera ja potrzebuję materac szerokości przynajmniej 160cm, więc pewnie zabulę jak za zboże.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy łóżko 180, więc bralismy 2x90cm. Plus 220cm długości. Wyszło około 2600zl za oba. Jeśli chcesz to Ci na priv podam adres gdzie je można pomacac.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    My mamy łóżko 180, więc bralismy 2x90cm. Plus 220cm długości. Wyszło około 2600zl za oba. Jeśli chcesz to Ci na priv podam adres gdzie je można pomacac.
    Poproszę :)

8pdp47e.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze maleństwa też nagle przestały jeść obiadki? Moja przez 2 tygodnie ładnie jadła a od wczoraj jakiś bunt nic poza cyckiem nie chce. Nawet z tych smaków którymi się zajadała ze smakiem. A tak się cieszyłam, że ładnie je i sama otwiera buźkę jak zbliżam łyżeczkę.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie. Wprowadzacie juz dzieciom jajko do jadlospisu? Jesli tak to w jakiej formie i ile razy w tygodniu, codziennie?

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
‹‹ 3068 3069 3070 3071 3072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ