Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen wrote:
    Dziewczyny pytanie. Wprowadzacie juz dzieciom jajko do jadlospisu? Jesli tak to w jakiej formie i ile razy w tygodniu, codziennie?

My na razie samo żółtko. Co 2gi dzień do obiadku 1/2 ugotowanego. Rozgniatam z odrobina wody a potem mieszam z obiadkiem.

Carmen lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Czy wasze maleństwa też nagle przestały jeść obiadki? Moja przez 2 tygodnie ładnie jadła a od wczoraj jakiś bunt nic poza cyckiem nie chce. Nawet z tych smaków którymi się zajadała ze smakiem. A tak się cieszyłam, że ładnie je i sama otwiera buźkę jak zbliżam łyżeczkę.
    Po kilku dniach na samym cycku młoda nawet nie chce spojrzeć na cokolwiek innego.

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita - http://niezwykle.pl/niezwykle/1,144981,19833112,mama-pokazala-zdjecia-niemowlecia-kiedy-zobaczysz-jego-wlosy.html

Żeby zobaczyli Anastazję :D :D

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wirtualnie tule, mam nadzieje ze w końcu naszym dzieciakom przejdzie.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Czy wasze maleństwa też nagle przestały jeść obiadki? Moja przez 2 tygodnie ładnie jadła a od wczoraj jakiś bunt nic poza cyckiem nie chce. Nawet z tych smaków którymi się zajadała ze smakiem. A tak się cieszyłam, że ładnie je i sama otwiera buźkę jak zbliżam łyżeczkę.
    Mój od paru dni niechętnie je. W sumie to więcej jemu wciskam bo sam nawet buzi nie otworzy. Wczesniej jadł wszystko co jemu podałam.

• Kassie Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z jedzeniem to samo :-) zawsze zjadal caly obiadek a teraz to takie marudzenie,wciskanie itd.. nie raz nie wytrzymalam juz i podalam mleko :-/

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me wirtualnie tule, mam nadzieje ze w końcu naszym dzieciakom przejdzie.
    Dzieki ;) i nawzajem... To kiedys mija podobno, musimy byc cierpliwe ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj je ladnie ale niestety bujamy sie z wprowadzeniem mięsa. Co mu podam mięso to dostaje zatwardzenia :/ przestaje zatem dawać, robię kilka dni na samych warzywkach, kupy wracają do normy wiec daje mięsko i zabawa zaczyna się od nowa :/ juz nawet gluten odstawiłam bo nie wiedziałam co jest przyczyną i nie daje niczego co ma gotowana marchew lub jabłko.
    Za to przez te zatwardzenia musiałam zrobić cos, żeby zaczął pic wiec niestety dostaje rozcieńczone soki bez cukru. Woda i herbatka i pluł dalej niz widzi. Ale moze nawet wyjdzie nam to na dobre bo dzis, po kilku dniach, soku to moze byl jeden lyk, reszta wody a i tak wypil.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu się zastanawiam odwrotnie, moja dziś na dwa razy wypiła pełny bidon, czyli dobre 170ml. Dużo wylała, bo bluzka cała mokra, ale i tak się zastanawiałam czy to nie przesada. Tym bardziej, że obiadku (warzywka z królikiem - pierwszy raz mięsko) to może z 5 łyżek. Bałam się, że się wodą zapcha, a realnie będzie głodna :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą prawie zeszłam na zawał. Wracam z łazienki i zastaję moje dziecię w takiej pozycji. Gibie się na tych swoich małych girkach wyciąga sobie pampersy i zadowolony. Chyba czas na opuszczenie łóżeczka.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3a783acda5c.jpg

Anitka201, edysia5, przyszła mama, la_lenka, 4me, Dżuls, mmalutka, karolcia87, Kassie, bento, chabasse, monaaa85, agniesja, easymum lubią tę wiadomość

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas pobudki w nocy jak w zwgarku co 2 h. Cycek 10 min i spi dalej i za 2 h to samo i tak cala noc do 4 rano. Od 4 to jiz pobudka co godzine o tal dociagam go max do 7. Takze tez te nocki slabe sa. Nie wspomne ze w dzien to 3 drzemki pol godzinne i dousypianie u nas nie dziala. Budzi sie pelny energi wesoly i gotowy do zabawy.
    Za to od ponad tygodnia maskarycznie ryczy przy kapaniu. Nic nie zmienilam,, woda zawsze taka sama, nie wiem zupelnie o co moze chodzic. Nigdy od urodzenia mi nie plakal przy kapaniu a teraz to tego nawet placzem nnie mozna nazwac tylko to jest jakas histeria. Okropne to bo wtedy szybko go tak kapie tylko po lepkach zeny juz nie plakal.

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mieliśmy z kąpielą - od urodzenia uwielbial i nagle ryk! Po tygodniu przeszło. Teraz znowu wrócilo :/ kapiemy go na pleckach w wanience- chyba nie lubi juz tej pozycji ?? bo jak wchodzi z tata caly pod prysznic- tak na rękach pionowo to żadnych jęków nie ma.

edysia5 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen no niezły numerek z niego :) a byly wczesniej jakies przepowiadacze? Pelzal juz albo raczkowal?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me zaczął raczkowac kilka dni temu,nawet do przodu:p ale taki numer pierwszy raz mi odwalił:) no i oczywiście tak mu się spodobało ,że nawet zaczął kombinować i łapał się jedną rączką tych zwierzątek z karuzeli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 20:36

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen - no to młody jest hop do przodu! WOW, najwyższy czas na opuszczenie łóżeczka :D

A ja się pochwalę. Tak narzekałam na młodą, a tymczasem dziś wieczór udało mi się pierwszy raz od wieków uśpić ją w łóżeczku. I nie to, że odłożyłam ją śpiącą do łóżeczka, tylko odłożyłam wycycaną, ale gotową do zabawy młodą :) Położyłam się obok na swoim łóżku udając, że śpię, bo pewnie gdybym wyszła, to od razu byłby ryk. Młoda pokręciła się jakieś 30 min w łóżeczku, połapała za szczebelki, pogadała, wyciągnęła sobie spod głowy poduszkę, pośmiała się, co i rusz rzucając mi spojrzenie pt: "Matka, wiem że nie śpisz" (myślałam, że parsknę śmiechem, bo ma takie śmiejące się oczka), po czym w pewnym momencie nagle uznała, że pora na sen, i uwaga uwaga... złożyła rączki na piersi (jak Tutanchamon, dosłownie :D ), wydała z siebie przeciągłe "eeeeeeeeeehhhh", zamknęła oczy i zasnęła. Nie to, że jej się powoli zamykały, tylko zamknęła, ciach i śpi. I to by było na tyle :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 20:39

4me, edysia5, la_lenka, Anitka201, Carmen, mmalutka, karolcia87, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me u nas tez w wanience na pod pleckami podtrzymywany. Raz nawet go wzielam i na siedzaco i podtrzymywalam i wrzucilam rybki do wody ale on tak histeryzuje ze chyba nawet nie zauwazyl rybek ani nawet zmiany pozycji.

Carmen w szoku jestem! Super :-) :-)
    U nas maly nie siedzi samodzienie, nie przekreca sie ani na brzuszek, ani na plecy, tylko na boczki w lewo i prawo. Mie wspomne ze jak poloze go na brzuch to po minucie jest szałłł! I o podporze to tez moge zapomniec bo na brzuchu jak lezy to od razu sie drze. A/poza tym to caly szczesliwy i mega ruchliwy :-)

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls marzenie!!!!! Jak ja Ci zazdroszcze ;)

Carmen no super, to lozko idzie na dol jak nic- będziesz pierwsza testować te niewygodna dla naszych pleców wysokość.

Dziewczyny idę się myc i spać. Na mysl o nocy i pierwszej porannej drzemce - zwłaszcza pierwszej porannej drzemce- juz chce mi się płakać;( wiec położenie sie to jedyne sensowne wyjście. Zreszta jak moj syn sie nie zmieni to chyba nie pozostanie mi nic innego jak chodzić spac razem z nim :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh ja już mam dość :/ zasnęła po butli, a po godzinie się obudziła, bo przypomniało jej się, że cycka nie było. Głaskałam, śpiewałam, tuliłam i nic, znów histeria i musiałam wkroczyc z piersią.. To niesprawiedliwe, że jednym wszystko przychodzi bezproblemowo, dzieci nie płaczą i śpią do rana. A my najpierw życie z placzkiem do 3 miesiąca, kolki, alergia nie wiadomo na co, histerie nocne i przerywany sen. Jak żyć? Zaczynam odczuwać zmęczenie, nie wiem czy to jakies przesilenie wiosenne czy ja przechodzę skok rozwojowy :p

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen - a to kombinator :) obniżaj łóżeczko, bo jak już raz załapał o co chodzi, to teraz nie odpuści :)
    Dżuls - brawo dla córy! Oby tak zostało :)
    4me - siły życzę i spokojnej nocy

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edysia mój młody rozkręcił się ze wszystkim w jakiś tydzień najpierw było przekręcanie pozniej zaczal stawac na czworaka,jakies 2 dni przed swietami zaczal raczkowac a w niedziele samodzielnie usiadl ( nie tak calkiem na prosto,bo podpiera sie jedna raczka i za bardzo nie wie jak ja oderwac) a dzisiaj kombinowal jak z lozeczka uciec:p tak wiec u Ciebie tez z dnia na dzien moze sie maly rozkrecic;)
    4me zycze Ci caalutkiej nocy przespanej!

edysia5 lubi tę wiadomość

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
‹‹ 3069 3070 3071 3072 3073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ