Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dzuls marzenie!!!!! Jak ja Ci zazdroszcze ;)
    Żeby nie było, to teraz siedzę trochę jak na szpilkach, bo mam wrażenie, że ten jej sen nie potrwa długo. Do tego zasnęła z jedną nogą między szczebelkami.
    Tak czy inaczej, uznaję to za duży krok do przodu. I obyło się bez ryku u rwania włosów, więc też fajnie.

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen ale niespodzianka! obniżenie łóżeczka jest nieuniknione ale super należą się gratulacje ;)

Dżuls hehe chyba wyślę im zdjęcie włosów mojego kudłacza z grzywką zachodzącą na nos a z tylu włosami sięgającymi łopatek :D

tfu! tfu! obecnie nie mogę narzekać na moje dziecko, obiadek codziennie wciągnięty a od wczoraj wprowadzony drugi posiłek (owoce), drzemki w ciągu dnia dosłownie jak w zegarku, w nocy jedna pobudka na cyca po czym odkładam małą do łóżeczka i hejaaa a przez ostatnie 2 tygodnie budziła się w nocy co godzinę ale to się zgrało ze skokiem i już odzyskałam moje dziecko. droga powrotna ze świąt wypadła pozytywnie 5h przespane i 3h zabawy w foteliku. dach panoramiczny zdał egzamin, młoda zachwycona widokiem chmur nad głową :) nie siedzi, nie raczkuje ale tyłek już prawie w górze wisi, aaa i dopajanie - od kilku dni próbuję i guzik z tego a dzisiaj jak mąż podał butle z wodą to przyssała się i wydudniła 40ml, widocznie od niego lepiej smakuje :)

Carmen lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Żeby nie było, to teraz siedzę trochę jak na szpilkach, bo mam wrażenie, że ten jej sen nie potrwa długo. Do tego zasnęła z jedną nogą między szczebelkami.
    Tak czy inaczej, uznaję to za duży krok do przodu. I obyło się bez ryku u rwania włosów, więc też fajnie.

o! nogi w szczebelkach od jakiegoś czasu to u nas norma :D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia śpi z nami, więc z usypianiem nie ma problemu, budzi się dwa razy na szybkiego cycusia i wstaje między 6 a 7.
    Z jedzeniem to tak sobie bo kiebsko przybiera, a właściwie stoi w miejscu, więc rano daję kaszę z owocami i to zjada, ale za to zupki tak sobie.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też dziś jakąś maniane odwaliła przy zasypianiu, żeby mi nie było za wesoło. :P Już 3 raz ją musiałam uspokajać cyckiem :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja troche z innej beczki . Natknelam sie na fejsie na strone dziewczynki chorujacej na siatkowczaka ( zlosliwego raka oka) i serce mi peklo, moze poniekad trafilo to do mnie az tak bo malutka hest w wieku naszych pociech. W kazdym razie zbiera na wyjazd do Stanow i mozliwosc leczenia u specjalisty dr Abramsona. Tu w Polsce nie ma szans na jakiekolwiek leczenie bo jest za malutka a chemia sieje spustoszenie w jej organizmie. Jezeli macie konto na facebooku to udostepnijcie ten link na waszych tablicach ,bo wiadomo ze w takich sprawach liczy sie rozglos no i kasa a malutka ma naprawde malo czasu
    Do konca zbiorki zostaly jej niecale 2 tygodnie..
    https://www.facebook.com/PomagamLence/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 23:07

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kończę dziś 30 lat. Moje dziecię ma 30 tygodni. Przypadek? Nie sądzę ;)
    I taaaakie piękne słonko za oknem. Idziemy testować nosidło :D

la_lenka, 4me, chabasse, przyszła mama, easymum lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka wszystkiego najlepszego!
    Też przymierzamyvsie do kupna nosidla, podzielisz sie firma?

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przymierzam się do Tuli. Mam pożyczone i dziś idziemy testować jak nam się w tym chodzi :) Bo do założenia jest mega proste :)
    Mierzyłam też Manducę i Storchenwiege, ale jakoś mnie nie przekonują. Manduca jest dość gruba i ciepła.

tb734z17s9scq0zt.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka! Sto lat :) :) :)
    U nas noc przespana bardzo ładnie, tylko oczywiście musiałam zawalić sprawę spania w łóżeczku, bo o ile koło 23 młoda się wybudziła, nakarmiłam i bez problemu odłożyłam do łóżeczka, to już następnej pobudki nie pamiętam, tylko obudziłam się rano z dzieckiem w swoim łóżku :> Młoda chyba była tak samo zdziwiona jak ja, bo nie chciała cycka, tylko rozglądała się, gdzie jest. No ale przynajmniej nie pamiętam, żeby mi wisiałą na cycku w nocy, obie się wyspałyśmy i wstałyśmy o 8.
    Jeszcze się pochwalę, jaką mi mama piękną pościel uszyła dla dziecka :) <3 Od razu nabrałam motywacji do usypiania dziecka w jej łóżeczku :D
    vpe6m881cn2v_t.jpg

la_lenka, edysia5, chabasse, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dzuls marzenie!!!!! Jak ja Ci zazdroszcze ;)

Carmen no super, to lozko idzie na dol jak nic- będziesz pierwsza testować te niewygodna dla naszych pleców wysokość.

Dziewczyny idę się myc i spać. Na mysl o nocy i pierwszej porannej drzemce - zwłaszcza pierwszej porannej drzemce- juz chce mi się płakać;( wiec położenie sie to jedyne sensowne wyjście. Zreszta jak moj syn sie nie zmieni to chyba nie pozostanie mi nic innego jak chodzić spac razem z nim :/

Nie mam zbyt wielkiego doswiadczenia z dziecmi,bo moje to pierwsze z jakim mialam kiedykolwiek cokolwiek wspolnego,ale z jednym nie mam problemow- z usypianiem. Usypia zawsze sam, zawsze w lozeczku. Nigdy nie bujam, nie spiewam (bo nie umiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 09:08

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka wszystkiego najlepszego :-)
    My też przymierzamy się do tuli i prawdopodobnie w kwietniu ja zamówimy.

• PePePe Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen wrote:
    Mmalutka wszystkiego najlepszego!
    Też przymierzamyvsie do kupna nosidla, podzielisz sie firma?

My mamy Babybjorn- jest calkiem ok. Rzadko uzywamy, ale jesli juz to sprawdza sie dobrze.

• PePePe Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucina mi post o spaniu. Przepraszam za spamowanie- wrzuce na dwa razy

nie robie nic- odkladam i po chwili zasypia sam. Musze tylko nie przegapic momentu kiedy zaczyna chciec mu sie spac. Ale poczatki, ok. 2 mce to byl dramat w ciagu dnia. Odlozony, bez wzgledu na to ile juz spal darl sie na pol osiedla. I wzielam go sposobem. Odkladajac do lozeczka (jeszcze wtedy kolyski) wciskalam miedzy nas termofor zeby bylo mu cieplo. Kladlam na poduszce, na ktorej sama wczesniej spalam. Do tego dorzucalam szum. Po kilku dniach wszelkie gadzety okazaly sie niepotrzebne a Maly do dzis sam ladnie spi.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    My mamy Babybjorn- jest calkiem ok. Rzadko uzywamy, ale jesli juz to sprawdza sie dobrze.
    Babybjorn to jest akurat szkodliwe dla dziecka wisiadło. :(

Ja mam takie tanie z allegro (podróba ergobaby), ale fajne jest. Na razie jeszcze nie używamy, bo nosidla dopiero jak dziecko siedzi wskazane. Choć na podróż na święta zabrałam, do przenoszenia małej po schodach na peronach było super.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

Ja mam takie tanie z allegro (podróba ergobaby), ale fajne jest. Na razie jeszcze nie używamy, bo nosidla dopiero jak dziecko siedzi wskazane. Choć na podróż na święta zabrałam, do przenoszenia małej po schodach na peronach było super.
    Oooo lalenka szerokie? Podziel sie linkiem :) bo jak tańsze niz Tulą to moze bym sie skusila. Tulą sa ekstra ale ta cena.... ;)

justyna1220 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Dzień dobry :)

Kończę dziś 30 lat. Moje dziecię ma 30 tygodni. Przypadek? Nie sądzę ;)
    I taaaakie piękne słonko za oknem. Idziemy testować nosidło :D
    Mmalutka 100 lat!!!
    Boszz jak ja wam zazdroszczę - jakie wy mlode jesteście :/ ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

Czemu szkodliwe wisiadlo?

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Czemu szkodliwe wisiadlo?
    Chodzi o ułożenie nóżek. W tuli nóżki ułożone są w pozycji zabki ( bardzo szeroko) i nosidlo nie robi aż takiej krzywdy dziecku. W tzw wisiadlach nóżki wiszą (siedzisko nie jest szerokie).

• moka89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy tulę, czeka na nas w szafie aż młoda usiądzie :) Polecam szukać używanych, na fejsie są grupy no nosimy w tuła sprzedam/kupię/ zamienię czy jakoś tak. Tuła się nie niszczy, więc ceny używek też nie są niskie, ale zawsze parę groszy do przodu :)

Nocka ze wstawaniem co godzinę/półtorej.. Normalnie chyba potrzebuję jakiejś zaklinaczki dzieci :p

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 3070 3071 3072 3073 3074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ