X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzę na forum z mysla, że poczytam a tu ciiiissszzaaa ;) wszyscy świętują z rodzinami i ... dobrze! :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego na swieta!!!

edysia5
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych przede wszystkim i wesołych świąt dziewczynki :)

Ps dzis zainstalowaliśmy się w spacerówce. Ten klamot tyle wazy, że zaczynam szukać czegoś do auta :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me kiełbacha zrobiona jutro spróbuję, choć sos już dziś mi smakował.
    Wesołych Świąt i zdrowych przede wszystkim.

4me lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacz zasmakuje :)

Wesołych dziewczęta !

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I od nas również zdrowych, spokojnych i wesolych świąt. My w tym roku bardzo minimalistyczne z uwagi na mamy operację. W związku z tym roboty niewiele i dużo czasu na relaks. Nawet mi się to podoba..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15.36- pierwsza! xD

la_lenka lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt życzę

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziecina dzisiaj usiadła :) taki ot prezent mamusi zafundowała, oczywiście łzy w oczach :) Kocham tego szkraba ponad życie :)

mmalutka, edysia5, la_lenka, easymum, przyszła mama, 4me, Anitka201, Kassie, Carmen, julita, Dżuls, Carolline lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dziś raczkowanie się pojawilo. Po prostu wziął i poszedł do zabawki.

Wesolych i spokojnych :) nasze już są cudowne..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 20:11

karolcia87, edysia5, la_lenka, przyszła mama, 4me, chabasse, Anitka201, Kassie, julita, Dżuls, Carolline lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Zdrowych Spokojnych Świąt Życzymy :-)

la_lenka lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z podróży. Mała była cudowna, w pociągu wyglądała przez okno, u rodziców kokietowała wszystkich na około, poleżała w wózku, zero płaczu, no po prostu ideał. Wszyscy w szoku, że zupełnie jakby dziecka nie było. Szkoda, że na co dzień to tak idealnie nie wygląda ;)
    Jutro wizyta u teściów, a potem urlop męża.

Mam nadzieję, że wasze święta też tak dobrze upływają :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od nas też Wesołych, Zdrowych i Pogodnych Świąt :)

U nas podróż 650 km bez zarzutu, 2 przerwy na papu, spanie i zabawa na przemian, zero marudzenia. Bałam się o płacz z powodu nowych twarzy, a moja córa przeszczęśliwa, chichra się, rozsyła uśmiechy i gotowa do raczkowania - dzisiaj podsuwała już nóżki do przodu, ale jeszcze nie ruszyła z rączkami - więc pewnie lada moment wystartuje.

Dziewczyny, jak tam Wasze ćwiczenia przed latem ;)? Mi zostało 15 dni do wyjazdu i jakby kiszka ... Choroba przez 3 tygodnie tpo raz, teraz Święta - kto wtedy ćwiczy ???

Garnuszek na klocuszek mnie rozwalił :) na wieki pozostanie skojarzenie z nocnikiem ;)

4me lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacperek skończył 7 miesiecy i nie siedzi, nie raczkuje, ząbków nie ma....
    Teraz jeszcze ta choroba sie przyplątała. Po antybiotyku wymiotuje. daje mu strzykawką na raty. Najważniejsze, że już nie goraczkuje i dziś nawet taki w miarę pogodny był.

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum u mnie nawet jakoś idzie. Waga powoli spada. Teraz przez święta dyspensa, ale od wtorku wracam do reżimu. My mamy 20 dni do wyjazdu :)

tb734z17s9scq0zt.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 48 dni i tez moja aktywność nie powala :/

Moj maly od trzech dni tez fika i fika. Roluje sie po calej macie, łóżku, wygina do zabawek, generalnie ruch, ruch i jeszcze raz ruch. Nawet w nocy bo go znajduje śpiącego na brzuchu, czego nigdy nie robił. To jeszcze nie raczkowanie ale i tak jesteśmy w szoku jak te trzy ostatnie dni go zmienily. Wczesniej leżał w jednej pozycji, machal non stop rękami i nogami no ale czekal aż ktos go przewróci;) to mi uswiadomilo, ze będzie hardcore jak zacznie pelzac, raczkować, chodzić i zaczelam myśleć o czymś w rodzaju kojca??? Tylko właśnie takie Male metr na metr to jakos tego nie widzę- ze młody tam wysiedzi choc na czas obiadu:/ zaczelam cos myśleć nad wydzieleniem jakiejś przestrzeni w salonie i oddzieleniem szczebelkami ??? Musze coś wymyśleć.
    Moze znacie jakies fajne patenty? :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zaakceptowałam. Kiedyś przekładałam na matę, obstawiałam kocami, poduchami. A teraz luuuz, chce leżeć na podłodze? Jej problem :P
    Ale mała już bardzo panuje nad obrotami, zatrzymuje się w "połowie" obrotu, wraca, podwija główkę itp. - więc się nie boję że przywali głową w parkiet.
    Choć kojec rozważam jako awaryjne "więzienie" gdy będę musiała otworzyć drzwi, wyjść do łazienki i nie będę mogła mieć jej na oku.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt wam życzę. Mamy obniżone napięcie mięśniowe i rehabilitacja potrzebna bo mały posadzony nie siedzi, nie przekreca się,nie ciągnie do siadania trzymany za rączki. A tak to nic się nie pozmienialo.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja już zaakceptowałam. Kiedyś przekładałam na matę, obstawiałam kocami, poduchami. A teraz luuuz, chce leżeć na podłodze? Jej problem :P
    Ale mała już bardzo panuje nad obrotami, zatrzymuje się w "połowie" obrotu, wraca, podwija główkę itp. - więc się nie boję że przywali głową w parkiet.
    Choć kojec rozważam jako awaryjne "więzienie" gdy będę musiała otworzyć drzwi, wyjść do łazienki i nie będę mogła mieć jej na oku.
    LsLenka o to, ze przywali, ze na ziemi itp to ja tez sie nie martwie. Narazie jak tylko się turla to dla mnie nie problemu - niech sobie fika. Wręcz mam ubaw jak co chwile widzę go w innym miejscu. Chodzi mi o przyszlosc- jak zacznie raczkować, chodzić, podnosić sie, to sie zacznie moje ganianie za młodym po całym domu a tego sobie nie wyobrazam. My mamy salon połączony z kuchnia i korytarzem - żadnych drzwi, wiec musze jakos ograniczyć mu te wolność w momentach, jak bede chciała zrobić np obiad. Chyba po prostu wyznaczę jakis kawałek podłogi przy ścianie i odgrodze jakas barierkę - wtedy bedzie mial toche wiecej "wybiegu" bedzie mogl tam psocić a jednocześnie nic nie popsuje i żadnego numeru nie wywinie. Oczywiscie to tylko w ograniczonym czasie bo domyślam sie, ze ten brak wolności nie do konca mu przypadnie do gustu. Zresztą sama uważam, ze takie ograniczenie jest średnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 01:01

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych pogodnych i spedzonych w rodzinnym gronie świąt od nas!
    Btw. Moj syn w też wczoraj pierwszy raz samodzielnie usiadl. Raczkowanie idzie mu coraz lepiej. Jestem taka dumna z tego szkraba!<3

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
‹‹ 3066 3067 3068 3069 3070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ