Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzę na forum z mysla, że poczytam a tu ciiiissszzaaa ;) wszyscy świętują z rodzinami i ... dobrze! :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego na swieta!!!

edysia5
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych przede wszystkim i wesołych świąt dziewczynki :)

Ps dzis zainstalowaliśmy się w spacerówce. Ten klamot tyle wazy, że zaczynam szukać czegoś do auta :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me kiełbacha zrobiona jutro spróbuję, choć sos już dziś mi smakował.
    Wesołych Świąt i zdrowych przede wszystkim.

4me lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacz zasmakuje :)

Wesołych dziewczęta !

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I od nas również zdrowych, spokojnych i wesolych świąt. My w tym roku bardzo minimalistyczne z uwagi na mamy operację. W związku z tym roboty niewiele i dużo czasu na relaks. Nawet mi się to podoba..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15.36- pierwsza! xD

la_lenka lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt życzę

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziecina dzisiaj usiadła :) taki ot prezent mamusi zafundowała, oczywiście łzy w oczach :) Kocham tego szkraba ponad życie :)

mmalutka, edysia5, la_lenka, easymum, przyszła mama, 4me, Anitka201, Kassie, Carmen, julita, Dżuls, Carolline lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dziś raczkowanie się pojawilo. Po prostu wziął i poszedł do zabawki.

Wesolych i spokojnych :) nasze już są cudowne..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 20:11

karolcia87, edysia5, la_lenka, przyszła mama, 4me, chabasse, Anitka201, Kassie, julita, Dżuls, Carolline lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Zdrowych Spokojnych Świąt Życzymy :-)

la_lenka lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z podróży. Mała była cudowna, w pociągu wyglądała przez okno, u rodziców kokietowała wszystkich na około, poleżała w wózku, zero płaczu, no po prostu ideał. Wszyscy w szoku, że zupełnie jakby dziecka nie było. Szkoda, że na co dzień to tak idealnie nie wygląda ;)
    Jutro wizyta u teściów, a potem urlop męża.

Mam nadzieję, że wasze święta też tak dobrze upływają :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od nas też Wesołych, Zdrowych i Pogodnych Świąt :)

U nas podróż 650 km bez zarzutu, 2 przerwy na papu, spanie i zabawa na przemian, zero marudzenia. Bałam się o płacz z powodu nowych twarzy, a moja córa przeszczęśliwa, chichra się, rozsyła uśmiechy i gotowa do raczkowania - dzisiaj podsuwała już nóżki do przodu, ale jeszcze nie ruszyła z rączkami - więc pewnie lada moment wystartuje.

Dziewczyny, jak tam Wasze ćwiczenia przed latem ;)? Mi zostało 15 dni do wyjazdu i jakby kiszka ... Choroba przez 3 tygodnie tpo raz, teraz Święta - kto wtedy ćwiczy ???

Garnuszek na klocuszek mnie rozwalił :) na wieki pozostanie skojarzenie z nocnikiem ;)

4me lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacperek skończył 7 miesiecy i nie siedzi, nie raczkuje, ząbków nie ma....
    Teraz jeszcze ta choroba sie przyplątała. Po antybiotyku wymiotuje. daje mu strzykawką na raty. Najważniejsze, że już nie goraczkuje i dziś nawet taki w miarę pogodny był.

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum u mnie nawet jakoś idzie. Waga powoli spada. Teraz przez święta dyspensa, ale od wtorku wracam do reżimu. My mamy 20 dni do wyjazdu :)

tb734z17s9scq0zt.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 48 dni i tez moja aktywność nie powala :/

Moj maly od trzech dni tez fika i fika. Roluje sie po calej macie, łóżku, wygina do zabawek, generalnie ruch, ruch i jeszcze raz ruch. Nawet w nocy bo go znajduje śpiącego na brzuchu, czego nigdy nie robił. To jeszcze nie raczkowanie ale i tak jesteśmy w szoku jak te trzy ostatnie dni go zmienily. Wczesniej leżał w jednej pozycji, machal non stop rękami i nogami no ale czekal aż ktos go przewróci;) to mi uswiadomilo, ze będzie hardcore jak zacznie pelzac, raczkować, chodzić i zaczelam myśleć o czymś w rodzaju kojca??? Tylko właśnie takie Male metr na metr to jakos tego nie widzę- ze młody tam wysiedzi choc na czas obiadu:/ zaczelam cos myśleć nad wydzieleniem jakiejś przestrzeni w salonie i oddzieleniem szczebelkami ??? Musze coś wymyśleć.
    Moze znacie jakies fajne patenty? :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zaakceptowałam. Kiedyś przekładałam na matę, obstawiałam kocami, poduchami. A teraz luuuz, chce leżeć na podłodze? Jej problem :P
    Ale mała już bardzo panuje nad obrotami, zatrzymuje się w "połowie" obrotu, wraca, podwija główkę itp. - więc się nie boję że przywali głową w parkiet.
    Choć kojec rozważam jako awaryjne "więzienie" gdy będę musiała otworzyć drzwi, wyjść do łazienki i nie będę mogła mieć jej na oku.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt wam życzę. Mamy obniżone napięcie mięśniowe i rehabilitacja potrzebna bo mały posadzony nie siedzi, nie przekreca się,nie ciągnie do siadania trzymany za rączki. A tak to nic się nie pozmienialo.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja już zaakceptowałam. Kiedyś przekładałam na matę, obstawiałam kocami, poduchami. A teraz luuuz, chce leżeć na podłodze? Jej problem :P
    Ale mała już bardzo panuje nad obrotami, zatrzymuje się w "połowie" obrotu, wraca, podwija główkę itp. - więc się nie boję że przywali głową w parkiet.
    Choć kojec rozważam jako awaryjne "więzienie" gdy będę musiała otworzyć drzwi, wyjść do łazienki i nie będę mogła mieć jej na oku.
    LsLenka o to, ze przywali, ze na ziemi itp to ja tez sie nie martwie. Narazie jak tylko się turla to dla mnie nie problemu - niech sobie fika. Wręcz mam ubaw jak co chwile widzę go w innym miejscu. Chodzi mi o przyszlosc- jak zacznie raczkować, chodzić, podnosić sie, to sie zacznie moje ganianie za młodym po całym domu a tego sobie nie wyobrazam. My mamy salon połączony z kuchnia i korytarzem - żadnych drzwi, wiec musze jakos ograniczyć mu te wolność w momentach, jak bede chciała zrobić np obiad. Chyba po prostu wyznaczę jakis kawałek podłogi przy ścianie i odgrodze jakas barierkę - wtedy bedzie mial toche wiecej "wybiegu" bedzie mogl tam psocić a jednocześnie nic nie popsuje i żadnego numeru nie wywinie. Oczywiscie to tylko w ograniczonym czasie bo domyślam sie, ze ten brak wolności nie do konca mu przypadnie do gustu. Zresztą sama uważam, ze takie ograniczenie jest średnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 01:01

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych pogodnych i spedzonych w rodzinnym gronie świąt od nas!
    Btw. Moj syn w też wczoraj pierwszy raz samodzielnie usiadl. Raczkowanie idzie mu coraz lepiej. Jestem taka dumna z tego szkraba!<3

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
‹‹ 3066 3067 3068 3069 3070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ