Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie jakieś inne mleko, pewnie woda ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako że ja na spacerze to wszystkie zaległe sprawy będę poruszać.
    Ktoś ma garnuszek na klocuszek? Dziecko się tym już bawi? Bo mi się wydaje że za wcześnie, ale teściowa się uparla, że kupi. Jak stwierdziłam, że ok, ale raczej później to foch, bo przecież jest 6+

Potem jest tylko niezadowolenie, że mała się bawi zabawką co ja jej przyniosłam, a nie nowym prezentem.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ktoś ma garnuszek na klocuszek? Dziecko się tym już bawi? Bo mi się wydaje że za wcześnie, ale teściowa się uparla, że kupi. Jak stwierdziłam, że ok, ale raczej później to foch, bo przecież jest 6+

Potem jest tylko niezadowolenie, że mała się bawi zabawką co ja jej przyniosłam, a nie nowym prezentem.

My mamy,nie uzywamy jeszcze. Powiem z perspektywy starszego- swietna zabawka dla dziecka 7/8 mcy kiedy juz samo siedzi i wie o co chodzi. Teraz to zabawka dla Ciebie a nie dla dziecka ;)

• edysia5 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo to moj tez warczy jak maly grozny jork szczefolnie gdy sie czyms eksxcytuje jehe:-)

edysia5
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacperek dziś kończy 7 miesięcy :) jej jak ten czas zasuwa to strasznie....

la_lenka, edysia5, Dżuls, karolcia87, julita, easymum lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka, jak tam podpór Łucji? U nas w miare wysoki, przez chwile nawet zaczela podkurczac nozki pod brzuszek, a teraz znow cisza, mam wrazenie ze jakies lata swietlne mina, zanim zacznie sie przemieszczać...

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Mojemu takie warczenie zazwyczaj udziela się przy kasie w markecie :-) (wiadomo postój )
    Mój wczoraj po raz pierwszy przekręcil się przez sen na brzuch, pociągnął nogi pod siebie i tak spał :-) i jak stare porzekadło mówi "nie ruszaj gów*a puki nie smierdzi" :-) wiec tak go zostawiłam
    Haha ja dziś w nocy wstaje do małego bo cos tam stekal a on pod kołdra i na kolanach ;) nie wiem jak długo tak leżał, czy moze tez tak spal? No ale zdzwiona bylam bardzo :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

La lenka OMG co to jest garnuszek na klocuszek?
    Prawie padłam bo myślałam, ze w ładniejszy sposób nazwalas nocnik! :D :D :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    La_lenka, jak tam podpór Łucji? U nas w miare wysoki, przez chwile nawet zaczela podkurczac nozki pod brzuszek, a teraz znow cisza, mam wrazenie ze jakies lata swietlne mina, zanim zacznie sie przemieszczać...
    Wiesz co, kiepsko. Podnosi się, ale bez szału. Do podkurczania nóżek jej daleko. Ale ja wyluzowalam, z obrotami było to samo - co bym nie robiła to dopiero jak przyszedł jej czas to zaczęła się turlac, od razu na wszystkie strony. W sumie to się zastanawiam nad rezygnacją z rehabilitacji - już nie jest do tyłu, a ja mam opory przed ćwiczeniem jej na siłę skoro nie jest jeszcze gotowa.
    Teraz na tapecie jest ciagniecie głowy "do siadu". To to ćwiczy cały czas, początkowo w wózku jak miała lekki skos, a teraz już i z płasko na plecach. Unosi głowę i barki i tak "wisi".

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    To taka zabawka, sorter, co to gra, gada, świeci
    http://www.smyk.com/fisher-price-garnuszek-na-klocuszek-zabawka-interaktywna,p1044878705,zabawki-gry-dla-dzieci-p

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do garnuszka w 100% trzeba siedzieć.

Maryśka ma czerwone poliki i wokół ust, ale chyba od śliny bo jak śpi to to znika. Dopiero przy zabawie znowu wraca. Macie pomysł czym to smarować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 18:13

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie dziś jej pyszne jedzonko zrobiłam (surowe jabłko+banan) i pogardzila. Może zły moment był, ja w każdym razie dokończyłam z radością :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis malemu dalam kurczaka z warzywami i po poludniu banana z kaszka ta z hipp. I wszystko zniknelo!!! Dla mnie niestety nic nie zostalo :-(

edysia5
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Wiesz co, kiepsko. Podnosi się, ale bez szału. Do podkurczania nóżek jej daleko. Ale ja wyluzowalam, z obrotami było to samo - co bym nie robiła to dopiero jak przyszedł jej czas to zaczęła się turlac, od razu na wszystkie strony. W sumie to się zastanawiam nad rezygnacją z rehabilitacji - już nie jest do tyłu, a ja mam opory przed ćwiczeniem jej na siłę skoro nie jest jeszcze gotowa.
    Teraz na tapecie jest ciagniecie głowy "do siadu". To to ćwiczy cały czas, początkowo w wózku jak miała lekki skos, a teraz już i z płasko na plecach. Unosi głowę i barki i tak "wisi".
    U mnie jest DOKŁADNIE to samo. Od trzech tygodni odpuszczam ćwiczenia, bo jak nie urok to sraczka - ciągle chorujemy, siada mi kręgosłup, albo idą zęby. Podpór jak u Was, bez szału. Ciągle mi tylko zadziera głowę do góry, czego podobno nie powinna robić i rehabilitantka mówi, że to efekt bujaka. W każdym razie nie mam już takiej spiny jak przy pierwszym dziecku.
    Młoda dziś cały dzień miała prawie 39 stopni, pod wieczór dałam jej ibuprofen i zrobiłam okłady. Mam nadzieję, że o "tylko" te zęby, ale z drugiej strony to boję się, że ją to będzie trzymać przez tydzień, bo na razie tylko w jednym miejscu cokolwiek się przebiło przez dziąsło, ale widać, że już szykują się do wyjścia.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w bujaku to ostatnio siedziała z miesiąc temu (chyba go w ogóle wyniosę do piwnicy, bo ona już nie chce, kreci się tak, że boję się że wypadnie).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Poległam :-)

4me lubi tę wiadomość

• ela Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasta upieczone, dla każdego po jednym, jutro słone tylko pomysłów na jedzonko brak, kupiłam białą ale nie wiem jak zrobić, może upiekę.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • ela Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy spacerówkę (dziś odebrana że sklepu) i dziwnie mi nie patrzeć dziecku w oczy.

5b09tv73mjpedncc.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Poległam :-)
    Hehe ja myślę, ze u nas nocnik juz zawsze będzie nazywany Garnuszek na Klocuszek :D

Anitka201, edysia5, la_lenka, easymum lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Ciasta upieczone, dla każdego po jednym, jutro słone tylko pomysłów na jedzonko brak, kupiłam białą ale nie wiem jak zrobić, może upiekę.
    Ela ten przepis od dwóch lat króluje u nas na święta. Naprawde palce lizać...

http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/biala-kielbasa-z-gruszkami-zurawina-i-swiezym-rozmarynem-duszona-w-sosie-piwnym/

Tylko nie wiem czy z grubej białej kiełbasy to będzie TO! Chyba cienka lepsza ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3064 3065 3066 3067 3068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ