Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu, waga 7600 wzrost 74 cm :)
    Noc była u nas tragiczna, budziła się z płaczem, jak chciałam posmarować dziąsła to pluła i piszczała, pobudki co chwilę, od 1.30 do 3 nosiłam ją w chuście, jak zasnęła to posypaliśmy az do z6.30. Jestem zombie.

Z nowości, to na szyjce znów czerwone plamki się robią, dynia tez ja uczuliła. Kuzwaaaa będzie jeść mleko do 18tki. Co ja mam z nią zrobić? Jak rozszerzać dietę jak okazuje się, ze wszystko jest alergenem.?

Wodę mała ładnie pije, daję jej w butelce tej małej i spoko. Czasem sobie nawet sama trzyma. Podaję jak widzę, ze chce jej się pić, np jak fikala długo na macie, albo jak jej się rzygnie, to dam popić zeby te kwasy jej nie wkurzały.

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Laski, co do kp to też mnie to momentami nieźle wkurza i mam ochotę rzucić w pierony (podpisuję się pod punktami dot. wyjść i wieczornego usypiania, bo godziny wieczorne to jedyne, które ewentualnie mogłabym mieć da siebie, jakiś fitnessik, czy coś), ale jako że życie mnie do tej pory nie zmusiło, to nie odstawiłam młodej. Gdyby jednak zaszłą taka konieczność, to moje sumienie mówi mi, że moje absolutne minimum, (czyli 6 miesięcy) już odbębniłam i droga wolna. A lenistwo polega też na tym, że skoro mam pokarm, to nie chce mi się bawić w odstawianie, skoro nie muszę, nie chce mi się też wydawać kasy, problemów z kp przy rodzinie nie mam (zawsze jakiś pokój się znajdzie). Ale teraz doszły problemy z uczuleniem, nie wiem czy to słoiki, czy fakt, że jadłam nabiał, więc who knows jak się sprawy potoczą.
    Btw, buzia młodej wygląda teraz tak:
    sknz06y1llb2_t.jpg

Typuję jabłka (babcia przywiozła szarlotkę i zjadłam jeden spory kawałek, a do tej pory wykluczałam słoiki z jabłkiem, sama też nie jadłam) ew. ziemniaki w słoiku. Potem jeszcze wykąpałam ją krochmalu, jak zalecała pani dr, i nie dość, że ją to podrażniło, to jeszcze wyszły nowe plamy :/

Dzuls, Maly wyglada tak samo. Konsultacja z dermatologiem, alergologiem i pediatra. Wszyscy jednoglosnie powiedzieli - slina plus lojotokowe zapalenie skory. Zauwazylas moze suche placki na innych czesciach ciala? Alergolog powiedziala jedno- jesli to alergia to by swedzialo, jak sie dziecko nie drapie to nie ma zadnej alergii.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:

A ktoś wstrzymuje się z podawaniem glutenu??
    Ja czekam na święta, nie chcę czegoś nowego dawać (ogólnie nie tylko glutenu, teraz nic nowego nie daję), bo czeka nas długa podróż do moich rodziców i nie chcę dać czegoś co mogłoby potencjalnie uczulić czy spowodować ból brzuszka.

A moja mała się wczoraj spłakała, nie mogłam uspokoić. Mąż ją balsamował przed spaniem i zasadziła mu akurat kopa w klejnoty rodowe ;) Tak się wydarł, że mała się przestraszyła i był taki płacz jak dawno nie było :/ Kazałam mu następnym razem cierpieć w milczeniu :P
    Wasze dzieciaki też tak panikują przy głośnych dźwiękach?

Carolline lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Ja nawet nie pomyślałam o odstawieniu od cycka :)
    Lalenka dajesz już pić z tej butelki ze słomką bo do mnie właśnie doszła i zastanawiam się kiedy spróbować taka ona śmieszna i dziwna :D jak dałam niekapek to aż się trzęsła i próbowała wyssać ta wodę z niego chyba się udało bo oczy zaciskała u tak śmiesznie się krzywila jak na nowość jakąś :)
    Od samego początku kiedy rozszerzam dietę, mała fajnie pije (kilka łyków maks, ale pije). Daję wodę po obiadku, potem jeszcze cyckiem poprawia.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka my też czekamy z glutenem aż wrócimy ze świąt bo mam obawy czy nie uczuli gdy będziemy 600km od domu, no i będzie to nasza pierwsza dłuższa podróż samochodem. jutro wyjeżdżamy i się waham czy wyjechać na noc około 21 gdy będzie pora na nocne spanie czy normalnie o 16? trochę się stresuje tym całym wyjazdem ale przynajmniej Anastazja spotka się pierwszy raz z prababcią :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kongo od rana. Szczerze t zaczyna mi juz troche brakować sil i ogarnie mnie frustracja. Mamy mega problem z zasypianiem. Każde usypianie w ciagu dnia to dla mnie trauma bo młody mi ryczy po 50 min a jak odpuszczę to tez placze bo wcale nie chcę sie bawić bo jest zmęczony. Przy czym jak jest mój M w domu problem prawie nie istnieje.
    Oczywiscie lulam go juz tylko na rękach, bo żaden inny sposób nie wchodzi w grę :/ ja wiem czego on ode mnie chce- cycka na zasniecie :( jak dam, spokój i zasypia w 3 min. Wiem chłopak potrzebuje bliskości, czemu mu ja zabieram??? Nawet gdybym nie chciała kończy KP to usypianie przez cycek jest poza moimi granicami. Jak pozniej go Pani w żłobku uśpi???? :/ dlatego juz teraz musze go tego oduczyć, tylko za cholerę nie wiem jak. Jestem juz naorawde wykończona psychicznie :(

Na dodatek mamy dzis mega zatwardzenie młody stęka od rana, pręży sie i nic. W odstawkę idzie mięso, marchewka, przetworzone jabłka i banany!! Tylkokurcze znajdź tu skok bez marchewki i jablka- wszędzie pakują to co najbardziej zatwardza- nie logiczne to dla mnie :/ chyba wrócimy do jednoskladnikowych monotematycznych dan :(

Zly dzien dzis, zly. Jeszcze zaraz musze wyjsc na miasto i wroze, ze tam młody zrobi wielką kupę po pachy:/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, dzieci są mądrzejsze niż się wydaje, mama = cycuś, w żłobku zrozumie że trzeba inaczej. Sama widzisz, że przy tacie tak nie ma. Ja nie miałabym w sobie tyle siły żeby odrzucić najłatwiejszy sposób :P

4me, Carolline lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podróży na święta to my tylko 2h, ale pociągiem... Też się tym stresuje.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście na spacerze, więc stąd te spamowanie postami :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Dzuls, Maly wyglada tak samo. Konsultacja z dermatologiem, alergologiem i pediatra. Wszyscy jednoglosnie powiedzieli - slina plus lojotokowe zapalenie skory. Zauwazylas moze suche placki na innych czesciach ciala? Alergolog powiedziala jedno- jesli to alergia to by swedzialo, jak sie dziecko nie drapie to nie ma zadnej alergii.
    U nas te plamy są baaaaardzo suche, i raczej jej nie swędzą (raz wydawało mi się, że siędrapie, ale tylko raz), momentami robią się bardzo czerwone, na tych zdjęciach tego nie widać, bo są bardzo jasne. Kaszka zabierająca się w takie dziwne placki (takie jakiby pierścienie) pojawia się na brzuszku i pleckach, ale tam jest blada, a na policzkach, szyi i dekolcie plamy są bardzo czerwone.
    Pediatra oczywiście na hasło "alergia" wypisała skierowanie do dermatologa, a nie do alergologa, a na moje pytanie czemu tak, odpowiedziała "na początek dermatolog" :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 13:43

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas z nieodpadnietym kikutem wysłali do dermatologa zamiast chirurga. Oczywiście nic ta wizyta nie dała :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    4me, dzieci są mądrzejsze niż się wydaje, mama = cycuś, w żłobku zrozumie że trzeba inaczej. Sama widzisz, że przy tacie tak nie ma. Ja nie miałabym w sobie tyle siły żeby odrzucić najłatwiejszy sposób :P
    Ja tez juz wymiekam. Jestem kłębkiem nerwów... Jeszcze te remonty- jak dziecko przestaje plakac, to oni zaczynają wiercić... jak spotkam jakiegoś robotnika dzis a on mi powie Dzień DOBRY to ma koleś przekichane... ;)

Jem jakis obiad i idę na późny spacer. Wybrałam sie na miasto z młodym i oczywiscie nie udało sie załatwić tego po co poszłam :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakas masakra od wczoraj :-/ juz brak mi cierpliwosci naprawde :-( nie wiem czy to efekt poszczepienny czy te cholerne zeby wychodza ale malemu nic nie pasuje.. wczoraj nie chcial nawet obiadku,dzisiaj tez nie zjadl wiec dalam mu mleko,ktorego i tak nie wypil. I bez przerwy tylko darcie,chwila spokoju tylko na spacerze i przy kapieli :-/

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix - a teraz juz wszystko dobrze z tym noszeniem na biodrze?

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ciężki dzień. Ryczy co chwile, jak smaruję dziąsła to pluje. Najlepiej jest u mamy na rękach. Choc jak byłyśmy u mojej mamy, to bawila się i była wesoła, wróciłyśmy, pospala godzinkę i włączyła tryb maruda. Ehhh

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez marudny dzień. Tylko mnie straci z oczu i od razu ryk. Jak tylko mnie zobaczy to uśmiech od ucha do ucha.
    I pierwszy raz nie chcial zjeść mojego obiadku. Ewidentnie nie ma apetytu.

• 4me Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaki dają nam dzis popalić!

Anitka bylas juz gdzies z nowym wózkiem? Ja dzis musiałam wyskoczyć z małym ale tak bez wychodzenia na dwór i stwierdziłam, ze nowa spacerowka nada sie świetnie. W końcu mam wózek,który sie latwo wklada i wyciąga z auta :D i nie zajmuje całego bagażnika ;)
    Co prawda jeździłam tylko po Auchan ale kolka sa spoko- na takiej powierzchni nie hałasują i tych drgań tez prawie nie czuć. Z plusów ma bardzo pakowny kosz na zakupy. Z minusów dla wysokich - no moglyby te raczki byc wyzej- ale idzie sie przyzwyczaić :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dzieciaki dają nam dzis popalić!

Anitka bylas juz gdzies z nowym wózkiem? Ja dzis musiałam wyskoczyć z małym ale tak bez wychodzenia na dwór i stwierdziłam, ze nowa spacerowka nada sie świetnie. W końcu mam wózek,który sie latwo wklada i wyciąga z auta :D i nie zajmuje całego bagażnika ;)
    Co prawda jeździłam tylko po Auchan ale kolka sa spoko- na takiej powierzchni nie hałasują i tych drgań tez prawie nie czuć- zapomina sie o tym. Z plusów ma bardzo pakowny kosz na zakupy. Z minusów dla wysokich - no moglyby te raczki byc wyzej- ale idzie sie przyzwyczaić :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me jeszcze nigdzie z nim nie wychodzilismy :-) ale nie powiem juz się nie mogę doczekać :-) może na święta wypuścimy się z nową spacerowka, bo jednak duzo będziemy jeździć.

Kurcze najpierw czekałam na wózek a teraz czekam na łóżeczko turystyczne...ja pierdziele juz mnie to trochę irytuje.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech juz będzie lato! Nie mogę się doczekać tych sukienek i letnich ciuchów xD H&M ma świetną kolekcję <3 hej bo hej no na zakupy by się szło xD

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 3062 3063 3064 3065 3066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ