WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mam czy córek?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla córek :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaaaaaaaa! 4me masz ode mnie wirtualne najlepsze wino swiata za wypowiedz o karmieniu piersia!!! Jestem z toba cialem i duchem i nie uwazam ze to egoizm!

4me lubi tę wiadomość

edysia5
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Dla córek :)
    I w tym momencie zaluje ze nie mam coreczki bo dla chlopakow to wszystko na jedno kopyto,tak mi sie wydaje :-P

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje,ze dla chłopaków są tez fajne rzeczy ale jest ich zdecydowanie mniej= są droższe. Dla dziewczynek jest większy wybór, większe promocje i mozna cos wyrwać za naprawde fajne ceny ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko ma nowy mroczny obiekt pożądania - szczotkę do czesania. Zwłaszcza ta strona z włosami natychmiast wędruje do buzi. Zęby warto szczotkować ale może nie tym ;)

Carolline lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wcale nie uważam, że dla dziewczynki jest łatwiej. Jest cała masa kiczu, różu i przesłodzenia. Jakichś cekinow, tiulow i falbanek.
    Ja właśnie idę w taką "chlopieca" stronę, bo mi się taka tona lukru nie podoba

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    U nas te plamy są baaaaardzo suche, i raczej jej nie swędzą (raz wydawało mi się, że siędrapie, ale tylko raz), momentami robią się bardzo czerwone, na tych zdjęciach tego nie widać, bo są bardzo jasne. Kaszka zabierająca się w takie dziwne placki (takie jakiby pierścienie) pojawia się na brzuszku i pleckach, ale tam jest blada, a na policzkach, szyi i dekolcie plamy są bardzo czerwone.
    Pediatra oczywiście na hasło "alergia" wypisała skierowanie do dermatologa, a nie do alergologa, a na moje pytanie czemu tak, odpowiedziała "na początek dermatolog" :/

To u nas wygladaja wlasnie tak jak opisujesz. I nam wszyscy lekarze powiedzieli,ze to lojotokowe zapalenie skory. Kapiemy sie co drugi dzien, zmienilismy kosmetyki, balsamujemy 2 razy dziennie a buziaka i szyje przy kazdej zmianie pieluchy. Po 2 tygodniach widze poprawe.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda cały dzień była ciepława, a teraz 38,5.. albo idą zęby, albo to ta zdradliwa pogoda. Ale oprócz tego, że cały dzień nie chciała leżeć na macie, tylko w bujaczku, to miała całkiem niezły humor.

PePePe - od czego bierze się to łojotokowe zapalenie skóry? Ja mam na skierowaniu do dermatologa AZS, a po krótkiej sondzie w necie też mi to wygląda jak książkowe AZS, patrząc po zdjęciach ... Pediatra przepisała maść cholesterolową z witaminą A i na razie tyle :/ Dermatolog dopiero w maju...

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    I w tym momencie zaluje ze nie mam coreczki bo dla chlopakow to wszystko na jedno kopyto,tak mi sie wydaje :-P
    Ja tam uwielbiam ubierac mojego małego :-) wiadomo, nie ubiore niemowlka w sztywne jeansy ale jest cała masa świetnych chlopiecych ciuszków :-)

• PePePe Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Młoda cały dzień była ciepława, a teraz 38,5.. albo idą zęby, albo to ta zdradliwa pogoda. Ale oprócz tego, że cały dzień nie chciała leżeć na macie, tylko w bujaczku, to miała całkiem niezły humor.

PePePe - od czego bierze się to łojotokowe zapalenie skóry? Ja mam na skierowaniu do dermatologa AZS, a po krótkiej sondzie w necie też mi to wygląda jak książkowe AZS, patrząc po zdjęciach ... Pediatra przepisała maść cholesterolową z witaminą A i na razie tyle :/ Dermatolog dopiero w maju...

Przyczyna nie jest do konca odgadniona. Nadmiar loju, zmiany hormonalne, grzyb. Nie jest tez prawda, ze pojawia sie u niemowlat w pierwszych tygodniach zycia (ciemieniucha) i w okrosie pokwitania. Ja nie naleze do zadnej z tych grup a zdiagnozowano u mnie jak mialam ok. 20 lat. AZS to nic innego jak alergia. Ja przed podaniem sterydu, nawet w masci zastanowilabym sie 5 razy. Zapamietalam tez sobie slowa alergolog "nie ma swiadu nie ma alergii". Obecnie poszukujemy dobrego kosmetyku. Wielu rodzicow poleca Linomag do kapieli. Ja nie probowalam. Uzywam Adermy (produkt na bazie owsa) i poki co nie pogarsza sie, wrecz widze poprawe.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś od rana temperatura 38,5, i zajrzałam w końcu młodej o japy, idą dwie dolne jedynki :P Straszakowi wyszły kompletnie bezobjawowo, a ją strasznie męczą bidulę.

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls u nas dół szedł w miarę bezboleśnie ale góra to jakiś kosmos. No ale nie ma wyjścia trzeba przez to przejść :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls dobrze, ze to tylko to ;)

Zainspirowana zajrzalam mlodemu do buzi a tam na dole w miejscu jedynki takie opuchniete dziaselko w postaci kulki jkaby przezroczystej- jedyneczka idzie chyba nie???

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moje dziecko ucięło sobie drzemkę i mruczy mi przez sen..
    wszystko wyłączyłam i patrzę i słuchami chłonę to cudo, które stworzyliśmy.. fantastyczne jak dwoje nieperfekcyjnych ludzi stworzyło coś tak idealnie perfekcyjnego..
    kitek mój kochany
    <3 <3 <3

4me, karolcia87, Dżuls, Anitka201, chabasse, trix lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe moj mruczy na macie niczym marcujacy kot i rzuca zabawkami do okola jak odchodzę ;) czekam aż pójdzie dzis na spacer z babcia i rzucam sie w wir generalnych porządków - ostatnio zaniedbanych, wiec aż mnie ręce świerzbią do roboty ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe u mnie czasem jest tak, że jakaś napotkana babcia pochyla się nad wózkiem, żeby zobaczyć słodkiego bobasa, a tymczasem z głębi wózka dobiegają złowrogie pomruki grozy, i to takie z przepony :D Jakbym woziła małego, warczącego yorka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 10:20

kapturnica, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, moje dziecko nie warczy :D Czym wy je karmicie, ze takie mordercze instynkty się odzywają? ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka mlekiem z piersi, mlekiem :D wlasnie wcina :) m mamy chwilowy powrót do pierwszych słoiczków jednoskładnikowych i mleka ;) tym sposobem to ja skończę karmić jednak kolo roku ;))

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu takie warczenie zazwyczaj udziela się przy kasie w markecie :-) (wiadomo postój )
    Mój wczoraj po raz pierwszy przekręcil się przez sen na brzuch, pociągnął nogi pod siebie i tak spał :-) i jak stare porzekadło mówi "nie ruszaj gów*a puki nie smierdzi" :-) wiec tak go zostawiłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 11:09

‹‹ 3063 3064 3065 3066 3067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ