Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżuls wrote:U nas te plamy są baaaaardzo suche, i raczej jej nie swędzą (raz wydawało mi się, że siędrapie, ale tylko raz), momentami robią się bardzo czerwone, na tych zdjęciach tego nie widać, bo są bardzo jasne. Kaszka zabierająca się w takie dziwne placki (takie jakiby pierścienie) pojawia się na brzuszku i pleckach, ale tam jest blada, a na policzkach, szyi i dekolcie plamy są bardzo czerwone.
Pediatra oczywiście na hasło "alergia" wypisała skierowanie do dermatologa, a nie do alergologa, a na moje pytanie czemu tak, odpowiedziała "na początek dermatolog"
To u nas wygladaja wlasnie tak jak opisujesz. I nam wszyscy lekarze powiedzieli,ze to lojotokowe zapalenie skory. Kapiemy sie co drugi dzien, zmienilismy kosmetyki, balsamujemy 2 razy dziennie a buziaka i szyje przy kazdej zmianie pieluchy. Po 2 tygodniach widze poprawe. -
Młoda cały dzień była ciepława, a teraz 38,5.. albo idą zęby, albo to ta zdradliwa pogoda. Ale oprócz tego, że cały dzień nie chciała leżeć na macie, tylko w bujaczku, to miała całkiem niezły humor.
PePePe - od czego bierze się to łojotokowe zapalenie skóry? Ja mam na skierowaniu do dermatologa AZS, a po krótkiej sondzie w necie też mi to wygląda jak książkowe AZS, patrząc po zdjęciach ... Pediatra przepisała maść cholesterolową z witaminą A i na razie tyleDermatolog dopiero w maju...
-
Kassie wrote:I w tym momencie zaluje ze nie mam coreczki bo dla chlopakow to wszystko na jedno kopyto,tak mi sie wydaje
wiadomo, nie ubiore niemowlka w sztywne jeansy ale jest cała masa świetnych chlopiecych ciuszków
-
Dżuls wrote:Młoda cały dzień była ciepława, a teraz 38,5.. albo idą zęby, albo to ta zdradliwa pogoda. Ale oprócz tego, że cały dzień nie chciała leżeć na macie, tylko w bujaczku, to miała całkiem niezły humor.
PePePe - od czego bierze się to łojotokowe zapalenie skóry? Ja mam na skierowaniu do dermatologa AZS, a po krótkiej sondzie w necie też mi to wygląda jak książkowe AZS, patrząc po zdjęciach ... Pediatra przepisała maść cholesterolową z witaminą A i na razie tyleDermatolog dopiero w maju...
Przyczyna nie jest do konca odgadniona. Nadmiar loju, zmiany hormonalne, grzyb. Nie jest tez prawda, ze pojawia sie u niemowlat w pierwszych tygodniach zycia (ciemieniucha) i w okrosie pokwitania. Ja nie naleze do zadnej z tych grup a zdiagnozowano u mnie jak mialam ok. 20 lat. AZS to nic innego jak alergia. Ja przed podaniem sterydu, nawet w masci zastanowilabym sie 5 razy. Zapamietalam tez sobie slowa alergolog "nie ma swiadu nie ma alergii". Obecnie poszukujemy dobrego kosmetyku. Wielu rodzicow poleca Linomag do kapieli. Ja nie probowalam. Uzywam Adermy (produkt na bazie owsa) i poki co nie pogarsza sie, wrecz widze poprawe. -
a moje dziecko ucięło sobie drzemkę i mruczy mi przez sen..
wszystko wyłączyłam i patrzę i słuchami chłonę to cudo, które stworzyliśmy.. fantastyczne jak dwoje nieperfekcyjnych ludzi stworzyło coś tak idealnie perfekcyjnego..
kitek mój kochany
4me, karolcia87, Dżuls, Anitka201, chabasse, trix lubią tę wiadomość
-
Hehehe u mnie czasem jest tak, że jakaś napotkana babcia pochyla się nad wózkiem, żeby zobaczyć słodkiego bobasa, a tymczasem z głębi wózka dobiegają złowrogie pomruki grozy, i to takie z przepony
Jakbym woziła małego, warczącego yorka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 10:20
kapturnica, easymum lubią tę wiadomość
-
Mojemu takie warczenie zazwyczaj udziela się przy kasie w markecie
(wiadomo postój )
Mój wczoraj po raz pierwszy przekręcil się przez sen na brzuch, pociągnął nogi pod siebie i tak spałi jak stare porzekadło mówi "nie ruszaj gów*a puki nie smierdzi"
wiec tak go zostawiłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 11:09