X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ela Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podczytuję Was, ale w piątek lecę do Anglii i już niestety muszę się pakować, a jeszcze młody marudzi, że gardło boli, więc pewnie dopadnie go angina. Marysia zasuwa na czterech i jak dojdzie do stołu to na dwóch wokół niego, zrzucając wcześniej wszystko co na nim było. Także cały czas zbieram kretki bo Paweł niestety zapomina je schować.

easymum lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mieliśmy akcje histeria przed chwila. Młody pięknie zasnal, zatkal mu się nos od kataru, w buzi smok i zonk. Plus zeby bo je tarl. Moje dziecko przez cale swoje życie tak nie plakalo :( aż ja płakałam z nim :(

A w piatek mamy jechac do Warszawy- nie wiem co z tego bedzie :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, alez ja za Wami tesknie.Niestety naprawde nie mam chwili wytchnienia zeby czytac a co dopiero pisac.Elu moj maly wlasnie mial angine.Mial 40 stopni goraczki a w pewnym momencie 41.Szly wszelkie leku i chlodna kapiel a temp.nie spadala.4 dni z zycia wyjete.Na szczescie juz po wszystkim.Moja mala nie raczkuje poki co i chyba sie nie zapowiada, za to dyskutuje i krzyczy pierwsza klasa.Zabki nam wyszly raczej bezbolesnie.Noce wciaz z pobudkami na cyca.No i nie moge jej na krok odstapic bo krzyk niesamowity.Pozdrawiam Was goraco.

1usa8u69die0y60t.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Gabi wczoraj zrobiła brzydkie zielone luźne kupy, w nocy o 3 dwie normalne raczej (dziwne ze w nocy, nie robi od bardzo dawna), o 8 żółta wodnista i teraz kolejna, nie wiem czy iść do lekarza czy poczekać? Sorka za opis ale jestem sama i nie wiem co robic :/ gorączki brak, humor dopisuje

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mokaa dzieje się coś jeszcze? Gorączka, niepokój, płacz? Bo jak nie to bym dała Dicoflor i poobserwowala..

tb734z17s9scq0zt.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie poza tymi kupami nic, ani gorączki ani nic, nie wyglada zeby brzuszek ją bolał, jest wesoła :)

Wczoraj na drugie śniadanie dostała serek z borówkami, po nich była ta zielona kupa, mowię ok nie toleruje ale pozniej te kupy w nocy i dzis juz dwie wodniste... Chyba, że to zęby.. Kuzwa pisze i kolejna :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej cos jej zaszkodzilo.Mojej jak cos nie podejdzie to luzne kupki nawet dwa dni .

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj jej dicoflor na wszelki wypadek i dupke zabezpiecz przed pdparzeniem.

1usa8u69die0y60t.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Zadzwoniłam jednak do przychodni, do której w razie czego jest pediatra i babka zapisała mnie na wizytę, mówi że nie ma co ryzykować przy takim maluchu i czekać czy się rozwinie czy nie. W sumie racja, bo gdzie ja sama będę wieczorem lekarza szukać, nawet nie wiem gdzie jest pomoc doraźna, a mąż w Warszawie :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak tak; masz racje:-)

1usa8u69die0y60t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Znowu mnie tu nie było....dłuuuugo ;)
    Krótko co u mojej Panny,
    Młoda raczkuje :) od jakiś 2 tygodni. Stała , stala i ruszyła jakby nigdy nic innego nie robila ? a co ją sprowokowało ? paczka paluszków zostawiona przez starszaka na środku pokoju :P
    Mówi sporo, tata , baba, adaaa ( czytaj Adaś ;P ), pa pa i też bardzo ładnie pokazuje pa pa, pokaże jak robi indianin, pokaże NIE główką , i wysyła całusy...

Aczkolwiek, żeby nie było tak różopwo, znowu zaczeła budzić się o 5 :( to jakaś masakra...

Starszak okaz zdrowia i książkowe ADHD - jest WSZĘDZIE i mówi 200000000 słów na sekundę, ciężko mu ten słowotok przerwać :P

4me byłas na rehabilitacji ?

Co do jedzenia ja tez chwilowo głównie słoiczki bo młoda wybredna..aczkolwiek staram się dorzucić swój makaron czy ryz...no i desery, kaszki etc robię sama, ale obiady chwilowo głownie słoiczki bo brakuje mi doby..

Nie mam nawet czasu do Was zaglądać :(

Pozdrawiam Was serdecznie....

ehhhhh niedlugo zaczną się 1 urodzinki Naszych maluchów - zleciało prawda :)

chabasse, karolcia87, Magnolia3 lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Alutka byliśmy w OWI. Lekarz rehabilitacji powiedzial, ze maly rozwija sie calkowicie prawidłowo i to jakies bzdury co usłyszałam:)

Ma minimalną asymetrie z lewej strony ale wymaga to gora dwóch spotkań rehabilitacyjnych instruktażowych. Pierwsze w... Sierpniu ;)

Ja generalnie tego nie widze- podobno gdy pełza- wiec nie idę prywatnie- czekam do sierpnia.

Młody juz staje na czworaka od dawna, wysoki podpór piękny. Teraz kombinuje i podciąga sie na niskich meblach do siadu na klęczkach a dzis prawie usiadł :) takze wyluzowałam i na dzien dzisiejszy probuje opanować humory młodego z trzema idącymi zębami na raz ;)

Alutka i co zdecydowaliście sie na Chwarzno?

alutka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłyśmy, jakaś wirusówka-jelitówka. Dzieci na tyj etapie biorą wszystko do buzi i niestety to nieuniknione (tak usłyszałam od lekarki) na szczęście nie jest odwodniona. Dostała syropek, probiotyk i elektrolity. Ale teraz hit - kazała mi eletrolity rozrabiać w herbacie (bo maja okropny smak)i to z cukrem (przez cukier lepiej sie woda wchłania ponoc). Jakoś mi się nie podoba ten pomysł, i w ogole zdębiałam jak zobaczyłam na opakowywaniu, że mam jej tego podać 4 saszetki na 800 ml wody w ciagu 3-4h. Sama bym tyle ńie wypiła :/ Jakies podpowiedzi? Ktoraś dawała elektrolity?

No i Głodówka przez 6h a na noc kleik ryżowy. Ciekawa jestem jak ja ogarnę jej pobudki w nocy na mleko :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Byłyśmy, jakaś wirusówka-jelitówka. Dzieci na tyj etapie biorą wszystko do buzi i niestety to nieuniknione (tak usłyszałam od lekarki) na szczęście nie jest odwodniona. Dostała syropek, probiotyk i elektrolity. Ale teraz hit - kazała mi eletrolity rozrabiać w herbacie (bo maja okropny smak)i to z cukrem (przez cukier lepiej sie woda wchłania ponoc). Jakoś mi się nie podoba ten pomysł, i w ogole zdębiałam jak zobaczyłam na opakowywaniu, że mam jej tego podać 4 saszetki na 800 ml wody w ciagu 3-4h. Sama bym tyle ńie wypiła :/ Jakies podpowiedzi? Ktoraś dawała elektrolity?

No i Głodówka przez 6h a na noc kleik ryżowy. Ciekawa jestem jak ja ogarnę jej pobudki w nocy na mleko :/

Ja dawalam. My mielismy elektrolitki nio for kids i syn sie nimi zajadal/zapijal nie wiem jak to napisac:-) w kazdym badz razie mu smakowaly. Nie mieszalismy z niczym i takich zalecen nie dostalismy. Wiem ze na opakowaniu sa właśnie takie duze ilosci podane ale my dostalismy zalecenia zeby wypil 300 ml w ciagu doby przez czas wymiotow a potem jeszcze 2 dni po ustaniu objawow. Nie wiem czy te elektrolity w zaleznisci od firmy sie roznia ale nasze w skladzie to glownie woda glukoza i jakies tam zwiazki wiec nie wiem po co dosladzac glukoze?

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widze ze wy macie jakies saszetki do rozpuszcania te nqsze to takie gotowe tubki z napojem ktory sie tylko przelewa do butelki

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie one są smakowe i to całkiem niezłe, zawierają już cukier w składzie. Czytałam ze herbaty sie nie podaje a cukier osłabia wchłanianie także tego.. Nasza pediatra dziwne ma metody, ona chyba jakiejś starej daty jest. W sumie jak nie jest odwodniona, to chyba ważne żeby pila to ustrojstwo. Kurczę może mi mówiła ile tego a mi umknęło :/ No nic, będę jej cały czas proponować do picia, byle piła :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym z niczym nie mieszala jesli chetnie bedzie pic i na sile tez bym nie wciskala nie wiadomo jakich ilosci. Syn byl wtedy mlodszy ale mysle ze jak na dobe wypije 500ml to bedzie bardzo duzo a jak nie da rady to tez nic sie nie stanie jesli nie widzisz oznak odwodnienia. Nam jeszcze kazala czesto karmic piersia (syn i tak nie chcial jesc wiecej niz normalnie) mozna jeszce wode dawac do picia, wazne zeby wogole cos pic. A i Sokow kazala NIe podawac.

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym tych elektrolitów nie mieszala z niczym. I generalnie chyba bym dawala mleko jak by dziecko chciało. Na a piers to juz na pewno.

Wczoraj pisalyscie o tym pokazywaniu paluszkiem i dosłownie chwile po tych informacjach młody zaczął,pokazywać paluszkiem na różne przedmioty :D i jeszcze tak śmiesznie robi bo podchodzi do mnie klepie mnie po kolanie i gada jak by mi chcial powiedziec, gdzie mam pójść albo co teraz z nim robic :D

U nas dzis lepszy dzien- choc nie bez jęków i steków tak do konca.

Młody sie dzis obudzil z lekka chrypa wiec uznalam,ze ten katar to chyba jednak nie przez zeby no i widział go lekarz i ma jakas lekka infekcję wuec trzeba uważać z tymi stwiedzeniami, ze wszystko przez zeby ;)

Nie chciało mi sie jechac strasznie do centrum i wystawiać młodego w przychodni na jakies gorsze zarazki wiec wyzwalam lekarza do domu. Generalnie miałam ubaw- wizyta domowa do kataru... Ale z drugiej strony, mamy to w abonamencie, place co miesiac wiec czamu mam nie skorzystać :) luksus totalny ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mleka nie podawać narazie, kleik na kolację, a rano puree z marchewki lub ziemniaka Ew mleko ale z połowy porcji miarek. Mamy stopniowo wprowadzać jedzenie żeby jelit nie obciążać od razu dużymi ilościami. Wypiła prawie cała saszetkę, także myśle ze spoko, najwyżej w nocy zamiast mleka będę dawać jej elektrolity

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza lekarka ma dziwne pomysły, teraz ta herbata, przy żółtaczce kazała dawać wodę z glukozą i to nie była mała ilośc z tego co pamiętam :p

Daję same, w smaku są owocowe więc Gabrysi smakują :)

Dzięki dziewczyny za pomoc :**

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 3180 3181 3182 3183 3184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ