X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me bo ja nie w temacie jestem. Jakie zajecia maja takie dzieciaczki w zlobku? :-) macie moze jakies strony gdzie sa jakies przyklady itp jak bawic sie z dzieckiem, co z nim robic bo juz mi pomyslow brakuje :-/

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz to nie jest tak, ze dzieci siedzą na przeciwko siebie i tak patrzą się na siebie kilka godzin ;)

U nas sa zajecie z rytmiki- taniec, piosenki. Zajęcia z panem od w-fu- pewnie jakies proste ćwiczenia. Zajęcia muzyczne- piosenki, gra na instrumentach.
    Raz na jakis czas zapraszany jest ktos specjalny i robione sa pokazy dostoswane do dzieci w tym wieku.

Są spacery, zabawy na dworzu, na placu zabaw. Malowanie itd...

Pewnie jakies kolko graniaste, chodzi lisek kolo drogi itp, których sama z dzieckiem w domu nie jesteś w stanie wykonać.

Pewnie zlobki sa różne i sa tez takie, gdzie dzieci są rzeczywiście pozostawione same sobie.

Generalnie mysle, ze przbywanie z innymi dziecmi jest bardzo wskazane dla naszych maluszków :)

alutka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chętnie poszła z małą do jakiegoś klubu malucha, gordonki itp. Bo ona mało z siebie nie wyskoczy jak zobaczy dzieci, śmieje się, gada, piszczy, pełen szał. Ale na razie nic nie znalazłam w okolice, cośkolwiek co jest, to od roku w górę.

A byliście z dziećmi w sali zabaw? Albo może macie basenik z kulkami w domu? Ostatnio widziałam dziecko znajomej w czymś takim (młodsze od mojej) i się zaczęłam zastanawiać, że może małej by się już podobało?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy pójść pierwszy raz na basen, mała lubi taplać sie w wodzie, wiec mam nadzieję że się spodoba. Tylko czy jakies koło do pływania albo coś się przyda?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka na pierwszy raz to chyba najlepiej malutka trzymac, zeby sie przyzwyczaila.. my na zajeciach dopiero po pewnym czasie zalozylismy rekawki..

tb734z17s9scq0zt.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny chcialam napisac pare slow co u nas :) Lila łobuzuje na calego wspina sie po wszystkim od dobrych kilku tygodni raczkuje z predkoscia swiatla i probuje chodzic :) wszedzie jej pelno a najbardziej w miejsach zakazanych, zjada wszystko co dostanie uwielbia BLW :) Noce sa coraz lepsze o ile nie ida zeby :P a poki co bedzie chyba spokoj bo mamy ich juz 8 :) w dzien ma juz tylko 1 drzemka ale dzieki temu poprawilo sie spanie :) jest mala smieszka i bardzo otwartym dzieckiem pozdrawiamy i przesylamy zdjecie z Chrztu :)

9185ef9216304523med.jpg

15bd3c4edff0b7f0med.jpg

32c4470424f9999fmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 20:31

karolcia87, moka89, la_lenka, Natka88, Kassie, chabasse, mmalutka, agniesja, julita, 4me, bellaVi, Anitka201, edysia5, Dżuls, easymum, Magnolia3 lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB śliczna malutka!

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    PannaB śliczna malutka!

dziekuje bardzo :)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ślicznotka :))))

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudeńko dziewuszka..
    No dziewczyny, to trzymamy kciuki za naszych. Ja właśnie ululalam mlodego, bo mąż rzecz jasna musi wspierać aktywnie drużynę. Dzisiaj wcześniej poszedł spać dzięki temu mogę i ja coś poogladac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 21:31

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Cudeńko dziewuszka..
    No dziewczyny, to trzymamy kciuki za naszych. Ja właśnie ululalam mlodego, bo mąż rzecz jasna musi wspierać aktywnie drużynę. Dzisiaj wcześniej poszedł spać dzięki temu mogę i ja coś poogladac.

ja jakos nigdy nie kibicuje no ale dzis to juz zerkam sama a raczej slucham jak maz oglada :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB sliczna dziewczynka! A ten strój!!! Az mi sie przypomniało dlaczego kiedys chciałam dziewczynke :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB, ale ma słodziutkie, malutkie usteczka. Cukiereczek <3

Poza tym nawet nie skomentuję naszego dzisiejszego dnia, właśnie robię sobie obiad, to chyba wystarcza jako podsumowanie :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta z Warszawy!!!

Wieczorem jedziemy do Wawy- wlasnie nas pakuje i nie ufnie wkładam głównie rzeczy na UPAŁY ale dziwnie mi bo nad morzem prawdziwa jesień:/

Czy u Was rzeczywiście takie upały????

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie jest gorąco. Znaczy dziś rano zapowiada się chłodzący wiaterek, trochę chmur, może jakiś deszczyk - ale ogólnie jest ciepło.
    Mała chodzi w sukience z krótkim, albo bodziak+krótkie spodenki. Bez skarpetek.
    A na weekend to już w ogóle prognozują 29-30 stopni.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczęta z Warszawy!!!

Wieczorem jedziemy do Wawy- wlasnie nas pakuje i nie ufnie wkładam głównie rzeczy na UPAŁY ale dziwnie mi bo nad morzem prawdziwa jesień:/

Czy u Was rzeczywiście takie upały????

Yyy... nie. Caly ten tydzien Maly na dlugi rekaw i spodnie (takie ciensze, ale dlugie) a podobno u nas zimny chow ;) Ja sama w spodnicach, ale z rekawem na gorze. Jest cieplo, nie zaprzeczam, ale od 3 dni wieje taki wiatr, ze glowe chce urwac ;)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja mam odbiór pogody troszkę inny w Wawie. Duszno i par no z momentami wiaterku. Dzisiaj jeszcze nie bylam, ale na termometr ze jest już 25 stopni. Wiaterku słychać faktycznie, ale ja go czuje jako cieply. Z resztą do wiatrów chyba akurat jesteście przyzwyczajeni nad morzem.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe. Jedno miasto a jaka roznica w odczuciu pogody ;)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Targowku, wiec jeśli wy z Ursynowa to już może być inny klimat. Pewnie ze 25 km roznicy.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle jestem spod Warszawy. Ale to raczej miałoby znaczenie w info o chwili obecnej (w stylu czy teraz pada), bo ogólny klimat to raczej podobny. ;)
    Ale odbiór temperatury to sprawa bardzo indywidualna. 4me, chyba musisz wziąć ciuchy na każdą pogodę :P.

A jak mówimy o ciuchach. Widziałyście gdzieś super cienkie, rozpinane bluzy dla naszych maluchów. Poszukuję czegoś takiego, żeby móc małej zarzucić np. wieczorem, ale wszystko co mam to jakieś sweterki/polarki i jest jej za gorąco. Nigdzie nie mogę znaleźć niczego prawdziwie cienkiego. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3182 3183 3184 3185 3186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ