X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaR Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    MASAKRA!!!

I weź zaufaj kobiecie :/ patrzę na to i widzę mojego synka normalnie...

http://m.trojmiasto.pl/news/wiadomosci/Opiekunka-spoliczkowala-8-miesieczne-dziecko-n102733.html

Czytałam wczoraj, nóż otwiera się w kieszeni i wulgarne słowa cisną na ustach , nigdy w życiu nie wezmę niani i żadnej opiekunki never

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do opiekunek to ja mam pewność że nasza jest ok. Mieli ja nasi znajomi i tez podgladali ja na kamerach (w różnych okresach) i babeczka świetnie opiekowała się dziećmi. Tylko ze oni mieli wczesniej sytuacje ze niania znecala sie nad ich pierwszym dziexkiem stad te kamery. Ale ogólnie opiekunki to ciężki temat.

• MamaR Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano z M o tym rozmawiałam , ten hm zawód niedługo wyginie bo tak jak zauważyłam wsrod sąsiadów i ogólnie te lajki na fb to już powstaje dużo takich domowych żłobków gdzie dzieci po roku mogą być , jeśli jakaś mama chce lub musi wrócić do pracy to fajne to jest , sąsiadka półtora roczniaka bardzo chwali , dziecko ma zabawy i przede wszystkim dzieci w różnym wieku , sąsiadka się śmiała że to dobry wstęp gdyby zaszła w drugą ciążę

• edysia5 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly zasnal, maz poszedl na piwo...ale nudyyyyyyy

edysia5
  • MamaR Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:

Zamień się , córa nie spi od 14 , drzemka trwała o 19 jedyne20min i idą górne :/

edysia5 lubi tę wiadomość

• PePePe Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:

Paznokcie sobie pomaluj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 23:07

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Paznokcie sobie pomaluj :)
    Ja właśnie to zrobiłam. Znaczy pomalowalam jedną warstwę i co? Obudziła się do karmienia. Niby to lakier 60 sekund, ale nie wiem czy moje pazury przeżyją :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm wiec tak paznokcie odpadaja bo mam zele :-) kapiel dluga tez bo fasola w brzuchu:-)
    Co do spania to u nas dalej standard dwie drzemki po pol godz w ciagu dnia, takze prYzwyczajona jestm. :-) :-)

edysia5
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    Hmmm wiec tak paznokcie odpadaja bo mam zele :-) kapiel dluga tez bo fasola w brzuchu:-)
    Co do spania to u nas dalej standard dwie drzemki po pol godz w ciagu dnia, takze prYzwyczajona jestm. :-) :-)

To mam nadzieje,ze chociaz odpoczelas :)

Czy Wasze dzieci tez moglyby caly dzien nie spac? Bo u nas niby spac sie nie chce, ale jednak lepiej nie spac, bo swiat jest taki ciekawy. Tylko, ze jak nie zasnie to 30/40 min jest super zabawy, bo wyjelam z lozka i juz nie zmuszam a pozniej jeki i steki.

edysia5 lubi tę wiadomość

• edysia5 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas tez spanie w dzien jest slabe odkad maly skonczyl 3.5 miesiaca, tylko u nas dla odmiany nie ma jekow. Tyle coekawych rzeczy ze po prostu nie chce spac. Wytrzymuje ok 4 do 4,5 godzin aktywnosci potem zaczyna trzec oczka to go biore do lozeczka albo chwile na siedzaco na rekach i spi az cale pol godz no ok ok niekiedy zdarzy sie 40 min ale to juz maks. Budzi sie i znow caly zadowolony i gotowy do dzialania :-).

edysia5
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nigdy z zasypianiem nie bylo problemu. Odkladalas i juz. A od 2 tyg draaammmmaaa! Wstaje, lazi, wierci sie, je lozeczko, kreci, siada, wstaje. A przy tym trze oczy. Po 20/30 min sie poddaje. On szczesliwy sie bawi i po 30 min zaczynaja sie jeki i steki, bo przeciez on chcial spac. To znow do lozeczka i ponowna draaammmaaa. Na rece wezme to sie wyrywa, drapie, szczypie, ciagnie za wlosy. Po 1,5h takich walk pada :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy u teściów. I mimo że wiem że teściowa zakochana we wnuczce po uszy to i tak ciśnienie mi sie parę razy podniosło na ostro. Na przykład obiad. Ugotowala małej zupkę z królik (oddzielnie) z marchewką i pietruszką. Niby fajnie, ale całość przetarta na paćkę i oczywiście próby karmienia. I to takiego karmienia ze śpiewaniem, samolocikiem itp. Oczywiście moje dziecko przyzwyczajone do blw oprotestowalo papkę więc dałam jej od siebie kawałek kotleta z kurczaka, słupek marchewki, pomidorka i dopiero wtedy normalnie zjadła. Teściowa oczywiście wie, że mała je sama, ale "bo ona nakarmi".

Po drugie ciągłe trzymanie na rękach. Łucja już sie wykreca, krzywi, kopie nogami i ogólnie widzę że pełne nieszczęście - chciałaby na podłogę, na trawkę, polazic, pobawić się, ale nie. Ja rozumiem, że teściowa steskniona za wnuczka, chce poprzytulać, ale to nie ten etap, że dziecko szczęśliwe będzie siedzieć nieruchomo. Co małą złapię i postawie na podłogę to zaraz znowu hyc i na ręce. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka u nas z tymi rekomani teściowa to samo

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka - u mnie szykuje się to samo. Niedługo przyjeżdża teściowa, która widuje wnuki w najlepszym razie trzy razy do roku, ale oczywiście wie najlepiej co i jak z dzieckiem.
    Trzyma dziecko jak noworodka, karmi papkami, albo zwozi mi jakieś sztuczne kaszki z toną cukru, którymi potem stary sobie słodzi kawę :D O ćwierkaniu nad dzieckiem jedzącym obiad już nie wspominając. A prababcia, mama teściowej, to potrafi mi nawet stanąć za plecami, oparta ręką o krzesło na którym siedzę i patrzeć czy i co jem, a jak wyciągam rękę po kawałek mięsa, to sięga szybciej po widelec i nakłada mi jej zdaniem najlepszy kawałek :D Jak do nich idziemy w odwiedziny to mam do wyboru albo dostać szału i wszystkich wystrzelać, albo wrzucić na luz, klapnąć dupą w fotelu i gadać z dziadkiem o polityce, bo babcia i tak wszystko zrobi sama najlepiej, nawet nie da sobie pomóc (jakkolwiek sama bym się z tym źle nie czuła, bo jednak u mnie w domu młodzi skaczą wokół starszych).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 08:25

kapturnica, agatka196 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś o 3 w nocy była pobudka na kupę. I tak do 5.30 się bujałyśmy z ponownym zasypianiem. A spać poszłam stanowczo za późno... Czuję się jakby mnie czołg przejechał. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez jakos inaczej. Dwie pobudki w nocy a o 4 chec zabawy. Teraz usypiamy sie od 2 h. Odkad nauczyl sie stac usypianie i sen to dramma :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Hej Alutka byliśmy w OWI. Lekarz rehabilitacji powiedzial, ze maly rozwija sie calkowicie prawidłowo i to jakies bzdury co usłyszałam:)

Ma minimalną asymetrie z lewej strony ale wymaga to gora dwóch spotkań rehabilitacyjnych instruktażowych. Pierwsze w... Sierpniu ;)

Ja generalnie tego nie widze- podobno gdy pełza- wiec nie idę prywatnie- czekam do sierpnia.

Młody juz staje na czworaka od dawna, wysoki podpór piękny. Teraz kombinuje i podciąga sie na niskich meblach do siadu na klęczkach a dzis prawie usiadł :) takze wyluzowałam i na dzien dzisiejszy probuje opanować humory młodego z trzema idącymi zębami na raz ;)

Alutka i co zdecydowaliście sie na Chwarzno?

Hey :) cały czas myslimy, bo na sokółce nie ma metrażu co Nas interesuje a wiczlino dopirto do odbioru na koniec 2017 :( a my potrzebujemy juz :P

super że z Małym wszystko ok ;)

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie żłobków..my mamy swój, prywatny żłobek tzn teściowa prowadzi przedszkole i złobek więc mam ten komfort, ze niby w żlobku - przedszkolu ale jednak swoje konty i otoczenie :) co nie przeszkdza małej wyc aż brakuje jej tchu jak zostawiam ja tam na godzine...a niestety sytuacja finansowa zmusza nas zebym pomogła męzowi w prowadzeniu firmy...czuje sie podle a wszyscy myslą ze mamy tak super bo to nasz zlobek...tylko malej to oboojetne kto jest włascicielem firmy wazne ze mamy nie ma :P :P :P i wyje jak kazde inne dziecko...ale faktem jest ( i nie jest to reklama) ze widze jak pozytywnie wpłynęlo towarzystow maluchów na mojego syna...mam nadzieję, że mloda gtez się przełamie :P

easymum lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro kończymy 10 msc <3

Dżuls, 4me, easymum, agatka196 lubią tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stary pojechał podłączać wodę na działce, zostałam sama z dwójką i zamiast spodziewanego armageddonu mam ciszę i spokój, bo dałam radę uśpić jednocześnie dwójkę dzieci :D Usypianie level master :D

mmalutka, chabasse, la_lenka, karolcia87, kapturnica, 4me, easymum, agatka196, bellaVi lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
‹‹ 3184 3185 3186 3187 3188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ