X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałam dziś małej bułkę z masełkiem i natką pietruszki. Jezu jak żałuje, że nie miałam komórki żeby uwiecznić to pacanie paluszkiem po bułce z miną "dlaczego na mojej kanapce jest takie coś dziwne zielone?" :D :D :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dałam dziś małej bułkę z masełkiem i natką pietruszki. Jezu jak żałuje, że nie miałam komórki żeby uwiecznić to pacanie paluszkiem po bułce z miną "dlaczego na mojej kanapce jest takie coś dziwne zielone?" :D :D :D
    Właśnie, miałam dziś spytać o bułkę. Dziś rano karmiąc młodą jaglanką sama przegryzałam w biegu swoją bułkę i młoda w pewnym momencie oprotestowała kaszkę i zażądała buły. Dostałą taką z masłem, tylko najpierw poobgryzałam wszystkie większe ziarenka (bo to była taka z dynią i słonecznikiem). Dajecie tak po prostu do rączki, do pociamkania? Dostała też dziś jajecznicę, taką mocno ściętą i na ocupinie masła.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie normalnie - bułka z masłem, z serkiem białym, albo taka sama "goła". Zwykła bułka, bagietka, razowa (ale właśnie bez ziaren), dobry chlebek.
    Czasem jak karmię zupką (czego wiadomo moja nie lubi) to daję jej dodatkowo kawałeczek buły do ręki. Wtedy akceptuje że coś jej wciskam łyżeczką.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez sucha bulka albo z maslem, serkiem lub pasztetem :-) daje tez z ziarnami tylko takie ktore sa male slonecznik siemie itp wielkosci. Tomek ma tylko 4 jedynki ale spokojnie sobie radzi :-)

edysia5
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciągle tylko dwie dolne jedynki... Wyglądało jakby szły dolne dwójki, ale tylko mi się zdawało, to samo z górnymi jedynkami (już są na maksa widoczne pod skórą na dziąsłach, ale jakoś się nie przebijają...) no i tak próbujemy z tymi dwoma maluchami coś już tam gryźć.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę jutro odkręcać jedną sprawę w US. Trzymajcie kciuki. Mąż mi napisał ewentualny "czynny żal" żeby ubiec wszystkie zarzuty jakie mogą do mnie mieć. Oby to się dało rozwiązać bezboleśnie. Ech, u nas to zawsze coś musi być :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas aktualnie wychodzą dwie dwójki górna i dolna. Momentami jest masakra,a nocki to już w ogóle. Widzę że najbardziej działa camilia. Po tym specyfiku młoda jest O wiele spokojniejsza. Ile macie drzemek w ciągu dnia? My już tylko jedną i to tak max godzinę, zazwyczaj 45 minut, ale za to ledwo wytrzymuje do 20 i śpi.
    Znalazłam ostatnio fajna aplikacje na androida "dont cry my baby"sa kołysanki, odgłosy np. mikrofalówki, odkurzacza, blendera nawet bicie serca. Najciekawsze dla nas to odgłosy zwierząt i instrumentów muzycznych, " jak robi krowaaa?" Staje się bardziej realne :) (generalnie telefon chowam, słuchamy tylko dźwięków ) polecamy :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dwie drzemki muszą być, jedna krótka tak 30-40 minut, a druga ze 2h albo dłużej. Próbowałam robić tylko jedna drzemkę, skoro z wieczornym zasypianiem było tak źle, ale nie ma mowy, jeszcze gorzej. Marudzenie, wywracanie ze zmeczenia, histeria. Musi się jeszcze zdrzemnac.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls jeśli dobrze pamiętam to Twoje maleństwo miało skazę bialkową ? czy nadal ma ? Ja nadal boje sie zaryzykować podanie np masła czy jakiegoś serka żeby nie było awarii....

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynyy jestem w szoku! Bbylam juz rano w laboratorium zrobic badania, zjadlam sniadanie, wypilam kawe a moje dziecko spiiiiiii!!! Nie pamietam kiedy mialam taki luksus łoł!!!

przyszła mama lubi tę wiadomość

edysia5
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    Dżuls jeśli dobrze pamiętam to Twoje maleństwo miało skazę bialkową ? czy nadal ma ? Ja nadal boje sie zaryzykować podanie np masła czy jakiegoś serka żeby nie było awarii....

Moj miał nawet reakcję anafilaktyczna.. za radą pediatry-alergologa zaczęłam od podawania mleka obrobionego w wysokiej temp. np ciasta, muffiny. Potem w potrawach poddanych wysokiej temp. (np. odrobina jogurtu do zupy) po miesiacu mamy zrobic panel bialkowy i jak bedzie ok to mam włączyć nabiał powoli tak normalnie..

Na razie nic się nie dzieje..

tb734z17s9scq0zt.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znowu ma delikatną kaszeczkę na czole. Nic nowego nie dawałam poza tą natką. Czy natka z pietruszki może uczulić? :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi nadal ma dwie drzemki, pierwsza ok 40min do godziny, druga popołudniu 1h-2h. Widać, że tego potrzebuje wstaje w wyśmienitym humorze i daje radę dotrwać do wieczora :) Zdarzają się dni z jedną, ale wtedy wieczorem jest strasznie marudna.

U nas była chwilowa poprawa z kupą, ale znów wróciliśmy do punktu wyjścia. Nie ma ich az tyle, ale nadal zdarzają się wodniste. Konsultowałam się wczoraj z pediatrą i kazała zacząć od początku cały proces:Głodówka, kleik, chrupki, marchewki.. Ehh

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mam pytanko do dziewczyn z wawy. Chcemy zabrać tatę na piknik w dzien taty, czy np. na polach mokotowskich albo w innym parku można normalnie się na kocyku rozłożyć?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh mam chwilę oddechu.. dzieć zajęty bułką, mam kilka minut dla siebie..

za nami bardzo trudne2 tygodni.. małż miał kolkę nerkową,ja miałam zapalenie krtani z obrzękiem tchawicy (nadal kaszlę i mnie dusi), mały od 1,5 tyg ma wirusówkę i kaszel z katarem.
    mam za sobą maraton nerwów i niedospania.. czwartek dyżur (bezsenny, brak miejsc na przyjmowanie pacjentów i karetka za kartką), w piątek poradnia, popołudniu przyjechali znajomi i impreza do północy,, w sobotę grill, popołudniu koncert (John Newmann i sir Elton John :)) i znowu powrót po północy, do tego nerwy w pracy męże ito ogromne..

dopiero dziś dochodzę do siebie..

a młody mato wszystko gdzieś.. od kiedy nauczył się siadać dużo więcej czasu zajmuje się sam sobą.. siada, pełza, potem wstaje, chwilę postoi i znowu siada i tak w kółko.. czasem poraczkuje, ale to fokowanie jest the best w temacie przemieszczania..

wybaczcie rozwlekłość, ale nie mogłam już dłużej tego kontenerować..

a teraz się tarasujemy..

d228c0b6c4ac4a08med.jpg

karolcia87, la_lenka, chabasse, 4me, Kassie, agatka196 lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są dopiero warunki, a nie mój półmetrowy balkon :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka zdrówka dla was :)

Zazdraszczam tarasu i tego wielkiego ogrodu! :)
    Juz jako nastolatka wiedziałam, że nie będę nadawać się do życia w bloku.. Ehh marzy mi się dom z tarasem, dziecko hasającej w ogrodzie i ja... Pijąca kawkę na tarasie w promieniach porannego słońca.. Ajjjj moje niedoczekanie chyba :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje mmalutka za odpowiedź :) też musze tak spróbować robić :)

a jesli mogę zapytać jakie leki brałaś na zapalenie krtani ?

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psikalam hascosept, bfalam strpesils, robilam inhalacje gorace z olejkami eterycznymi i pilam syrop grin tus..

tb734z17s9scq0zt.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoł... mmalutka, jak macie fajowo. Tez mi się marzy domek z ogródkiem a w nim dziecię hasajace całe dnie. Ale mój mąż to zatwardzialy mieszczuch, kocha Warszawę i to sie raczej nie zmieni. A co kocyk ów na polach mokotowskich to jak najbardziej można tyło trzeba uważać na kleszcze, bo wawa ponoć oblezona. Ja mieszkam obok parku brodnowskiego i tam w każdy cieplejszych dzień tez kupa ludzi na kocykach. Ale ja jakoś nie zdecydowalamsie jeszcze z dzieckiem na kocyk. Jedynie jak byliśmy na wsi. Ale to inna sprawa, własna trawka itp.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 3185 3186 3187 3188 3189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ