X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Moja już kilka razy jadła arbuza, ale bez szału było. Jak miała wybór truskawki i arbuz to arbuza nawet nie ruszyła. Dziwne dziecko, ja uwielbiam :P

Ogólnie ja mam w ostatnich dniach jakiś kryzys. Mąż mnie wkurwia, czuję się zaniedbana, w domu znowu burdel. :(

Wiem cos o tym... Mnie trzyma juz 2 tydzien... Do tego doszlo to usypianie. A raczej niemoznosc uspienia dziecka.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez problem z usypianiem ostatnie dwa dni. Pewnie związane to jest z tymi kupami, syropkami, kłębkiem itp. Kuzwa juz czasami aż mnie nosi i wyzywam. Pozniej mam wyrzuty sumienia ale no ile kurcze można.. No ile... Ehh

W ciagu dnia potrafi sie przytulić do mojego brzucha, miziam ja po główce i zasypia :) za to wczoraj poszliśmy z P na spacer i zapomnieliśmy smoczka, w sklepie była awantura i wracaliśmy poł drogi na rękach. Was tez tak irytuje jak stoicie w kolejce i dziecko sobie po prostu głośno gada mamamammama baaaaaa i te inne krzyki w ich języku i zaraz wszyscy się oglądają i patrzą jak na debila? Ze niby dzieckiem ńie umiem się zająć, że płacze czy coś? Masakra, nawet mnie przepuścić w kolejce chcieli :P

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    chabasse kibicowaliscie tez wczoraj? Zamowilismy tez te body o ktorym pisalas i wczoraj maly w nim wystapil :-)
    No to super :) rośnie nam nowe pokolenie kibicow... Wczoraj jasne, że kibicowalismy, widać po wynikach, hehe.. a tak w ogóle wyszłam na spacer na drugiej połowie do parku i o golu dowiedziałam się z eteru tzn. podniosło się takie larum z blokow, że trudno było sie nie domyslec, ze padła brama.

Kassie lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1,5h kładzenia na drzemkę. Z czego 3/4 to płacz, ryk, histeria, wyrywanie, zanoszenie. Powiem wam że tak źle nie było jeszcze nigdy :(
    Moja nigdy nie była "prosta" jeśli chodzi o spanie, zwłaszcza drzemki w dzień, ale to co się teraz wyrabia... Dramat jakiś. Codziennie mam wrażenie że to już samo dno, już nie może być gorzej. A potem córka mi pokazuje. Straszne to jest, zupełnie nie wiem co mam robić, jak jej pomóc się wyciszyć, czego jej trzeba żeby mogła zasnąć?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La Lenka a próbowałas takich rzeczy jak szumy, czy wibracje. U nas to działa plus zacienone okna i niestety bujnia na raczkach. Wiem ze to nie jest najlepsze wychowawczo, ale jak nie ma wyjścia to trzeba sobie radzić i tak. Wole takie metody niż frustrację z niemocy.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziala otulacz.. maly juz motany się uspokaja.. ale jest przyzwyczajony od pierwszych dni życia do takiej drzemki..

tb734z17s9scq0zt.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    La Lenka a próbowałas takich rzeczy jak szumy, czy wibracje. U nas to działa plus zacienone okna i niestety bujnia na raczkach. Wiem ze to nie jest najlepsze wychowawczo, ale jak nie ma wyjścia to trzeba sobie radzić i tak. Wole takie metody niż frustrację z niemocy.
    Cały czas teraz śpi przy szumie, w oknach rolety 100% zaciemnienia. Ja jej chętnie dam co potrzebuje - cycuś, bujanie, spanie na mnie etc., w tej chwili nie mam żadnych moich granic, byle by spała :( Tylko nic z tego nie działa. Próbuje przytulić - aż się zanosi. Odkładam - wkurw, pisk i kopanie nogami. Już prawie śpi, oczka zamknięte i nagle fik siada/wstaje. I siedzi, aż się chwieje ze zmęczenia, głową trzepie, oczy pół zamknięte. Próbuje delikatnie położyć - płacz. Biorę na ręce - mostek i prężenie. Nie dotykam - płacz ze zmęczenia.
    Najlepiej śpi jej się teraz na brzuchu. Ale musi się sama tak ułożyć, bo jak ja próbuję ją położyć to prawdziwa histeria. Na serio czuję się bezsilna w tym temacie, nie wiem co zrobić. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jak czytam o cyrkach przy usypianiu to już się boję ze mój też się będzie buntowal. Mój zaczął wstawać rowno 2 m-ce temu ale szczerze mówiąc usypia przy piersi lub przytulony do mnie lub męża. Czasami zaśnie sam w łóżeczku (wcześniej tylko tak usypial). 5ylko co będzie jak zabraknie piersi?? Juz się boję.

Co do avocado ja podaje surowe (pokrojone w paski lub na kanapce).

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, ale przecież to nie jest tak, że każde dziecko funduje swoim rodzicom taką wątpliwą przyjemność. Może akurat Was ominie spaniowa drama. Trzymaj kciuki, bo to nic fajnego ;)

Ogólnie panna pospała 2h, obudziła się, zjadła cycka i jakby nigdy nic w humorze dobrym siedzi przed lustrem, pokazuje "dzidzi" swoje zabawki i opowiada.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Cały czas teraz śpi przy szumie, w oknach rolety 100% zaciemnienia. Ja jej chętnie dam co potrzebuje - cycuś, bujanie, spanie na mnie etc., w tej chwili nie mam żadnych moich granic, byle by spała :( Tylko nic z tego nie działa. Próbuje przytulić - aż się zanosi. Odkładam - wkurw, pisk i kopanie nogami. Już prawie śpi, oczka zamknięte i nagle fik siada/wstaje. I siedzi, aż się chwieje ze zmęczenia, głową trzepie, oczy pół zamknięte. Próbuje delikatnie położyć - płacz. Biorę na ręce - mostek i prężenie. Nie dotykam - płacz ze zmęczenia.
    Najlepiej śpi jej się teraz na brzuchu. Ale musi się sama tak ułożyć, bo jak ja próbuję ją położyć to prawdziwa histeria. Na serio czuję się bezsilna w tym temacie, nie wiem co zrobić. :(

Jakbym czytala o tym co sie u nas dzieje...

• 4me Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy tez takie cyrki jak mial 6 miesięcy. Tak nagle z dnia na dzień. Ale u nas dzialalo podanie cycka i uśpienie go tak. Walczyłam z tym bo nie chciałam by tak zasypial wiec cyrki byly prawie codziennie. Przestalam karmić i cyrki sie skonczyly. Niestety to nie Twój przypadek ale wiem jakie to frustrujące:/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka a probowalas usypiac w nosidełku ? Ja czasem się tak ratuje jak juz jest zle. Chodzę z nim po domu calym, robię cos tam, śpiewam kołysanki i młody w koncu usypia. Pozniej go przekladam do łóżeczka.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez to nastapilo z dnia na dzien. I wiaze sie z tym, ze wstal. W desperacji daje cycka, ale to nie pomaga...

• edysia5 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wspolczuje wam dziewczyny z tym usypianiem i nie woem co poradzic bo u nas jest nawet spoko. A moze to przez zeby taki szal dzieciaczki maja, moj jak podstawia cyrki to ja biore masc na dziasla i troche ,mu smaruje. Wydaje mi sie ze to odwraca uwage tym specyficznym smakiem i moj sie uspokaja i wtdy szybko prYtulenie, pieluszka i do lozeczka albo chwile na recaxch na siedzaco siedzi przytulomy i zasypia. Moze sprobujcie

edysia5
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznaje,kiepsko jest :| Wlasnie sie usypialismy godzine. Jedyne co sie nie popsulo to czas, w sensie ze nadal zasypia o tych samych porach. Jest naprawde slodkim i grzecznym chlopcem, tylko oczy nie chca mu sie zamknac ;)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, mój jak się czasami szarpie na rekach i robi wygibasy jakby chciał uciec z tych rąk to ja go tak mocniej przytrzymując i przytulam. Czasem trwa to ze 3 minuty takie przepychanki ale w końcu młody kapituluje i zaczyna zasypiać. Brzmi to może dość masakrycznie ale w rzeczywistości to nie jest tak, że strasznie obezwladniam jedynie pomagam mu się ukokosic w objeciach. Pewnie działa to tak jak ciasne otulanie rozkami noworodki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 16:44

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Wiecie, mój jak się czasami szarpie na rekach i robi wygibasy jakby chciał uciec z tych rąk to ja go tak mocniej przytrzymując i przytulam. Czasem trwa to ze 3 minuty takie przepychanki ale w końcu młody kapituluje i zaczyna zasypiać. Brzmi to może dość masakrycznie ale w rzeczywistości to nie jest tak, że strasznie obezwladniam jedynie pomagam mu się ukokosic w objeciach. Pewnie działa to tak jak ciasne otulanie rozkami noworodki.
    U nas sporadycznie stosujemy coś takiego w nocy. Potwierdzam pomaga :-) młody na początku stara się wyrwać, po chwili odpuszcza i zasypia.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Anitka, ale przecież to nie jest tak, że każde dziecko funduje swoim rodzicom taką wątpliwą przyjemność. Może akurat Was ominie spaniowa drama. Trzymaj kciuki, bo to nic fajnego ;)

Ogólnie panna pospała 2h, obudziła się, zjadła cycka i jakby nigdy nic w humorze dobrym siedzi przed lustrem, pokazuje "dzidzi" swoje zabawki i opowiada.
    Wiem ale dziwnym sposobem mój zawsze kopiuje Łucję :-)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurde co się dzieje z bbf..? To u mnie czy u wszystkich jest jakaś awaria?

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U wszystkich ;)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
‹‹ 3187 3188 3189 3190 3191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ