Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
PePePe wrote:Oj taaak! Moj Glodomor dzis zjadl banana, troche ryby z ziemniakiem i cycka 2 razy. Zdecydowanie apetyt zmniejszony!
A u nas wręcz przeciwnie, wszystko ladnie zjedzone a cycus najchetniej 2 razy tyle co zwykle, ale ida gorne jedynki wiec moze dlatego...
-
MamaR wrote:Dziewczyny hej w ten upał
Nie swojej chwalić i pisać co i jak bo pewnie zaraz obróci sie to przeciwko mi
Powiedzcie mi czy macie foteliki z regulowanym zagłówkiem? Jak wy regulujecie , siedzenie trzeba odchylić y fotelik tak jakoś bardziej do przodu , za Chiny niewiem co wymyślić, wczoraj mieliśmy dłuższą trasę a mała jak zasnela tak jej głowa zwisala , zawsze z przodu siedzę bo ona sie sama bawi z tyłu ale jak zobaczyłam ta głowę odrazu na światłach jak staliśmy poszłam do tyłu i tak sobie siedziałam przez 40min trzymając jej głowę , bałam się bo wiecie jak by w dziurę auto wjechało to mogło by jej kark połamać albo ja tak panikuje
Staraczka ja dużo o tym czytałam i niestety to jest raczej zle dobrany fotelik. Tzn nasze dzieci, nie trzymają jeszcze dobrze główki, kat nachylenia za maly i taki problem sie wlasnie robi. Ostatnio przerabialiśmy to w rodzinie i wyszl na to, ze dla dziecka, które jeszcze slabo siedzi zostaje tylko maxicosi 2way Pearl... Za 2 tysiące z bazaw sklepie Pan mi nie znalazł żadnego, który sie bardziej pochyla... Masakra cenowa
jak ktos zna jakis, który sie bardziej pochyla z chęcią poznam nazwę i to sprawdzę
-
4me wrote:Staraczka ja dużo o tym czytałam i niestety to jest raczej zle dobrany fotelik. Tzn nasze dzieci, nie trzymają jeszcze dobrze główki, kat nachylenia za maly i taki problem sie wlasnie robi. Ostatnio przerabialiśmy to w rodzinie i wyszl na to, ze dla dziecka, które jeszcze slabo siedzi zostaje tylko maxicosi 2way Pearl... Za 2 tysiące z baza
w sklepie Pan mi nie znalazł żadnego, który sie bardziej pochyla... Masakra cenowa
jak ktos zna jakis, który sie bardziej pochyla z chęcią poznam nazwę i to sprawdzę
Wiesz co ten się odchyla tylko problem jest taki że nie wiadomo co zrobić z siedzeniem samochodowym , zdjelam zagłówek nic , tak myślę że chyba trzeba fotelik bardziej do przodu dać żeby ten zagłówek się odchylił bo inaczej nie da rady , mój cos mówił ze trzeba pokombinowac aby między fotelikiem a oparciem samochodowym był kąt.
Fotelik mam kinderkraft
http://kinderkraft.pl/fotelik-samochodowy-safety-fix-9-36-kg -
la_lenka wrote:Aaa, bo bym zapomniała. Czy Wasze dzieciaki też mają mniejszy apetyt przez te upały? Łucja oprotestowała jedzenie, nawet ukochane truskawki. Spróbuje, poliże i nie chce. Na szczęście cycuś w miarę jeszcze idzie.
Ale już się trochę martwię. A może to jednak będzie nowy ząb? -
4me wrote:Staraczka ja dużo o tym czytałam i niestety to jest raczej zle dobrany fotelik. Tzn nasze dzieci, nie trzymają jeszcze dobrze główki, kat nachylenia za maly i taki problem sie wlasnie robi. Ostatnio przerabialiśmy to w rodzinie i wyszl na to, ze dla dziecka, które jeszcze slabo siedzi zostaje tylko maxicosi 2way Pearl... Za 2 tysiące z baza
w sklepie Pan mi nie znalazł żadnego, który sie bardziej pochyla... Masakra cenowa
-
Magda_lenka wrote:moka ile Ci zeszło odstawianie od piersi? ja zamierzam po roku ograniczyć tylko na spanie wieczorne i rano ale jak pomyśle o tym to też mi smutno. i nie wyobrażam sobie jak Hela to zniesie...
-
My mamy maxicosi montowany na bazie i wydaje mi się, że lepiej zdecydowanie siedzi niż kiedy fotelik jest zamontowany pasami. W sumie cały czas jezdzi bez podciągania na bazie do pozycji pionowej. Myślam, żeby kupić ten rogal na szyję ale chyba poczekam, bo tego do 1rż już się nie opłaca kupować. Jak zaśnie podkładam jej z boczku taką maleńką podusię albo pieluszkę zwiniętą.
Następny fotelik mam już na oku, także czekam az wyrośnie z nosidła i będziemy oglądać i mierzyć do auta - axkid duofix -
4me co do wstawania to mój najpierw wstał, wspinal się, a kilka dni później zaczął raczkowac. Teraz zapiernicza z prędkością światła , wspina sie rękoma nawet po ścianie czy śliskich meblach, wlezie w każdą dziurę
i dziwić się dlaczego moja waga jest najniższa odkąd jestem z moim mężem (a jesteśmy para od 14 lat
)
-
Podejrzewam, że większość sklepów i sprzedawców nastawiona jest na zysk i byle jak najwięcej sprzedać, a wiedza na temat fotelików i bezpieczeństwa jest na słabym poziomie
Ja się chyba przejadę do Wrocławia do astry, pracuje tam gościu z bloga osiemgwiazdek
EDIT. Anitka - juz zmieniacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 21:26
-
Może być nawet dla 12latka
Fotelik jest uniwersalny i bardziej o taki chodziło ,za rok mogę zrobić z tego fotelik na rower i smigac sobie z małą gdzie nogi poniosą ,z wiekiem się "rozkłada" fotelika do momentu że zostaje podstawka .
A skoro ten dziadowski zagłówek jest regulowany i można go odchylić to dlaczego ja nie mam pomysłu jak to zrobić -
MamaR fotelik samochodowy na rower?! Jej ja jednak zaufam mojemu sąsiadowi, który jest zawodowym kolarzem i kupie na rower odpowiedni fotelik. Takie mLe dzieci na rowerze powinny jeździć na odpowiednim mocowaniu tzn fotelik nie może być zamocowany na sztywno. Ostatnio zostałam uświadomiona