X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospałam dzis- z przerwami ale jednak - do 9.40 :),chyba sie wyspalam!

U nas tez ukrop straszny.,mam chęć ratować sie plaza- ale bez wiatru i wody sie nie obędzie. A chociaż same cale życie, wszystkie wakacje za młodu kapalam sie w zatoce i żadnych parchow na skórze nie miałam i nie mam ;D to jakos mam stracha by do tej naszej zatoki wsadzić młodego... A bez wody nie damy rady... Czekam na jakies pierwsze sygnały, ze jest wiatr na plaży i pewnie ruszymy wówczas:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 10:58

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka 4.50! Jak okno otwarte i słońce wzejdzie to nie ma siły - mała stwierdza, że już widno, już dzień i pora wstawać. A jak zamknęłam to gorąc taki, że się oddychać nie dało. Będę kombinować z jakąś zasłonką dodatkową, bo nie wiem jak przeżyjemy lato. :( Jestem o krok do przeniesienia się na podłogę pod klimę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz zaliczylismy nasz basen na tarasie dwa razy i od razu lepiej :-) tylko tomek mial dzis bunt na baby swimmer i darl sie w nieboglosy. Ale oojechalam do pepco i kupilam mu taki malutki basenik za 10 zl i od razu bylo lepiej pelna radosc :-)

edysia5
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam info, że są dwa kąty odchylenia, ale wszystko zależy od kanapy w aucie, jak przewidują, że młodym im zaśnie to używają poduszki benbat. Jak kanapa jest bardziej pochylona to głowa leci

4me lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci też tak "wędrują " podczas snu? Czasami nad ranem bierzemy małego do łóżka i jak się budzę to zawsze się dziwię jak on mógł przyjąć taka pozycję. Zawsze wtula się w męża albo dosłownie budzi się przewieszony przez tatę :-)

Mój mały uwielbia zmywarkę :-) zawsze jak ja któreś z nas otwiera młody wydobywa z siebie pisk/okrzyk radości :-) ciężko to nawet okreslic ale będąc poza kuchnia doskonale wiem kiedy mąż otworzył zmywarkę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 15:02

• chabasse Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ole ole ole ole... udało się, udało się. Jesteśmy w ćwierć finałach me. Niewiarygodne.

karolcia87, Kassie, 4me, przyszła mama lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka a gdzie mieszkasz? Pytam z ciekawosci, bo ostatnio bylas na Eltonie wiec moze w moich okolicach. A jesli tak to moze znasz jakies miejsce gdzie mozna kupic fotelik samochodowy u kogos kto sie na tym zna ;-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie w Bielsku.. a z przymierzaniem fotelika muszę się ogarnąć, ale pewnie do Katowic pojadę..

Kassie lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Dostałam info, że są dwa kąty odchylenia, ale wszystko zależy od kanapy w aucie, jak przewidują, że młodym im zaśnie to używają poduszki benbat. Jak kanapa jest bardziej pochylona to głowa leci
    Dzieki- czyli tak jak myślałam. Dla mnie za duże ryzyko, ze bedzie mu ta glowka lecieć.

Kazda poduszkę młody sobie wyciąga :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz jak widzi otwarta zmywarkę to co prawda nie piszczy ale "biegnie" od razu, wspina sie na nią i dotyka z fascynacja wszystkich szyn, kolek, rolek itp ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Kassie w Bielsku.. a z przymierzaniem fotelika muszę się ogarnąć, ale pewnie do Katowic pojadę..
    A w Bielsku nic takiego nie ma? :-/ jakos bardziej "ogarniam" Bielsko niz Katowice..

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Nasz jak widzi otwarta zmywarkę to co prawda nie piszczy ale "biegnie" od razu, wspina sie na nią i dotyka z fascynacja wszystkich szyn, kolek, rolek itp ;)
    U nas to samo! :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie jest sklep Duduś i tam mają dosyć duży wybór. Ja jestem z Katowic i jeżdżę do rodziców, a tam są dwa duże sklepy..
    A ty skąd jesteś?

tb734z17s9scq0zt.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Oświęcim. U nas nic nie ma a jesli juz to wszystkie foteliki montowane przodem do kierunku jazdy. I obsluga pewnie taka, ze nawet nie wiedza co sprzedaja :-/ a ja chce fotelik RWF z Plus Testem i jeszcze w rozsadnej cenie.. upatrzylam sobie Britax Max Way ale nie wiem czy bedzie pasowal do naszego auta. A w Katowicach to jakie konkretnie te 2 sklepy?

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sklepy to BoboWózki i Kraina Dziecka.

A co do wyboru fotelika polecam stronę tylem.pl - tam jest formularz, w którym się podaje jaki się ma samochód i inne wymagania co do fotelika i oni odsyłają potem propozycje :)

Kassie lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wczoraj wypelnilam ten formularz :-)

mmalutka lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony maly jeszcze mi nie siedzi a nie moge juz patrzec jak jezdzi w nosidelku (tak w nosidelku :-( ). Poci sie w nim niemilosiernie no i wiadomo nie jest bezpiecznie a zaczynamy z nim jezdzic coraz czesciej, za niedlugo wakacje.. ten britax moze byc nieodpowiedni dla niego przez to ze nie siedzi i predko siedziec stabilnie nie bedzie. Moze jednak kategoria od 0-18 :-(

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas młody siedzi więc ten problem odpada. a zaczyna mi wystawać z fotelika, więc muszę ogarnąć się za nowym.. A teraz też mamy mega bezpieczne nosidło/fotelik bo cybex aton 3..

tb734z17s9scq0zt.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy teraz fotelik Britax First czas 0-18 i póki co, jeździ i będzie jeździła tyłem do kierunku jazdy. Ze swojego nosidełka wyrosła, a do następnego (9-...) była za młoda wiekiem i nie siedziała. Przesiadaliśmy się jakos w święta wielkanocne. Ja jestem zadowolona z wyboru. Fotelik można regulować na 3 stopnie pochylenia. Czasami zdarzy się że główka jej poleci, ale jak jej podłoże coś małego(ostatnio jej zapasowa koszulkę) na ramię to jest ok.

• 4me Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    Z drugiej strony maly jeszcze mi nie siedzi a nie moge juz patrzec jak jezdzi w nosidelku (tak w nosidelku :-( ). Poci sie w nim niemilosiernie no i wiadomo nie jest bezpiecznie a zaczynamy z nim jezdzic coraz czesciej, za niedlugo wakacje.. ten britax moze byc nieodpowiedni dla niego przez to ze nie siedzi i predko siedziec stabilnie nie bedzie. Moze jednak kategoria od 0-18 :-(

Kessie z tego co ja sie juz orientuje to nie jest to fotelik dla dziecka, które nie siedzi... Ba britaxy i romery od 9 kg slabo sie odchylają i sa Malo odpowiednie nawet dla dzieciaka, który siedzi ale jest w tak młody wiekowo jak nasze. Dzieci w tym wieku są mniej stabilne niz np 1,5 roczniak i jednak im gdzies tam Glowa poleci...
    Jak juz to lepiej kupowac od 0 do 18 ale tu tez trzeba dziecko przymiezyc i sprawdzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 07:30

Kassie lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3191 3192 3193 3194 3195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ