Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Anitka201 wrote:Wczoraj przymierzalismy do niego małego i ten fotelik jest na prawdę bardzo mały. My się na niego nie zdecydujemy bo jakoś dziwnie w nim się układał.
No ale teraz to musze się poważnie zastanowić bo tyle kasy nie moze sie zmarnować
No i przeszedł rygorystyczny test plus
-
mmalutka wrote:Anitka- a z ciekawości jak długi jest Wasz mały? Bo mój też długi i się zastanawiam czy nie czas na większy fotelik..
nam glowka nie wystaje ale maly chyba nie lubi tego nosidla- mamy sceny dantejskie w samochodzie a ja przeważnie jeżdżę z nim sama i wtedy jest tragedia...
Zyje nadzieja, za następny wyższy fotelik (bedzie widział co za oknem) rozwiąże problem... Ale moze to tez byc kwestia jeżdżenia tylem (choc to mniej prawdopodobne) i wówczas taki 2way by sie przydał
Ehhh czyli jednak czeka nas przymierzanie i jeżdżenie po sklepach- ja nie mam sprawdzonego sprzedawcy i bede musiala najpierw pol Internetu przekopać.
-
Anitka201 wrote:4me co do wstawania to mój najpierw wstał, wspinal się, a kilka dni później zaczął raczkowac. Teraz zapiernicza z prędkością światła , wspina sie rękoma nawet po ścianie czy śliskich meblach, wlezie w każdą dziurę
i dziwić się dlaczego moja waga jest najniższa odkąd jestem z moim mężem (a jesteśmy para od 14 lat
)
Wczoraj młody poraczkowal kilka kroczkówzobaczymy czy rozwinie te umoejtenosc czy jednak wybierze styl na komandosa
Anitka daj znac na jaki fotelik sie zdecydowaliście moze to mi jakos ułatwi wybór! Prosze ladnie
-
Anitka201 wrote:MamaR fotelik samochodowy na rower?! Jej ja jednak zaufam mojemu sąsiadowi, który jest zawodowym kolarzem i kupie na rower odpowiedni fotelik. Takie mLe dzieci na rowerze powinny jeździć na odpowiednim mocowaniu tzn fotelik nie może być zamocowany na sztywno. Ostatnio zostałam uświadomiona
Zerknij na niego
-
Kurcze ten axkid duofix wygląda nieźle... Ale ma chyba jeden minus- z tego co kojarzę ze sklepu one sie chyba malo odchylaja i boje sie, ze mojemu bedzie ta głowa lecieć...
No i te montowane tylem zajmują mega dużo miejsca, kosztem tego dla pasażera z przodu a my oboje jesteśmy wysocy wiec chciałam tego uniknąć2way pearl wlasnie nie miał tego minusa- no ale moze dlatego ma mniej miejsca !
Zawrót głowy z tymi fotelami...
-
4me, a nie myślałaś o Joie?
Od 9kg można ewentualnie przestawić przodem, choć zalecane do 18kg tyłem. Bardzo dużo pozytywnych opinii o nim słyszałam.
O takim mówię: http://www.tylem.pl/sklep/9-25kg/fotelik-joie-stages-0-25kg/ -
MamaR wrote:Może być nawet dla 12latka
Fotelik jest uniwersalny i bardziej o taki chodziło ,za rok mogę zrobić z tego fotelik na rower i smigac sobie z małą gdzie nogi poniosą ,z wiekiem się "rozkłada" fotelika do momentu że zostaje podstawka .
A skoro ten dziadowski zagłówek jest regulowany i można go odchylić to dlaczego ja nie mam pomysłu jak to zrobić -
4me wrote:Ja tylko dodam od siebie, ze póki glowka nie wystaje to mozna jeździć ale...
nam glowka nie wystaje ale maly chyba nie lubi tego nosidla- mamy sceny dantejskie w samochodzie a ja przeważnie jeżdżę z nim sama i wtedy jest tragedia...
Zyje nadzieja, za następny wyższy fotelik (bedzie widział co za oknem) rozwiąże problem... Ale moze to tez byc kwestia jeżdżenia tylem (choc to mniej prawdopodobne) i wówczas taki 2way by sie przydał
Ehhh czyli jednak czeka nas przymierzanie i jeżdżenie po sklepach- ja nie mam sprawdzonego sprzedawcy i bede musiala najpierw pol Internetu przekopać.Poczytaj na osiemgwiazdek, gość zna się na rzeczy, moze znajdziesz jakies podpowiedzi przy wyborze kolejnego fotelika
EDIT
Sorka, że tak spamuje, ale nadrabiam xD
Zerknij jeszcze na besafe, wydaje mi się że zajmują mniej miejsca. Mogę zapytac bratową jeśli chcesz o możliwość odchylenia w axkidWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 23:06
-
Kurcze ja juz sama nie wiem przodem czy tyłem. Do jazdy przodem bez zastanowienia wzięłabym romer britax king II ale ciągle myślę o bezpieczeństwie i tez zastanawiam nad tym co moka89. Osiemgwiazdek podważa testy adac, z kolei nasz sprzedawca podważa testy skandynawskie twierdząc że one są przeprowadzane jedynie w zdezeniu czołowym.
LaLenka musze poczytać o proponowanym przez ciebie, raz wiezlismy młodego w foteliku montowany tyłem (nastepnym) i cyrki się działy w aucie. Boje się ryzykować. -
4me wrote:No to masz przekichane! Ja za każdym razem jak pochwale tu syna to za maks 24h mam problem, za który go chwaliłam, ze nie występuje u nas
Chabasse ciesz sie ostatnimi godzinami spokoju - shehehehe
Dopiero go ululalismy. Najpierw rączki taty potem moje rączki a potem cycek i dopiero odpadl. -
Kuuurde ta godzina a ja spac nie mogę! A w dzień i wieczorem mi się oczy kleily...
Joie stages odpada bo nie ma isofix- skoro mamy juz to ustrojstwo w aucie to trzeba korzystać
Anitka- 84 cm półtora miesiac temu ? OMG. Moj dzis mierzony ma 78 i Panie q przychodni mówily, ze wygląda jak roczniak... Zreszta najwyższy z gromadki dzieci w okolo, w podobnym wieku. Chyba koszykarz wam rośnie
Moka- axkid super firma. Pan z 8 gwiazdek ja chyba uwielbiaczytałam go ale mam jeszcze wiekszu zamęt
widzialam szkoda w sklepie i rozmawialam o nom ze sprzedawcą - pochylal sie znacznie mniej niz 2waypearl a przy słabym siedzeniu młodego mysle, zw ta Glowa to bedzie duzy problem. Podpytaj sie bratowej ale pewnie skoro wożą to u nich problemu nie ma. Dużo zalezy od wieku i nazwijmy to "sztywności" dziecka.
Nie wiem juz sama- narazie jadę sprawdzić 2way parl, axkid duofix, i be safe izi i-size czy jakos tak...
Najgorze, ze u nas nie ma takich fajnych sklepów.W akpolu to nawet do auta nie powalają przymierzac
-
Tego chce uniknąć. Syn koleżanki w foteliku maxi cosi- tym odkrecanym o 90 stopni by dziecko się łatwiej wsadzalo... Generalnie masakra bo zadne dziecko nie moze tak podróżować. A syn drugiej kolezanki- jeździ dokladnie w tym samym foteliku i sa mega zadowoleni...
Ja jestem pewna, ze mój skończył by tak samo bo w nosidla Glowa mu potrafi lecieć...
U nich jedyny, który dal rade z pochyleniem to wlasnie 2way stad na poczatku na niego stawialam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 17:16
-
4me jak rozmawiałam z gościem od fotelików to stwierdzil ze jedyna wada fotelików do jazdy tyłem jest to ze dzieciom często leci głowa.
Co do młodego to faktycznie jest bardzo duży jak na ten miesiąc. Gabarytowo jest porównywany do rocznego lub 1,5 rocznego dziecka. Wczoraj "bawił" się z chlopcem który ma 19 m-cy i wielkoscia praktycznie byli tacy sami.