X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Wczoraj przymierzalismy do niego małego i ten fotelik jest na prawdę bardzo mały. My się na niego nie zdecydujemy bo jakoś dziwnie w nim się układał.
    Kurcze no co Ty? To mnę zmartwilas bo myślałam, ze w niego pójdziemy. Co wiecej w bobowozki to byl jeden z szerszych fotelików. No i ma mega plus bo dziecko moze w nim jeździć tylem do 4 latach a jesli jednak bedzie ciezki przypadek PRZODEM i KoNiEC to mozna zmienić ustawienie - podobała mi sie ta opcja.

No ale teraz to musze się poważnie zastanowić bo tyle kasy nie moze sie zmarnować :/

No i przeszedł rygorystyczny test plus :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Anitka- a z ciekawości jak długi jest Wasz mały? Bo mój też długi i się zastanawiam czy nie czas na większy fotelik..
    Ja tylko dodam od siebie, ze póki glowka nie wystaje to mozna jeździć ale...

nam glowka nie wystaje ale maly chyba nie lubi tego nosidla- mamy sceny dantejskie w samochodzie a ja przeważnie jeżdżę z nim sama i wtedy jest tragedia...
    Zyje nadzieja, za następny wyższy fotelik (bedzie widział co za oknem) rozwiąże problem... Ale moze to tez byc kwestia jeżdżenia tylem (choc to mniej prawdopodobne) i wówczas taki 2way by sie przydał :/

Ehhh czyli jednak czeka nas przymierzanie i jeżdżenie po sklepach- ja nie mam sprawdzonego sprzedawcy i bede musiala najpierw pol Internetu przekopać.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me co do wstawania to mój najpierw wstał, wspinal się, a kilka dni później zaczął raczkowac. Teraz zapiernicza z prędkością światła , wspina sie rękoma nawet po ścianie czy śliskich meblach, wlezie w każdą dziurę :-) i dziwić się dlaczego moja waga jest najniższa odkąd jestem z moim mężem (a jesteśmy para od 14 lat :-) )

Wczoraj młody poraczkowal kilka kroczków ;) zobaczymy czy rozwinie te umoejtenosc czy jednak wybierze styl na komandosa ;)

Anitka daj znac na jaki fotelik sie zdecydowaliście moze to mi jakos ułatwi wybór! Prosze ladnie :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MamaR Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    MamaR fotelik samochodowy na rower?! Jej ja jednak zaufam mojemu sąsiadowi, który jest zawodowym kolarzem i kupie na rower odpowiedni fotelik. Takie mLe dzieci na rowerze powinny jeździć na odpowiednim mocowaniu tzn fotelik nie może być zamocowany na sztywno. Ostatnio zostałam uświadomiona :-)

Zerknij na niego :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ten axkid duofix wygląda nieźle... Ale ma chyba jeden minus- z tego co kojarzę ze sklepu one sie chyba malo odchylaja i boje sie, ze mojemu bedzie ta głowa lecieć...
    No i te montowane tylem zajmują mega dużo miejsca, kosztem tego dla pasażera z przodu a my oboje jesteśmy wysocy wiec chciałam tego uniknąć :/ 2way pearl wlasnie nie miał tego minusa- no ale moze dlatego ma mniej miejsca ! :/

Zawrót głowy z tymi fotelami...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, a nie myślałaś o Joie?
    Od 9kg można ewentualnie przestawić przodem, choć zalecane do 18kg tyłem. Bardzo dużo pozytywnych opinii o nim słyszałam.
    O takim mówię: http://www.tylem.pl/sklep/9-25kg/fotelik-joie-stages-0-25kg/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaR wrote:
    Może być nawet dla 12latka :P

Fotelik jest uniwersalny i bardziej o taki chodziło ,za rok mogę zrobić z tego fotelik na rower i smigac sobie z małą gdzie nogi poniosą ,z wiekiem się "rozkłada" fotelika do momentu że zostaje podstawka .
    A skoro ten dziadowski zagłówek jest regulowany i można go odchylić to dlaczego ja nie mam pomysłu jak to zrobić :/
    Moze na YouTube poszperaj? Moze gdzieś jakies filmiki z montażem znajdziesz czy coś :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka 1,5 miesiąca temu miał jakieś 85 cm. Teraz na pewno więcej :-)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Moka to on sprzedaje w astrze??
    Z tego co wyczytałam to tak :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja tylko dodam od siebie, ze póki glowka nie wystaje to mozna jeździć ale...

nam glowka nie wystaje ale maly chyba nie lubi tego nosidla- mamy sceny dantejskie w samochodzie a ja przeważnie jeżdżę z nim sama i wtedy jest tragedia...
    Zyje nadzieja, za następny wyższy fotelik (bedzie widział co za oknem) rozwiąże problem... Ale moze to tez byc kwestia jeżdżenia tylem (choc to mniej prawdopodobne) i wówczas taki 2way by sie przydał :/

Ehhh czyli jednak czeka nas przymierzanie i jeżdżenie po sklepach- ja nie mam sprawdzonego sprzedawcy i bede musiala najpierw pol Internetu przekopać.
    przecież dzieciaczki od urodzenia jeżdżą tyłem, więc nie wiedzą, że lepszy byłby widok kiedy siedziałyby przodem. Foteliki rwf są montowane wyżej, więc widok przez tylnią szybę będzie fajniejszy niż teraz :) Poczytaj na osiemgwiazdek, gość zna się na rzeczy, moze znajdziesz jakies podpowiedzi przy wyborze kolejnego fotelika :)

EDIT
    Sorka, że tak spamuje, ale nadrabiam xD

Zerknij jeszcze na besafe, wydaje mi się że zajmują mniej miejsca. Mogę zapytac bratową jeśli chcesz o możliwość odchylenia w axkid :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 23:06

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja juz sama nie wiem przodem czy tyłem. Do jazdy przodem bez zastanowienia wzięłabym romer britax king II ale ciągle myślę o bezpieczeństwie i tez zastanawiam nad tym co moka89. Osiemgwiazdek podważa testy adac, z kolei nasz sprzedawca podważa testy skandynawskie twierdząc że one są przeprowadzane jedynie w zdezeniu czołowym.
    LaLenka musze poczytać o proponowanym przez ciebie, raz wiezlismy młodego w foteliku montowany tyłem (nastepnym) i cyrki się działy w aucie. Boje się ryzykować.

• TrzeźwoMyśląca Debiutantka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami cieplutko.Mam do Was wszystkich pytanie: czy jest tu jakaś mamusia dziecka, które jeszcze nie wymawia sylab, nie gaworzy?Bardzo proszę o odpowiedzi

• chabasse Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No to masz przekichane! Ja za każdym razem jak pochwale tu syna to za maks 24h mam problem, za który go chwaliłam, ze nie występuje u nas :D

Chabasse ciesz sie ostatnimi godzinami spokoju - shehehehe ;)
    Ty czarownico.. ;)
    Dopiero go ululalismy. Najpierw rączki taty potem moje rączki a potem cycek i dopiero odpadl.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz od lutego jeżdzimy w drugim foteliku. joie stages. On jest od 0 do 25 kg chyba.
    nie mieliśmy problemó z opadającą głóką bo da się go pochylić do tyłu dosyć mocno.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i widzę że cenowo całkiem nieźle wypada ten fotelik. Musze mu się dokładnie przyjrzec, bo chciałabym tyłem jednak go montowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 23:48

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuuurde ta godzina a ja spac nie mogę! A w dzień i wieczorem mi się oczy kleily...

Joie stages odpada bo nie ma isofix- skoro mamy juz to ustrojstwo w aucie to trzeba korzystać ;)

Anitka- 84 cm półtora miesiac temu ? OMG. Moj dzis mierzony ma 78 i Panie q przychodni mówily, ze wygląda jak roczniak... Zreszta najwyższy z gromadki dzieci w okolo, w podobnym wieku. Chyba koszykarz wam rośnie ;)

Moka- axkid super firma. Pan z 8 gwiazdek ja chyba uwielbia ;) czytałam go ale mam jeszcze wiekszu zamęt ;) widzialam szkoda w sklepie i rozmawialam o nom ze sprzedawcą - pochylal sie znacznie mniej niz 2waypearl a przy słabym siedzeniu młodego mysle, zw ta Glowa to bedzie duzy problem. Podpytaj sie bratowej ale pewnie skoro wożą to u nich problemu nie ma. Dużo zalezy od wieku i nazwijmy to "sztywności" dziecka.

Nie wiem juz sama- narazie jadę sprawdzić 2way parl, axkid duofix, i be safe izi i-size czy jakos tak...

Najgorze, ze u nas nie ma takich fajnych sklepów.W akpolu to nawet do auta nie powalają przymierzac :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego chce uniknąć. Syn koleżanki w foteliku maxi cosi- tym odkrecanym o 90 stopni by dziecko się łatwiej wsadzalo... Generalnie masakra bo zadne dziecko nie moze tak podróżować. A syn drugiej kolezanki- jeździ dokladnie w tym samym foteliku i sa mega zadowoleni...
    Ja jestem pewna, ze mój skończył by tak samo bo w nosidla Glowa mu potrafi lecieć...

U nich jedyny, który dal rade z pochyleniem to wlasnie 2way stad na poczatku na niego stawialam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 17:16

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me jak rozmawiałam z gościem od fotelików to stwierdzil ze jedyna wada fotelików do jazdy tyłem jest to ze dzieciom często leci głowa.

Co do młodego to faktycznie jest bardzo duży jak na ten miesiąc. Gabarytowo jest porównywany do rocznego lub 1,5 rocznego dziecka. Wczoraj "bawił" się z chlopcem który ma 19 m-cy i wielkoscia praktycznie byli tacy sami.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, to się rzeczywiście chłopak podkładał w tym foteliku :/

Boże jaki ukrop, chyba będzie trzeba uciec do klimatyzowanego CH xD

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna sie ratować różnymi poduszkami- ale tu dziecko musi byc bardziej rozumne bo moj wszystko spod głowy wyciągnie;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3190 3191 3192 3193 3194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ