Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka89 u nas z jedzeniem podobny problem. Teraz zamierzam pakować młodemu warzywa właśnie do musu z owocami. Tak do rączki to sam coś weźmie i zje. Zupy to nasz koszmar. Przed każdym karmieniem mam stresa, po karmieniu jestem wkurzona bo prawie całą zupa ląduje w koszu.

• 4me Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasee widzialam Twoje zdjęcie - zdecydowanie przesadzasz jesli chodzi o niezadowolenie z wyglądu ;)

Co do przewijania- ja próbowałam pare razy na kanapie, podlodze- tragedia, od razu odwraca sie na brzuch i spieprza.... Dlatego wróciliśmy na przewijak- mamy taki z Ikei dmuchany, ulozony na tym polkowym z Ikei. I pod warunkiem, ze dam mu cos do lapy- chusteczki, krem itp- to w miare stabilnie leży i da sie przewinąć i wyczyścić. Jednak go te boki od polki przewijają ograniczaja- naprawde dziewczyny jest o lepiej.

A wkladanie raczek w brudnego siusiaka - standard! Staram sie temu zapobiegać ale różnie wychodzi. Najlepsze jest to, ze on przy okazji niezle tego siusiaka tarmosi ;)

chabasse lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Moka89 u nas z jedzeniem podobny problem. Teraz zamierzam pakować młodemu warzywa właśnie do musu z owocami. Tak do rączki to sam coś weźmie i zje. Zupy to nasz koszmar. Przed każdym karmieniem mam stresa, po karmieniu jestem wkurzona bo prawie całą zupa ląduje w koszu.
    Dzisiaj był krupnik z gerbera i zjadła cały słoiczek. Przestaje chyba gotować, bo warzywa muszę kupić, mięsko też (głownie cielęcina), pozniej nastoję się przy garach jak głupia i jeszcze młoda grymasi. To się nie opłaca

Anitka201 lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 tez do tej pory glownie sama gotowalam. A sloiczki dawalam jak nie mialam czasu ugotowac. Ale ostatnio tak mi grymasi a jedzenie sloikowe zjada raz dwa wiec chyba tez sie przerzuce na sloiki :-/

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm nie wiem czy moj młody bedzie raczkować. Pelza perfekcyjnie. Staje na czworaki i sie kiwa dość często i dlugo juz i nic za tym nie idzie. Za to zalapal, ze juz moze sie podciągnąć na kolanach i gdzies wejść tym sposobem... Wiec wygląda jakby chcial ten etap jednak ominąć...
    Miała ktoras z Was takie podciaganie na kolanach do góry na przedmioty przed raczkowaniem?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me u nas tak było :-) tez juz byłam pewna że ominie nas raczkowanie a tu młody najpierw wstał na stopy a po paru dniach zaczął raczkowac :-)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    A u nas trauma przy zmianie pieluchy z kupą. Jak poczuję, że jest kupa, to zaczynam się stresować. Serio. Bo ona mi zwiewa w trakcie przewijania. Pisałam już, że jest tak silna i robi to tak energicznie, że ja nie mam siły jej utrzymać. Czasem uda się pupę umyć i posmarować i wtedy zwiewa z pupskiem natartym sudokremem, a ja się modlę żeby nie zechciała akurat usiąść wsmarowując krem w kanapę ... Generalnie kupa to stres ... Właśnie mnie to czeka ...
    Ja daję do zabawy tubkę linomagu (dobrze zakręconą!) i jest pokój. Inaczej też zwiewa po całym łóżku, bo u nas każde przewijanie odbywa się w asyście kotów, więc gania za nimi.

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Hmmm nie wiem czy moj młody bedzie raczkować. Pelza perfekcyjnie. Staje na czworaki i sie kiwa dość często i dlugo juz i nic za tym nie idzie. Za to zalapal, ze juz moze sie podciągnąć na kolanach i gdzies wejść tym sposobem... Wiec wygląda jakby chcial ten etap jednak ominąć...
    Miała ktoras z Was takie podciaganie na kolanach do góry na przedmioty przed raczkowaniem?
    Jak już staje na czworaki i się buja to zaraz wystartuje! Uważaj matka!:D

4me lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • easymum Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja daję do zabawy tubkę linomagu (dobrze zakręconą!) i jest pokój. Inaczej też zwiewa po całym łóżku, bo u nas każde przewijanie odbywa się w asyście kotów, więc gania za nimi.

Dżuls, czega ja nie daję ... Przed przewijaniem mam przygotowany cały arsenał, wszystkie kremy, rybka do kąpieli, gryzaki i jak tylko zaczyna się wiercić, to zmieniam "zabawkę". Tubka od linomagu i sudokrem już się znudziły ;) Np na zmianę pieluchy po pierwszej drzemce (zwykle w pieluszce jest wtedy nr 2) mam przygotowaną butelkę z kaszką i tym zajmuję jej łapki ... Oczywiście trochę mi zgrzyta jedzenie przy przewijanu, ale to był już akt desperacji ;)

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me u nas tak było :-) tez juz byłam pewna że ominie nas raczkowanie a tu młody najpierw wstał na stopy a po paru dniach zaczął raczkowac :-)
    Oooo to dobra wiadomość:) swiat sie nie skończy jak nie będzie raczkować ale jednak bym wolała by nie ominal tego ważnego etapu. Zobaczymy....

Dziewczyny u nas tragedia! Ida cztery zeby na raz a właściwie juz trzy bo dolna jedynka sie wyrżnęła. Zostaly dwie górne jedynki i dzis zauwazylam, ze juz przez dziąsło przebija sie dwojka. Do tego jeszcze katar, który utrudnia oddychanie- mam nadzieje, ze to od zębów... Wymiękam ale jakos musze to przetrwać. I to bez szlochania do mojego M bo ma tak ciezki czas w pracy, ze znika w oczach. Generalnie wszystko naraz :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    moka89 tez do tej pory glownie sama gotowalam. A sloiczki dawalam jak nie mialam czasu ugotowac. Ale ostatnio tak mi grymasi a jedzenie sloikowe zjada raz dwa wiec chyba tez sie przerzuce na sloiki :-/
    Po przeliczeniu kosztów składników i czasu przy garach to stwierdzam, że się nie opłaca gotować :) Chyba dopóki nie będzie jeść tak całkowicie tego co my, to odpuszczam gotowanie (chociaż cholera mięso mam pomrożone :/)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    LaLenka masz już u siebie saszetki na mus? Ja w końcu zamówiłam te z filin squeeze i super są. Faktycznie można je napełniać szpryca do tortów, łatwo się je czyści. Właśnie dzisiaj na spacerze młody zajadal owocowy mus z jarmuzem.
    Szczerze mówiąc jeszcze nawet nie zamówiłam. Jak jakość tego, ile razy to się da umyć? Zastanawiam się ile sztuk brać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, no to wytrwałości! Oby szybko zęby wyszły i jak najmniej boleśnie - podobno niektóre dzieci wogóle nie odczuwają bólu ząbkowania :)

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki!

No ja chyba wole aby to jednak byly zęby a nie zmiana charakteru bo to jednak gorsza wersja :) lapie sie za nie trze i krzyczy wiec mam nadzieje, ze to zeby ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaLenka to jest wielorazowe. Można gotować, mrozic, podgrzewać w mikrofali. Myje się łatwo, wlewam wodę z kropla płynu wstrząsam i później dokładnie płucze. Zastanawiałam się też nad takimi saszetkami:
    http://cherubbaby.pl/akcesoria/zestawy-testowe/zestaw-testowy---saszetki-na-pokarm-2-szt.
    Te można otworzyć ale ja bałam się ze mój mały szybko sobie poradzi z takim zamknięciem.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że wielorazowe ale zastanawiam się jak wielo. ;) Czy po 5-10-20-X uzyciach sie nie poniszczy, niepozagina itp. na tyle, że w końcu będzie trzeba wyrzucić.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Wiem, że wielorazowe ale zastanawiam się jak wielo. ;) Czy po 5-10-20-X uzyciach sie nie poniszczy, niepozagina itp. na tyle, że w końcu będzie trzeba wyrzucić.
    Ja kupiłam 10 szt. Na razie używam 2 szt i jak zobaczę zużycie to je wyrzuce. Wtedy moge dac znac na ike razy wystarcza jedna saszetka. To mi i tak bardziej odpowiada od kupnych musów bo mogę sama komponować jego sklad. Jutro do owoców dodam buraka i jarmuz . Zobaczę jaka będzie reakcja młodego :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno avocado mozna tez juz takim szkrabom dawać a jest bardzo zdrowe.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przyznam szczerze, że ja od kilku dni tez wyłącznie na sloiczkach jadę. Na śniadanko robie kaszkę hippa z owocami z tubki lub trę jablko, banana czy gruszki, na obiad sloiczek, na podwieczorek serek lub jogurt sam lub z owocem. Poza tym cycek i przekąski w postaci chrupka.. no i oczywiście woda w dowolnej chwili. Zrazilam się do blw przez te ostatnie akcje z mieskiem.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Podobno avocado mozna tez juz takim szkrabom dawać a jest bardzo zdrowe.
    Mój często je avokado. Często jem na śniadanie i jak on to widzi to od razu otwiera buzię żeby jemu dać :-)

‹‹ 3179 3180 3181 3182 3183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ