X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka89 u nas z jedzeniem podobny problem. Teraz zamierzam pakować młodemu warzywa właśnie do musu z owocami. Tak do rączki to sam coś weźmie i zje. Zupy to nasz koszmar. Przed każdym karmieniem mam stresa, po karmieniu jestem wkurzona bo prawie całą zupa ląduje w koszu.

• 4me Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasee widzialam Twoje zdjęcie - zdecydowanie przesadzasz jesli chodzi o niezadowolenie z wyglądu ;)

Co do przewijania- ja próbowałam pare razy na kanapie, podlodze- tragedia, od razu odwraca sie na brzuch i spieprza.... Dlatego wróciliśmy na przewijak- mamy taki z Ikei dmuchany, ulozony na tym polkowym z Ikei. I pod warunkiem, ze dam mu cos do lapy- chusteczki, krem itp- to w miare stabilnie leży i da sie przewinąć i wyczyścić. Jednak go te boki od polki przewijają ograniczaja- naprawde dziewczyny jest o lepiej.

A wkladanie raczek w brudnego siusiaka - standard! Staram sie temu zapobiegać ale różnie wychodzi. Najlepsze jest to, ze on przy okazji niezle tego siusiaka tarmosi ;)

chabasse lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Moka89 u nas z jedzeniem podobny problem. Teraz zamierzam pakować młodemu warzywa właśnie do musu z owocami. Tak do rączki to sam coś weźmie i zje. Zupy to nasz koszmar. Przed każdym karmieniem mam stresa, po karmieniu jestem wkurzona bo prawie całą zupa ląduje w koszu.
    Dzisiaj był krupnik z gerbera i zjadła cały słoiczek. Przestaje chyba gotować, bo warzywa muszę kupić, mięsko też (głownie cielęcina), pozniej nastoję się przy garach jak głupia i jeszcze młoda grymasi. To się nie opłaca

Anitka201 lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 tez do tej pory glownie sama gotowalam. A sloiczki dawalam jak nie mialam czasu ugotowac. Ale ostatnio tak mi grymasi a jedzenie sloikowe zjada raz dwa wiec chyba tez sie przerzuce na sloiki :-/

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm nie wiem czy moj młody bedzie raczkować. Pelza perfekcyjnie. Staje na czworaki i sie kiwa dość często i dlugo juz i nic za tym nie idzie. Za to zalapal, ze juz moze sie podciągnąć na kolanach i gdzies wejść tym sposobem... Wiec wygląda jakby chcial ten etap jednak ominąć...
    Miała ktoras z Was takie podciaganie na kolanach do góry na przedmioty przed raczkowaniem?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me u nas tak było :-) tez juz byłam pewna że ominie nas raczkowanie a tu młody najpierw wstał na stopy a po paru dniach zaczął raczkowac :-)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    A u nas trauma przy zmianie pieluchy z kupą. Jak poczuję, że jest kupa, to zaczynam się stresować. Serio. Bo ona mi zwiewa w trakcie przewijania. Pisałam już, że jest tak silna i robi to tak energicznie, że ja nie mam siły jej utrzymać. Czasem uda się pupę umyć i posmarować i wtedy zwiewa z pupskiem natartym sudokremem, a ja się modlę żeby nie zechciała akurat usiąść wsmarowując krem w kanapę ... Generalnie kupa to stres ... Właśnie mnie to czeka ...
    Ja daję do zabawy tubkę linomagu (dobrze zakręconą!) i jest pokój. Inaczej też zwiewa po całym łóżku, bo u nas każde przewijanie odbywa się w asyście kotów, więc gania za nimi.

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Hmmm nie wiem czy moj młody bedzie raczkować. Pelza perfekcyjnie. Staje na czworaki i sie kiwa dość często i dlugo juz i nic za tym nie idzie. Za to zalapal, ze juz moze sie podciągnąć na kolanach i gdzies wejść tym sposobem... Wiec wygląda jakby chcial ten etap jednak ominąć...
    Miała ktoras z Was takie podciaganie na kolanach do góry na przedmioty przed raczkowaniem?
    Jak już staje na czworaki i się buja to zaraz wystartuje! Uważaj matka!:D

4me lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • easymum Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja daję do zabawy tubkę linomagu (dobrze zakręconą!) i jest pokój. Inaczej też zwiewa po całym łóżku, bo u nas każde przewijanie odbywa się w asyście kotów, więc gania za nimi.

Dżuls, czega ja nie daję ... Przed przewijaniem mam przygotowany cały arsenał, wszystkie kremy, rybka do kąpieli, gryzaki i jak tylko zaczyna się wiercić, to zmieniam "zabawkę". Tubka od linomagu i sudokrem już się znudziły ;) Np na zmianę pieluchy po pierwszej drzemce (zwykle w pieluszce jest wtedy nr 2) mam przygotowaną butelkę z kaszką i tym zajmuję jej łapki ... Oczywiście trochę mi zgrzyta jedzenie przy przewijanu, ale to był już akt desperacji ;)

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me u nas tak było :-) tez juz byłam pewna że ominie nas raczkowanie a tu młody najpierw wstał na stopy a po paru dniach zaczął raczkowac :-)
    Oooo to dobra wiadomość:) swiat sie nie skończy jak nie będzie raczkować ale jednak bym wolała by nie ominal tego ważnego etapu. Zobaczymy....

Dziewczyny u nas tragedia! Ida cztery zeby na raz a właściwie juz trzy bo dolna jedynka sie wyrżnęła. Zostaly dwie górne jedynki i dzis zauwazylam, ze juz przez dziąsło przebija sie dwojka. Do tego jeszcze katar, który utrudnia oddychanie- mam nadzieje, ze to od zębów... Wymiękam ale jakos musze to przetrwać. I to bez szlochania do mojego M bo ma tak ciezki czas w pracy, ze znika w oczach. Generalnie wszystko naraz :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    moka89 tez do tej pory glownie sama gotowalam. A sloiczki dawalam jak nie mialam czasu ugotowac. Ale ostatnio tak mi grymasi a jedzenie sloikowe zjada raz dwa wiec chyba tez sie przerzuce na sloiki :-/
    Po przeliczeniu kosztów składników i czasu przy garach to stwierdzam, że się nie opłaca gotować :) Chyba dopóki nie będzie jeść tak całkowicie tego co my, to odpuszczam gotowanie (chociaż cholera mięso mam pomrożone :/)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    LaLenka masz już u siebie saszetki na mus? Ja w końcu zamówiłam te z filin squeeze i super są. Faktycznie można je napełniać szpryca do tortów, łatwo się je czyści. Właśnie dzisiaj na spacerze młody zajadal owocowy mus z jarmuzem.
    Szczerze mówiąc jeszcze nawet nie zamówiłam. Jak jakość tego, ile razy to się da umyć? Zastanawiam się ile sztuk brać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, no to wytrwałości! Oby szybko zęby wyszły i jak najmniej boleśnie - podobno niektóre dzieci wogóle nie odczuwają bólu ząbkowania :)

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki!

No ja chyba wole aby to jednak byly zęby a nie zmiana charakteru bo to jednak gorsza wersja :) lapie sie za nie trze i krzyczy wiec mam nadzieje, ze to zeby ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaLenka to jest wielorazowe. Można gotować, mrozic, podgrzewać w mikrofali. Myje się łatwo, wlewam wodę z kropla płynu wstrząsam i później dokładnie płucze. Zastanawiałam się też nad takimi saszetkami:
    http://cherubbaby.pl/akcesoria/zestawy-testowe/zestaw-testowy---saszetki-na-pokarm-2-szt.
    Te można otworzyć ale ja bałam się ze mój mały szybko sobie poradzi z takim zamknięciem.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że wielorazowe ale zastanawiam się jak wielo. ;) Czy po 5-10-20-X uzyciach sie nie poniszczy, niepozagina itp. na tyle, że w końcu będzie trzeba wyrzucić.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Wiem, że wielorazowe ale zastanawiam się jak wielo. ;) Czy po 5-10-20-X uzyciach sie nie poniszczy, niepozagina itp. na tyle, że w końcu będzie trzeba wyrzucić.
    Ja kupiłam 10 szt. Na razie używam 2 szt i jak zobaczę zużycie to je wyrzuce. Wtedy moge dac znac na ike razy wystarcza jedna saszetka. To mi i tak bardziej odpowiada od kupnych musów bo mogę sama komponować jego sklad. Jutro do owoców dodam buraka i jarmuz . Zobaczę jaka będzie reakcja młodego :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno avocado mozna tez juz takim szkrabom dawać a jest bardzo zdrowe.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przyznam szczerze, że ja od kilku dni tez wyłącznie na sloiczkach jadę. Na śniadanko robie kaszkę hippa z owocami z tubki lub trę jablko, banana czy gruszki, na obiad sloiczek, na podwieczorek serek lub jogurt sam lub z owocem. Poza tym cycek i przekąski w postaci chrupka.. no i oczywiście woda w dowolnej chwili. Zrazilam się do blw przez te ostatnie akcje z mieskiem.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Podobno avocado mozna tez juz takim szkrabom dawać a jest bardzo zdrowe.
    Mój często je avokado. Często jem na śniadanie i jak on to widzi to od razu otwiera buzię żeby jemu dać :-)

‹‹ 3179 3180 3181 3182 3183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ