X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Generalnie mysle, ze jak dziecko się za bardzo wyspi w dzien to może nie chcieć spac w nocy. My tez tak mamy przeciez.
    U nas w dzien maly spi max 1,5h a w nocy i tak jest problem, wiec u nas sie to nie sprawdza niestety

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak u Was dziewczyny , ale my wspieralismy naszych.. No i ...wygralismy.
    94d7a45fd749ef0bmed.jpg
    8fbf545e5c5f7659med.jpg
    I mój mąż juz zapowiedzial, że na conajmniej 3 meczach musi mieć wolne.. także euro wdarło się na chwilkę do nas. Może i mnie się uda z mężem gdzieś wyskoczyć pooglądać meczyk z udziałem naszych orłów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 17:05

la_lenka, Dżuls, Anitka201, karolcia87, Natka88, agatka196, mmalutka, moka89, Kassie, 4me, MamaR, julita, bellaVi, edysia5, Magnolia3 lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaahahah Chabasse, padłam :D :D :D Pełne zaangażowanie! :D
    Słuchajcie, zanim Was nadrobię, to od razu spytam, bo zapomnę: ma ktoś z Was jakąś tanią miejscówkę nad morzem (domek, pokoik), w jakiejś spokojnej mieścinie (bez Areczka i Marioli, ich boomboxa, piwa i petów na kocyku, pół metra obok mnie) w której nie zostawię 3 kafli za tydzień pobytu? I nie 500km od Wawy :D Tyle lat jeździliśmy pod namiot, że jak w tym roku nie bardzo możemy, bo mała za młoda, to już nie jestem na bieżąco ze zwykłymi miejscówkami :)
    A teraz zabieram się za nadrabianie.

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ostatnio w bidrze pojawiły się silikonowe smoczki chicco (jakby cale odlane). Kupiłam młodemu i co? I to jest jedyny smoczek którego nie poważa :-)
    U mnie młoda żadnego nie poważa, a starszak uwielbiał ten smoczek, wyglądał z nim trochę jak Maggie Simpson, przez to, że jest taki wielki :D

La_lenka - ja miałam podobne przygody jak dostałam w spadku po siostrze trójkołowca xlandera. Ciężko utrzymać w autobusie, ciężko wysiąść, na schodach tylko tyłem itd. Też kilka razy o mały włos nie wywaliłam młodego, a ludzie gapili się na mnie jak na kretynkę, co nie potrafi obsługiwać własnego wózka :>

A ogólnie powiem Wam, że od jakiegoś czasu mam tak cholernie pogodne dziecko, strzelające do wszystkich miny, uśmiechające się, gadające, zaczepiające itd, że szok. Mam wrażenie, że jak tylko zaczęła raczkować i usiadła to odkrył się dla niej zupełnie inny świat i teraz jest szał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 17:05

chabasse, easymum, Anitka201, karolcia87, Natka88, agatka196, mmalutka, moka89, 4me, la_lenka, MamaR, julita, bellaVi, Kassie, edysia5 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kiedyś byliśmy w Chłapowie. Bardzo ciche i spokojne miejsce, przynajmniej w tamtych czasach czyli 10 lat temu. Niedaleko do Władysławowa ( gdzie zostały Areczki i Mariola ;)) gdybyście chcieli do tłumu na chwilkę wyskoczyc. Ceny jak na tamte czasy były przystepne. Wiadomo, że to nie Leba to i koszty zupełnie inne. Generalnie na wypoczynek od miasta super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 17:58

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my skończyliśmy kurs pływania.. teraz przerwa wakacyjna.. ale absolutnie warto było!

82382f598dd2611amed.jpg

Ze spaniem też ostatnio krucho bo zęby+ katar i kaszel.. ale się nie karmimy w nocy.. woda,smok i śpi dalej.. tylko milion przebudzeń.. dziś z nim nawet spałam, bo miałam dość wstawania.. bida moja kochana..

moka89, Dżuls, 4me, Anitka201, chabasse, MamaR, julita, easymum, bellaVi, agatka196, karolcia87, Kassie, edysia5, Magnolia3 lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka zazdrość mnie zżera :( my zaczęliśmy chodzić, byliśmy na trzech zajęciach i musieliśmy zrobic przerwę bo młody dostal zapalenia spojówek i 3 tygodnie bana na basen :( a pozniej my wyjechaliśmy na dwa tygodnie. Łącznie piec tygodni przerwy... To juz nie mieliśmy po co do grupy wracać :( we młodemu straaaasznie sie podobało i w ogóle nie bal sie wody.

Teraz czegos szukamy ale mamy tylko godziny typu 14 w niedziele a w lato Pr natłoku wydarzeń wszelakich to slaby termin.

No ale zazdraszczam :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls ale usmiechnieta Buzka- slodziutka.

Chabasse padłam! Kibic zagorzały rośnie! :)

chabasse lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse ale fajna z Was rodzinka, aż się buzia śmieje jak się patrze na Wasze zdjecia :-)

Dzuls, Mania cudna :-)

chabasse lubi tę wiadomość

• chabasse Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa, nawet nie wiecie jak to buduje. A w ogóle to mój mąż wyczaił na allegro takie bodziaki kibicowskie, na których można nadrukować co się chce i zamówił dla młodego 3 szt: jedno z nazwiskiem z tyłu i z numerkiem 4(dzień urodzin), drugie z imieniem (Antolek, bo tak go nazywamy w naszym gronie) i z przodu z napisem "kibicuję z Tatą". Jakby co to sklep się nazywa 4nino.pl, ale pewnie jest takich więcej. Nie mogę tylko nigdzie fajnych czapeczek znaleźć.

Anitka201 lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucja jak dziś zobaczyła powiększone fotki Mani to tak się śmiała w głos, machała rączkami, aż żałowałam, że kamerki nie mam pod ręką. One jednak mają jakąś wirtualną jedność dusz. :D

Za to mnie osobiście rozwalił mały kibic, z szalikiem nad głową. Coś pięknego!

O małym pływaczu nawet nie wspominam, cudeńko. Zawsze marzyłam że będę chodzić z dzieckiem na naukę pływania od małego. A tu, o. Zamieszkałam w mieście gdzie nawet basenu nie ma, a ja bez samochodu nigdzie dalej się nie ruszę. :/

Dżuls lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam chodzić na basen z młodym i jakos sie nie złożyło, mimo, że kompleks mam prawie pod domem. Może w wakacje sie zmobilizuję. Może nie będzie tłumów, bo wszyscy będa woleli na powietrzu się wylegiwać, a nie na sztucznym "akwenie". Ale też podziwiam pływającego maluszka.. piękny widok <3

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka a jak wy macie te pobudki w nocy to jak wtedy u Was z karmieniem?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Łucja jak dziś zobaczyła powiększone fotki Mani to tak się śmiała w głos, machała rączkami, aż żałowałam, że kamerki nie mam pod ręką. One jednak mają jakąś wirtualną jedność dusz. :D
    Hahahaha no fakt :D

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeny jak zimno :( normalnie kołdra, grube skarpety i herbata z miodem...
    Od paru dni u nas pogoda do dupy i młodego przeziębiliśmy:/ kicha i ma katar lekki.

Spacery leżą tez od kilku dni - wczoraj wyszlam na cale 15min zanim sie rozpadalo. Lato juz bylo, lato sie skonczylo :)

Kubuś fatalista wita we wtorek :) oby wtorek byl lepszy niz poniedziałek ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Anitka a jak wy macie te pobudki w nocy to jak wtedy u Was z karmieniem?
    Ja me my jeszcze karmimy się piersią. Fakt ze juz mi nie zależy na utrzymaniu laktacji i tych karmien jest bardzo mało. U nas takie na prawde wzmożone pobodki są od kilku dni. Wczoraj wieczorem znalazłam ich przyczynę (przebity zab). Ogólnie mojemu idą 4 żeby na raz. Podobno trójki potrafią wychodzić nawet 2 miesiące i sa bardzo bolesne.
    Co do karmien to przez ostatnie kilka nocy młody domagał się bliskości wiec go przystawialam do piersi. Jeszcze parę dni temu potrafił zjeść raz, max 2 razy w czasie nocy i to było raczej takie pociumkanie bo ewidentnie nie był głodny.
    Czekam aż wyjdą te zęby i mam nadzieje ze będzie trochę lepiej.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci też zaczęły pokazywać palcem? Moj wyciąga palec jak chce mi coś pokazać lub chce żebym jemu coś dala (wskazuje przedmiot).
    No I ewidentnie zaczął naśladować :-) jak ktoś kaszle, on też, jak ktoś się zasmieje - tez się śmieje itp itd komicznie to wygląda :-)

easymum lubi tę wiadomość

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie o pelzanie, syn zaczal sie tak poruszac jakis tydz temu i wygladalo to normalnie a od wczorwaj odpycha sie prawie caly czas jedna noga, u was tez tak to wygladalo?

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprawne pelzanie to reka, noga na zmianę z użyciem obu. U nas tak jest.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka no tak Twój młody jeszcze na piersi a to zupełnie inna sytuacja;)

Moj niestety palcem jeszcze nie pokazuje co by chcial a moze byloby łatwiej bo jęczy i steka cale dnie.... Jestem prawie pewna, ze to przez górne jedynki idą, idą i wyjsc nie mogą. Juz polowa wystaje a polowa dalej pod dziaslem wiec jeszcze trochę.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3177 3178 3179 3180 3181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ