X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Generalnie mysle, ze jak dziecko się za bardzo wyspi w dzien to może nie chcieć spac w nocy. My tez tak mamy przeciez.
    U nas w dzien maly spi max 1,5h a w nocy i tak jest problem, wiec u nas sie to nie sprawdza niestety

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak u Was dziewczyny , ale my wspieralismy naszych.. No i ...wygralismy.
    94d7a45fd749ef0bmed.jpg
    8fbf545e5c5f7659med.jpg
    I mój mąż juz zapowiedzial, że na conajmniej 3 meczach musi mieć wolne.. także euro wdarło się na chwilkę do nas. Może i mnie się uda z mężem gdzieś wyskoczyć pooglądać meczyk z udziałem naszych orłów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 17:05

la_lenka, Dżuls, Anitka201, karolcia87, Natka88, agatka196, mmalutka, moka89, Kassie, 4me, MamaR, julita, bellaVi, edysia5, Magnolia3 lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaahahah Chabasse, padłam :D :D :D Pełne zaangażowanie! :D
    Słuchajcie, zanim Was nadrobię, to od razu spytam, bo zapomnę: ma ktoś z Was jakąś tanią miejscówkę nad morzem (domek, pokoik), w jakiejś spokojnej mieścinie (bez Areczka i Marioli, ich boomboxa, piwa i petów na kocyku, pół metra obok mnie) w której nie zostawię 3 kafli za tydzień pobytu? I nie 500km od Wawy :D Tyle lat jeździliśmy pod namiot, że jak w tym roku nie bardzo możemy, bo mała za młoda, to już nie jestem na bieżąco ze zwykłymi miejscówkami :)
    A teraz zabieram się za nadrabianie.

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ostatnio w bidrze pojawiły się silikonowe smoczki chicco (jakby cale odlane). Kupiłam młodemu i co? I to jest jedyny smoczek którego nie poważa :-)
    U mnie młoda żadnego nie poważa, a starszak uwielbiał ten smoczek, wyglądał z nim trochę jak Maggie Simpson, przez to, że jest taki wielki :D

La_lenka - ja miałam podobne przygody jak dostałam w spadku po siostrze trójkołowca xlandera. Ciężko utrzymać w autobusie, ciężko wysiąść, na schodach tylko tyłem itd. Też kilka razy o mały włos nie wywaliłam młodego, a ludzie gapili się na mnie jak na kretynkę, co nie potrafi obsługiwać własnego wózka :>

A ogólnie powiem Wam, że od jakiegoś czasu mam tak cholernie pogodne dziecko, strzelające do wszystkich miny, uśmiechające się, gadające, zaczepiające itd, że szok. Mam wrażenie, że jak tylko zaczęła raczkować i usiadła to odkrył się dla niej zupełnie inny świat i teraz jest szał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 17:05

chabasse, easymum, Anitka201, karolcia87, Natka88, agatka196, mmalutka, moka89, 4me, la_lenka, MamaR, julita, bellaVi, Kassie, edysia5 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kiedyś byliśmy w Chłapowie. Bardzo ciche i spokojne miejsce, przynajmniej w tamtych czasach czyli 10 lat temu. Niedaleko do Władysławowa ( gdzie zostały Areczki i Mariola ;)) gdybyście chcieli do tłumu na chwilkę wyskoczyc. Ceny jak na tamte czasy były przystepne. Wiadomo, że to nie Leba to i koszty zupełnie inne. Generalnie na wypoczynek od miasta super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 17:58

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my skończyliśmy kurs pływania.. teraz przerwa wakacyjna.. ale absolutnie warto było!

82382f598dd2611amed.jpg

Ze spaniem też ostatnio krucho bo zęby+ katar i kaszel.. ale się nie karmimy w nocy.. woda,smok i śpi dalej.. tylko milion przebudzeń.. dziś z nim nawet spałam, bo miałam dość wstawania.. bida moja kochana..

moka89, Dżuls, 4me, Anitka201, chabasse, MamaR, julita, easymum, bellaVi, agatka196, karolcia87, Kassie, edysia5, Magnolia3 lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka zazdrość mnie zżera :( my zaczęliśmy chodzić, byliśmy na trzech zajęciach i musieliśmy zrobic przerwę bo młody dostal zapalenia spojówek i 3 tygodnie bana na basen :( a pozniej my wyjechaliśmy na dwa tygodnie. Łącznie piec tygodni przerwy... To juz nie mieliśmy po co do grupy wracać :( we młodemu straaaasznie sie podobało i w ogóle nie bal sie wody.

Teraz czegos szukamy ale mamy tylko godziny typu 14 w niedziele a w lato Pr natłoku wydarzeń wszelakich to slaby termin.

No ale zazdraszczam :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls ale usmiechnieta Buzka- slodziutka.

Chabasse padłam! Kibic zagorzały rośnie! :)

chabasse lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse ale fajna z Was rodzinka, aż się buzia śmieje jak się patrze na Wasze zdjecia :-)

Dzuls, Mania cudna :-)

chabasse lubi tę wiadomość

• chabasse Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa, nawet nie wiecie jak to buduje. A w ogóle to mój mąż wyczaił na allegro takie bodziaki kibicowskie, na których można nadrukować co się chce i zamówił dla młodego 3 szt: jedno z nazwiskiem z tyłu i z numerkiem 4(dzień urodzin), drugie z imieniem (Antolek, bo tak go nazywamy w naszym gronie) i z przodu z napisem "kibicuję z Tatą". Jakby co to sklep się nazywa 4nino.pl, ale pewnie jest takich więcej. Nie mogę tylko nigdzie fajnych czapeczek znaleźć.

Anitka201 lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucja jak dziś zobaczyła powiększone fotki Mani to tak się śmiała w głos, machała rączkami, aż żałowałam, że kamerki nie mam pod ręką. One jednak mają jakąś wirtualną jedność dusz. :D

Za to mnie osobiście rozwalił mały kibic, z szalikiem nad głową. Coś pięknego!

O małym pływaczu nawet nie wspominam, cudeńko. Zawsze marzyłam że będę chodzić z dzieckiem na naukę pływania od małego. A tu, o. Zamieszkałam w mieście gdzie nawet basenu nie ma, a ja bez samochodu nigdzie dalej się nie ruszę. :/

Dżuls lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam chodzić na basen z młodym i jakos sie nie złożyło, mimo, że kompleks mam prawie pod domem. Może w wakacje sie zmobilizuję. Może nie będzie tłumów, bo wszyscy będa woleli na powietrzu się wylegiwać, a nie na sztucznym "akwenie". Ale też podziwiam pływającego maluszka.. piękny widok <3

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka a jak wy macie te pobudki w nocy to jak wtedy u Was z karmieniem?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Łucja jak dziś zobaczyła powiększone fotki Mani to tak się śmiała w głos, machała rączkami, aż żałowałam, że kamerki nie mam pod ręką. One jednak mają jakąś wirtualną jedność dusz. :D
    Hahahaha no fakt :D

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeny jak zimno :( normalnie kołdra, grube skarpety i herbata z miodem...
    Od paru dni u nas pogoda do dupy i młodego przeziębiliśmy:/ kicha i ma katar lekki.

Spacery leżą tez od kilku dni - wczoraj wyszlam na cale 15min zanim sie rozpadalo. Lato juz bylo, lato sie skonczylo :)

Kubuś fatalista wita we wtorek :) oby wtorek byl lepszy niz poniedziałek ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Anitka a jak wy macie te pobudki w nocy to jak wtedy u Was z karmieniem?
    Ja me my jeszcze karmimy się piersią. Fakt ze juz mi nie zależy na utrzymaniu laktacji i tych karmien jest bardzo mało. U nas takie na prawde wzmożone pobodki są od kilku dni. Wczoraj wieczorem znalazłam ich przyczynę (przebity zab). Ogólnie mojemu idą 4 żeby na raz. Podobno trójki potrafią wychodzić nawet 2 miesiące i sa bardzo bolesne.
    Co do karmien to przez ostatnie kilka nocy młody domagał się bliskości wiec go przystawialam do piersi. Jeszcze parę dni temu potrafił zjeść raz, max 2 razy w czasie nocy i to było raczej takie pociumkanie bo ewidentnie nie był głodny.
    Czekam aż wyjdą te zęby i mam nadzieje ze będzie trochę lepiej.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci też zaczęły pokazywać palcem? Moj wyciąga palec jak chce mi coś pokazać lub chce żebym jemu coś dala (wskazuje przedmiot).
    No I ewidentnie zaczął naśladować :-) jak ktoś kaszle, on też, jak ktoś się zasmieje - tez się śmieje itp itd komicznie to wygląda :-)

easymum lubi tę wiadomość

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie o pelzanie, syn zaczal sie tak poruszac jakis tydz temu i wygladalo to normalnie a od wczorwaj odpycha sie prawie caly czas jedna noga, u was tez tak to wygladalo?

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprawne pelzanie to reka, noga na zmianę z użyciem obu. U nas tak jest.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka no tak Twój młody jeszcze na piersi a to zupełnie inna sytuacja;)

Moj niestety palcem jeszcze nie pokazuje co by chcial a moze byloby łatwiej bo jęczy i steka cale dnie.... Jestem prawie pewna, ze to przez górne jedynki idą, idą i wyjsc nie mogą. Juz polowa wystaje a polowa dalej pod dziaslem wiec jeszcze trochę.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3177 3178 3179 3180 3181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ