X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do toreb wózkowych, to powiem Wam, że moja jest idealna, mimo małej niedoróbki, jaką jest klapka i paskudny kolor. Ale to moje niewyględne niby-badziewne babyono świetnie mi się sprawdza, jeśli chodzi o kształt, pojemność, praktyczność, świetnie wymyślone przegródki i brak bajzla w torbie.

Jeśli chodzi o syf na podłodze, to ja mogę odkurzyć, umyć, dodatkowo wylizac, ale i tak młoda po 10 minutach raczkowania już ma usyfiony bodziak.

Btw, słucham sobie nowego Iglesiasa na youtube (czy tylko mi się wydaje, że te piosenki niczym się od siebie nie różnią? :D) i poszłabym na takie letnie dicho potańcować :D Czekam na te gorące, letnie wieczory i się doczekać nie mogę. Ja jestem prosty człowiek, wystarczy mi wieczorne piwko na trzepaku pod domem :D (tak, ciągle mi się wydaje, że mam 16 lat... :P )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 21:16

Kassie, kapturnica, Anitka201, julita, karolcia87, 4me, agatka196, Magnolia3 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    Julita a powiedz prosze jaki to blonnik i w jakiej formie sie go podaje i gdzie kupilas, bo dzis pomimo sliwek to samo i do tego z placzem.

Dicopek Junior w saszetkach.
    Saszetkę rozpuszcza się w pół szklance wody, ale że moja niechętna do picia to rozpuszczam dosłownie w 30ml, podaje strzykawką i przystawiać do piersi albo ściągam mleko, dodaję saszetkę i podaję z butki ze smokiem. Chodzi o to aby błonnik został popity większą ilością płynu.
    A ten błonnik kupisz w każdej aptece, no i przez pierwsze 4 dni pediatra kazała podawać 1,5 saszetki a później po 1 i tak przez dwa/trzy miesiące.

edysia5 lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ale te nasze wrzesniowe dzieci cudne. <3

Moja tak samo marszczy nosek podczas uśmiechu. My na to mówimy "pani jeżowa" ;)
    Pani jeżowa, czy szympansiiii- bez różnicy- słodkie!!! i chyba dzieki temu jesteśmy w stanie przetrwać z tymi naszymi kochanymi, niesfornymi szkrabami ❤
    My po imprezie idziemy powoli spac- spokojnej nocy wszystkim!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 23:37

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ja tak patrzę, że nastał groszy czas dla naszych wrześniaków. Pod wieloma waszymi sytuacjami mogę się obiema rękami podpisać- niestety ... nasza królewna wczorajszej nocy obudziła się z mega płaczem i krzykiem, jak myślałam że sytuacja opanowana to ona zaczynała od początku, strasznie to było.
    Też tak macie, że jak wam spacer w ciągu dnia nie wyjdzie to czujecie się dziwnie ? My dziś mieliśmy strasznie kiepska pogodę, więc spaceru nie było, i obie siedzialysmy w domu jakieś rozbite.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaVi my codziennie wychodzimy na spacer. Ostatnio to nawet 2 razy dziennie. Mój pierwszy spacer trwa od 2 do 3 godzin. Wieczorny jest dużo krótszy. Całuje każdy fragment mojego wielkiego wózka bo większość czasu spędzam z młodym w lesie. Na szczęście mamy max 1 km do takiego dzikiego parku/ lasu.
    Ostatnio udało mi się dokupić te szelki które pokazywała LaLenka. Swietnie się sprawdzają w wózku. Nie ma takiej siły żeby młody mi zrobił jakiś numer i się z nich wyswobodzil.

Ostatnio w bidrze pojawiły się silikonowe smoczki chicco (jakby cale odlane). Kupiłam młodemu i co? I to jest jedyny smoczek którego nie poważa :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 09:57

easymum lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, a jak te szelki montujesz? Bo ja próbowałam ale jakoś nie mam pomysłu jak je dopasować do wózka.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam pytanie lenki, Anitka dorzuć link do tych szelek, plizzzz :)

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka, pamiętam, że kupiłaś ten wózek co Madzia RatMed. jak on się nazywał? Przymierzam się do zmiany swojego ... Jak go oceniasz?

gg64rl68s121551a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Anitka, a jak te szelki montujesz? Bo ja próbowałam ale jakoś nie mam pomysłu jak je dopasować do wózka.

Chciałam kolor granatowy ale brałam co było.
    Easymum kupione w sklepie stacjonarnym, firma bambino. Jakościowo polecam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 21:19

• MamaR Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czytam was od czasu do czasu .
    U nas wszystko jest w porządku czas leci bardzo szybko , dziecko rośnie jak na drożdżach :)
    Siedzieć sama nie chce , trzeba posadzić i wtedy jest dobrze , chyba że w łóżeczku jak stoi i poleci to klapnie na tyłek i siedzi chwilę , raczkuje po całym domu a jak się znudzi to przychodzi do mnie allbonkogos kto w pobliżu , wspina się i chce żeby ją prowadzić za rękę :)
    Najnowsza umiejętność to jeżdżenie łóżeczkiem jak chce wyjść to się jakoś odpycha i wyjeżdża z nim. Prócz tego mleko wypija rano po nocy , czasami popołudniu i na noc a tak to juz stałe posiłki :)
    No to chyba na tyle bo widzę że wszystkie wrześniowe dzieciaczki rozwijają się prawie w tym samym tempie:)

Pozdrawiam Staraczka23 :)

la_lenka, Anitka201, 4me, easymum, Dżuls lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    La_lenka, pamiętam, że kupiłaś ten wózek co Madzia RatMed. jak on się nazywał? Przymierzam się do zmiany swojego ... Jak go oceniasz?
    Nienawidziłam go, zupełnie nie na moje miasto. Ciężko sie podbijał na moich wertepach, po lasach i korzeniach trzeslo. Podobał mi sie w jednym momencie - jak pojechaliśmy do rodziców gdzie rowniutkie chodniki - wtedy był spoko. Polecam jedynie jeśli się jeździ po "nowym" mieście, centrum handlowym itp.
    My swój sprzedaliśmy po 2 miesiącach z lekką stratą (ale nie za dużą, bo kupując dostaliśmy dobry rabat) i zamiast tego kupiliśmy Bebetto Nico. I ten bardzo się u nas sprawdza, tylko że to sporawy wózek, nie tak łatwo składany, cięższy. Ale w naszym mieście taki jednak musi być.

A tamten to było Espiro sonic.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lenka, potrzebuję coś lekkiego, łatwo składanego do kompaktowych rozmiarów.I raczej nie parasolkę, bo za długa. Na spacery mam Barlettę, ten drugi potrzebny do samochodu jak jadę do lekarza, na zakupy, jakiś wyjazd. Ktoś może coś polecić?

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu jeszcze moja niuńcia :) z prośbą o nie kopiowanie :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63d38f8836f8.jpg

I chwila mojej nieuwagi ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f25e8a82c50.jpg

julita, la_lenka, 4me, chabasse, Anitka201, karolcia87, bellaVi, edysia5, Natka88, Dżuls, agatka196 lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum śliczna blondyneczka!

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Dzięki Lenka, potrzebuję coś lekkiego, łatwo składanego do kompaktowych rozmiarów.I raczej nie parasolkę, bo za długa. Na spacery mam Barlettę, ten drugi potrzebny do samochodu jak jadę do lekarza, na zakupy, jakiś wyjazd. Ktoś może coś polecić?

my mamy na takie wypady Quinny Yezz. Waży 5 kg, jest malutki po złożeniu,a mały bardzo go lubi :)
    I nie był astronomicznie drogi jak na taki ultralekki wózek :)
    jakbyś chciała mogę fotkę wstawić :)

tb734z17s9scq0zt.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum- mala lobuziara! Ale to śmieszne. Moj jeszcze pełza, Twoja juz stoi- hehe i weszla na wyższy level- moze sobie otwierać szuflady :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka, to jak możesz wrzuć fotkę :)

gg64rl68s121551a.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

otoczenie nie za ciekawe, ale innego nie mam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 20:39

easymum, anulka20, agatka196 lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała dziś usnęła bez awantury, może to dlatego że wymęczona jak nie wiem, bo cały dzień byliśmy poza domem. Wybraliśmy się dziś do Warszawy (po raz pierwszy z małą), więc atrakcji było mnóstwo.
    Ale! Muszę się z wami podzielić moją dzisiejszą traumą :( Prawie dziś wywaliłam Łucję z wózkiem. Wysiadałam z autobusu, przednie koła niezblokowane się podwinęły pod krawężnik i wózek mi się zaczął przeważać, nie mogłam utrzymać. Mąż miał kupę toreb (nie pomagał mi bo wydawało mi się, że wyjazd prosty) więc zanim rzucił wszystko to wózek już się ostro przechylił, jacyś inni ludzie łapali.
    Niby nic się nie stało, niby wszystko ok, mała nawet nie zauważyła, że coś poszło "nie tak", nie wystraszyła, nie rozpłakała się ani nic... a ja mam takie wyrzuty sumienia, cały czas rozpamiętuje jaka głupia byłam, że nie przewidziałam, że się tak może stać. Ech, chyba długo się sama nie odważę na samodzielną podróż tego typu, wystraszyłam się jak mnie wiem. :( Podziwiam wszystkie dziewczyny które jeżdżą komunikacją miejską, serio.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaLenka to wszystko kwestia doświadczenia, ja już wiem, że wózek trzeba wziąć pod pachę jeśli kierowca podjedzie za daleko lub wysiadać pierwsza jakby tyłem, a potem wózek i duże koła pierwsze. Nie jeżdżę dużo autobusem, ale nawet to lubię i jak mam się zastanawiać gdzie zaparkować w Gdańsku to komunikacja miejska jest super rozwiązaniem i nie straszne mi też tunele bez działającej windy, przy trzecim dziecku Warszawa z wózkiem będzie Twoja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 22:54

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
‹‹ 3175 3176 3177 3178 3179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ