X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    Dziewczyny ratunku doradzcie co na twarde kozie bobkowate kupy! Tomek faktycznie robi tych bobkow kilka razy dziennie po kilka ale od 4 dni tak go mecza ze szok. Nic noweego do jedzienia nie dalam i pije tez tyle co zawsze wiec nie wiem o co chodzi. Jak mu pomoc z ta kupa?
    Suszone śliwki. Pediatra mi podpowiedziała, że mogę kilka szt (ja biorę ok 4) ugotować w małej ilości wody ok 100-150 ml i podać taki kompocik dziecku. Powinno ruszyć. U nas działa tez dorzucona suszona śliwka do połówki jabłka, poza tym pilnuj zeby pił wodę w ciagu dnia

edysia5 lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te nasze wrześniowe dzieciaczki :)))

Ps. Moja żabcia na 3157 str :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Suszone śliwki. Pediatra mi podpowiedziała, że mogę kilka szt (ja biorę ok 4) ugotować w małej ilości wody ok 100-150 ml i podać taki kompocik dziecku. Powinno ruszyć. U nas działa tez dorzucona suszona śliwka do połówki jabłka, poza tym pilnuj zeby pił wodę w ciagu dnia

Ale sam kompot z tych sliwek czy sliwki zmiksowac i tez dac do zjedzenia?

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka sliczny maly :-) i mamy taki sam kapelusz :-)

edysia5
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    Anulka sliczny maly :-) i mamy taki sam kapelusz :-)
    A dziękuje dostaliśmy go

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje sam kompot lub suszona śliwkę (nie ugotowaną) zblendowaną z jabłkiem

Edit tylko daj mu od rana, a nie na noc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:10

edysia5 lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzieki moka jutro sprobujemy :-)

edysia5
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że pomoże. Choć moja też robi strasznie zbite te kupy, śmierdzące i w kolorze tęczy :/
    Śliwka dziś pomogła, więc jest nadzieja

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Mam nadzieję, że pomoże. Choć moja też robi strasznie zbite te kupy, śmierdzące i w kolorze tęczy :/
    Śliwka dziś pomogła, więc jest nadzieja
    Oby, oby po jakim czasie twoja mala ruszyla ta sliwka? Ja dzis rano dalam ze sloiczka sliwki ale efektu nie bylo...poki co

edysia5
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, ten kompocik dawałam jak nie robiła od rana kupy (a zawsze była) i do wieczora było po problemie (tu wszystko zależało od tego czy księżna postanowiła wypić na raz czy męczyć wypicie kilka godzin). Śliwka nieugotowana zadziałała o wiele szybciej :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to jutro od rana dzialam :-)

edysia5
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe - na str 3170 zacytowałaś zdjęcie Mani, mogłabyś wykasować jej fotkę z cytatu? Dzięki. Jakoś ogólnie trzymamy się tutaj zasady o niecytowaniu zdjęć, żeby mieć nad nimi jakąś kontrolę :)
    La_lenka - ja właśnie przerabiałam to z Manią. 1h15min usypiania, w tym przez tatę. Moda zadowolona, gotowa do zabawy. Wyczaiła, że ściana fajnie dudni, jak się w nią uderzy głową, i specjalnie turlała się do ściany, żeby sobie popacać i pouderzać głową... :>

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie co gorsza dziś nie było chęci do zabawy tylko był płacz, ryk, szloch itd. W końcu usnęła mężowi na rękach, przełożyliśmy do łóżeczka, poprawiła cyckiem i na razie śpi. A ja jestem wypompowana na maksa, sama się już poryczałam z bezsilności. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    PePePe - na str 3170 zacytowałaś zdjęcie Mani, mogłabyś wykasować jej fotkę z cytatu? Dzięki. Jakoś ogólnie trzymamy się tutaj zasady o niecytowaniu zdjęć, żeby mieć nad nimi jakąś kontrolę :)
    La_lenka - ja właśnie przerabiałam to z Manią. 1h15min usypiania, w tym przez tatę. Moda zadowolona, gotowa do zabawy. Wyczaiła, że ściana fajnie dudni, jak się w nią uderzy głową, i specjalnie turlała się do ściany, żeby sobie popacać i pouderzać głową... :>

Przepraszam...

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przechwalilam, znów się obudziła z rykiem i "maamaaa".
    Niech ktoś mi odda moje grzeczne dziecko :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Przepraszam...
    Nie no luz, po prostu wrzucamy foty tylko na chwilę, tak naprawdę :)

Chyba muszę trochę podgonić z dietą młodej. Weszłam na swoje ściągi żywieniowe dla niemowląt i wygląda na to, że pod kątem rozszerzania diety zatrzymałam się na jakimś siódmym miesiącu, mniej więcej.

8pdp47e.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój juz śpi od pół godziny.. cud jakiś usnal w 15 minut u taty na rekach. Zwykle o tej porze to jeszcze bryka jak szalony. Mam nadzieje, ze to nie będzie godzinna drzemka a spanie nocne.
    A z dietą to tez mam wrażenie ze jestem mocno w plecy. Po wczorajszych przygodach dzisiaj poszedł w ruch sloiczek. Niestety nawet papka mu dzisiaj nie wchodzila. Odruch wymioty juz po 3 lyzeczkach.. heh nie wiem jak podejść do tematu. Ostatnio coś kiepsko z karmieniem. Nie chce w kolko batata, ziemniaka i brokula. Przecież mięsko tez musi jesc.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • julita Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 u nas też odwieczny problem kup, są tak twarde ze można nimi szyby rozbijać... młoda mało pije i to pewnie dlatego. suszone śliwki, jabłka i inne owoce nie przynoszą u nas efektu. byłam z tym u pediatry i od tygodnia podaję małej błonnik i każdego dnia robi 1 lub 2 książkowe kupy. wcześniej zrobienie kupy to był płacz i stękanie a teraz to dosłownie puszczenie bąka i kupa jest w pieluszce :) i tak ten błonnik mam podawać przez dwa msiące a później odstawiać powoli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 23:00

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa jaki ja mam dzis kryzys. Nie mogę odstąpić młodego na krok, caly czas wyje i krzyczy na zmianę. Mnie leb boli, kręgosłup nawala a okres to juz chyba z miesiąc mam. Spalam niewiele i jeszcze na spacer wypadałoby sie zwlec i jakos tam ciagnac noge za noga :/ poprosiłam mamę o pomoc, by moze przyjechala i wziela go na spacer to kurwa oczywiscie nie może bo kwiatki muszą byc zasadzone... Umiesz liczyć, licz na siebie...

A jakże mogłam zapomniec o 17 mamy gosci- chata nie sprzątnięta, ja glodna... Kuzwa jak się poryczę to moze mi przejdzie....

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, na pocieszenie Łucja się dziś calutką noc budziła z rykiem co 30-40 minut. Nie wiem co jej było, bo rano już normalnie zaczęła psocić. Może coś z brzuszkiem (zjadła wczoraj duuużoooo bułki), bo jak rano walnęła kupala to chyba jej pomogło. Ale ja jestem zombie. I jeszcze zamiast iść z nią na drzemkę to przyszłam odkurzyć pokój, bo nie wiem jak to się dzieje, ale podłoga jest ciągle usyfiona, mała ma kolana jak górnik :/

Na obiad zrobię dziś dla nas pomidorową i mam w nosie gotowanie, nie mam siły.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3173 3174 3175 3176 3177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ