X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    Dziewczyny ratunku doradzcie co na twarde kozie bobkowate kupy! Tomek faktycznie robi tych bobkow kilka razy dziennie po kilka ale od 4 dni tak go mecza ze szok. Nic noweego do jedzienia nie dalam i pije tez tyle co zawsze wiec nie wiem o co chodzi. Jak mu pomoc z ta kupa?
    Suszone śliwki. Pediatra mi podpowiedziała, że mogę kilka szt (ja biorę ok 4) ugotować w małej ilości wody ok 100-150 ml i podać taki kompocik dziecku. Powinno ruszyć. U nas działa tez dorzucona suszona śliwka do połówki jabłka, poza tym pilnuj zeby pił wodę w ciagu dnia

edysia5 lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te nasze wrześniowe dzieciaczki :)))

Ps. Moja żabcia na 3157 str :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Suszone śliwki. Pediatra mi podpowiedziała, że mogę kilka szt (ja biorę ok 4) ugotować w małej ilości wody ok 100-150 ml i podać taki kompocik dziecku. Powinno ruszyć. U nas działa tez dorzucona suszona śliwka do połówki jabłka, poza tym pilnuj zeby pił wodę w ciagu dnia

Ale sam kompot z tych sliwek czy sliwki zmiksowac i tez dac do zjedzenia?

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka sliczny maly :-) i mamy taki sam kapelusz :-)

edysia5
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    Anulka sliczny maly :-) i mamy taki sam kapelusz :-)
    A dziękuje dostaliśmy go

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje sam kompot lub suszona śliwkę (nie ugotowaną) zblendowaną z jabłkiem

Edit tylko daj mu od rana, a nie na noc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:10

edysia5 lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzieki moka jutro sprobujemy :-)

edysia5
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że pomoże. Choć moja też robi strasznie zbite te kupy, śmierdzące i w kolorze tęczy :/
    Śliwka dziś pomogła, więc jest nadzieja

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Mam nadzieję, że pomoże. Choć moja też robi strasznie zbite te kupy, śmierdzące i w kolorze tęczy :/
    Śliwka dziś pomogła, więc jest nadzieja
    Oby, oby po jakim czasie twoja mala ruszyla ta sliwka? Ja dzis rano dalam ze sloiczka sliwki ale efektu nie bylo...poki co

edysia5
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, ten kompocik dawałam jak nie robiła od rana kupy (a zawsze była) i do wieczora było po problemie (tu wszystko zależało od tego czy księżna postanowiła wypić na raz czy męczyć wypicie kilka godzin). Śliwka nieugotowana zadziałała o wiele szybciej :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to jutro od rana dzialam :-)

edysia5
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe - na str 3170 zacytowałaś zdjęcie Mani, mogłabyś wykasować jej fotkę z cytatu? Dzięki. Jakoś ogólnie trzymamy się tutaj zasady o niecytowaniu zdjęć, żeby mieć nad nimi jakąś kontrolę :)
    La_lenka - ja właśnie przerabiałam to z Manią. 1h15min usypiania, w tym przez tatę. Moda zadowolona, gotowa do zabawy. Wyczaiła, że ściana fajnie dudni, jak się w nią uderzy głową, i specjalnie turlała się do ściany, żeby sobie popacać i pouderzać głową... :>

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie co gorsza dziś nie było chęci do zabawy tylko był płacz, ryk, szloch itd. W końcu usnęła mężowi na rękach, przełożyliśmy do łóżeczka, poprawiła cyckiem i na razie śpi. A ja jestem wypompowana na maksa, sama się już poryczałam z bezsilności. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    PePePe - na str 3170 zacytowałaś zdjęcie Mani, mogłabyś wykasować jej fotkę z cytatu? Dzięki. Jakoś ogólnie trzymamy się tutaj zasady o niecytowaniu zdjęć, żeby mieć nad nimi jakąś kontrolę :)
    La_lenka - ja właśnie przerabiałam to z Manią. 1h15min usypiania, w tym przez tatę. Moda zadowolona, gotowa do zabawy. Wyczaiła, że ściana fajnie dudni, jak się w nią uderzy głową, i specjalnie turlała się do ściany, żeby sobie popacać i pouderzać głową... :>

Przepraszam...

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przechwalilam, znów się obudziła z rykiem i "maamaaa".
    Niech ktoś mi odda moje grzeczne dziecko :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Przepraszam...
    Nie no luz, po prostu wrzucamy foty tylko na chwilę, tak naprawdę :)

Chyba muszę trochę podgonić z dietą młodej. Weszłam na swoje ściągi żywieniowe dla niemowląt i wygląda na to, że pod kątem rozszerzania diety zatrzymałam się na jakimś siódmym miesiącu, mniej więcej.

8pdp47e.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój juz śpi od pół godziny.. cud jakiś usnal w 15 minut u taty na rekach. Zwykle o tej porze to jeszcze bryka jak szalony. Mam nadzieje, ze to nie będzie godzinna drzemka a spanie nocne.
    A z dietą to tez mam wrażenie ze jestem mocno w plecy. Po wczorajszych przygodach dzisiaj poszedł w ruch sloiczek. Niestety nawet papka mu dzisiaj nie wchodzila. Odruch wymioty juz po 3 lyzeczkach.. heh nie wiem jak podejść do tematu. Ostatnio coś kiepsko z karmieniem. Nie chce w kolko batata, ziemniaka i brokula. Przecież mięsko tez musi jesc.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • julita Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 u nas też odwieczny problem kup, są tak twarde ze można nimi szyby rozbijać... młoda mało pije i to pewnie dlatego. suszone śliwki, jabłka i inne owoce nie przynoszą u nas efektu. byłam z tym u pediatry i od tygodnia podaję małej błonnik i każdego dnia robi 1 lub 2 książkowe kupy. wcześniej zrobienie kupy to był płacz i stękanie a teraz to dosłownie puszczenie bąka i kupa jest w pieluszce :) i tak ten błonnik mam podawać przez dwa msiące a później odstawiać powoli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 23:00

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa jaki ja mam dzis kryzys. Nie mogę odstąpić młodego na krok, caly czas wyje i krzyczy na zmianę. Mnie leb boli, kręgosłup nawala a okres to juz chyba z miesiąc mam. Spalam niewiele i jeszcze na spacer wypadałoby sie zwlec i jakos tam ciagnac noge za noga :/ poprosiłam mamę o pomoc, by moze przyjechala i wziela go na spacer to kurwa oczywiscie nie może bo kwiatki muszą byc zasadzone... Umiesz liczyć, licz na siebie...

A jakże mogłam zapomniec o 17 mamy gosci- chata nie sprzątnięta, ja glodna... Kuzwa jak się poryczę to moze mi przejdzie....

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, na pocieszenie Łucja się dziś calutką noc budziła z rykiem co 30-40 minut. Nie wiem co jej było, bo rano już normalnie zaczęła psocić. Może coś z brzuszkiem (zjadła wczoraj duuużoooo bułki), bo jak rano walnęła kupala to chyba jej pomogło. Ale ja jestem zombie. I jeszcze zamiast iść z nią na drzemkę to przyszłam odkurzyć pokój, bo nie wiem jak to się dzieje, ale podłoga jest ciągle usyfiona, mała ma kolana jak górnik :/

Na obiad zrobię dziś dla nas pomidorową i mam w nosie gotowanie, nie mam siły.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3173 3174 3175 3176 3177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ