X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez noc do kitu. Pobodki non stop. Nie mam już do tego siły.
    4me co do pomocy to ostatnio powiedziałam mojej mamie żeby nie obiecywała ze zostanie z młodym bo zawsze jest jakaś wymówka.
    Co najlepsze nigdy nie spodziewałam się ze moja (dużo mlodsza) siostra pomoże nam przy młodym, a tu zonk. Siostra juz kilka razy z nim została. A ma zerowe pojęcie na temat dzieci (do tej pory była najmłodsza w rodzinie).

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaLenka ja codziennie odkurzam, co 2 dzień myje podłogi w całym domu i co? I młody ma zawsze przybrudzone skarpetki i kolana. To dla mnie magia jak to się dzieje.

Moje dziecko od 15 minut zajmuje się książka "pora na potwora" przekłada te kartki i co chwilę słyszę jak się śmieje do nowych obrazków :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 10:37

4me, karolcia87, easymum lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię za potwora ;)

Dziewczyny ja nie ogarniam tych podlog. Sprzątam ciągle a młody dalej caly w kurzu. Właśnie dzis powinnam umyć ale kuzwa, nie wiem jak i kiedy... Zaraz się za biorę i zaloze sie, ze młody bedzie wchodził caly do kubla z woda...

Jesli chodzi o taka nagla pomoc to my nie mamy za bardzo na kogo liczyć. Teraz, dzis jestem w potrzebie, moja mama na emeryturze i co? I nie przyjedzie. Bo ma cos tam do roboty a tak naprawde jej sie nie chce. Bo gdybym wpakowała młodego do auta i do niej przyjechala to by czas znalazła. Smutno mi bo akurat moja mama z tych co non stop prosi o pomoc. A jak bedzie stara to wręcz bedzie jej zadala bo po to sie na dzieci by pomagaly...

Tesciowa przychodzila co piatek i brala młodego na spacer. Teraz wyjechala na dluuugo i strasznie mi tego brakuje.

Jak chcemy gdzies wyjść wieczorem i wczesniej zaplanujemy to raczej tesciowa albo moja mama przyjdzie ale to tez różnie bywa... No tylko,ze moja mama musi wtedy z tata bo on ja musi przywieść, ona nie chce sama siedziec itp itd... W ogóle to będziemy szukać opiekunki na ewentualne wieczory bo mam dość bycia na czyjejś łasce. Ja sie juz w zyciu przekonałam, ze z rodzina to najlepiej na zdjęciach...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień lecimy z Marią i starszakiem do Anglii, pierwszy raz gdzieś w świat bez męża, trochę się cykam, muszę zrobić listę co zabrać dla małej, ale cały czas coś mnie od tego odpycha nie chce mi się jak cholera.
    Jeśli chodzi o opiekę to mieszkam w dobudowanej części domu przy teściach i niby opieka jest, ale często w bonusie dostaję inne wnuki które przyszły do babci i chyba wolałabym być zdana tylko na siebie bez bonusu. Teraz teściowa jest w sanatorium i bratowa męża dzwoni, że nie ma babci a trzeba się jej córką zająć w sobotę, noż kuźwa co mnie to obchodzi, kazałam dzwonić do dziadka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 11:23

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w zasadzie na co dzień to nie mam nikogo do pomocy.. Teściowa ostatnio się młodym zajęła jak pojechaliśmy z nią na grilla do wujostwa. Baardzo mi się to podobało a i ona była szczęśliwa, że ma wnusia tak blisko. Tyle tylko, że takie sytuacje są baardzo rzadkie, w zasadzie to było pierwszy raz. A tak to na godzinkę czy dwie to moja mama zostanie czasem z młodym jak przyjedzie do Wawy lub jak ja do niej pojadę na Podlasie. Z drugiej strony nie miewam takich podbramkowych sytuacji, w których bez pomocy się nie obędzie. Jakoś zawsze tak sie udaje zaplanować różne rzeczy, że albo mąż jest z małym albo razem gdzieś chodzimy.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz mamy nagrana opiekunkę. I nawet ostatnio rozmawiałam z małżem ze może zostawimy jej wieczorem (już spiacego) młodego. Od września wracam do pracy wiec powoli muszą się zapoznać :-). Juz raz u nas była i młody nawet się do niej cieszył, przytulal wiec powinno być ok.

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kochane potrzebuje info na CITO ;)

Chce młodemu dać na podwieczorek platki owsiane z owocami. Czy mogę takie zwykle platki blyskawiczne zrobic z woda i owocami i mu podać? Owoce bede ze skoczka wiec papka ale platkow, chyba juz nie trzeba rozdrabniać hmmm? No i czy w ogóle takie platki owsiane blyskawiczne sie nadają?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczynki kochane potrzebuje info na CITO ;)

Chce młodemu dać na podwieczorek platki owsiane z owocami. Czy mogę takie zwykle platki blyskawiczne zrobic z woda i owocami i mu podać? Owoce bede ze skoczka wiec papka ale platkow, chyba juz nie trzeba rozdrabniać hmmm? No i czy w ogóle takie platki owsiane blyskawiczne sie nadają?
    Moja tak jadła. :)
    U nas raczej owoce normalne, np. lekko podduszone jabłko, czy śliwki + płatki jaglane/owsiane. Ale ona średnio to lubi. W sumie już dość dawno nie dawałam, muszę spróbować jeszcze raz, może jej się odmieniło.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to daje. Zobaczymy czy zasmakuje. Ja tez juz miałam m dać dzis normalne owoce ale dzien i młody mnie pokonali. Sama prawie nic nie jadłam. Młody usnal, musze zjeść i odsapnąć bo inaczej wyskoczę przez balkon ;) czyli dzis owoce ze słoika jednak ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o opiekę to u nas teściowa ale ja niekoniecznie chce bez potrzeby dawać małego choć jutro dajemy na cały dzień,a my spimy i tak jak miesiąc temu było wieczorem przyjdziemy po małego . Mój jje sloiczki i czasem z nami . Ja nie umiem gotować zupę czasem a tak to smażone i czasem gulasz i ziemniaki.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly zjadl owsiankę z apetytem :) i o dziwo obudzil sie w wyśmienitym, o wiele lepszym humorze....
    Porcja wyszla wielka- myślałam, ze tradycyjnie zje wszystko ale pod koniec jadl jakby juz z mniejszą chęcią i miał odruch wymiotny- wiec potraktowalam to jako "mamo najadłem sie, choc dalej otwieram buzie po wiecej" ;)

Oto dowód zadowolenia i nowy uśmiech w stylu szympansa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 21:59

Dżuls, julita, easymum, karolcia87, la_lenka, Anitka201, chabasse, Kassie, edysia5, bellaVi, Natka88, przyszła mama, agatka196 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedny chłopiec :(

http://mamadu.pl/127491,szczepcie-swoje-dzieci-zdjecia-chyba-dokladnie-wam-pokazuja-dlaczego-apeluje-mama-chorego-chlopca?FB

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też nocka ciężka. Spałam z 4,5h na raty oczywiście. Młoda jedząc jogurt na drugie śniadanie usnęła mi w krzesełku, a ja juz tak się rozkręcałam do tej godziny, że jnawet się nie kładłam..

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me śliczny twój mały :-)

4me lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dostałam czas dla siebie :-) moczę stopy, maseczka na twarzy. Tato z synem na spacerze :-)

4me lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te nasze wrzesniowe dzieci cudne. <3

Moja tak samo marszczy nosek podczas uśmiechu. My na to mówimy "pani jeżowa" ;)

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Ooo moja kochana :D W takim razie Olcia jako wyrocznia progresywny Gabrysi zwiastuje, że idą nam ząbki?:P ja nas tylko dwie dolne jedynki od 6 miesiąca i więcej nic. Śmiga po domu po kolańcach jak motorek i tez zaczyna nam wstawać przy kanapie :) U nas spaczyć tylko w nocy i czasami w ciagu dnia jak jest marudna i nie moze usnąć, ale nie zmieniło to długości naszego spania. Od kilku dni jakiś kryzys przechodzi, bo budzi się z mega płaczem :/ Buziaczki dla was dziewczynki
    U nas tez Kochana jest kryzys ze spaniem w nocy...Pobudki co godz :( Pewnie od tych zabkow,bo sie mega slini i malo je...
    Tak,pewnie Gabi tez zaraz wystrzela kolejne zeborki :D
    Super,ze tak pieknie sie rozwija :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    edysia5 u nas też odwieczny problem kup, są tak twarde ze można nimi szyby rozbijać... młoda mało pije i to pewnie dlatego. suszone śliwki, jabłka i inne owoce nie przynoszą u nas efektu. byłam z tym u pediatry i od tygodnia podaję małej błonnik i każdego dnia robi 1 lub 2 książkowe kupy. wcześniej zrobienie kupy to był płacz i stękanie a teraz to dosłownie puszczenie bąka i kupa jest w pieluszce :) i tak ten błonnik mam podawać przez dwa msiące a później odstawiać powoli

Julita a powiedz prosze jaki to blonnik i w jakiej formie sie go podaje i gdzie kupilas, bo dzis pomimo sliwek to samo i do tego z placzem.

edysia5
  • easymum Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znalazłam torbę, która spełnia wszystkie moje wymagania - właśnie odebrałam i nie mam żadnego ale :) Jakby ktoś był zainteresowany, podaję link do promo w smyku, chociaż moja jeszcze tydzień temu kosztowała 135 pln, chyba się pomylili, bo na następny dzień już była w aktualnej cenie ;)

www.smyk.com/catalog/product/view/id/122536/?gclid=CJmR1r-Hns0CFYTacgodCh4Jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 20:17

Anitka201 lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, super synuś! Jaki cudny uśmiech ❤

4me lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 3174 3175 3176 3177 3178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ